Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Intel Core i7 8700K 3,7GHz Socket 1151-2 Box without Cooler

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Processorer (CPU) (986)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt nöjd fick tills slut tag på en.
  Lätt att överklocka till ca. 5ghz kräver dock bra kylning då, kärntemperaturerna i windows är stabila hoppar inte som i 7700k gjorde.
  Blev en rejäl uppgradering mot min gamla i7 2600k ,även i 1440p är det betydligt mer fps
  i spel
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  @EkteWiener
  Gör en recension utan att ha använt processorn (osläppt) bara för att hen använder AMD. Känns lite omoget.

  Intel släpper sin nya 8000 serie i i7 kategorin. Nu för första gången med 6 kärnor och presterar grymt därefter som man kan se i alla benchmarks runtöver nätet. Trots AMDs väldigt prisvärda Ryzen serie så anses i7 8700k som den bästa CPUn för Gaming, plus man slipper höga temperaturer och därefter mindre ljud från fläktarna i datorn. Priset faller in på detsamma som de tidigare i7 processorna i samma kategori, så att de inte höjer priset är ett stort plus. Tack till AMD för att ni tvingade Intel släppa en bättre i7 processor, och det gjorde Intel verkligen.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Det är absolut bästa cpu, köpte den innan dem går upp i priset, ☺️ med kylare Deepcool Captain 360 vit, Asus z370-f, G.Skill Trident z 32GB
  överklockning låg vid 5 ghz 😍

  Väldigt nöjd med den
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym prestanda men tokvarm vid belastning även i stock. Var uppe och sniffade på 80 grader i vissa spel både med Noctua D15 och Kraken X62. Jag hade nog otur i lotteriet.

  Delid gjorde dock susen. Nu håller den sig under 60 grader i spel @ OC 4.8GHz.
  Jag är nöjd men lite trist att behöva sabba garantin för att få vettiga temps.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppgradera från 2600k. Ljusårs skillnad.

  Hade önskat att det var bättre thermal paste i eller lött dock.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Snabb och inte speciell varm.
  Överklockar sig själv till ca 4,3GHz.
  Jäkligt dyr dock och då ingår inte ens en kylare!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa cpun
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Et jævlig dårlig kjøp, jeg har aldri hatt så mye problemer med varme som jeg har med denne dritt CPUen...
  Idle med 1% load ligger temperaturen på 50 C, da med en Crosair H80i V2 cooler.
  Med 100% load ligger CPUen godt over 80 C.... Katastrofe!
  Jeg har kjørt AMD i mange år tidligere og jeg har aldri noen gang hatt så store varme problemer tiltross for at AMD anses og være varmere enn Intel sine CPUs.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabil & Snabb!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Finns inte mycket mer att säga än att detta är ett riktigt monster!

  Jag gick ifrån i7 3770K och GTX 1080 till i7 8700K @ 4,8GHz (vcore 1.248v) med samma grafikkort, GTX 1080. Och det blev riktigt stor skillnad i princip i alla spel! Jag kör alla spel i 1440p.

  Den multitaskar och driver flera VMs utan problem, och är rapp i Photoshop CC 2018. För nuvarande pris (3 390 SEK) är den också ganska billig i mina ögon.

  9/10, en stjärna åker bort då Intel fortfarande envisas med sina dåliga IHS:er.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  grym..
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Edit: Omformulerar detta omdöme då folk inte tyckte mitt tidigare var bra. Kanske detta är bättre...

  Jag ÄGER den här processorn och den är verkligen jättebra. Kopierar DVD:er i DVDFab på mindre än bara 1 minut. Kan strömma tunga 4k MKV-filer samtidigt som flera andra processer i PLEX och Windows 10. Gick från i7 4790k som för övrigt är en jättebra processor också. Jag tycker att den är overkill för gaming eftersom att det, mig veterligen inte finns ett enda spel som kan utnyttja 6 kärnor och 12 trådar. Precis som i9 och Threadripper är denna något overkill för enbart spel. Jag skulle märka lika lite skillnad på FPS som andra då jag inte är något "spelnörd".

  Däremot är jag "audiofil" (Hi-Fi nörd), så jag vet hur olika folk tycker kring skillnad på dyra högtalare, fina kablar osv. Så jag har full förståelse om vissa som är mer insatta kan tycka att det faktiskt gör skillnad men jag personligen skulle aldrig uppleva det. Men däremot tror jag att det kan vara skillnad om man har andra behov, om man kör multitasking osv. eller om man har extremt stora spelbehov som att köra ett Titan XP med CoD WW2 på 3 skärmar och ha en seriös Minecraft server i bakgrunden (till exempel) så skulle det säkert vara ett fullt rimligt alternativ.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kräver lite extra kyla vid hög belastning men klockar som en dröm. Hittade en sweetspot på 4,7 som räcker bra ett tag fram över.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  5.0 @ 1.375v. Temps while gaming don't go above 40c. Delid dropped my temps 10c. Before delid games under load with temps @ 50c plus. I can notice a difference from 3770k everything is smoother. Prime 95 temps hit 60c and Aida64 60c. I am content but I might try for 5.1
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Pros:

  -Outstanding gaming performance.
  -Just about the fastest single threaded performance you can get.
  -Over-clocks fairly well w/o deliding. (A good quality cooler is a must).
  -6 cores/12 threads is no slouch for content creators & productivity either.
  -Will be a viable CPU for many years to come.

  Cons:

  -Difficult to acquire.
  -A little pricey due to scarcity.

  Other Thoughts:

  I have zero regrets. This thing is super fast. DO NOT buy from greedy scalpers. Just be patient and diligent and you can snag one for a reasonable price (less than 4000 kroner is a good price for the next few months).
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Precis som BlackwaterP4rk så hade jag problem med Ryzen och var less på all energi som jag kände att det tog av mig.

  Så jag köpte en 8700k + Z370-A och är kanonnöjd sen dess. Betydligt bättre prestanda i enkeltrådade spel (CSGO t ex) och desstuom god prestanda i flertrådade applikationer.

  Drar av en stjärna för att jag tycker att priserna börjar bli lite väl saftiga för Intels produkter.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inte världens mest logiska produktsläpp kanske men jag har brottats med stabilitetsproblem med Ryzen sedan köpet i Juni och valde att ta klivet tillbaka till denna beprövade plattform. Även om krascherna inte varit alltför täta har de inneburit förlorad tid och inkomst för mig och nu känner jag äntligen fullt förtroende för burkens stabilitet igen.

  För mig blev sweet spot 4.8 GHz vid 1.26 volt vilket ger runt 67 grader i load med Noctua D15. Kör med Prime Z370-a, kanske kommer man längre med premiumplanka utan att behöva kasta ström på processorn.

  Likvärdig gamla Ryzen 1700 i flertrådig beräkning som väntat. Den enkeltrådiga prestandan är kanske inte nödvändig men underbar likväl vid generellt datoranvändande.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från i5-3570k @4.2 GHz (4.4 en period), 16GB 1600MHz DDR3, GTX 1070 Strix OC.
  I nya har jag 8700k @4.8 GHz, 16GB 3200MHz DDR4 + mitt 1070 Strix som jag flyttade med.
  Gick också från 24" 1080p 144Hz till 27" 1440p 144Hz, och oroade mig lite för om jag skulle kunna nå önskvärda frames i 1440p.

  Hade några deppiga dagar med fps/stutter-problem precis efter bygget, men allt det löste sig med en Windows Update (1709?) som kom 3-4 dagar senare.
  Är massivt imponerad av hur 8700k presterar! Gick från 50-70 fps i PUBG till 100-144 fps - när jag dessutom nu kör i 1440p. Trodde inte att min 3570k skulle bottlenecka så mycket i 4.2/4.4 GHz, men det gjorde den. CS:GO, Rocket League, Overwatch låser alla 144 fps i princip hela tiden.

  Jag kör Fractal Designs Celsius S36 vattenkylning, och såg lite väl höga temperaturer. Ett tips är att INTE köra auto OC, då detta ofta leder till för hög core voltage, och denna processorn är redan ganska så varm vid stock! Best practice är att klocka själv.
  Håller sig runt 55-65 grader i Gaming load @4.8 GHz OC, och det är okej. Får jag för mig att jag behöver mer OC i framtiden överväger jag att delidda.

  Otroligt nöjd med mitt köp. Några negativa punkter som ändå drar ned en stjärna.

  - Blir lite väl varm (framförallt vid auto OC)
  - Lite väl dyr så här i början
  - Lite väl svår att få tag på
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Bästa gaming CPU:n på marknaden. Dock inte märkbart bättre än intel i7 7700K ifall man endast spelar. Men behöver man flera kärnor och trådar t.ex. vid multitasking av tyngre, som att spela Destiny 2 och streama med Twitch samtidigt och tabba mellan Google Chrome så sure, då är 8700K ett bättre val än 7700K.
  +Klockar bättre än intel i7 7700K.

  - Tokigt varm. Att de använder kylpasta istället för att löda processorn är ett skämt. Min blir närmre 85 C vid ett par timmars spel på en luftkylare (Cooler Master V8 GTS).
  - Dyr jämfört med intel i7 7700K (som ibland går för 2899:- på Dustinhome).
  - Lång väntetid på att få hem prollen.
  - Ryzen ger mer prestanda per krona.

  Jättenöjd med prestandan på processorn. Den hade fått full poäng ifall den inte var så fasansfullt varm. Hoppas Intel börjar löda sina processorer igen då de nya varit usla temperaturmässigt. Min f.d. Intel 4690K låg på 45C load medans min nya intel 8700K ligger på 85C load.