Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Rift (inkl. Touch)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Edit: För roomscale med 3 sensorer, välj antingen ett USB kontroller kort med 2-4st usb 3.0 controllers Eller 1st usb 3.1(gen2) kontroller med 2-4 portar (beror på hur många usb 3 du har i datorn som funkar samt om du kan nöja dig med att köra en sensor på usb2). Undvik VIA och vissa TI kontrollerchip samt även äldre asmedia 1042 (1142 bör funka dock) mm Nec/reneseas kan funka med lite fix, ?rencor? Funkar inte heller. Minus 1 stjärna för allt meck med USB samt oculus dåliga guidning om vilka kontrollers sin funkar. De länkar i princip bara till 2 kort på Amazon, ett billigt som funkar soso och ett för ca 1200 som funkar (mitten för det priset kan man köpa helt nytt moderkort MED usb3 som funkar så det är galet dyrt för vad man får (4 sketna nec ....02 usb3.0 kontrollers från 2012 typ)

  VR är det sjukaste som hänt sedan datorn uppfanns. Har inte testat Vive så kan ej jämföra men VR är sjukt kul. Jag har hoppat fallskärm, åkt galna rołler coasters och mycket annat för att få upplevelser och adrenalin men med VR är det så lättillgängligt med ännu intensivare upplevelser. Har inga problem med åksjuka, balans eller illamående mer äń när spelen är så intensiva att hjärnan helt enkelt lurar mig att jag är där. Drt ÄR verkligen så uppslukande. Du kam stå på ett stabilt golv och nästan trilla baklänges av synintrycken.
  Går inte förklara, det måste bara testas. Jag garanterar ett leende på läpparna :) kommer bli uppgradering till 8k med ånnu bättre field of view när det kommer grafikkort som har kraft nog för detts är det roligaste man kan göra med en dator. Slår inte VR så vet jag inte vad som krävs. SJUKT KUL!

  Occulus + och -
  +
  - Handkontroller (känns helt naturligt och med lite vibrstionsfeedback (som jag inte tånkt på förrän jag såg en vän spela och hörde burrandet)
  - närvaron (går inte beskriva som sagt, känns som man är I SPELET, i rymden eller på jorden. Du kan uppleva allt
  - tracking av kontroller och headset funkar helt ok med två sensorer (även i min lilla 1.5*1.5m spelarea med mkt bråte son skrivare mm), men kommer köpa minst en till för room scale (och usb3 kort som funkar) samt fäste för vägg.
  + Pris på occulus i sig. Köpte mitt för 4000 ink 2 st touch o 2st sensorer på erbjudande på elgiganten
  + Spelutbud. Occulus store är en fin bonus (förutom Steam som alla vr-headset mig veterligen kan tillgå) med många roliga spel
  - 360-film i VR (ja det finns även xxx :-) ) är riktigt coolt. Installera opera v50beta så kan man även streama youtube m.m. rätt in i headsettet. 360 film där du tittar på vad du vill se istället för att använda musen känns så mkt naturligare, men dagens konsumentkameror (även gopro fusion och yi360) känns litr gryniga för en riktigt bra filmupplevelse (iaf på Youtube men Ken vara kompressionen?) även om känslan slår 2d-film o 3d-film rejält på fingrarna,, men de lite mer professionellt inspelade filmerna är riktigt coola :) och de som även stödjer sterescopic (3d) är vansinnigt coola att kolla på. Som att vara i filmen på riktigt. :-)

  -
  - USB3 stöd. Det går att köra på usb2 men 3 rekommenderas för optimal upplevelse. Det skumma är att headsettet funkar på alla mina usb3 portar men sensorerna funkar inte på någon. Har tom köpt extermt kort men det funka inte heller (eller Jo, till jag reboota datorn en gång) fastän jag uppgraderade alla drivrutiner (blev tom värre då, funkade inte ens direkt efter installation).
  - pris om man ej har bra gpu. Head set i sig köpte jag för 4k o det är ok, men efter mkt googlande insåg jag att ett nvidia 1080 var tvunget om man skulle kunna spela alla spel med hög detaljnivå (tex doom) utan fejkade frames. 5-6000 till. Sen en kompetent dator (kör en i7 2.6 klockad till 3.2 med 5-6 år på nacken och det funkar, med 256gb ssd, win10(rekommenderad starkt då vr funkar mkt bättre och stöd för occulus dash)
  - God rays. Detts stör i huvudsak vid lugna scener som innan men börjar spela i menyer och syns när ljusa objekt ligger på mörk bakgrund. Som vitt skimmer. Blir så pga fresnellinsernas karaktär och det jag anser är den största nackdelen
  - pixligheten. Man tänker på det när man kalibrerar och i ljusa 'lugna' spel men när man väl ör inme i spelet glömmer man det och det är ingen deal breaker även om 4k eller 8k kommer bli nice
  - field of view. Vrider man ögon mot kanterna ser man"slutet på displayen". Har inte testat andra men de som testat de nya 8k headsetten sägger att just dem ökade FOVen är viktigare än upplösningen så skall bli kul att uppgradera när det blir dags. Occulus lär räcka länge för mig dock. Ser det som en inkörsport och tar godbi tarna när tekniken e redo (grafikkort framför allt)
  - läckage? Vid helt svart skärm ser det ut som om man tittar på ett svart tyg med lite lite ljus bakom, som om det läcker ljud genom displayer, men det är antagligen pga lcd ljusläckage. Inget som stör i spel, bara i svsrta scenskiften.
  - kabel.. Finns trådlöst tillägg tpcast, men kräver batteribyte var 1.5-2h tror jag det var. Jag kommer lösa snubbelrisken med yoyo's i taket som kabeln får"glida i" för att få rörelsefrihet utan batteri och därmed utan avbrott mitt i spelmyset:)

  Mycket minus men oavsett, helt klart värt det för detta är en upplevelse man inte vill missa.
  En vän kom över och testade idag och var (precis som jag första gången) helt lyrisk efteråt. Tyckte det var "så jävla coolt" vi är båda över 40 år gamla 😁😁 så vart lugn, detta passar alla åldrar :)

  Ingen 10a då det finns bättre 8k med större Fov samt strul usb3 och de störande godraysen...men 9 pga pris, handkontroller, spelutbud, känsla
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Prisvärt för individer med intresse för teknik, särskilt om man beställer direkt via oculus.com där priset fn. ligger €399. Skulle jag tröttna är priserna på beg. marknaden (för) höga varför risken för ekonomisk förlust är liten (i nuläget).
  Har inte haft några problem med trackning eller anslutning via USB/HDMI som verkar drabba somliga. Har de två sensorer som ingår i kitet. Mitt GTX 1060 (6GB) verkar vara tillräckligt tillsammans med I7-8700K, 16GB och SSD.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Upplevelsen är väldigt bra. Tyvärr är upplösningen alldeles för låg jämfört med modernare headset. Med tanke på att de är drygt två år är de kanske bra men konkurrensen har gått om.

  Uppdatering. Provat andra med bättre upplösning men de kommer inte i närheten så jag får ge ett par stjärnor till.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Startade med Playstation VR och blev lite biten så det fick bli ett PC köp och Oculus Rift. PSVR var kul och riktigt bra men det var verkligen ett lyft att få bättre kontroller, högre upplösning och bättre tracking. Det är liksom ett helt annat flyt och inte "grynig" bild. Tror snarare det beror på datorkraften bakom och inte headsetet, men ändå.

  Tyckte inte alls det var lika lätt att få till en bra setup med sensorerna som jag hört. Jag har ganska stor yta i vardagsrummet, men den plats jag vill ha som spelyta blir inte helt bra. Har för lite vägg i den riktningen jag vill stå att spela. Kan man inte sätta sensorerna brett så får man en smal spelyta.

  Det löser sig, men det blir en hel del USB-förlängningar, kabellister och väggfästen när jag ska flytta spelytan till andra sidan vardagsrummet. Här hade ju Vive varit mycket bättre men Rift är jäkligt bra trots det här.

  Visst vill man ha lite högre upplösning och bredare synfält o.s.v. som man vet kommer, men enligt mig finns det verkligen tillräckligt för att det ska vara värt att hoppa på VR!
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Haft både HTC vive och Oculus Rift och tycker att Oculus Rift är överlägsen på grund av handkontrollerna (som i princip är det enda stora som skiljer dem åt).

  Synd bara att det inte finns några ordentliga spel till VR än. De spel som finns känns mest som de finns till som koncept och "såhär skulle man kunna göra i VR".
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tanken var att denna skulle användas till DCS (flygsimulator), men var naturligtvis tvungen att testa Touch-kontrollerna när dem ändå följde med...
  Tankade hem H3VR och positivt överraskad. Jag hade tidigare testat denna titel hos en kompis med HTC’s Vive, men där kändes det inte alls lika bra... dels för att passformen inte var helt optimal, men också för att kontrollerna kändes betydligt mer strömlinjeformade. Headset (HMD) och kontroller fungerar bra även där sensorerna inte kan plocka upp dem tack vare gyro och andra sensorer i enheterna; men, och ett stort sådant, om sensorerna delvis kan plocka upp dem så ballar det ur totalt. Till exempel om man vänder sig om och ska plocka något från golvet, om ingen kamera uppfattar kontrollerna så går det, men annars så försöker dem att orientera bäst dem kan; vilket sällan blir bra.

  Super för priset (4-5k) och känns bättre än konkurrensen, men behöver en tredje kamera bakom för 360° spårning; vilket kan köpas separat (600kr) och fortfarande vara billigare än alternativet.

  Generellt för de VR lösningar jat testat så är ännu upplösningen är för låg för att jag ska kunna spela mer än någon timma utan att överanstränga ögonen, men å andra sidan så är det ju bra med schemalagda pauser...
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bästa VR-upplevelsen du kan få för pengarna just nu.

  Har haft Oculus Rift + Touch i runt en månad nu och de är fan riktigt skoj, däremot finns det många plus och minus.
  Har lirat och köpt en heeeel del spel. Av alla spelen jag testat är nog Onward, Robo Recall, Superhot, Fallout 4 VR och H3VR (Hot Dogs, Horseshoes & Hand Grenades) mina favoriter än så länge.

  Rekommenderar Oculus Rift (med Touch) över HTC Vive. Halva priset och samma (om inte bättre) upplevelse.
  Oculus Rift (med Touch) kommer med hörlurar (HTC Vive har Deluxe Audio Strap som "addon", kostar runt 1,500kr - Oculus Rift hörlurarna är tydligen bättre än DAS) som är jävligt bra och lätta att använda, bättre skärm än HTC Vive (mindre screen door effect, däremot mer god-rays) och kostar mindre.
  HTC Vive vinner däremot i room-tracking, men om man sätter up Rift sensorerna rätt (har själv två i varje sida av rummet) så är det ungefär samma upplevelse. Sen kan man köpa till två sensorer (max) för 700kr styck om man så vill.

  Rekommenderar starkt om man vill ha den bästa VR upplevelsen som finns (tills Pimax och HTC Vive Pro kommer) idag.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Utan att ha möjligheten att jämföra Oculus Rift med dess för närvarande största konkurrent, HTC Vive, så vill jag ändå påstå att Oculus Rift är en väldigt bra produkt. Den ger ett kvalitativt intryck med välbyggda och väldesignade delar. Den är väldigt lätt att installera och komma igång med, och de spel som ingår (framförallt Robo Recall) ger dig en fulländad VR-upplevelse utan ytterligare utgifter.

  Justerar man den rätt så sitter den bekvämt i långa pass, med undantaget att det kan bli lite varmt och för vissa lite fuktigt, dels då skärmpanelen strålar, och dels då det kan vara fysiskt ansträngande att spela. Observera att det är väldigt viktigt att den sitter på rätt sätt och stannar kvar, inte enbart för komforten, utan också för att linserna har en "sweet spot" som det är nödvändigt att man tittar igenom för att bilden ska vara skarp.

  Inlevelsen är tveklöst där, spårningen fungerar väldigt bra så länge man inte vänder sig helt bort ifrån sensorerna. Hjärnan blir genom ögonen helt övertygad om att du är inne i den virtuella verkligheten. Detta är ju hela tanken, men då man också hämtar intryck från balanssinnet så är det för vissa väldigt lätt att bli åksjuk om man i spelet tillsynes förflyttas utan att balanssinnet registrerar det (exempelvis spel där man förflyttar sig med styrspaken på handkontrollern, bil- och flygspel, osv.).

  Man hade kunnat önska en högre upplösning på skärmpanelen då man kan urskilja pixlarna. Samtidigt hade dock detta medfört högre krav på datorns grafikkort. Därtill hade jag gärna sett längre sladdar till både headsetet och sensorerna, i synnerhet det förstnämnda då jag går miste om en knapp meter eftersom jag har datorn ståendes in under skrivbordet.

  Men allt som allt, för de 3990kr jag betalade, är detta en väldigt häftig upplevelse som alla måste prova. Se bara till att köpa paketet med Touch-kontrollerna då dessa är ett måste, dels för inlevelsen, och dels för att de är nödvändiga i många spel.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastisk upplevelse, men man måste ha touch som gör otrolig skillnad. Spelar jag hela tiden? Nej, det blir mer "vanliga" spel men varje gång jag spelar blir det en wowkänsla. Det är ofta lite kortare sessioner och spelutbudet är så klart inte lika brett ännu men växer ganska fort. Robo Recall är en fullträff. Lone echo likaså. Batman VR är mer en kortare upplevelse än ett spel men rekommenderas ändå.

  Lite korta sladdar men det fungerar. En av de bästa unboxingupplevelser jag haft om man går igång på sånt.

  Slutligen jag handlar mina vr-spel både via steam och oculus store beroende på vem som har rea. Oculus snäppet mer lätthanterligt när man väl köpt spelet för allt är integrerat men steam har ett plattformsoberoende som är värt att tänka på. (många titlar stöder både vive och oculus)

  Köp! När du provat det bästa kan du ju alltid sälja kittet någon tusenlapp billigare. Skillnaden är den mer än väl värd. Tilläggas skall att fru, föräldrar och datorointresserade syskon alla sagt wow och velat spela mer när de fått testa.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt unik upplevelse, känns verkligen som vr är nästa steg i gaming.
  Efter jag har lirat Robo Recall, Killing Floor, Arizona Sunshine, Karnage Chronicles, From Other Suns m.fl. är det väldigt svårt att sätta sig och spela ´´vanligt´´ spel igen, känns som att något saknas efter man lirat vr.

  Co-op är fruktansvärt roligt och häftigt att springa runt i vr världen tillsammans och utföra uppdrag och puzzel.
  Oculus programvaran är väldigt stabil och bra (blir bara bättre och bättre också med regelbundna updates) , även steam vr fungerar klockrent.

  Handkontrollerna är bland dom bästa jag någonsin använt. Känns robust och håller bra. Råkat slå in i bord och byrå några gånger i stundens hetta utan nå skador på dom.

  Jag var lite skeptisk till teleport mekaniken i många spel, men det är ofta bättre än att manuellt styra med styrkorset och känns bra (den tar inte ur en från vr känslan).

  Jag ser fram emot skyrim, doom och fallout i vr och andra kommande AAA-titlar.

  Sladden till vr headsetet är tillräckligt långt, men jag hade gärna haft den ca 1-2 meter längre för säkerhetsmarginal. Jag har hittills aldrig råkat spänna den helt men det känns som att det finns en liten risk om man har en större uppsättning.

  Jag ger den 9/10 stjärnor, hade fått full pott om sladden till headsetet hade varit längre, vad jag läst kan man köpa förlängningssladd till både hdmi och usb uttaget, dock kan man möjligtvis behöva en hdmi repeater för att förstärka hdmi signalen om man ska förlänga den.

  Jag rekommenderar starkt att skaffa om ni har en dator som klarar av det, för 4400kr genom oculus store är det lätt värt det!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den från Oculus själva nu när priset blev "rätt" (4500 kr). Leveransen gick från Nederländerna, skickades samma dag som jag beställde och hade den två dagar senare.

  Har tidigare använt Vive ganska mycket, men valet föll på Oculus tack vare priset och deras framtida roadmap. Jag tittade även på Microsofts Mixed Reality-headset men de känns ännu för konceptuella och inte som färdiga produkter än, och huruvida de headset de släpper nu blir slutgiltiga versioner eller ej kändes oklart.

  Primärt har jag skaffat dessa för att titta närmare på att utveckla/producera till VR, men har hittills bara testat befintliga spel/etc och kan inte säga annat än att det är minst sagt häftigt. Tidigare när jag använt Vive så har det varit utan ljud - och att alltid ha hörlurar här gör verkligen stor skillnad. Jag tycker även linserna här, som inte är fresneler, gör sig bättre.

  Har inga direkta klagomål än, men att lättare kunna ställa om trackingen mellan "room scale" och sittande position skulle vara trevligt. en annan grej är att kartongen som Oculus Rift kommer i känns trygg att förvara grejerna i, men jag hade gärna sett att det var lättare att återpaketera i den. Detta är dock en petitess då det ju är fantastiskt bra att man ändå får en så pass bra låda med från början, vilket priset inte alls reflekterar.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Häftig upplevelse, enkel installation via Oculus-mjukvaran. Återstår att se om det kommer några spännande speltitlar utöver de som finns i "Oculus-store".
  Har testat Google Earth VR och Robo Recall än så länge.