Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer MR400

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  3 mån sedan
  Värdelös router.
  Bor på landet och hade tidigare en mobil fick-router med sim. Den fungerade felfritt och var snabb. Tyvärr gick batteriet sönder och denna köptes för ett tag sedan för att slippa ha en router med upplandningsbart batteri.

  Får fabriksåterställa den stup i ett då den tappar kontakten med nätet och när den väl fungerar så ger den riktigt låga hastigheter.

  Har bara haft dåliga intryck sedan dag ett med denna router.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Routern tappar kontakten med internet och måste rebootas 5-10 ggr per dag. Började leta på tp link forum och får se att detta felet finns på flertalet modeller och har funnits i nästan ett år. Skäms TP link!
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Haft den i ca 1mån nu och den fungerar felfritt, inget strul alls. Får ~20mbit/s ner genom 3, och då befinner jag mig en bra bit från närmsta mast, så jag är riktigt nöjd.
  Jag har svårt att bedöma hur bra wifi-räckvidden är.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  2020-01-03:
  Fungerar inte med Tele2. För mer information: https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/173896

  Om du har Tele2 så kommer denna router vara oanvändbar. Sedan ca tre veckor tillbaka (vid omdöme, 2020/01/03) så fungerar inte routern med Tele2 4G. Tele2's 3G-nät fungerar dock, men detta innebär låga hastigheter och i mitt fall även dålig täckning.

  Har fungerat ganska bra under dom nästan två åren jag har haft router, men nu funkar den inte alls (samma problem för många andra!).

  Det är även möjligt att läsa om alla problem med MR400 + Tele2 här, en tråd från Reddit skapad av mig: https://www.reddit.com/r/HomeNetworking/comments/ebdxo3/cant_use_anything_google_with_home_router_since/

  Värt att nämna är att jag har använt extern antenn från Kjell (https://www.kjell.com/se/produkter/dator-natverk/natverk/mobilt-bredband/antenn/4g-antenn/diablo-sma-4g-antenn-med-mimo-7-8-dbi-p30065) sedan start.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt dålig byggkvalité. Dålig 4G-radio. Får riktigt låga värden i jämförelse med t.ex. telefonerna eller en vanlig 4G-dongel. Enda som gör att den får 1.5 stjärna är programvaran som känns hyfsat slipad.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra och stabil router, har fått starta om den ett par gånger då den tappat 4G signal men då har jag haft den i ett fönster som pekar ifrån 4G masten som är närmast, hade då 25% 4G signal.
  Har nu bytt fönster som pekar åt sidan från masten och har nu 100% signal på 4G och får ut hastigheter rätt stabilt på 50-85Mbit/s Ner och ca 15-25Mbit/s ned med Tele2 400 gigabyte abbonemang. Vilket är extremt bra för att bo i en källare utan fönster mot basstationen. Rekomenderas starkt. Dom som kommenterar att den har dålig 4G täckning måste ju bo mitt ute i skogen eller glömt skruva i antennerna, finns även större antenner att köpa så man kan få ännu bättre täckning om man vill. Jag har ca 900 meter till närmaste basstation med 100% signalstyrka vilket är ganska så långt och bra för 4G
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Instämmer med tidigare användare. Bra uppkoppling och gränssnitt, men kan hänga sig på upplänk...
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Har försökt få denna att fungera bra i ett par månader nu och kan inte annat än varna för denna router. Ca en gång i veckan slutar helt plötsligt uppladdning att fungera på flera av våra bärbara enheter som är anslutna till routern, och det enda som då fungerar är att göra en fabriksåterställning.

  När den fungerar fungerar den dock bra! Bra räckvidd och trevligt gränssnitt för inställningar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använt denna i en månad tillsammans med Diablo inomhusantenn från Kjell & co. Archern ersätter en D-link DRW-923 som varit instabil sedan den var ny, oavsett antenner utomhus eller inomhus.

  + lättanvänd med ett enkelt gränssnitt
  + bra WIFI enligt mig (trerummare lgh)

  – ser inte displayen iom att den endast är liggande om man inte skruvar upp den på väggen eller egen ställning.

  Väldigt enkel att koppla upp och ställa in.
  Ett mycket enkelt gränssnitt att jobba med, det flyter på bra mellan de olika menyerna (ffa jämfört med D-linken). Menyerna är på engelska och jag har inte testat appen.

  Nackdel enligt mig,
  är att den inte har en fot så att man kan ställa den upprätt för att se displayen då jag har den högst upp i en hylla, det hade gett ytterligare en stjärna från mig.

  Inkopplat trådlöst
  En ATV4, en ATV3, en Yamaha R-N500 (trådad) samt ett antal andra bärbara Apple-saker. Det jag inte fått ordning på är min Airport Extreme TC och som jag troligen kommer att dra kabel till.

  Anledning till inomhusantenn är att jag vi bytt till nya fönster och därför inte kan dra ut nån sladd.

  Ligger runt 20 Mbit/s av 40 möjliga. Mätt med iPhone 6s+ och Bredbandskollen på 5GHz som faktiskt räcker in dit, tror det är lättbetong i väggarna.

  Archern står i ena hörnet av min lgh och jag mäter två rum bort i min dotters rum (som ofta streamar dator, padda och chattar i telefonen samtidigt) och stängda dörrar.

  Kört tidigare: olika stickor med 3G samt använder rätt ofta en Huawei E5776.