Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus VG278Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Datorskärmar (223)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade tidigare en 24" Samsung P2450H som jag köpte år 2010. Så det var dags att uppgradera! Jag var ute efter en 27" skärm med 1ms responstid och 144hz. Efter en massa letande så hittade jag denna skärm på Webhallen. Förvånadsvis så var det väldigt få recensioner på just denna skärm (ASUS VG278Q) vilket jag tyckte var ganska konstigt. (Det är därför jag skriver denna recension)
  Men jag tyckte den hade allt jag letade efter. Så jag slog till!

  Och VILKEN skärm säger jag bara +++++
  Jag som kom från en 24" Samsung P2450H med 60hz, så var detta ett väldigt långt hopp i rätt riktning. När man sätter ihop datorn och startar den för första gången så är 60hz aktiverad som standard. Så du måste själv gå in på Bildskärmsinställningar och ändra det till 144hz.
  Så fort jag ändrade till 144hz kände jag en otrolig skillnad. Som dag och natt.
  Det jag märkte först var hur oerhört len muspilen kändes att hantera.

  Jag satte direkt igång några spel.
  Testade spelen: Fortnite, Rainbow Six Siege, Destiny 2 & CS:GO.
  OBS. du måste själv gå in på inställningar i spelen och ändra till 144hz första gången!

  Tro mig när jag säger vilken skillnad det är när man kör på 144hz istället för 60hz. Oj oj oj. Om jag ska jämföra på något sätt så är det som att filma i 1080p 60 bilder/s på mobilen istället för det vanliga 720p 30 bilder/s. Ungefär så känns skillnaden. Otroligt lent är det! Jag var väldigt nöjd med hur skärmen presterade med mina spel!
  Har även kopplat in min PS4 Pro med HDMI, jätte fina färger och allt fungerar som det ska! Dock är det bara 60hz när man kör på PS4, det stöder inte 144hz vilket är synd!
  Jag kör Displayport till datorn och HDMI till PS4, det är också lätt och snabbt att växla mellan kanalerna.

  Skärmen är höj/sänkbar och går att vrida/vända åt alla håll, stort plus!

  Menyn (OSD som det kallas) på skärmen är jätte lätt att hantera med många inställningar.

  Jag tycker VG278Q är en fantastiskt skärm som levererar! Färgerna är rika och bra, snabb responstid på 1 ms vilket är snabbast på marknaden idag och med den 144hz så går denna skärm absolut att rekommendera till alla där ute!

  Plus:
  + Liten ram på skärmen (+ mycket skärm)
  + Bra belysning (kan bli riktigt ljust, nästan som en flashbang varje gång man öppnar webbläsaren)
  + 144hz
  + 1 ms responstid
  + Höj/sänkbar & vrida/vända åt alla håll
  + Menyn är lätt att navigera med hjälp utav knapparna bakom skärmen
  + Stabilt stativ & simpelt att montera
  + Freesync

  Minus:
  - Det enda minuset som jag kan säga med VG278Q är de inbyggda högtalarna, låg volym och inte bra alls. Ibland när jag kollar på Youtube och inte orkar ha på mig mina hörlurar så lyssnar jag via högtalarna i skärmen men annars kör jag alltid med hörlurar så för mig gör det inget!

  Bra jobbat ASUS!
  10/10
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  För priset jag gav, 2390:-, kan jag inte klaga på någonting. Jag bytte från en 8 år gammal Benq (24", 1920x1080, 60Hz) så det mesta blir väl ett lyft i jämförelse :)
  Som några andra skriver här så är de inbyggda högtalarna inte bra någonstans, men jag använder externa högtalare och lurar så det är inget problem för mig.
  Bra ergonomiska inställningsmöjligheter (höjd, tilt, pivot), den står stadigt på en rejäl fot.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  För priset jag betalade (2390:-), så har jag väldigt lite att klaga på, endast att färgerna och framför allt svärtan är sämre än på AOC 24G2U som jag först prövade, den skickades dock tillbaka pga lysande pixel. Saknar även USB-hub, vilket skulle varit en bonus. Observera även att monitorn endast är g-synk kompitabel, vilket innebär att funktionen endast stöds på 10-serien och nyare grafikkort från Nvidia, satt någon timme och googlade då jag ej fick igång det på mitt 970 av förklarliga skäl. Om du har möjlighet att köpa skärmen till samma pris eller billigare än mig så är det en stark rekommendation, är den däremot 500-1000:- dyrare så finns det nog andra minst lika bra eller bättre alternativ.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grym skärm. Jag har två saker att klaga på. Det ena är de inbyggda högtalarna. Men om du vill ha bra ljud så bör du nog skaffa högtalare istället. Det andra är betraktningsvinklarna. Om du tittar från en väldigt brant vinkel så kommer färgerna att försvinna ur skärmen. Innan jag köpte skärmen var jag orolig för att det skulle vara irriterande men i själva verket märker jag det inte alls.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fantastisk på alla sätt, har inget att klaga på.