Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

RHA MA-750 Wireless

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla RHA Hörlurar (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer från ett par JayBird X3. Behövde nya eftersom mikrofonen slutade fungera som den skulle. Köpte dessa på rekommendation av min bror som ägt ett par MA-650 Wireless. 750 skulle ha snäppet bättre ljud och så gillade jag byglarna över öronen.

  RHA MA-750 Wireless är väldigt prisvärda. Köpte för 990 kr på HIFI Klubben. Vid köptillfället kostade X3:orna 100 kr mer. Många andra lurar av sämre kvalitet och fattigare specs kostar det dubbla.

  Den korta versionen: Fjärrkontrollen kunde varit bättre, nackbygeln kortare, bluetooth-kopplingen laggar lite. Däremot oerhört bra ljud, oslagbar batteritid, inget sladdljud, cykelvänliga, smarta. KÖP!

  Den långa versionen:

  Först det som är bra:
  + Jo, ljudet är fantastiskt. Mina X3:or lät bra, men det efter att jag skruvat på EQ:n en del. Diskanten i MA-750 är klarare, har mer briljans utan att bli vass. Basen känns väl avvägd, utan att för den delen kännas fattig. Lägg dock märke till att rätt kuddar och passform är HELT avgörande! Först var jag ganska besviken på ljudet. Tryckte in lurarna som man skulle, men noll bas. Provade mig fram, bytte fram och tillbaka några gånger och när jag väl hittat rätt var det som natt och dag. Hörlurskuddarna ska in djupt, sitta ordentligt och fylla ut hela hörselgången.
  + Andas hög kvalitet. Snygga och robusta pluggar i rostfritt stål.
  + Batteritiden lever upp till förväntningarna. Kör i yrkestrafik och lyssnar på poddar i upp till 10,5h/dag (≈ 7h effektiv tid). Efter ett sådant pass har jag ungefär 40% kvar. X3:orna klarade ofta inte mer än 6-6,5h effektiv lyssning, sedan dog de.
  + Isolerar över förväntan, trots avsaknaden av aktiv brusreducering. Är mer än nöjd.
  + Inget störande sladdljud.
  + Väldigt lite vindbrus när man cyklar. X3:orna var nästan helt omöjliga att cykla med även en vindstilla dag.
  + Byglarna över öronen gör att det ska mycket till för att propparna ska trilla/glida/ryckas ur örat.
  + Nackbygeln vibrerar vid samtal. Det innebär att jag varken behöver ha lurarna i örat eller mobilen i fickan för att uppfatta att det ringer. Najs!
  + Interaktionsljuden är på en lagom nivå (ljuden som hörs när man t.ex. stänger av lurarna). X3:orna kunde jag inte ha i örat när jag satte på och stängde av, för kvinnorösten fullkomligen skrek: "POWER ON", ackompanjerad av en alldeles för lång, basig och hög musikvinjett. Fullkomligt bisarrt. Dessutom gav de ifrån sig ett lika högt tjut varje gång man höjde, sänkte, spolade framåt/bakåt... MA-750 gör inga onödiga ljud. Bara vid samtal samt på- och avstängning. That's it. TACK!

  Mindre bra:
  – Knapparna på fjärrkontrollen kunde varit större och tydligare.
  – Mittenknappen registrerar inte alltid knapptryckningarna. Man behöver trycka till lite extra. Det vänjer man sig dock vid ganska snart.
  – Nackbygeln kunde vara kortare. Hade varit bättre om sladdändarna satt lite högre upp mot halsen så man fick mer sladd att röra sig med. Känns lite korta ibland eftersom ändarna sitter en bit ner, särskilt under flera tröjor, halsduk och vinterjacka. Det skulle också avhjälpa problemet som är att lurarna hänger en bra bit ner på magen när man inte har de i (jag är 1,76 cm).
  – Gillar inte att de fäster i varandra med magnet. Fattar grejen, men för mig är det störigt när jag ska sätta i en lur med bara en hand. Eftersom magneterna är rätt starka behöver man ofta hjälp av sin andra hand.
  – Bluetooth-kopplingen laggar ibland. Det är dock bara tillfälliga störningar. Inte så det irriterat. Trodde det skulle vara mindra lagg jämfört med mina JayBird X3 eftersom jag trodde dessa var bluetooth 4.2, men de är 4.1 precis som X3.
  – Kontrollen sitter på högersidan. Jag är vänsterhänt. På grund av byglarna är de inte gjorda för att kunna vändas på. Det funkar ganska bra att liksom böja byglarna åt andra hållet, men då håller de inte formen superbra. Sladden sticker ut lite mer än vanligt (men inte så det ser konstigt ut). Funderar på att skala av krympslangen som ger bygeln sin form.
  – Hade varit bättre om mittenknappen på fjärrkontrollen också agerade Power-knapp. Lite awkward att leta under skjortan för att stänga av och sätta på.

  På det hela taget är detta dock en stark rekommendation. Ljudkvaliteten, batteritiden och den allmänna kvalitetskänslan väger över så pass mycket att de inte förlorar mer än en stjärna på minuspunkterna. Riktigt välljudande trådlösa hörlurar med smarta funktioner och OSLAGBAR batteritid! Köp!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  För 890 kr är de extremt prisvärda. Tycker de definitivt är bättre än många jag testat som kostar 2000 och över.

  Fin detaljerad återgivning av diskant och mellanregister utan att vara torra och tråkiga vilket är bra för mig som vill höra allt i musiken och inte bara bas. Basen är krämig och snärtig men tar liksom inte över som i billiga lurar för att låta publikfriande. Lyxig metallfinish som andas kvalitet. Vattentäta så de funkar för löpning och träning. Bra och snyggt alternativ för oss som inte gillar true wireless.

  Följde med många pluggar att välja mellan, men fodralet till lurarna är trist. Enkel meshpåse typ. Usb C som laddar snabbt. Batteri håller länge, men de stänger inte av automatiskt när de inte används så laddar ur om man glömmer stänga av. Fördel tycker jag när jag har dem i jobbet. Ett plus för vibration i lurarna när det ringer om du har mobilen i tyst läge.

  Kopplar upp sig enkelt till två enheter och laggar inte när man kollar på film. Bra ljudkvalitet vid samtal, även då jag cyklat. Bra räckvidd, klarar av våningsplan i mitt hus.

  En viktig grej bara: dessa låter tunna och stickiga i början. Riktigt kass. Men ljudet förbättras extremt mycket efter att ha spelat i några timmar. Inget nytt fenomen med lurar och högtalare men jag har aldrig märkt den skillnaden lika mycket som här.

  Kan verkligen rekommendera dem!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Bra hemmalurar. Ansluter supersnabbt och lätt med NFC. Bekväma till vardags. Jag saknar dock noise cancel i tex tunnelbanan, dessa stänger inte ute något buller. Obekväma att springa med. Sladdarna trasslar en del, trots så kallade wireless.