Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SteelSeries Rival 310

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SteelSeries Möss & pekdon (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  2 mån sedan
  Härlig för handen men,
  Gillar du Input lag är denna musen perfekt för dig.
  Greppen på båda sidorna lossnade efter 2 månader.

  Har aldrig haft problem med input lag innan men denna musen är
  som värst.
  Rekommenderar den inte till dig som använder
  2 skärmar eller spelar csgo
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Bra precission och sitter fint på min hand. Men det är bara värt att köpa om man är beredd att köpa ny mus ca en gång per år.
  Jag slutade köpa Logitech för ca 5-6 år och tyckte Steelseries lagom stora möss dög för mig, jag har gillat dom absolut, även om dom till slut går sönder, men det gör ju Logitech också efter ca 2 år.

  Denna höll knappt ett år. Primära musknappen glappar (varje klick är dubbelklick) och limmet de använt för att fästa gummit i sidorna släpper. Vill man sticka ut tycker jag kvalitén på produkterna måste höjas hos Steelseries. Det här är väldigt bekant med deras andra serier förutom att det gick mycket snabbare denna gång.
  Jag har hunnit äga Kana v1, v2 och Rival 300 innan denna men gör det funktionsdugligt och hållbart istället för "snyggt" är min personliga åsikt. Nokia 3310 än nån plastskit tack.
 • Bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Bästa musen jag haft skön passform och fin belysning som är lätt att ändra färg på.

  EDIT: efter några få månader så har gummisidorna lossnat klistret var uselt -3 stjärnor
 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Hade tidigare originalversionen av Rival, och var väldigt nöjd med den. Dock började scroll-hjulet att ge upp. Testade att ersätta den med en Deathadder, dock passade den inte min hand bra alls. Därefter en Zowie, vars högra musknapp fungerade väldigt dåligt, och efter att ha läst mycket online om deras kvalitetskontroll så valde jag att inte byta till en likadan modell.

  Istället gick jag tillbaka till Steelseries Rival, specifikt 310-modellen. Om jag ska börja med det positiva så är sensorn helt underbar. Extrem precision.

  Det sämsta med denna musen är dock greppet. Jag älskade greppet hos min gamla Rival, men på denna nya modell har de bytt gummi mot något silikon-material som har extremt låg friktion. Musen känns hal och jag sitter och greppar den så hårt att det blir jobbigt i längden.

  Även musknapparna har en svampig känsla, speciellt högerknappen. Steelseries har sänkt kvaliteten enormt på Rival enormt, i min mening.

  Sammanfattning:
  +Precision
  +Skön form

  -Hal, svårgreppad
  -Dålig kvalitet på knappar
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Mycket bra mus i både prestanda och utseende och komfort. Dock släppte gummit på båda sidorna efter ca. 3 månader vilket är väldigt störande då limmet klibbar och hamnar på undersidan av musen vilket resulterar i att det blir svårare att röra musen.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Mitt andra exemplar och gummit på högersidan av musen har redan börjat lossna igen efter en månad.

  En bra gaming mus som sitter skönt i handen. Men kvalitén känns sådär väldigt plastig känsla. gummit på högersidan lossnade efter 3 månader och gör den nästan oanvändbar klistret som håller fast gummit är riktigt uselt.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Winner winner. Snäppet bättre passform på 310 än 300. Sidoknapparna sitt som smäck.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag införskaffade mig denna datormus som en ersättare till min gamla MX Master till kanonpriset 299:- inkl. fri frakt - vilket är ett riktigt grymt pris för en grymt bra datormus.

  Först och främst så använder denna datormus sig av Pixart PMW3360 som är en väldigt träffsäker sensor och som gör detta till en väldigt bra mus för exempelvis FPS-spel.
  En del skriver att de upplever att musen ibland dubbelklickar men jag kan dessvärre inte återskapa detta, samt så fungerar min utmärkt vid alla tillfällen.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna som rea-vara på netonnet (299 kr, fri frakt). För det priset är det en bra mus, men tveksam om jag skulle betala 599 kr för den.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  jag har faktiskt testat 2 exemplar utav denna mus, mycket bra sensor och ganska skönt grepp. men som nedanstående nämner så är dubbelklick ett stort problem verkar det som. Båda mössen har haft problem med att just höger musknapp får detta fenomenet och till och med att problemet hoppade från höger till vänster.
  Quality control verkar inte vara speciellt högt från Steelseries tyvärr.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Måste tyvärr ge denna mus ett dåligt betyg. Gillade den från första stund men efter ett par veckor så började jag märka att höger musknapp registrerade dubbelklick istället för enkelklick då och då. Visade sig att det är ett ganska vanligt fel på denna mus, känner en till som fick lämna tillbaka sin 310 av precis samma anledning. I övrigt en skön mus.

  Bytte till en Xtrfy M1 och är mycket nöjd
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gammaldags mus från de som spelade FPS på 90 talet med Logitech mousman och MS intelli+

  ÄNTLIGEN. Nu kan man äga kidsen vidare utan problem.

  Köpte för 199:- tror jag på elgiganten, kanske 299:- ?

  Mös och tangentbord bör inte kosta 1000:- sluta betala så mycket för dessa plastiga saker som behöver bytas varje år.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ligger bra i handen och sensorn är riktigt, riktigt bra. Trackingen är nog det bästa jag känt för en datormus, inga problem där alls. Scrollhjulet är en aning löst för min smak, men det är nog inget fel utan mest en vanesak, drar dock ned betyget ett snäpp.

  Men....

  Vet inte om jag fått ett dåligt exemplar men den vänsta musknappen sitter lite löst och skakas runt när jag lyfter musen så länge inte fingret är på knappen. Detta skapar ett riktigt jobbigt ljud och gör även att knappen känns flimsig på något sätt.

  Skickat en RMA till Steelseries då Teknikmagasinet vägrade ta emot den som ett garantiärende eftersom att musen fungerade perfekt när de kopplade in den i datorn. Får hoppas på att Steelseries är mer tillmötesgående och skickar mig en fungerande produkt istället. Det drar ner kvalitetskänslan på musen otroligt mycket och jag är nu tillbaka på min Zowie FK1 och Rival'en kommer nog ligga tills/om detta blir löst

  Värt att nämna är att jag har använt musen i endast en dag och kände av det redan direkt efter jag kopplade in den.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastisk
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt bra mus, bulls eye!

  Bytte från en Rival 300 och det känns värt även om skillnaderna känns små på pappret. Sensorn är bättre, skönare knappar och skroll-hjul. Mer text kommer förmodligen när min ena arm kommit ur sin tillfälliga koma. Kan inte komma på några nackdelar egentligen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ligger väldigt bra under handen.
  Lagom stor för mina "normalstora" händer.
  Dock ser den snabbt ut att bli sliten i plasten
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt ok mus faktiskt! Kom från Logitech G303 som jag var väldigt nöjd med, tills min SteelSeries DEX-musmatta slet ut musfötterna på mindre än ett år. Jämfört med G303 känns Rival 310 bra, men jag upplever möjligtvis antingen negativ acc på G303 eller lite acc på Rival 310, för musen flyger lite längre än jag räknar med hela tiden nu.

  Bör väl nämnas att Rival 310 redan börjat skicka spontant dubbelklick var 10:e enkla musklick ungefär, något jag sett rätt många rapportera både gällande Rival 300 och 310 på nätet. Får byta ut den om det känns alltför problematiskt eller blir värre.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ok musen funkar bra och så, men jag tycker inte riktigt om formen på den. Sen är sidorna i knottrigt gummi, känns mest äckligt. Lätt hänt att man skrapar sönder gummit med nageln.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En fullträff från SteelSeries! Fantastiskt bra implementation av Pixart PMW3360, bra vikt, bra klick och skön form!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Stor mus för CS: GO och andra FPS-spel.

  Av alla de möss jag testat tycker jag om den här musen bästa för CS: GO för tillfället. Jag har hittills använt Zowie EC2-A, men jag är inte så förtjust i Zowies sensor, tycker bara att det är för svårt att vänja sig speciellt med tanke på hur det spårar, vilket jag tycker är annorlunda än andra möss och inte på ett bra sätt. Formen på Zowie är bra nog, men det är sensorn som därför jag bytte. Jag har inte provat ny EC2-B med uppgraderad sensor så kan inte jämföras med den.

  Så valet var mellan Rival 310 och Logitech G403 (wired). Rival 310 gör både Zowies och Logitechs möss enligt min åsikt. Rival 310 har en mycket bättre sensor än EC2-A, särskilt när det gäller spårning.

  Logitech G403 har en bra sensor men problemet, men det är att kabeln är för tung och stel och håller musen medan den flyttas. Det betyder att du inte kan göra exakta drag med G403 i spel som. CS: GO och andra precisionskrävande FPS-spel. Det hjälper inte heller med Mouse Bungee, har försökt det. Kabeln på Rival 310 är i sin tur fantastisk. Det är möjligt G403 Wireless är bättre eftersom du kopplar ur kabeln, men har inte provat det så det går inte att jämföra. Jag gillar också formen av Rival 310 mycket bra.

  Jag rekommenderar Rival 310, speciellt till FPS-spel (inklusive CS: GO) som kräver hög precision, bra svar och stabil spårning.