Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Galaxy Note 8 SM-N950F/DS 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Mobiltelefoner (282)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte upp mig från en S6 edge+. Jag är jättenöjd. Enligt mig den bästa telefonen du kan köpa idag.

  MEN! Ja, tyvärr finns det ett "men" som kan bli ett jätteproblem för just dig: batteritiden. Om du använder telefonen mycket (speciellt med max upplösning) så är batteritiden inte särskilt bra.

  Jag har läst många tester, sett många videos på youtube och visst, folk nämner att "det kan vara ett problem". Men jag tycker att folk bör veta att det ÄR ett problem om du är en aktiv användare!

  Jag körde en app som testade luren igår (inget hardcore test utan det ska simulera vanlig användning som typ se några filmer), efter ca 4 timmar är batteri tomt. (Max upplösning och skärmen på 60% brightness.)

  Med det sagt, Note 8 är i övrigt en fantastisk lur. Inte värt 10000 kanske, men i ärlighets namn ingen jäkla telefon är det - men vi köper ju ändå! :)
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Byte från Oneplus 3 till denna telefon och kan inte säga mer än att den är bästa luren ute i marknaden just nu!
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag hade redan förberett mig att betala runt 10k för en mobil då jag först var inne på Google Pixel 2 XL men efter det sades att den inte skulle släppas i Sverige så la jag all min koncentration på Note 8

  Har använt Note 4 nu i snart 3 år så detta var ingen extrem uppgradering egentligen, Lite nytt utseende bara, bättre hårdvara men annars så är det inte så värst far off.
  Note 8 är en större S8+ med en penna mer eller mindre, så jag tycker att dem flesta bör köpa S8+ om pennan inte är ett måste, för annars så är det generellt samma mobil, hårdvaran är nästan identisk med S8+, och sen är även + betydligt billigare (ända undantaget är att note 8 har mer RAM minne)

  Note lineup skulle vara något speciellt som lockade vissa typ av människor. Note var något unikt i sig som inte liknade mobilerna i "S" lineupen, oftast så var Notemobilerna mer kraftfullare och de var det typiska flaggskeppet i sin klass
  Men nu känns det faktiskt som att Note har blivit syskon med "S" mobilerna, för allt är exakt det samma förutom pennan då isåfall

  Köp note 8 om pennan är ett måste för ditt liv, jag köper den för att note 4 gav mig min första WOW känsla i mobilvärlden. men efter att ha lagt 10k på denna mobilen så frågar jag mig hela tiden varför....varför köpte jag den. min note 4 fungerade perfekt så varför la jag pengar på detta

  +
  Note 8 är en jävligt bra mobil, det är inte så att jag tycker mobilen är dålig vara för att jag har starka åsikter. Men för att mobilen skulle vara mer värd priset så skulle jag kanske förväntat mig bättre hårdvara än S8+, så att det faktiskt skulle vara värt för gemena man att köpa Note 8. kanske ett större batteri eller bättre processor

  Displayen är väldigt fin, starka färger och sjukt bra brightness. stor uppgradering från note 4!

  Väldigt snabb, kvick och är inte långsam på några sätt och vis

  USB C <3

  Bra DAC/Ljudprocessor i mobilen

  OTROLIG KAMERA! FAN NOG DET BÄSTA JAG HAR VARIT MED OM I MOBILVÄRLDEN. Ok lite overreaction men kameran är riktigt frän! tror jag spenderade minst 2 timmar med att ta närbilder på olika objekt i huset, även en hög med snabbkaffe. det förklarar en hel del

  +/-
  Designen på mobilen. jag tycker att runda kanter och glaspanelen på baksidan är riktigt fult. jag föredrar faktiskt designen på note 4 på den fronten, är dock ett stort fan av framsidan av mobilen. Skärmen tar nästan upp all yta, inga knappar eller samsungs logga. stort plus!

  -
  Förstärkningen på ljudet. DACen är hyfsat bra, men förstärkningen är inte alls lika bra. Mina Sennheiser PXC 550 låter extremt lågt, även på högsta volymen. Detta är dock något Samsung är kända för, deras förstärkning på ljud i mobiler har inte varit så vidare bra på dem senaste mobilerna. Även AKG lurarna man fick med låter inte extremt högt heller
  (Jag har dock en hörlursförstärkare till mobilen så det löser problemet, men är ändå något som är bra att föra fram om folk värdesätter ljud väldigt mycket)
  (Köp LG V30 om du prioriterar ljud!)

  Högtalaren på mobilen är inget att hänga i granen, dock så bryr jag mig inte värst mycket då jag oftast använder hörlurar i alla fall

  Sammanfattning: Bra mobil, dyr, meh design och låg volym vid högsta volymnivån. Overall Okej. men man förväntar sig mer

  blir betyget "Bra" för mig, kanske lite högt med tanke på att jag nästan bara har varit negativ i min recension...men det är ingen dålig mobil dock, långt ifrån. men man förväntar sig lite mer när en mobil kostar lika mycket som en mid-range gaming laptop
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  6 mån sedan
  I have been using my Note8 cellphone for two and a half years. The cellphone is so good, and the cameras are great. I like how it is responding quickly and how it is easy to navigate.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nu har jag ägt denna pärla i 2år exakt.
  Positivt
  + Skärm
  + Batteri första året
  + Internminne
  + Ramminne
  + Kvalitet
  + Kamera
  Negativt
  - Batteri andra året varar max 10h
  - On/Off knappen fastnar i intryckt läge ibland.
  - Laddar kontakt ibland upplevas som glapp.
  - Speaker sämre kvalitet och endast från undersidan.
  - Varnar ofta att vatten finns i laddarkontakt och detta tar 5-6h innan det försvinner om man inte använder hårtork.

  Värt var enda öre och gjort sitt jobb i flera år utan att säga aj.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Köpte den på lanseringsdagen, är fortfarande otroligt nöjd. Kommer förmodligen att vänta minst 3 år tills jag köper en ny mobil.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  svinsnabb, grym kamera och väldigt bra bygge
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har varit iPhone-användare fram tills jag skaffade denna, och jag bytte till Android för att Apple nu gör en massa affärsbeslut som försämrat deras produkter (iPhone 6S och SE är de sista bra Apple-telefonerna enligt mig). Det här är ett gigantiskt kliv från min iPhone 5S, som jag redan tyckte var en bra telefon. Jag älskar den här telefonen. Förutom att både kameran, skärmen, bygget, mjukvara och allt annat är riktigt bra så har den även ersatt alla mina anteckningsblock, och den ger mig friheten att rita och anteckna var jag än är.

  Hårdvara: Telefonen är extremt välgjord. Telefonens utsida består av glas och aluminium, som fortfarande är helt repfritt trots att jag inte använder något skydd mer än ett skal. Dock kan jag inte säga samma om fingeravtrycksläsaren som är av plast. Som tur är fungerar den perfekt trots att den har flera smårepor. Telefonen har ett hörlursuttag, vilket har blivit en underskattad kontakt på sistone, men en väldigt viktig kontakt för mig som både lyssnar på och producerar musik. Laddningskontakten är USB-C och bredvid den sitter en helt ok högtalare och pennan som jag kommer gå in mer på detalj på senare.

  Mjukvara: Samsungs mjukvara är lite små-laggig, även på en telefon som den här, men jag uppskattar funktionerna och animationerna den lägger till. Framför allt gillar jag att man kan dra fingret antingen ner eller upp över hemskärmen för att komma till sin app-drawer. Det är den största anledningen att jag fortfarande har kvar TouchWiz som min launcher. Se dock till att ställa in så att ett klick på Bixby-knappen inte tar dig till Bixby Home, för det kommer att gå på dina nerver.

  Kamera: Telefonen tar imponerande bra bilder med fantastiskt dynamiskt omfång, bra detalj och vackra färger som, trots att de är lite orealistiskt starka, ser bättre ut än andra smartphone-kameror enligt min åsikt. Den andra kameran gör så att man förlorar mindre detalj när man zoomar, och den är nästan lika bra som den vanliga kameran i bra ljusförhållanden. Kameran kan få rätt bra bokeh om man kommer tillräckligt nära, men den har också en funktion för att göra rätt bra låtsas-bokeh på subjekt som är ett par meter ifrån kameran genom att använda båda kameror för att räkna ut djup i bilden.
  Videoinspelning är också jättebra tack vare en upplösning på 4K och optisk stabilisering på båda kamerorna. Även ljudet blir riktigt bra tack vare de två mikrofonerna som sitter på var sin sida av telefonen och ger stereo-ljud som låter nästan som binaural.

  Skärm: Det måste vara den bästa skärmen jag har. Inte ens vår TV är i närheten av lika bra som den här. Med underbara färger, hög upplösning, imponerande kontrast tack vare AMOLED-panelen, enorm storlek och små kanter är den här telefonen perfekt att kolla på film på. Eller kolla på vad som helst egentligen. Allt ser fantastiskt ut.
  Always On Display är en till funktion som görs möjlig av AMOLED-panelen, och jag har haft mycket nytta av den, inte minst när jag är i duschen på morgonen och vill hålla koll på hur lång tid jag har på mig tills jag måste sticka hemifrån.

  Batteritid: Telefonen klarar sig genom en vanligt dag för mig utan problem. Dock om man använder telefonen för att till exempel kolla på film eller spela spel hela dagen så får man ta en laddningspaus efter cirka 6 timmar, men det är inget jag lider av. Virtual Reality i Google Daydream kan man köra i runt 3-4 timmar på en laddning, och jag antar att det är ungefär samma i Gear VR.

  S-pen: Detta är anledningen att jag valde just Note8 över S8+, för det är det enda förutom den andra kameran som skiljer dem åt. Jag är dock inte besviken. Jag har använt pennan väldigt mycket. Jag har slutat använda anteckningsblock i skolan och skriver ned allt i telefonen istället, och det fungerar perfekt. Jag slipper ta med en massa anteckningsblock och jag kan säkerhetskopiera allt mot molnet. Dessutom behöver jag inte oroa mig för att tappa bort pennor, för pennan sitter ju alltid i telefonen. Gör den inte det så varnar telefonen mig om det.
  Jag ritar inte mycket, men för de som gör det fungerar telefonen riktigt bra att rita på också. Pennan har 4096 nivåer av tryckkänslighet, och i de appar som utnyttjar detta väl får man fina linjer och bra resultat.
  Pennan fungerar dock även att använda precis som en vanlig pekpenna även i appar som inte stödjer den, och jag brukar alltid spela pusselspel med pennan. Även när jag bara använder telefonen vanligt kan jag ibland ta ut och använda pennan istället för mitt finger, för man får så mycket bättre precision med den.

  Bra:
  +Fantastisk skärm
  +Imponerande kamera
  +Enda telefonen från 2017 jag vet om som har en penna
  +Hörlursuttag
  +Funktionsrik som in i helvete

  Mindre bra:
  -Fingeravtrycksläsare av plast
  -Priset

  Att notera:
  *Batteriet kanske inte är tillräckligt bra för vissa power-users.
  *Telefonen är nästan identisk till S8+ förutom pennan och den andra kameran, så vill du inte betala två tusen för dessa funktioner så är s8+ lika bra fast billigare.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft min Note i snart 3 månader. Har aldrig tidigare ägt en Samsung. Samsungs telefoner har tidigare gått bort då jag upplevt dem som laggiga, men Note 8 laggar inte. Innan bytet hade jag en Nexus 6P.

  +Prestandan, den laddar apparna supersnabbt och har hittills aldrig upplevts som seg.
  +Skärmen är oerhört ljusstark och välkalibrerad (ett väl fungerande blåljusfilter finns inbyggt).
  +Kameran är läskigt bra för att vara en mobilkamera.
  +Möjligheten att köra dual-sim.
  +Expanderbart minne.
  +Trådlös laddning.
  +Samsung pay, en helt otroligt smidig betallösning, tack för den.
  +Pennan är ganska praktisk ibland. Inget jag personligen skulle betala extra för men den är trevlig att använda emellanåt.
  +DeX, jag fick med en DeX-docka och det ersätter nästan behovet för min del med en stationär dator. Saknar bara några bra appar för filmredigering
  +Always on display. Mkt smidigt att skärmen alltid är på, man missar inga notiser.
  +Batteritiden. Jag har oftast 20-30% kvar på kvällen om jag inte stödladdar och det är jag inte direkt van vid, riktigt bra.

  -Edge-skärmen, det är förvisso mindre edge på denna än s8 och s8+ men det är ändå en edge-skärm vilket gör att det uppstår en viss förvrängning av bilen i ytterkanterna.
  -Det är positivt att man kan köra dual-sim och att man kan expandera minnet, synd bara att man inte kan nyttja bägge funktionerna samtidigt.
  -Priset. Enligt min mening den bästa telefonen man kan köpa nu, men ändå mkt pengar med tanke på hur bra telefoner man får för halva priset.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Telefonen är perfekt, finns absolut inget att klaga på
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft min (eller mina?) Galaxy Note 8 nu i 2 månader.
  Efter 2 dagars användning slutade halva skärmen att fungera, testade installera om den men felet bestod. Fick en ny av butiken och har haft problem med att den stänger av sig flera gånger, jag blir så besviken på en telefon som kostar nästan 10.000 att det ska vara så mycket problem.

  Så efter dessa incidenter sålde jag min Note 8 och köpte en iphone X som jag är mycket nöjd med trots det högre priset.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft mobilen i lite mer än 2 månader. Recensionen är baserad på MIN enhet. Upplevelsen med andra Note 8 enheter kan variera lite p.g.a. användarens mobilinställningar, installerade appar o.s.v..

  Mobilen är jättesnygg och skärmstorleken är perfekt för dom som gillar stora telefoner för att kolla på filmer, spela spel, eller multitaska. Ljusstyrkan är riktig hög så blir det enklare att använda mobilen på en solig dag.

  Prestandan är bra, men tyvärr vissa spel hackar eftersom dom inte är optimerad för mobilen.

  Kameran är fantastisk. Bland dom bästa mobilkameror på marknaden.

  Pennan är något jag använder jätteofta och den var en av anledningarna jag valde Note 8 istället av S8+.

  Minneskortsläsare gör så att det finns alltid tillräckligt med utrymme.

  Jag är jättenöjd med mobilen men tyvärr håller batteriet inte särskilt mycket, och förbrukningen är ojämn. Jag får mellan 3.5 - 5.5 timmar SoT utan att ändra inställningarna.

  Mina inställningar:
  ¤Always On Display: På
  ¤Prestandaläge: Optimerat
  ¤Skärmupplösning: WQHD+
  ¤Ljusstyrka: 75% - 100%,
  ¤Automatisk ljusstyrka: Av
  ¤Videoförbättring: På

  Visst är priset för högt och jag tycker att mobilen borde kosta 1500 kr - 2000 kr mindre, men ingen tvingar någon att köpa den.

  Om man har råd, gillar stora skärmar, och kan leva med medelmåttig batteritid, då är Note 8 en av de bästa Android mobiler som finns på marknaden just nu.

  +Design
  +Skärmstorlek
  +prestanda
  +Kamera
  +penna
  +Minneskortsläsare

  -Pris (Value for Money)
  -Batteri
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Aldrig varit nöjdare!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bättre kan inte bli, var tveksam i början då var det mycket snack om batteri tiden men klarar en hel dag hård användning utan problem. resten är känd ju. Pennan är det mesta som jag älskar med alla funktioner. Med alla spec och feature som finns här ser jag andra mobiler som en låda med appar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hallå! Sjukt bra telefon! Svinnöjd! Bästa på marknaden kan jag misstänka! Pennan och dess funktioner är ju också så grymt häftig! Köp!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt besviken! Fylld med funktioner som inte ens fungerar, till vilken nytta ?
  Skärmen är på tok för dåligt inställd färgbalans och vitan är inte naturtrogna överhuvudtaget, omöjligt att redigera bilder på denna.
  Penna ? det är 2017 nu!
  Bytte till iPhone X istället som har betydligt ljusstarkare skärm och bättre prestanda! Kameran utklassar Note 8:an.
  Skönt att slippa Android också

  Rekommenderas ej!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd. Kom till denna från en Xperia XZs.

  Väldigt stor men har varit enklare att acceptera storleken tack vare 2:1 formatet måste jag säga. Bra viktfördelning i telefonen också som gör den hyfsat enkel att flytta runt i handen.

  Fantastiskt rolig kamera, allting flyter givetvis på finemang. Pennan är ett strålande komplement, det känns klumpigt att använda fingrarna direkt på skärmen när man suttit med pennan.
  Deras Always on display är detaljen som gör helheten.

  Medioker batteritid, som förväntat iofs, och att fronten redan lyckats få en trådsmal spricka är det som jag har att lägga på minuskontot. Gorilla Glass fina rykte har varit och är fortfarande mer marknadsföring än något annat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte från Note 4 och haft telefonen i en månad nu. Utmärkt telefon, har bara positivt att säga, allt är bättre än på 4:an. Lite smalare skärm än 4:an så lättare att nå allt man behöver på skärmen med en hand. Fingeravtryck på baksidan är så mycket smidigare än tidigare. Använder Microsoft OneNote med pennan, funkar utan problem och håller på att lära mig. Känner att här finns mycket jag kan göra för att organisera och förbättra min dokumentation, Spännande! Kan även rekommendera ett plånboksfodral som passade mig bra, artikel 9239513 på Fyndiq.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft Note serien ända sedan första modellen, och har alltid varit extremt nöjd med dessa. Både 2:an och 4:an var helt buggfria, och hade både större skärm och bättre prestanda än motsvarande galaxy serie. Dessa båda levde jag med länge, och kan i efterhand inte ge annat än högsta betyg.
  Tyvärr kommer jag antagligen inte att kunna säga detsamma om Note 8.

  Hade under några månader en S8+, tills för en vecka sedan. Ett fall på ca 30cm spräckte kanten genom skalet som jag för första gången i historien satt på en telefon. Ett tapp, en pajad mobil..
  Då jag använder telefonen konstant i jobbet, blev det snabbt en Note 8 istället. Och ÄNTLIGEN fick jag tillbaka pennan som jag saknat under dessa månader. Jag använder den precis hela tiden för anteckningar och text editering från alla möjliga program. Och ja, pennan är mycket bättre än förut. Helt perfekt faktiskt!

  Så till smolket i bägaren.. Vad är Note 8 bättre på än s8+?
  Förutom pennan, ingenting faktiskt:( I praktiken samma skärmstorlek, samma prestanda.
  För mig verkar jag dessutom tappa batteritid med ett par timmar på en normal arbetsdag mot s8+
  Så vad tillför Note 8 för den normala användaren?

  För oss som använder den i jobbet pga pennan:
  Förutom prestanda, så är detta egentligen bara ett stort steg tillbaka. En telefon som används dagligen i arbetet vill man kunna lita på. Denna telefon är numera en orgie i design för att kunna locka fler wannabes i övre prisregionen.
  Vill jag ha en telefon som är hal som en tvål? Vill jag ha en produkt helt i glas? Vill jag att denna omtåliga produkt ska bli ännu mera ömtålig pga idiotiskt böjda kanter som tillför noll i användbar funktion?

  Jättefin telefon, jättebra prestanda
  Men tyvärr Samsung, ni har sänkt en perfekt produktlinje för oss som vill använda den som ett bra jobbverktyg. Form har gått före funktion. Utan bubbelplast kommer jag aldrig att kunna använda den som jag gjorde förr.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nu har jag använt telefonen ett par veckor.

  Telefonen är mycket bra på nästan alla sätt vis, dock så finns det några saker som inte är ok.

  Batterilivslängden är relativt kort, räcker knappt en arbetsdag (8 tim) för mig.
  Skärmens "Edge" rundning gör att man av misstad klickar på något när man håller i telefon.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  +Mycket bra kamera
  +Bra ljud från 3.5mm hörlursuttaget
  +Grym skärm

  En stjärnas avdrag för edge-skärmen som gör det svårare att använda pennan i kanterna och ger oönskade reflektioner.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kanonlur, dyrt...Kanske, med det kostar att ligga på topp.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd med Note 8an. Snygg smidig och funkar klockrent. För första gången så har jag även börja använda den röststyrda "intelligenta" assistenten. Ser fram emot när de lanserar en svensk funktion. Priset på mobilen drar ner lite
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade telefonen i en vecka men lämnade tillbaka den idag. NetOnNet är väldigt schyssta som tar tillbaka en produkt som man använt utan några om och men. De förtjänar en eloge.

  Hursom...

  Blev skitglad när jag fick den i födelsedagspresent av familjen eftersom jag tröttnat på iPhone 7 som jag har från jobbet.

  Visst, en jättebra telefon på många sätt, men efter två dagar inser man att man (någon) betalat enormt mycket pengar för en telefon. Efter fyra dagar inser man att man egentligen betalat överpris för en penna. Efter en vecka inser man att man inte använder pennan till något vettigt. Sedan känner man sig bara lurad. 10 000kr för en telefon... nääää! Svårt att motivera faktiskt. LG G6 kostar ju bara 4 500 kr.

  Nåväl, det som jag gillade skarpt är:
  Samsung Pay, väldigt smidigt sätt att betala. Funkar även med Rikskortet.
  Designen.
  Laddar snabbt.
  Pennan är kul.
  Trots storleken är den smidig i fickan.
  Snabb.

  Minus
  I mörkret läckte det ljus i skärmkanterna.
  Batteriet har en ojämn förbrukning och det är svårt att förutse när och vad som drar batteri. En dag bör man dock kunna klara sig.
  Den är för stor. Kan användas bara med två händer och är hal som sjutton.
  Röstassistenten var rätt så smart, men ofta hade svårt att koppla upp mot servern.
  Priset! 10 000kr! Både Samsung o Apple får banne mig lugna ner sig lite.

  Ingen telefon är värd mer än 6 000kr.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Faktiskt riktigt missnöjd efter några dagars användande. Kommer från att ha använt stora telefoner rätt länge, alla över 6" och nu senast från en budgetlur, Xiaomi mi max, som också är en stor telefon (t.o.m större, 6,44") så jag är van vid att använda telefonen liggande med tvåhandsfattning men med samsungens udda format är detta svårt när den är så smal, tangentbordet fyller ca 60% av skärmen och adressfält och eventuella lister som följer med på många sidor tar upp resten av skärmen så man kan rätt ofta inte se vad man skriver medan man gör det och det tillsammans med en riktigt usel autokorrektfunktion gör att det är mycket frustrerande att försöka skriva på telefonen.
  Men vad som är värre är den katastrofalt dåliga batteritiden! Stängt av alla funktioner som drar ström i onödan samt ställt ner upplösningen men törs inte använda telefonen till att spela för då töms den löjligt snabbt. Töms rätt fort även om man inte gör mer än att kolla mailen några gånger eller surfar litegrann. Inte varit med om sämre batteri förut faktiskt!
  Medan detta skrivs här så har12% försvunnit och ingenting annat än webläsare är igång, på lägsta möjliga ljusstyrka. Wifi, blåtand, GPS och övriga saker avstängda förutom mobildata då förstås.
  Pennan hade jag hoppats mycket på men det slutar alltid med att jag lägger ifrån mig den och använder fingrarna istället för att det är för frustrerande.
  Ångrar köpet definitivt men har ju nu använt telefonen så kan väl inte lämna tillbaka den så känns verkligen som bortkastade pengar.
  Vill man använda telefonen mobilt kan jag inte rekommendera den alls, är man nöjd med att alltid ha den inkopplad till laddaren är den ungefär som andra telefoner.
  Hade priset varit ungefär 2000-3000:- hade den fått betyget acceptabel men nu är det ju inte så och därför blir det ett lågt betyg. Viss reservation att jag fått något riktigt måndagsexemplar men är batteriet så här dåligt så är det löjligt. (3% till försvunnit sedan förra noteringen.) Batterier verkar inte vara Samsungs grej...
  Synd, sett fram emot den här telefonen väldigt länge och att då bli så här missnöjd känns verkligen trist.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har snart haft telefonen i en vecka och jag är hur nöjd som helst. Gick från en S6 Edge + som har 0,6" mindre skärm, men trots det så är telefonerna nästan lika stora.
  Skärmen är helt fantastisk, det märks att man har 6GB RAM då man kan ha mycket igång samtidigt och allt flyter ändå på hur bra som helst. Jag trodde inte jag skulle använda S Pen så mycket men jag använder den dagligen och det finns många bra funktioner med den. Kan inte ge annat än full pott!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa telefonen i marknaden... ????. Jätte nöjd
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra byggkvalitet, stor men sitter bra i handen. Designen är lite bättre än S8 då displayen inte kurvar sig lika mycket vid kanterna. Jag kan då inte hitta mycket att klaga på, förutom kanske priset. Helt klart värt om man kommer från något gammalt dock. Offscreen memo är smidigt. Mycket bra kameror.

  Batteritiden är bra. Efter 16 timmar hade jag 20% juice kvar, då med ca 7 timmar onscreen time, med mycket Twitch+YT tittande. Använder High performance mode (max upplösning), samt 75% ljusstyrka. Stängde av Always on Display då det verkar använda 1%/timme.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick till denna från iPhone 7 plus.
  Mycket nöjd än, dock är man rätt ny och ovan vid android.

  Många år sedan nu, men som jag känner just nu så är skärm, hårdvara och kamera extremt imponerande.

  Ska ge denna ett par veckor sen gör jag en mer utförlig recension.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den stora skärmen är jättefin och pennan funkar jättebra! rekommenderar att byta till ett av de ljusgrå stiften i pennan, annars känns det lite knasigt när man drar långa och snabba drag över skärmen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa mobil som finns att få tag i just nu.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Pennan verkar seeg telefonen är allför dyrt jag återkommer eller ändrar mig om det blir fler stjärnor eller inte man kan ju förfaan köpa en stor tv för dem här pengarna men visst lägger man stor vikt på sin nalle
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag ska till och börja med att poängtera att jag skriver ett omdöme om mina första intryck efter lekt med telefonen en timme.

  Jag gillar stora telefoner, gärna kring 6" men Note 8 känns helt felbyggd. Trots att jag gillar stora telefoner gillar jag inte alls denna.

  Den känns på tok för lång för sitt eget bästa. Använder du den med en hand får man byta grepp för att komma längst upp på skärmen. Finns inte en chans att du når längst upp på skärmen med en hand.

  När jag håller i en iPhone 7 Plus, som till skärmstorlek är betydligt mindre, håller jag den alltid med två händer och tycker det känns skönt och jag når allt utan några bekymmer. Jag antar att de gjort den långsmal för att det ska vara bättre för enhandsanvändare men det felar direkt.

  Det jag lekte mest med under första tiden med telefonen var pennan som är unik för Note-serien. Denna var under all kritik. Det känns precis som en bläckpenna som har slut bläck.

  Man vill som skaka till den eller slicka på den eller vad som helst för att få igång den. Skriver man för hand missar den hälften man skriver (blir ingenting alls), fläckvis på skärmen fungerar den inte alls (fungerar med fingret) och pennan i sig har 0 kvalitétskänsla. Känns som att den kan gå av när som helst.

  Vad jag gillar med den är samma kantlösa design som S8/S8 Plus. Även operativsystemet känns som att det fått en förbättring sedan S7. Ansiktsigenkänning för upplåsning känns som en bra funktion men dåligt utförd, känns opålitlig och osäker samt att du ser muppad ut när det ser ut som att du ska ta en selfie men ångrar dig när du låser upp den.

  Sammanfattning av första intryck: njae. Inte imponerad. Känns som att Samsung stressat fram en Note 8 när sjuan exploderade i händerna på folk. Hoppas bara de har ett bra batteri den här gången.