Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

RAVPower Deluxe RP-PB058

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla RAVPower Powerbanks (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En av de fåtal powerbank på den svenska marknaden som stödjer usb-PD (5 volt, 9 volt, 15 volt, 20 volt, total effekt 30 watt) och således kan ladda upp exempelvis laptops med laddning via usb typ c. Laddning av själva powerbanken stödjer även den usb-PD vilket avsevärt snabbar på laddningstiden givet att man har en usb-PD laddare.

  Effekten på 30 watt räcker för att ladda upp min 14" lenovo 720s på typ 2.5 timmar när datorn är avstängd vilket inte är mycket långsammare än jämfört med originalladdaren på 65 watt. Effekten på 30 watt räcker även till att långsamt ladda datorn samtidigt som den används men här blir skillnaderna mot originalladdaren på 65 watt större. Vid tung belastning, ex spelande, så kan datorn fortfarande ladda ut.

  Med laddaren medföljer en typ c kabel som är förhållandevis lång och som känns väldigt robust. Medföljer gör även ett kvalitativt fodral samt två enklare micro usb kablar. Enheten är tillverkad i plast vilket hjälper till att hålla nere vikten. Trots plasten känns enheten ganska robust och välbyggd, även om ankers 20100mah modell i metall känns änn robustare (dock mycket tyngre, trots lägre kapacitet).

  Priset är väldigt högt i förhållande till vad man betalar för vanliga powerbanks och den största nackdelen. Det är dessutom lite tråkigt att enheten enbart har 4 led för batterinivå när till exempel Ankers 201000 mah modell har 10 leds vilket ger mer exakthet. Jag ger därför powerbanken 8 av 10 stjärnor och är i det stora hela ändå väldigt nöjd. Att kunna dubblera batteritiden i sin laptop med en powerbank som ändå är så liten lätt (400gram) och kompakt (ca 2 större mobiler) är väldigt trevligt i sommarstugan, på flyget, bussen, föreläsningssalen etc.