Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Pandemic (Revised Edition)

 Lägg i lista  Jämför
Observera: Var uppmärksam på att produkterna som jämförs kan ha olika upplageversion, regelspråk etc. Kontrollera alltid butikens egen produktbeskrivning före köp!
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  2 år sedan
  Intressant spel där man istället för att spela mot varandra måste samarbeta för att nå ett gemensamt mål. Det tog ett par rundor att komma in i det men när man väl förstår alla actions var det väldigt kul och utmanande.

  Var nybörjare på såna här sorters spel när jag spelade detta och det var ändå relativt enkelt att förstå.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett klassiskt brädspel som banade väg för många andra spel i modern brädspelsdesign.

  Väldigt bra spel om man gillar co-op, och relativt lätt att komma igång med, och inte allt för avancerade regler, vilket gör att även mindre vana spelare kan delta.

  Enda anledningen att jag inte tycker att det når upp till högsta betyg är för att det finns varianter och expansioner som är klart bättre och har mer djup. Pandemic Legacy är i stort sett bättre nästan hur man än vrider och vänder på det. Det första legacy-spelet kan också spelas som vanliga Pandemic, och då blir detta i princip överflödigt (beroende på hur man gör efter kampanjen i Legacy Season 1).

  Men har man inte Legacy-varianten och vill ha ett bra co-op-spel så är det väldigt svårt att gå fel med denna klassiker.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tycker inte sve/fin korten är såå störande som vissa andra. Jag är ingen spelnörd så jag kanske bryr mig lite mindre, men spelbrädet spelade absolut ingen roll tyckte jag. Texten på korten är liten men men.

  Spelet i övrigt däremot är jättebra!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett mycket bra spel. Utan tvekan ett spel jag kan rekommendera. KÖP dock INTE den SVENSKA versionen! Det är en sve/fin version där allt står tryckt på båda språken. Det gör att texten blir mycket liten. Jag fann det även duktigt störande att städernas namn står tryckt på brädet på både svenska och finska. Med allt som stör så är denna version inte rolig/trevlig att spela. Köp den engelska versionen istället, för att kunna njuta av spelet fullt ut
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det här är ofta ett mycket uppskattat och annorlunda spel. Ganska mycket regler att sätta sig in i början men efter ett par omgångar brukar det flyta på rätt bra. Stort plus för att alla alltid är delaktiga, dvs. inga tråkiga vänteperioder. Bra balans mellan slump och strategi.

  Man spelar alla mot spelet och det är inte alls självklart att man vinner.

  I dessa ebola-tider kan temat kanske vara lite motbjudande. Då kan kanske Forbidden Island vara ett alternativ. Samma upphovsman och sammarbetskrävande spel.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Pandemic ett spel helt baserat på lagsamarbete. Alla spelare är tillsammans och spelar "mot spelet" i ett desperat försök att rädda världen från hotande epidemier.

  Spelet är simpelt, lätt att lära sig men med en otroligt robust spelmekanik som nästan kan få en att släppa en tår när man ser hur snyggt det är uppbyggt. (Lite väl dramatiskt där kanske men jag är verkligen imponerad över hur välfungerande spelet är med sina få, lätta regler.) Det är lätt för nya spelare att lära sig spelet och bara några få minuters regelförklaring behövs innan man själv kan gripa in i diskussionerna om huruvida man bäst räddar världen.

  Varje spelare tar sig rollen som en specifik personlighet med unika förmågor och endast tillsammans kan man lyckas bota utbrotten av sjukdomar och forska fram botmedlena som krävs för att vinna. En omgång är snabb (30-60 min) och inte sällan kör man gärna mer än en match på raken.

  Plus:

  - Samarbetsspel som fungerar!

  - Svårt att vinna vilket driver en till lagsamarbete.

  - Välgjord spelmekanik.

  - Lätt att lära sig.

  - Snabbspelat.

  - Slumpen pga kortdragning ger stor omspelbarhet.

  Minus:

  - Slumpen pga kortdragning har i sällsynta fall gjort rundan alldeles för lätt (har hänt en gång endast).

  För min fulla recension se:

  http://padachan.blogg.se/2009/january/bradspelsrecension-pandemic.html