Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Elektron Octatrack MKII

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Elektron Synthar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har definitivt en inlärningskurva men har man tålamodet och viljan att lära sig den så blir den snabb att jobba med efter ett tag :) Hade MKIan för längesedan och MKII är definitivt värd de extra slantarna bara för de extra menyknapparna som gör att många av de kryptiska knappkombinationerna man behövde minnas på ettan inte längre behövs här. Den nya skarpare skärmen och större bakgrundsbelysta knappar gör även de mycket för användarupplevelsen.

  I övrigt är MKII i mångt och mycket (och på gott och ont) som föregångaren, du går miste om sådant som mer moderna Elektron-lådor (och många konkurrenter) erbjuder som mjukvaruintegrering, Ljud/MIDI över USB och vissa ljud/sequencerfunktioner. Rent tekniskt är den inte de fräschaste man kan köpa men personligen kan jag förlåta nästan alla dessa tillkortakommanden för att den fortfarande än idag är såpass rolig, inspirerande och unik att jobba med. De 4 konfigurerbara ingångarna, inspelning i realtid/on-the-fly, crossfadern med scenes och parts-setups är fortfarande något Octatrack är ensam om 2018 och fortfarande gör den till den självklara "hjärnan" i min studiorigg.

  Kort och gott en maskin som inte kommer fungera för alla, men har du en förkärlek för sample-baserad musikproduktion med trackers och/eller klassiska Roland TR-boxar så är detta de bästa av dessa världar (och lite till) i en låda. Oersättlig i min mening.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjukt najs :) Inte alls så svår att lära sig som vissa på internet säger.