Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dell UltraSharp U2718Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (139)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ägt skärmen i cirka 3 månader. Ägde tidigare en Dell P2715Q som jag också recenserat här och vad väldigt nöjd med. Uppdaterar om något dyker upp som ändrar betyget.

  Researchade en del och valde denna pga bra specs, den uppsnyggade designen samt HDR-stödet som bonus.

  Som användare sitter jag framför datorn alldeles för många timmar om dygnet och ställer därför höga krav på vad jag glor på. En behaglig skärm med 4k60hz är viktigt. Gamear inte. Har suttit framför en faslig massa bra och dåliga skärmar under alla år och vet hur viktigt det är. Kodar och bildredigerar.
  Jag är dock inte en skärmentusiast; trimmar inte på gammadiffusorn i månskenet och frekvensmodulerade inte amplitudamperen på radiorör som barn. Med andra ord så kalibrerar jag inte.

  Jag är jättenöjd med skärmen. Precis som med P2715Q tycker jag att även denna skärmen kort och gott levererar vad den lovar på ett bra sätt, utan vare sig någon överraskning, eller någon uppenbar brist.

  Utseende är givetvis subjektivt, men i mina ögon får denna plus för sitt utseende - gillar den helt släta fronten och dom tunna kanterna skarpt. Stativet är detsamma som till P2715Q dvs en smula plastigt och vid montering lite rangligt. Detta kunde dom väl ordnat tycker jag. Man får finjustera lite så den hänger helt vågrätt - men sedan står den bra och utan problem.

  HDR har jag inte kunnat utvärdera så det får jag lämna utanför recensionen. Upptäckte efter köp att min laptop inte uppfyllde grundkraven. Får skylla på att området fortfarande är svårgooglat och en hel del kring HDR är ganska oklart.

  Detta kanske sparar någon tid, för HDR behöver ni:
  * Windows 10 Creators Update (Release v1703, dvs version >10.0.15063)
  * HDMI 2.0a eller DP 1.4 port
  * Grafikkort + drivrutin med support. I princip alla kort som tillverkats sen senhösten 2015 har stöd. Vad gäller Intels inbyggda grafikchip så har jag inte hittat ett klockrent svar angående stöd bakåt, men kommande Coffee Lake ska vara helt grön iaf.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hyffsat nöjd. Väldigt behagligt med 4K. Blir svårt att gå tillbaka till en mer lågupplöst skärm.

  + Levereras med "mDP till DP" kabel och USB kabel, enda sättet att koppla skärmen mot mittt grafikkort ..
  + Gillar Dells programvara som medföljer.
  + Gillar alla ingångar på skärmen.
  + 2 USB portar
  + Dell gör bra skärmar generellt. Inget oväntat.
  + Smala kanter på skärmen gör att den känns mindre.

  - Pris
  - Display port problem, svårt att få DP att fungera annat än med datorns inbyggda grafik.
  - Får inte HDMI att fungera mot grafikkortet.
  - Trots att jag testat två olika grafikkort, fungerar inte skärmen med korten. Annat än när man använder en mDP kabel.

  Bytte ut min 27 tums 2560x1440 skärm. Nu bättre och behagligare bild med 27 tum 3840x2160. Men egentligen rent praktiskt ingen väldigt stor skillnad. Mer än att 4K är mycket behagligare att se på.
  För att köra skärmen i 60 Hz måste du ha ett grafikkort eller inbygd grafik i datorn som stödjer detta. 30 Hz är inte optimalt för text.

  Kör skärmen från moderkortet (z97i-plus) via DP porten som stödjer 4K i 60Hz.
  Men Displayport och HDMI strular med de båda Geoforce och AMD kort som jag provat. Lyckas inte koppla upp skärmen via displayport. mDP kabeln som medföljer fungerar doick. Googlar man så finner man gott om tips. Inget har fungerat för mig.

  Steget från 24 tums standardmonitor 1920x1080 till 27 tums 2560x1440 monitor är ett mycket större steg än från 27 tum 2560x1440 till 27 tum 4K.

  Med en 4K monitor i 27 tums monitor behöver du ändå skala upp bilden till 150% för att kunna se text. Du får inte större arbetsyta att jobba med utan en behagligare bild.
  Kommer att byta upp mig till en 5K skärm när dessa har fallit kraftigt i pris.

  År du ute efter en större arbetsyta för Excel mm så är en ex Dell 34 tums 3440x1440 skärm ett betydligt bättre alternativ.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Bara haft skärmen 1 dag hittills men är än så länge mycket nöjd! Har haft totalt 3 st 4K-skärmar tidigare till datorn och den här är den bästa hittills (bildkvalité och ergonomi).

  Inga dödad pixlar, ingen image retention eller andra fel.
 • Usel
  10 mån sedan
  Köpte skärmen i februari 2018. Är nu inne på min tredje skärm.
  De två första fick jag reklamera pga bakgrundsljuset lös igenom på alla fyra kanterna. Började med ett litet rött sken som sedan spred sig och blev större.

  Den tredje har en lodrät linje rätt ner genom skärmen där de blåa pixlarna inte lyser. Så denna får också gå tillbaka.
  Trist att jag knappt kunnat använda skärmen jag köpt i början av året pga den hela tiden är iväg på reklamation. Varje reklamationshantering tar ca 2 månader.

  Dell verkar ha allvarliga problem med kvalitetssäkring.
  Alla gånger jag reklamera har jag fått en ny skärm på garanti, men det är otroligt tröttsamt att hålla på så här.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra, men problem med speciell upplösning.

  Vissa mjukvaror stöder inte den.

  Men bild- och färgåtergivning får 10/10
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft skärmen i ca 1 månad. Oj vilken skillnad när man läser text, klart mer behagligt när det finns en helt annan "mjukhet" i bokstäverna mot min tidigare 1920x1200 "27" skärm. Skalningen funkar hur bra som helst som gör att allt inte är i miniatyr. Överlag grym på alla aspekter. Enda negativa är att det var en del IPS glow och/eller Backlight bleeding på mitt exemplar. Men Dells support var grym och fick en ny skärm omgående!