Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Wifi (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Routrar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Älskar Googles mesh-wifi. Enkelt, snabbt och stabilt. Det enda jag saknar är ett dedikerat 5G-band att använda, men det kommer nog med en eventuell uppföljare. Jag har installerat ett system hos mina föräldrar och ett hos min bror och maken till driftsäkerhet har jag sällan sett. Allt bara tycks fungera, och täckningen är bättre än någonsin i alla hushållen. Alla routrar jag haft behöver startas om ibland, men inte Google Wifi. Underbart. :-)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Haft produkten i drygt 1,5år nu och är så nöjd! Fantastiskt stabilt wifi med barnsligt enkel installation och för oss som inte har något intresse i djupare analys av nätverket tikar den bara på och ser till att wifi finns i stort sett överallt (villa 180m2)
 • Dålig
  4 mån sedan
  Enkel att installera. Men det är väl det enda.

  Appen fungerar inte om man tappar internetanslutningen fast du är uppkopplad mot nätet internt. Går ej att felsöka.

  Enheter tappar anslutning ofta.

  Måste starta om nätverket minst två gånger i veckan.

  DHCP-reservationer fungerar sporadiskt. Går inte heller att stänga av DHCP-funktionen helt.

  Täckningen är helt otroligt dålig i vissa lägen, kan sitta två meter ifrån enheterna men ändå knappt någon anslutning.
 • Usel
  5 mån sedan
  Tappar uppkopplingen, inte värt det.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Fungerar toppen och hastigheten är mycket bra. Har 3 st i ett hus på 220kvm. Enda nackdelen är att de inte har WPS, då vissa av mina prylar hemma kräver WPS för att ansluta. Appen är mycket bra!
 • Ganska dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Har dragits med problem ända från start. Tappar anslutning, problem med att ansluta till befintlig Onkyo-stereo som oxå tappar anslutning, Chromecast. Smidigt med att kunna styra allt från en app, men inte så värst mycket som man själv får bestämma över. Supporten är bra, men produkten känn ej färdigutvecklad. Jag bytte 1,5 år senare till 2st Ubiquiti AmpliFi HD och vips försvann alla tidigare problem jag dragits med från Google wifi. Såå nöjd. Allt funkar och hastigheten har ökat, likaså responstiden vid vanlig surf. Över 3000:- för en produkt som ej fungerar är högst orimligt.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Enkel installation men tappar ofta uppkoppling och hastigheten är under all kritik. Går tillbaka till min Asus-router snart.

  Edit: nu är Wi-Fi nere på 1-5 mbit/ner och har 300/100. Riktigt skräp. Undvik.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Smidig installation. Fungerar bra. Dock inte lika bra täckning som unifi,,
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Skräp-produkt

  - Google Wifi ger inget felmeddelande utan "setup failed".
  - Mjukvaran kollar inte om Wifi är på under installation.
  - Mjukvaran fattar inte när wifi-passordet inte fungerar!
  - Mjukvaran ger inte instruktioner på hur factory reset görs på Google Wifi.
  - Mjukvaran har inte någon information om vad färgkoderna betyder.
  - Två Google Wifi-prylar hittar inte varann när dom har 10 meter luft i mellan.
  - Två Google Wifi hittar inte varann på samma nätverk.
  - Mjukvaran förklarar inte vad den sysslar med. Jag undrar verkligen VAD SYSSLAR Google MED?
  - Jag måste använda 3 Google WIFI för att få samma rekkvidd som en enda ASUS router. Det är ju helt galet.

  - Det finns två olika setup-program som gör exact samma sak: Google Home och Google Wifi så att online information ska bli extra svårläst.

  Sen fungerar inte Google Wifi bakom NAT.

  Ett riktig skitprodukt med skitmjukvara skriven av amatörer.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Gick från ett Unifi system med 2 st AP. Och måste säga att detta är klart sämre. Jag har 2 enheter på nedervåningen och en på övervåningen. Enheten på övervåningen är trådad via cat-6.

  Ogillar :
  - Systemet verkar inte känna av vilken AP som ligger närmast utan kopplar upp sig emot den första AP'n man kom i kontakt med när man närmade sig bostaden (i regel AP1 för min del).

  - Går oftast på 2.4 Ghz bandet på IOS enheter (kan ha att göra med att den inte växlar över till "rätt" AP.

  - Dålig räckvidd. Räkna med halva hastigheten när du har en innervägg som blockar AP'n.

  - Det begränsade läget för att ändra inställningar (väldigt basic).

  - Möjlighet att tvinga 2.4 Ghz för att kunna ansluta smarta enheter (vilket behöver 2.4 Ghz bandet för att ansluta första gången. t ex Nano Leaf).

  - Möjligheten att radera gamla, ej använda nätverk. Satte först upp ett nätverk som test innan jag beslutade mig för att nollställa samtliga AP. Gjorde det fysiskt och inte i appen vilket resulterade i att det gamla nätverket ligger kvar och inte går att radera.

  Gillar :
  - Otroligt enkelt att sätta upp. Placera ut, scanna QR, Klart (i stort sett).

  - Snygga och diskreta. Med ett led-ljus som visar nätverkets status.

  - Bra med en app att sköta alla inställningar i även om jag saknar en del inställningsmöjligheter.

  - Lätt att skapa familjerestriktioner och hålla koll på barnens användande.

  - Uppdateringar av programvaror sköts av automatiskt så man slipper att tänka på det.

  Det finns säkert sätt att "trimma" nätverket en aning. Kanske har jag för många AP på för liten yta (125 kvm) vilket gör att systemet blir förvirrat och inte passar över wifi-enheter till den bästa AP'n.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Google må vara nya på nätvkerksmarknaden och det märks tydligt med denna produkt. Försäljningsargumenten är att den är lätt att installera och har snygga moduler men det är också allt. För den som kräver något mer än endast "plugga in i väggen och använd appen så funkar allt" så lämnar den mycket att önska. Hela systemet tar några minuter att få igång och sedan styrs allt med appen. ALLT. Jag råkade ut för prestandaproblem redan den första månaden. Det visade sig genom att min app inte längre kunde få åkomst till Google Wi-Fi. Det stod att nätverket är offline. Eftersom all access till routern går via en app man har på sin mobiltelefon fann jag inget sätt att logga in via min dator som man gör till ordinarie routers. Jag var tvungen att starta om nätverket manuellt för att få kontakt med Google Wi-Fi - och det var tyvärr rätt ofta detta hände. Då paketet består av tre enheter som jag placerat på varsin våning i radhuset så skulle det innebära ett rätt ordentligt springande i trapporna ifall jag skulle uppsöka varje modul för sig. Så jag tryckte på husets test av jordfelsbrytare istället - den ska ändå testas en gång i månaden. Men Google Wi-fi strulade oftare än en gång i månaden. Inge bra! Dessutom så ifall jag startade min dator eller Smart-TV så ströps hela Google Wi-Fi HELT OCH HÅLLET. Alltså hängde sig. Offline - fick till och med varningsmeddelanden från appen att OBS ditt nätverk är offline. För att jag startade min dator! Varje gång! Systemet är makalöst grundläggande och om du har minsta krav på avancerade inställningar såsom VPN (som har hamnat på tapeten på senaste tiden) så kan du istället köpa en stabil Asus RT-AC 68U för en tredjedel av priset och komplettera med två Asus RP-N12 som går att hittas för 200kr/st. Alltså kan du lätt göra ett bra och stabilt nätverk med Asus produkter istället. Men ifall du är ute efter ett basalt paket som du kan ge till din medmänniska som inte är intresserad av detta - kör på. Lägg ut 3200 kr för märket. Värt att nämna är att puckarna ej kan hängas på väggen och väger en del så att dubbelhäftande tejp ej håller. Det blev retur för min del och nu njuter jag av ovan nämnda lösning från Asus och allt är frid och fröjd.
  Stort minus är den suboptimala prestandan. Det är en sak om systemet gått för runt tusenlappen. Men 3200kr för saker som inte funkar? Nej tack!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Nja, Problem med installationen och det visade sig att min mobil kopplade upp sig emot ett annat wifi när jag bytte ut mitt gamla, det gjorde att jag fick fel utan orsak och kunde inte komma vidare i konfigurationen. Efter lite felsökning kom jag på det och fick upp det två första puckarna sedan stopp igen. Den tredje vill inte registrera sig och jag får ingen felkod eller något att arbeta vidare från. Så nu fungerar 2 av 3 puckar men jag har lagt två timmar på detta och kommer att få lägga mer. För 3000 sek skall det bara fungera. Skall ge det mer tid innan jag lämnar tillbaka men är besviken.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Enkelt och smidigt fantastisk räckvidd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Gör det dom ska med bravur. Har tre st och de täcker ett hus på tre våningar inkl källare. S
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt OK prestanda, har inte gjort några utförligare tester men får 60 Mbps på AP:n längst bort i huset. Däremot så har jag fått ofantliga problem med mitt Sonos system efter att ha installerat Google mesh...

  Uppdatering, har nu haft puckarna i ca 5 månader. Har haft massor av problem med radiotäckning som från en dag till en annan varierar från "Mycket bra" till Mycket dåligt. Har haft kontakt med Googles support som kör den vanliga ramsan med att starta om modem etc. Har en Wifi dörrklocka som tappar kontakt, prestandan är allt mellan <1Mbps och 70 Mbps, Sonos högtalarna tappar kontakten i princip hela tiden vilket gör dem oanvändbara.

  Uppdatering:
  Har återigen fått ominstallera alla AP:ar p g a radiotäckning gått från max signalstyrka till min signalstyrka. Efter ominstallation fick jag full styrka igen mellan alla mesh enheter. Det är 4 gången på 6 månader jag får installera om allting.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket nöjd, fungerar som förväntat.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Stabilt, inga drops eller dålig hastighet över tiden
  + Inga konstanta reboots (ASUS-hell)
  + Bra täckning utan att förlora så mycket i hastighet (mesh)
  + Små & snygga (Inga ASUS-aliens)
  + Bra funktioner för att testa nätet och enskilda klienter

  - Google "äger" nu mitt nät :(
  - Får inte ut min fiber 100/100 från mesh-nätet, via kabel fungerar det bra (föredrar dock stabiltet före hastighet)
  - Bara konfig via Mobil-app
  - Ethernet backhaul verkar inte vara stabilt.
  - Måste vara första router i nätet för att undvika problem (Double NAT t.ex.)
  - Bara en lan-port på varje puck, behövde köpa en switch till (kabel slår wifi varje dag i veckan)

  Efter att ha gått igenom ett antal routrar av olika fabrikat är detta en fullträff. Har än så länge inte haft ett enda problem med stabilitet eller hastighet i min gamla 2-vånings kåk på 120m2 (bjälklag som blockar det mesta i form av radio).

  Var lite tveksam till en början på att "lämna ut" mitt nät till Google och den begränsade mängden inställningar som går att göra, men orkade inte med mitt ASUS-hell. De inställningsmöjligheter som finns är dock helt tillräckliga (portforward, dhcp etc).

  Vid setupen hade jag problem med stabiliteten i nätet, vilket jag kunde härleda till att jag satt upp en mesh-puck att köra ethernet-backhaul. När jag körde mesh via Wifi fungerade det klockrent. (Har inte läst om någon annan med samma problem)

  Har inga problem med Sonos som jag hört andra har haft.

  Har Telia fiber med IPTV och IPTelefoni. Valde att stänga av wifi på Telia routern och köra TV/Tele dedikerat på den för att inte få strul.
  Kopplade in GoogleWifi på en egen WAN-port och kör resten av LAN-nätet där.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Bra täckning och hastighet i vår lägenhet där många grannar slåss om freivenserna, snygg hårdvara och bra app för ios.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte Google Wifi under mellandagsrean 2017 för 2 690:- för att ersätta Wifi-routern som medföljde från Telia. Har använt produkten i drygt ett år och kan konstatera att jag är mycket nöjd. Mycket enklare att administrera, betydligt stabilare och snabbare jämfört med routern som medföljde från Telia.

  Det visade sig att för vårt hus på 119kvm så räcker det med en router för att få bra täckning i hela huset! Har placerat en av routrarna hos en mindre teknikintresserad släktning, som jag också administrerar under mitt Google-konto. Funkar hur bra som helst och sparar tid då jag kan administera allt från min mobil.

  Den största nackdelen är väl att Google får ännu mer insyn nätverkstrafiken.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  De vill inte ställa om sig till ”daisy chain”, så nu funkar det sämre än med en vanlig repeater.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använde tidigare medskickad router från bredbandsleverantören och hade ca 20-40 Mbit/s som högst. Många ställen i huset där jag inte hade wi-fi alls. Nu har jag minimum 50 Mbit/s över hela huset men majoritet 70-100 Mbit/s.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Enkelt och stabilt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Enkelt att komma igång. Bra Mesh med fallback.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering, från 6 till 10 igen:
  Verkar funka bra igen. Köpte en extrapuck, 4 st totalt i huset på 260kvm.

  Uppdatering, från 10 till 6:
  Verkar som att den gjort en uppdatering och helt plötsligt har hastigheten blivit långsammare, sämre täckning etc. Har försökt placera om alla puckar men verkar inte riktigt få till det trots att jag var 3 st. Har 3 plans villa och har alla tre nu på mittenplan för att försöka få en jämn spridning samt hastighet. Innan dess hade jag en puck på varje plan och det fungerade utmärkt. Avvaktar och ser.

  Gammal recension:
  Ägt den i en vecka och kan bara säga wow!

  Lagt ner otroligt mycket pengar på olika lösningar och routrar i 1500-2000 klassen, men inget löste mina problem med täckning och hög hastighet i ett hus på 260kvm på tre våningar med ca 30 enheter anslutna.

  Ställde två st på entréplan samt en i källaren och nu har usd full täckning överallt. Det räcker med att en är kopplad till nätet.

  Jag är mån om min privacy och litar man på deras terms så ska de inte lagra din trafik. Får hoppas att detta in ändras.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Hyffsad täckning men inte mer med en puck på vart och ett av tre plan, ibland tappar anslutna enheter kontakten.
  Få av Samsungs vitvaror kan anslutas till Google Wifi, (Google medger enbart WEP2 anslutningar).
  Överväger att byta ut Google Wifi mot något mer flexibelt system.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Full pott. Google vet hur man gör. Enkel setup. Skitlätt att ändra till trådad backbone (stoppa i tp kabeln, klart) Klarar driva 500/100 fiber utan problem. Bra täckning i huset med tre puckar.
  Hade velop förut, en mardröm i jämförelse..
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Man kunde visst schedulera åtkomst för sådant som är trådar. Bara jag som va kass...

  Enkelt att sätta upp. Funkar stabilt.
  Lite besviken att man bara kan schedulera åtkomst för sådant som är uppkopplat via wifi
 • Perfekt
  2 år sedan
  Satt på en Asus router med AC nätverk som jag var nöjd med, hade haft den i kanske 3 år men kände att den höll prestandan bra.
  Tills vi flyttade och jag bytte till 250 Mbit bredband och då jag hatar kablar så fanns det inte något annat alternativ än att köpa nytt.
  Efter mycket letande så slog jag till när det var ett lägre pris men skulle säga att dagens prisbild gör den fortfarande värd pengarna!
  Har fungerat som en klocka sen dag ett!
  Hastigheten är grymma har som sagt 250 Mbit hemma och just den hastigheten får jag över hela hemmet!
  Så om man jämför den med min gamla Asus AC 66n så är det som natt och dag!
 • Bra
  2 år sedan
  Inte helt övertygad, visst kan kräma ut 300mbit direkt vid första routern i källaren, men kör man bredbandskollen och inte deras egna glädjemätare så är den inte avsevärt bättre än min gamla asus 68 på övervåningen...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Enkelt och smidigt, så nöjd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket bra redskap för att skapa ett stabilt och snabbt nätverk hemma. Prövat massa routrar men ingen har lyckats fylla hela huset med wifi...
  Google wifi är lösningen. Enkelt som attans att koppla upp.
  Minus för de höga priset, hittade dock mitt det för 2690kr för 3 ST.
  Köpte en extra senare för att förlänga till trädgården.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Hade fram tills för en vecka sedan gett Google Wifi full pott. Jag installerade den i Januari och har haft de 3 puckarna trådbundet anslutna till varandra. Prestandan har varit bra och allt var problemfritt fram till förra veckan då dottern skulle se på film. Filmen fastnade och buffrade irriterande ofta. Då började vi kolla hastigheter mer noggrant och såg att det hela tiden varierade mellan 0-100 mbit/s på våra enheter i huset. Jag har sedan fortsatt felsöka och ser att bredbandet till huset är helt ok. Det är routern i första Google Wifi-pucken som levererar ojämnt.
  Än vet jag inte om det är detta exemplar som börjat bli defekt efter ett halvår, men jag lutar åt det.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bytte in en krånglande Netgear Orbi mot Google Wifi. Vilken dröm. Enkelt, snabbt, snyggt, och väldigt stabilt. Jag kan verkligen rekommendera denna. Gillar man Googles appar och produkter kommer man gilla detta. Kanske saknas några avancerade inställningar men inget som är avgörande.

  Önskar bara att huvudroutern hade haft mer ethernetportar. Men jag får skaffa en switch, inga större problem.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte en 3pack på mellandagsrean för 2690:-. Enkel installation, kabel från fiberuttaget i väggen rakt in och bara att köra. Funkat till 100% sen installation, och täckningen upplevs som väldigt bra.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har 250mbit in, bredvid första pucken i garaget har jag full hastighet trådlöst. Men ställer jag mig bredvid andra eller tredje pucken får jag max 100mbit, normalt 30-80mbit. I appens egna test visar att puckarna är placerade perfekt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har kört dessa i lite över 2 veckor nu helt utan att några som helst problem har dykt upp.

  Väldigt enkelt att komma igång och imponerande prestanda. Riktigt kul (för den som gillar att optimera lite) att kunna mäta upp hastigheten mellan puckarna för att hitta optimala positionerna i hushållet. Gillar även möjligheten att mäta hastigheten mellan fibret och första pucken i nätverket.

  Själv kör jag 4st puckar utspridda på två plan och täcker totalt ca. 110kvm; Tre på nedre våningen, varav två är anslutna med Wifi, och en på övervåningen kopplad med ethernet-kabel till main-pucken. En av puckarna anslutna till Wifi har jag sedan anslutit en switch till för att kunna koppla lite stationära datorer till nätverket—något som fungerar prima och verkar inte påverka responstider något anmärkningsvärt.

  Kan inte annat än rekommendera denna produkt, både uppfyller och överträffar alla förväntningar!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar kanon! Enkel installation och riktigt bra prestanda. Har en fiberanslutning på 100/100 Mbit och får denna hastighet i samtliga rum i huset med stängd dörr dessutom bör tilläggas.

  Bor i en nyproducerad 1,5 plansvilla på 165 m2.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Toppen Mesh nät!

  Mycket smidig och prisvärd lösning.
  2768kr hos Clas Ohlson med 25% rabatt.

  Hela den kompletta installationen tillsammans med den enkla appen tog omkring 10min.

  Täckning och kapacitet är fullgod i hela fastigheten: 150kvm + källare 150kvm. (Samtliga snygga noder är placerade på övervåningen med räckvidd till hela våningsplanet och även ner i källaren)

  Härligt med samma namn på det stabila trådlösa nätet i hela fastigheten.

  Använder Mesh endast till trådlöst eftersom jag kör fast nät via min gamla Linksys router med avstängt trådlöst nät.

  Modem-Switch-(Mesh1 och Linksys). Mesh1 trådlöst vidare till Mesh2 och 3. Linksys vidare via fastighetsnätet
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter 2 veckor är jag riktigt nöjd med köpet! Dom har lirat felfritt för mig sedan installation och har gett mig täckning i hela 120 kvadratshuset, återkommer med uppdaterat omdöme om något skulle ändras!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte på mellandagsrean för 2690:- och bor i ett hus med två våningar på 65 kvm vardera.

  Jag hade spanat runt ett tag på olika mesh-lösningar och när erbjudandet kom slog jag till. Hade också tankar på den hårdvarumässigt bättre Orbi RBK50 men blev Google Wifi på grund av dess användarvänlighet. Har goda kunskaper om routers efter att ha suttit med klassiska routers i 20 års tid. Jag som familjefar behöver inte längre nörda ned mig i alla inställningarna i routern för att lösa familjens behov. Därför var Googles lösning också acceptabel för mig.

  +Enkel installation. Min fyraåriga dotter var med och hon fattade galoppen med en gång. Använde mitt gamla nätverksnamn med samma lösenord. Samtliga befintliga enheter kopplade upp sig utan problem och jag behövde inte göra några ändringar i dem.
  +Utseendet. Går att ha dem synliga och inte behöva skämmas.
  +Stabiliteten. Noll problem. Inga tappade anslutningar trots att vi rör enheter mellan wifi punkterna hela tiden. Google Wi-Fi känner av hela tiden i realtid var du är i bostaden och byter dig sömlöst till den enhet som ger dig bäst fart.
  +Mjukvaran i mobilen. Jag kan göra allt jag vill med mitt wifi, även när jag är på jobbet. Jag har full koll hela tiden i appen vilka enheter som förbrukat data och hur mycket, sekund för sekund. Att kunna gruppera enheter i appen är genialiskt. Kan både pausa barnens enheter samt lägga blockering på adult content.
  +Aktiv utveckling av firmware för enheterna. Läggs till nya funktioner för varje uppdatering. Det är nu ett år efter lansering en mogen produkt.
  +Täckningen. Full täckning överallt i huset men också långt utanför min tomt på alla sidor. Nästan så jag hade velat skruva ner signalstyrkan i routern.

  -Något sämre hårdvara jämfört med konkurrenter i samma prisklass. Saknar separat wireless backhaul kanal samt MU-MIMO. Men så köpte jag Google Wifi bra mycket billigare än vad konkurrenternas lösningar kostade också.
  -Maxar i regel min 150 mbit uppkoppling överallt i huset när min enheter är anslutna på 5 GHz wifi., vilket är 97% av tiden. Tyvärr blir vissa enheter sporadiskt och temporärt anslutna till 2.4 GHz vilket inte ger riktigt samma fart (ca 80 mbit), även om det ger enheten bästa signalkvaliten just i stunden.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har kört med Deco tidigare, bara problem med nedkopplng och lagg på barnens datorer när de spelade online. Med Google Wifi är det inga problem.

  Kommentar till Foda:s recension - man behöver inte sin gamla router, man kopplar en av "puckarna" som huvudrouter, sen ansluts de andra till den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte på mellandagsrea för 2590:-
  Mycket nöjd!. Innan så hackade eller frös Netflix i 4K, men en bredbandskoll direkt efter gav 80 Mbit/s. Nu har jag 90-150 Mbit överallt och framförallt ingen lagg/frysning!
  Det som inte framgår särskilt tydligt är att du måste behålla den routern du har, Wifi-puckarna är just det.Sen går det att ställa in föräldrakontroll mm om du inte haft det tidigare
  Om du behåller samma nätverksnamn och lösen så kommer det inte att (vilket det gjort de senaste 3 routerbytena) utan du måste knappa in lösen på allihop igen, så skall du byta namn så passa på. Men toppenköp!.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Blir problem när tillverkare försöker bygga in för mycket i en "konsumentvänlig produkt" . Köp en bra dedikerat router, stäng av WiFi på den och och köp Ubiquiti AC AP PRO istället och släng upp 1-3 sånna. Dyrare ja, men betydligt bättre.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det var en smidig installation/konfiguration! Bra täckning, fullt blås i hela huset nu.

  Rekommenderat att köpa till en switch om man har några trådbunda enheter.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar perfekt i hela huset. Oerhört enkel att installera, även för mig som inte är någon nätverksexpert. Rekommenderas
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har 3 stycken. Räcker till att täcka hela huset samt ut till garaget. Samt ut runt hela huset. ca 5 meter från huset.

  Huset är i 2 vån med källare, betongvalv mellan källare och entreplan. 250 kvm + 160 källare

  Har 100 fiberlina får 95 mbit 70 % av utrymmet inne i huset. Den routern jag har längst ifrån ca 10 meter får jag 30-35 mbit och ute i garaget ca 8 m till får jag 12 mbit.

  Runt huset har jag mellan 8-35 mbit.

  Jag är nöjd men trodde räckvidden skulle vara bättre med tanke på omdömmena.

  Flyttar man en router eller när man precis kopplat upp de funka de mindre bra men verka precis som de löste det efter ett tag.

  Hade ca 25-30 mbit första dan sen dan efter log det på 90-95 mbit

  Hade det inte varit för källaren så hade jag klarat mig med en, testat räckvidden när jag endast har en inkopplad och löser det bra överallt förutom källare och ingen täckning i garaget.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Äntligen bra täckning i hela huset! Sjukt smidig setup med mobilappen också!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte för 2700 kr i mellandagarna. Satte upp alla 3 i föräldrarnas hus (en på varje våningsplan) och det fungerar utmärkt. Löste äntligen alla täckningsproblem i huset och når även ut i trädgården.

  Enheterna hade initialt problem att hitta varandra i setupen, så jag fick göra om processen. Enklast var att sätta upp dem jämte varandra först (så de hittar utan problem), sen flytta ut puckarna i huset.

  Stöder tyvärr ej IGMP Multicast, vilket var nödvändigt för IPTV. Fick koppla TV separat i Ethernet via elnätet, direkt till modemet. Har du ex. Telia kan de skicka ut en switch kostnadsfritt för IPTV:n.

  Hoppas på vidare uppdateringar av mjukvara och firmware som tillåter ytterligare konfiguration.

  + Kompakt och snygg design
  + Prisvärd jämfört med andra Mesh-routrar
  + Smidig hantering och setup
  + Ska vara möjligt att koppla puckarna via Ethernet för att sätta upp på avstånd dit WiFi ej räcker (inte testat)
  + Löpande uppdateringar för utökad funktionalitet

  - Endast en ethernet-port på respektive puck (kan alltså behöva kompletteras med switch)
  - Ej stöd för IPTV (IGMP Multicast)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oerhört enkel att installera.
  Packa upp.
  Koppla in i bredbandsutaget.
  Ladda ned appen.
  Scanna QR koden med mobilen.
  Skapa ett gmail-konto om du inte redan har det.
  Sätt namn på nätverket och lösenord och placera ut puckarna.
  TIPS: Om du använder samma namn på nätverket som det tidigare nätverket, och samma lösenord så kommer allt sedan att fungera automatiskt. I mitt fall kallade jag Google WiFi för ”ASUS”, eftersom det gamla nätverket hette ASUS.
  Byter du nätverksnamn eller lösenord, så blir det mer jobb...

  Sedan sköter appen resten.

  Använd appen Bredbandskollen för att optimera placeringen av puckarna.

  Bor i 170 kvm trävilla med två stora murstockar och 5 eldstäder som ställer till det med min gamla router. Har nu bytt ut min 3 år gamla och numera buggfria Asus AC87u mot Google WiFi.
  Äntligen täckning i hela huset. Har 100/100 Mb/s fiber.
  Maxar 127/126 i samtliga rum där det står en puck.
  Runt 50/50 i samtliga andra rum utan puck. Vilket fungerar för streaming av Netflix (8 Mb/s) eller 4K filmer (15 Mb/s).

  Kopplade ur en puck i ett rum som befinner sig 12 m och två träväggar från huvudenheten. Mätte 25/40. Kopplade in pucken och mätte 127/126.
  Imponerande.

  WiFi signalen från varje puck har inte så lång räckvidd mellan rummen. Däremot så kommunicerar puckarna med betydligt starkare signaler mellan varandra. Vilket innebär att har du ett stort hus och krav på höga hastigheter i varje rum så måste du ha en puck ganska nära där du vill koppla upp dig, men själva puckarna kan stå en bra bit från varandra. Det kanske inte räcker med 3 puckar.

  Behöver du en tillfällig förbättring i ett rum så är det ju väldigt enkelt att flytta en av puckarna.

  Behöver du flera LAN uttag så köp en switch. Dessa brukar vara plug-and-play. Ex. Netgear GS 105, eller GS 108.

  Varje ny hemmarouter brukar ha firmware problem under 1-2 år efter lanseringen. Sedan är routern mogen. Googles router är nu ett år gammal och har en tendens att ibland koppla bort internet i iOS enheter. Slår man bara av och på Wi-Fi på själva telefonen/iPaden så kopplar den upp sig igen. Ingen direkt störande bugg.

  Om du har 1 Gb nätverk och vill ha full valuta för din bandbredd genom att kunna streama 100 netflixfilmer samtidigt över ditt WiFi så är detta sannolikt fel produkt. Google WiFi klarar sannolikt inte av mer än ett 10-tal samtida Netflixfilmer.

  Står du inte ut med några mindre buggar, som alla nya hemmaroutrar har, köp en ”enterprise grade” router som Ubiquity och en Ubiquity accesspunkt , lägg ned några kvällar på att läsa på, borra och dra fula kablar. Har installerat Ubiquity på jobbet och de har en fantastiskt bra support. Inte en bugg så långt ögat når.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabb och lätt installation.
  Bra räckvidd.
  Tar sig igenom tjocka väggar.
  Snygg. Behöver inte gömmas.

  Om du redan har en fungerande infrastruktur, så kommer du få problem med dubbel NAT.

  Blir även omständigheter med IPTV som använder VLAN.

  Ibland låg hastighet, då den väljer 2,4 Ghz istället för 5 Ghz, trotts att du är i närheten.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nja.
  Tappar lite för ofta kontakt med varann. Var först när jag trådade mellan våningarna som det blev godkänt. På en månad har jag flyttat om dem 2 ggr.
  Bor i betonghus med källare och betongväggar.
  Pratar mycket sämre med Apple TV än chrome cast (förklarligt).