Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips Fidelio X2HR

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Hörlurar (127)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.85)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Recensionen gäller för Fidelio X2 men X2HR är likadan.

  En riktigt bra och bekväm allroundhörlur för dig som vill ge dig in på lite bättre hörlurar. Utmärkt både för musik och gaming, dvs om ljudsignaturen faller dig i smaken.

  Konstruktion är öppen och läcker både in och ut. Fidelio X2 ska användas inomhus utan störande ljud eller möjlighet att störa omgivningen. Ytterst prisvärd när den ligger under 2000kr.

  De är lättdrivna med bra känslighet och låg resistans, går att spela från mobilen också. Men se helst till att du driver dem med en ok hörlursförstärkare med låg utgångsimpedans. Om du tycker X2 ljudet är för varmt och gosigt så rekommederar jag en Drop THX AAA 789 förstärkare, den tightar till ljudet med sitt slanka snabba ljud.

  Har även väldigt positiva erfarenheter av spela Fidelio X2 från rörhybrid förstärkare. Ljudet öppnar upp ännu mer (större ljudbild, mer 3D) och mellanregister lyfter. Men med rör och rörhybrider kan man ibland tappa lite punch i basen jämfört med solid state. Smaksak beroende på vad man prioriterar.

  Mina X2 har löstagbara kuddar (ej limmade) och inga kvalitetsproblem. Köpte mina när de var relativt nya på marknaden.

  Den ljudmässiga skillnaden mot föregångare Fidelio X1 som jag också äger är väldigt liten. Jag upplever det som X2 är har lite mer bett i diskanten och basen är lite annorlunda tunad. Annars är de mycket lika och jag tycker inte X2 är en bättre hörlur, bara annorlunda.

  Jämfört med AKG K700-serien får du mycket mer kropp och kött på benen (värme och bas) med Fidelio X2 men du tappar luftighet. ljudbild och diskantbriljans. AKG tycker jag är klinisk och kall i jämförelse men vill du analysera inspelningar så är AKG ett bra val.

  Jämfört med Beyerdynamic DT990 har Fidelio X2 mer avrullad diskant och du slipper bli lyssningstrött. Beyer DT990 är annars en hörlur som är jättefin med viss musik och bra inspelningar. Med fel låt vill man bara slita av sig Beyer DT990 på grund av den vassa diskanten.

  Jämfört med Sennheiser HD600/650 får du lite mer bas och party i ljudkurvan med Fidelio X2. Medans HD600/650 briljerar med ett mycket bättre mellanregister där Fidelio X2 låter avlägset i jämförelse på exempelvis röster och elgitarrer.

  Löstagbar kabel är förstås ett plus och gör att hörlurens livslängd ökar.

  Jag tycker Fidelio X1/X2/X2HR är lite av en mellanmjölkshörlur. Inte bäst på någon enskild parameter i sin prisklass upp till 3000kr förutom eventuellt basen. Men en av de bästa köpen om du uppskattar den roliga och lättlyssnade ljudsignaturen. Dessutom en av mina favorithörlurar för casual gaming. Hur bra fotsteg hörs i competetitive gaming överlåter jag till någon annan. Dom är som sagt rätt basiga så ska du tävla online så finns det nog bättre alternativ.

  + (positivt)
  Härlig bas, blir riktig klubbkänsla med elektronisk musik ex Deadmau5
  Öppet ljud med rätt stor soundstage, även trevligt för gaming
  Förlåtande ljudsignatur och lättlyssnade, ingen risk för lyssningströtthet, vilket är en fördel om du spelar shooters med en massa gunshots
  Otroligt bekväma på mitt huvud trots sin tyngd utan några hotspots, detta är förstås individuellt beroende på huvudform och storlek

  - (negativt)
  Inget för diskantfreaken, den yttersta upplösningen saknas
  Lite svagare mellanregister, saknar lite bett i elgitarrer och röster låter mer avlägset än tex hos HD650
  Separat höger/vänster kabel vore trevligt så man kan köra balanserat
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Provade runt många hörlurar i prisklasserna 1300-6000 kr när jag behövde köpa nya, främst för datorspel. Men de föll en efter en antingen på ljudet och/eller kanske främst komforten. Populära Momentum 2.0 t.ex. gillade jag inte komfortmässigt. Bästa ljudet hade nog ett par slutna Sony-lurar för nästan tredubbla priset, men de var bara bekväma första kvarten sen började öronen kännas instängda.

  Provade dessa och allt föll på plats. Bra ljud och en ljudbild som är enorm och omslutande, perfekt för FPS på datorn. Folk tror att jag fuskar när jag hör exakt var alla är. Och jag kan ha på mig lurarna hela dan om jag vill!

  Sen gäller det vanliga med öppna vs slutna lurar, dessa dämpar väldigt lite ljud utifrån och passar bäst hemma. I gengäld får man den luftiga ljudbilden.

  Jag drar av en stjärna för att sladden är lite styv och kan ge ett skrapande vibrationsljud i kåpan när man rör sig. Jag rör mig dock väldigt lite när jag sitter vid datorn. :)
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Så länge jag kan minnas har jag främst använt Koss PortaPro för att lyssna på musik. Ljudet är inte perfekt men passar till all musik, och dessutom är de billiga och smidiga. Flera gånger har jag försökt köpa bättre lurar men inte blivit nöjd. Har bland annat testat brusreducerande från Bose (gillade inte trycket på öronen), öppna lurar från AudioTechnica (lite klent ljud) och Grado (magiskt mellanregister men passade bara viss musik). Alla dessa har jag skickat tillbaka eller sålt. Men dessa tror jag faktiskt jag kommer behålla.

  Första intrycket var att de lät ungefär som Grado, dvs lite "vasst" ljud. Men faktum är att det har blivit mycket bättre efter bara några timmars inspelning. Basen har kommit fram mer och ljudet känns balanserat och detaljerat. Man befinner sig verkligen mitt i musiken, på ett bra sätt. De är mer lättdrivna än lurarna jag hade från AT och jag tycker de låter tillräckligt bra från min iPhone. Tycker det är riktigt kul att lyssna med dessa lurarna, även om ljudet inte är perfekt (saknar lite i mellanregistret, t ex).

  X3 kostar i dagsläget lika mycket som dessa, värt att ta i beaktande. Har dock sett vissa recensenter som föredrar dessa över de nya, det är kanske en smaksak.

  Öppna lurar läcker ljud, så är det bara. De här köper du för att lyssna hemma, inte för att ha på bussen. För mig är det öppna ljudet värt det alla dagar i veckan, jag gillar inte hur slutna lurar låter.
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Lämnade tillbaka. Ljud är väldigt subjektivt men jag tyckte de var väldigt vassa i diskanten. Annars ett öppet och bra ljud.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  För 1490 kr finns det inte mycket att klaga på.

  +
  Maffigt ljud, det känns som om man sitter "mitt i" musiken.
  Väldefinierad ljudbild med en väldigt fin diskant. Bastung musik gör sig speciellt bra med dessa hörlurar.
  Bra komfort.
  Bra byggkvalitet. Känns verkligen "premium".

  -
  Läcker mycket ljud (precis som förväntat), avråder starkt från att använda dessa i allmänna utrymmen.
  Utan tvekan de största och tyngsta hörlurar jag någonsin ägt. De sitter skönt på huvudet men man märker definitivt av vikten.
  I början tyckte jag ofta att sladden var "i vägen", men jag har börjat vänja mig nu.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  För 1600kr så känns dom väldigt bra. Jag gillar att dom är öppna. Dom sitter bekvämt. Jag är ingen audiofil men jag tycker att dom låter väldigt bra direkt från datorn utan amp. Stabila.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Otroligt bra! Tunga men bekväma. Ljudet är detaljerat och välbalanserat, med väldigt skön bas, speciellt för att vara öppna lurar.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Har också föregångaren X2 och måste lämna recension efter ha klämt på den nya versionen. Märkte ingen större skillnad, men så är X2 fantastiska lurar som känns mycket dyrare. Har ett gäng lurar, men det är dessa kopplade till en DAC som jag helst använder.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Egentligen fel av mig att lämna recension här, men jag har föregångaren X2, som inte säljs längre.

  Såvitt jag kan avgöra är det inte mycket som skiljer, och enligt marknadsföring ska denna (X2HR) vara om möjligt bättre än min, så här är vad jag tycker om X2:

  + Fantastiskt anpassningsbar. Jag har stort huvud, de här passar mig lika bra som min systerdotter. De anpassar sig själva, jag behöver inte slita och dra.
  + (Upplevd) gedigen byggkvalitet. Visst, knakar lite i fejk-lädret i bågen då och då, men solid konstruktion som tålt en del smällar.
  + Fantastisk komfort. Förvisso upplever jag ett (lätt) tryck i en (vid) cirkel RUNT (inte på) örat, men det är inte obehagligt, inte ens efter många timmar, kanske tack vare ???plysch???-överdraget som inte sluter lika tätt som läder. Toppremmen är väldigt bred, så den känns mer som att den ligger på plats än som ett tryck.
  + Väldigt klar och öppen ljudbild. God upplösning. Kan inte klaga på dem, bara på mina ljudkällor. Tydliga röster, rena instrument, ingen (upplevd) vinkling av ljudet.
  + Standard 3.5mm-hona i vänster hörlur, går att ersätta med vilken annan sladd man vill (jag har en spiralsladd, då jag använder dem på jobbet).

  +/-, beror på smak. + för mig. Fantastisk öppenhet. Utan ljud igång hör jag igenom dem lika bra som utan dem.

  - Stora. Är du stilmedveten vill du nog inte ha dem bland folk. De är också lite för stora för att jag skall vilja ha dem i packningen på resor. Det visste jag när jag köpte dem och drar inte av något i betyget för det.
  - ...pris? Fast med tanke på ovan så är de nog värda det. Skall nog köpa ett par av de här, så jag har till hands om/när mina X2 går sönder.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har föregångaren X2 som ska vara likvärdiga ljudmässigt (och ser likadana ut).

  Har provat väldigt många hörlurar och de här har absolut högst komfort. Det är ett rent nöje att använda dem.

  Extremt detaljerad ljudbild där man upptäcker saker i musiken som man missat med andra billigare lurar.

  Fin byggkvalitet och ser lyxiga ut, dock aningen stora runt bygeln. Om de hade varit mindre hade de antagligen inte suttit lika bra så...

  För närvarande växlar jag mellan dessa och mina Sennheiser HD599 (också öppna lurar).

  Troligtvis en av de mest underskattade lurarna för under 2000
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade förgångaren X2 och gillade den skarpt men sökte, köpte provade ett gäng dyrare lurar i hopp om mer luft, detaljer och neutrala lurar. Blev att jag gick tillbaka till denna uppdaterade version. Jag är mycket nöjd. Gillar dem för vad de är. En lur som är rolig att lyssna på.
  Mycket bekväma. Kan sitta på länge utan besvär.
  Mycket trevlig på röster, fin mid och diskant. Basen kan i min set up bli lite väl markant och djup.
  Spelar mycket trevligt med Spotify i en iPhone då de är lättdrivna
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt ljud och sitter mycket bekvämt! Har även ett par betydligt dyrare BO lurar med sämre ljud.

  Är inne på mitt andra par Fidelo lurar. Hade den första versionen men den gick sönder, men hoppas att byggkvaliten förbättrats på de nya versionerna. Drar av en stjärna för osäker byggkvalite.

  Passar inte som reselurar (läcker mycket ljud och är stora) eller om man vill ha mycket bas. Det är bra bas men om man prioriterar bas framför klarhet så finns det andra alternativ.

  Rekommenderas!