Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple MacBook Air (2017) - 1,8GHz DC 8GB 128GB 13"

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple MacBook Air (13-inch, Mid 2017). 20 produkter i generationen. 10 föregångare och 3 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Laptops (Bärbara datorer) (239)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Det kanske är i senaste laget att recensera den här produkten som inte har sålts på länge nu, men jag vill höja ett varningens finger för Mac-produkter generellt.

  Jag har nu haft datorn i några år. Jag köpte den för att jag bara behövde en enkel Mac för att utveckla appar till iOS. Jag trodde inte jag skulle behöva fläska på med någon dyr och kraftfull maskin med massor av lagring. Jag installerade Xcode och lade även in MS Office och Chrome så att frun skulle kunna använda datorn till vardagsbruk.

  Ett par uppdateringar senare är SSDn full och det går inte längre att uppdatera vare sig MacOS eller något program. Vissa program har slutat fungera för att uppdateringar har fallerat.

  Jag lagrar inga skrymmade data på datorn utan det är OS och program som fyller hela disken. Och SSDn går naturligtvis inte lätt att byta ut själv. Hade det varit en PC hade jag kunnat ge datorn tre nya år för ett par tusenlappar med en ny och större SSD. Apple "tvingar" en helt enkelt att köpa nytt, vilket jag anser är resursslöseri av rang.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Flera problem med PC's fick mig att ge Mac ett försök. Köpte denna för 2-3 år sedan, och är det bästa dator-köp jag gjort. Jag skulle gå så långt att säga att denna specifika Mac än så länge varit den bäst overall balanserade och prisvärda persondatorn som utvecklats. Visserligen börjar delar av hårdvaran vara lite outdated nu. Men tangentbordet är det bästa jag haft, och batteritiden är fortfarande efter flera år utmärkt (för mig iaf). Den känns - till skillnad från alla PC's jag haft - perfekt byggd. Den känns så att säga väldigt stabil att hantera och hålla i. Dock var det som gjorde mig mest positivt överraskad hur mycket trevligare och enklare det är att använda Apples operativsystem snarare än windows. Jag tror jag arbetar ~25% snabbare på denna, än jag någonsin gjort på en PC.

  Dessutom (vilket faktiskt var vad som fick bägaren att rinna över för min PC-era) är (för mig iaf.) knäpptyst, trots att den har fläkt. Fläkten är på bara på kanske en eller ett par gånger i veckan. Så i stort sett alltid är den totalt knäpptyst. Jag hatar verkligen hur de flesta PC's har surrande fläktar, ofta med ojämnt och enerverande ljud som stör koncentration.

  Det finns mycket mer man skulle kunna nämna, men kort sagt: En väldigt bra dator, fortfarande idag 2019, så länge du inte har specifika krav; t.ex. videoredigering (till vilket upplösningen är lite dålig, och processorn lite svag) eller spela spel (till vilket PC trots allt är det enda valet - fortfarande). Men om du använder en dator till att skriva, arbeta, surfa, se på filmer och lyssna på musik - skulle jag ärligt talat rekommendera denna Mac fortfarande 2019 eller 2020, utöver även modernare Mac. Av främst tre anledningar:

  1. Till sådant vardags-bruk behöver du inte en starkare processor eller mer minne.
  2. Detta tangentbord är många resor bättre än de nyare tangentborden Apple har gjort, som krånglar, går sönder och har mycket lägre travel på tangenterna.
  3. De nya Macs som släppts är många tusenlappar dyrare... Och för vardagsbruk ger de dig inte något essentiellt mer.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den enda mac du kan köpa om du inte älskar USB-C och det nya (vedervärdiga) tangentbordet men är OK med en halvdassig skärm.
  Det är en trevlig maskin som fungerar bra men betyget blir lågt pga skärmen. Jag begär inte retina men en TN panel på en maskin för 10K känns jävligt snålt, även för att vara apple.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min första introduktionsprodukt från Apple (och den enda ännu). Den här är perfekt för dig som är ute på språng, jobbar flexibelt och som vill kunna ligga i sängen eller sitta utan bord och jobba/se på film.
  Den har inte världens bästa upplösning, grafikkort eller processor men trots det orkar den spela World of Warcraft samt nya expansioner (från Classic -> BfA). Det blir lite varmt men fungerar bra så länge du inte täcker för luftflödet, det är dock inte en speldator så skaffa den inte om du vill spela mycket.
  Hade det varit så att jag inte visste vad jag köpte hade den fått lägre betyg men jag var fullt medveten och gjorde ett aktivt val trots ett premiumpris och således ångrar jag mig inte, den förtjänar 5-stjärnor för syftena jag nämnt ovan. Stilren produkt som passar in var som helst, på möten, på tåget och där hemma.
 • 2 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Den här datorn funkar bra om du ska ha den till att jobba eller göra skolarbete! Den funkar perfekt för att redigera videor, skriva mejl, använda internet och andra saker. Men om du ska ha en dator att spela på ska du inte använda dig av den här... Den klarar Minecraft men den blir VÄLDIGT varm och fläktarna låter högt! Så slutsatsen är att den är bra för arbete, men inte spel! :D
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Lätt att bära med sig, snygg design men inte mer än så. Tröttnar ganska fort och den upplevs otillräcklig.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Snygg men inte mer än så
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Som en lång tids Mac användare kan jag konstatera att Apple fortsätter att bygga utmärkta produkter.
  Allt bara fungerar och den är perfekt för familj med barn och deras studier.
  Jag har kompletterat köpet med en internet skydd.
  Min tredje Mac i familjen. Mycket nöjd.