Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gigabyte GA-AB350N-Gaming WIFI

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gigabyte Moderkort (210)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.17)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Kör detta moderkort tillsammans med en Ryzen 2200G i en HTPC och det gör precis allt jag kan begära till detta pris.

  Lyssna inte på det dåliga omdöme en av användarna här gett, de påstådda problemen finns helt enkelt inte.

  Moderkortet har de överklockningsmöjligheter man kan förvänta sig av ett mini-ITX moderkort i denna prisklass (absolut billigaste när jag beställde det).
  Kortet har naturligtvis en CMOS reset header så man behöver ej ta lös batteriet för att nollställa. RAM-minnena sitter även de precis som de ska.
  Ljud in/utgångarna fungerar utmärkt med 3.5mm stereoplugg (2 ringar) vilket är standard.

  Väldigt nöjd med moderkortet över lag men nöjer mig med 9-stjärnor då jag tycker BIOS layout hade kunnat vara bättre som t.ex. på ASUS.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hittade den på mellandagsrean till ett hyggligt pris och slog till.

  Används tillsammans med

  Crucial Ballistix Sport LT White DDR4 2666MHz https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=4151297 med stabil överklockning på 3200MHz

  Ryzen 5 1600 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4236769 underklockad till 3GHz från 3.4GHz (Detta moderkort kör cpun i denna hastighet så länge temperaturen tillåter innan den går ner till basfrekvens 3.2GHz) för att jag vill ha ett tystare system. Vid överklockning nåddes 3.9GHz och var stabilt, obs luftflöde över moderkortets kylfläns krävs då.

  Crucial MX300 M.2 525GB https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3874258 installerad i M2 platsen som är på undersidan av moderkortet.

  SAPPHIRE R7 260X http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=38D17047-E956-4D7A-AA1B-050A3F519239&lang=eng då R5 1600 inte har integrerad grafik fick jag slänga in detta kortet.

  #1 Jag drar av en stjärna pga returen av första moderkortet.

  #2 Nästa stjärna ryker för att den lilla kylflänsen på moderkortet kräver luftflöde

  #3 Den sista stjärnar åker pga den dåliga placeringen av EPS kontakten (som i mitt chassi Cooler Master 110 inte är optimal)

  Tyvärr var moderkortet defekt och fick returneras efter att Blåtanden dog. Tack vare snyggt hanterad reklamering hos Komplett var jag igång efter några dagar igen med ett nytt moderkort. En positiv parentes avslutningsvis.
  Använder du detta moderkort vid överklockning, kommer processorn att klocka ner som "vanligt" när den inte belastas. Dvs samma beteende som när den inte är överklockad.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra! Kör med R5 1600 överklockad till 3.7 på 1.31 volt stable :D kör helt perfekt!
  Kör dock inte 3000mhz på minnena :( får köra de 2933 istället.

  En biosuppdatering senare funkar minnena i 3000mhz
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Updaterad till ganska dålig.

  Inte mycket till överclockings alternativ, man kan endast sätta en fast volt, och sedan välja LLC. Det ger dock möjlighet att överclocka minnen med timings och volt, har ej testat "XMP".

  Jag har haft en hel del problem med stabilitet, antar att det är pga att VRMsen blir för varma, då VRM kylflensen är pytte liten (ca 0.5cm hög, eller så, knappt att man kan kalla det en kylflens). Om du har en bra top-down CPU kylare så är det möjligt att R5 serien fungerar, annars skulle jag bara rekommendera R3, om du nu inte har super bra airflow i chassit.

  Mitt exemplar hade lite problem. Efter att jag försäkte ändra LED färgen genom deras app mjukvara så gjorde det BIOS "korrupt" (inte brickat). Det va så pass mycket att inte ens speakern gjorde det ljud det skulle. Det finns ingen reset CMOS switch eller jumper, utan du måste plugga ut bateriet (det är en header). Efter det så fungerade det som det ska.

  Du bör uppdatera BIOS, då versionen den kommer med har väldiga problem med RAM överclockning, vilket leder till att den inte postar trots du har gjort en reset i configs. Då måste du plugga ut batteriet igen för att återställa.

  En anna sak är CPU kopplingen, den är längre bort än vanligt, så va läs upp PSUet så att CPU-pin sladden är lång nog.

  Audio jacken tar inte normala stereo+mic kontakter, utan kan endast användas med kortare stereo kontakter. Alltså. om den har 2 ringar kan du inte koppla den till moderkortet, den får endast ha 1 ring, och vara kortare än normalt.

  ***
  Jag skulle rekommendera ASRock B350 moderkortet över detta, bättre kylflens (kolla på det, i vissa fall får du en med jätte tjock thermalpad, kontakta support och be om en ersättnings kylfläns), och rent allmänt så gör ASRock moderkort av mycket högre kvalitet. Jag har för mig ASRock även stöder offset voltage i överclockling, vilket är mycket bättre än fast voltage.

  Uppdatering: Som de felsta gigabyte produkter, det är av extremt låg kvalite. Om du flyttar datorn, vilket kan vara ganska ofta då du har m-itx, så sluter den registrera ett av minnena. Man måste ta ut och sätta in dom igen. Alltså så glappar hela skiten.

  Det är skräp, köp inte denna om du inte får den för ett jätte bra pris (typ 600kr), eller om du bara tänker använda en sticka (verkligen inte rekommenderat).
  Möjligen att jag överreagerar, men jag är väldigt trött på detta moderkort.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabilt och överklocksvänligt. Kör R3 1300X i 3.8 GHz på 1.25 volt. 2933 MHz ram fungerar med XMP aktiverad utan ytterliggare tweaking. Många usb-portar och smidig wifi/bluetooth antenn med magnet. Har en M.2 SSD monterad på undersidan och den detekterades korrekt i Bios.