Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Tamron AF 18-400/3,5-6,3 Di II VC HLD for Nikon

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Tamron Objektiv (112)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Jag har deltagit i en testpanel för detta objektiv.

  Jag har testat Tamron 18-400 mm F/3.5-6 i drygt två veckor och det är ett perfekt objektiv för semesterbilder eller när man är ute på en spontan biltur, då man slipper ta med sig tre olika objektiv i en tung ryggsäck. Den största fördelen är att den är så mångsidig och att det går att få bra bilder i alla brännvidder. Kvaliteten känns bra och är överlag väldigt bra allround.

  Kompromissen är att skärpan inte är hundraprocentig handhållet och speciellt inte vid 400 mm. Har inte testat med stativ ännu men jag är säker på att det går att få klart skarpare bilder då, om man nu känner för att släpa med ett objektiv. Färgerna bryr jag mig inte så mycket om då jag alltid redigerar bilderna i Lightroom ändå och allting går snabbt att korrigera.

  Fördelen är som sagt mångsidigheten och jag kan leva med oskärpan eller lite brusigare bilder så länge jag inte missar bilden för att jag behöver byta objektiv.

  Det är kul att leka med megazoom och till det här priset vet jag inte om det går att få ett så mycket bättre objektiv.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Jag har deltagit i en testpanel för detta objektiv.

  Det är ett objektiv som kan sitta på kameran i alla situationer.
  Jag har testat det i både vidvinkel, zoom och makro.
  Det är lätt att ha med och väger inte så mycket att kameran känns otymplig när man ska fotografera.
  Ett stort + är att det går att låsa i minsta läget så det inte åker ut.
  Stort + det är väder tätat
  Fokusmotorn spinner som en nöjd katt.
  Jag är kräsen när det gäller objektiv så det här är en vinnare både i vikt och foto.
  När det gäller prisklassen är det en svårslagen och värdig vinnare.

  Supernöjd och glad testare ++++++++
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Bra objektiv! Funkar som macro och zoom! Testat ett tag, nöjd
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Hej! Har nu testat detta objektiv under en veckas resa i Frankrike och kan bara konstatera att Tamron lyckat riktigt bra. Jag har flitigt använt hela zoomomfånget och kan inte hitta några direkta svagheter. Nu jämför jag med Nikons original objektiv och är ganska kräsen, det är inte hundraprocentigt hela vägen. Men i denna prisklass är det svårslaget. Att det även är vädertätat är ju ett stort +. Fokusmotorn spinner tystare än katten :) Är man ute efter ett vardagsobjektiv som sitter på kameran för det mesta så kan jag nog inte tänka mig något bättre just nu. Med detta objektivet missar du inte ett tillfälle.

  Jag deltagit i en testpanel av objektivet.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Köpte denna lins som testanvändare till ett speciellt pris och har testats i en vecka. Linsen har hittills använts på ett Nikon D300-hus. Det är en kamera med ett 12 megapixel bildchip, men det är några år sedan nu. Utvecklingen sedan D300 var Nikons entusiastkamera med grödor, för det mesta har det förbättrats på högre iso-värden. Combo med megazoom 18-400 är därför krävande, eftersom det fungerar bäst under bra ljusförhållanden på den här kameran, som "eller" brister "något på högre iso-värden. Men för utomhusbruk i dagsljus får du ett kompakt och lättpaket. Genial om du vill ha ett brett spektrum av spänningar i acceptabel vikt och volym. För min del ersätter / utökar man ett tidigare använt "topptur" -paket med 18-200 zoom på det här huset. Jämfört med tyngre och mer specialiserade optiker ser det inte ut som detaljerat, letar efter kvalitet för större förstoringar, och på liknande sätt föredrar jag smalare zoom eller fast optik. Tungare men bättre. Men för resor där vikttal eller familjesemester får du allting i ett mål som ger god kvalitet för familjealbum, sociala medier och liknande. Så rekommenderas för denna användning. Sportfoto och naturfoto, för min del, kommer detta att vara ett val när vikt och volym drar ner andra alternativ. Stabiliseringen (VC) fungerar bra och med stabila hand- och stationära motiv fungerar mycket under 1 / 500s även vid 400mm (effektiv brännvidd ~ 600mm). Jag ser också fram emot att testa den på nyare hus med bättre höga isoegenskaper så småningom. Betyg kan vara: Familj Foto 9 stjärnor, rymd och vikt-effektiv turbolins (i dagsljus) 10 stjärnor, naturfoto 5 stjärnor, sportfoto 6 sterner. Totalt 7-8 tror jag då.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Jag har deltagit i en testpanel för denna lins. Har tillbringat ett par veckor tillsammans med Nikon D5300. Byggkvaliteten fungerar bra, vikten av ett mål med ett så stort zoomområde.

  Som en lins med en lätt DX-kamera är det väldigt lysande att ta bilder under dagen med mycket ljus. Har testat det på ett stativ i en något mörkare inställning med bildstabilisator avstängd, så får du också bra skarpa bilder.

  18-400 varar för evigt, eventuellt kombinera med t ex 10-24 om du behöver en extrem vidvinkel.

  Om du vill ha ett mål för att undvika att byta eller bära extravikt, är detta ett bra val som passar mestadels.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Jag har nu använt den här linsen i ett par veckor i samband med en lång vandring i bergen och på bankerna, och måste säga att jag är mycket nöjd.

  När man måste prioritera en rad linser, blir Tamron 18-400 definitivt den lins som rymmer mest. Den har en relativt låg vikt jämfört med bärutrustning som täcker samma zoomområde

  Du har en vidvinkel syn på skytte scener, även om det säger något, och du har en helt fantastisk tele som fokuserar snabbt och har bra stabilisering.

  Dessutom har den en kort närbild, och du har stora möjligheter till makrofotografering.

  Tommar upp från mig. Denna lins rekommenderas starkt.