Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus Lyra (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (88)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte först till mig själv för ca 4 mån sedan på kampanj. Hade massor problem med att installera då och var tvungen att uppdatera mjukvara 2 gånger innan det fungerade. Misstänker att Asus stressat ut produkten. Men efter det har systemet fungerat exakt så som jag förväntat mig.

  Köpte precis ett till 3-pack för mina föräldrars räkning och nu fungerade det helt felfritt att installera.

  Kan inte ge en 10a pga problemen jag hade vid lanseringen.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Valde mellan dessa och Googles system på mellandagsrean.
  Blev Asus Lyra då jag har använt Asus prylar förr och varit nöjd och att det skulle vara längre räckvidd jämfört med Google.

  Installationen gick relativt smärtfritt och systemet har nu varit uppe och snurrat i 8 dagar.
  Dock så får jag inte ut mina fulla 250/100 i hela huset, men är jag nära huvudlyran så ger det full kräm. Jag är lite tveksam till om den swappar över till den lyra som är närmast snabbt, känns som man är ansluten till samma hela tiden.
  Nu till appen och där finns det mer att önska, hade t ex varit fint att kunna se vilka enheter som hade varit ansluten till resp lyra. Nu har de släppt en uppdatering av appen med denna function, dvs att se vilka lyra man är ansluten till och ser faktiskt att det funkar bra att den swappar over när man är nära en viss lyra.

  Men överlag är jag nöjd så här långt och sköter sig systemet så kommer jag att behålla det (har öppet köp tills den 25 jan).
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 mån sedan
  Vilken dynga det här är. Nu ger jag upp och slänger ut Lyrorna. Spelar ingen roll om jag försöker köra en, två, eller tre, det funkar lika illa. Varje dag kopplar de ner, tappar kontakt med ISP. Factory reset hjälper inte, ny firmware kan du ju hoppas på, men nåt är fundamentalt fel i designen här. Asus brukar kunna bättre.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  När det funkar är Lyrorna jättesnabba men det är SÅ ofta krångel. Man måste starta om med jämna mellanrum (i rätt ordning - annars bildar de ett nätverk där lyran längst bort inte pratar med närmaste andra lyran utan försöker prata med någon längre bort = låg hastighet) och det är bara så långt ifrån Asus försäljningspitch om att ha löst problemet med WiFi i stora hus. Nej, vill byta bort detta.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Vill sänka mitt omdöme. I början var de som en dröm. Sedan hände något och de blev väldigt instabila. Bytte ut mina mot Unifi. Och då kan man prata om stabilitet och fart. Men det är ju mer kablar.
 • Dålig
  4 mån sedan
  Bedrövlig skit - köp inte om du inte har enormt mycket tid att lägga på felsökning på något som inte fungerar.
  Detta baseras på två olika kit där jag har ett och mina föräldrar ett.
  Har lagt ner enormt mycket tid på att dels få igång dessa och dels försöka få de fungera igen när de tappt kontakten mellan Lyrorna.

  Vid inköp lades väldigt mycket tid för att försöka få igång ett nätverk men där de två andra enheterna aldrig ville fungera.
  Efter otaliga samtal med supporten och många timmar felsökning skickades de in till service.
  Service hittade inga fel.

  Återigen tillsammans med support läggs väldigt många timmar på att försöka få igång nätverk utan att det fungerar.

  Lyckades till sist få igång ett nätverk hos mina föräldrar där det fungerat hyfsat i nästan ett års tid men med störningar till och från.
  Nu verkar det inte fungera längre heller, de sekundära enheterna går inte att få in till nätverket.

  Det jag hade hemma har jag packat ihop igen då jag lagt alldeles för många timmar på detta och inte fått igång ens efter många samtal med supporten.

  Köp riktigt router och riktiga accesspunkter dit du drar kabel. Det besparar mängder av tid och samtal till support utan att få hjälp.
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Mja, stundom fungerar Lyra felfritt - stundom inte! Gick runt i villfarelsen att detta skulle vara lösningen på allt nätverkskrångel men icke, den släcker ned noder emellanåt och strular med uppkoppling mot våra apparater där hemma lite då och då...

  Nu har den gått ned en hel del i pris mot när jag köpte den (iof på superrea) så priset är väl mer motiverat för vad man får.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Sämre grejer får du leta efter. 2 av 3 noder funkar. Det går inte att uppdatera firmware. De kräver omstart då och då. Tidigare app har ersatts och man använder nu ASUS router app, kanske är bättre men jag trycker mig sakna funktioner... köp inte denna skit!
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Fungerade helt felfritt att installera och konfigurera.
  Nu är det bara upp till den långvariga användingen som kan förändra betyget.

  Vet inte varför den har fått så många dåliga betyg, måste vara enheter med day 1 firmware.

  Update 2020-07-01:
  Två av tre "Lyror" har den ena ethernet porten gett upp på. Asus support har varit snabba och ersatt dom men det är konstigt att två av tre enheter har fått exakt samma hårdvaru fel. Måndags ex eller finns det ett underliggande problem?
  Annars har de fungerat bra.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Bytte ut mina 3 airport extreme mot Lyran, med samma placering av enheterna.

  En del problem jag upplevt med att kameror och smarta hem prylar kopplat ner har nu försvunnit. Jag förväntade mig dock högre hastigheter, ligger på ca 40Mbit på andra noden, ibland ner mot 10 en bit från routern (på en internetuppkoppling på 100Mbit). Jag har ett ganska komplext hus på 270m2 med många tjocka väggar.

  Hastighetsmässigt en liten uppgradering, men framförallt täckningen och att det inte kopplar ner hela tiden.

  Appen känns några år efter apples smidighet. Vid installationen känns det inte alltid helt logiskt och jag backar fram och tillbaka och får nollställa routrarna några gånger inann jag kommer igång.

  Tråkigt att bara ha 2 nätverksportar, då en upptas av WAN-in. Alltså blir det bara en ledig.

  + Snygga
  + möjlighet tillväggmontage
  + Stabil anslutning

  - Komma igång i appen
  - Endast 2 st nätverksuttag
  -kopplar ner konstant
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Har 2st i min lägenhet på 78kvm och har inga problem alls.
  Kör ethernet backhaul och får ofta 500-540Mbit på min 600Mbit uppkoppling via WiFi från en OnePlus 7t.

  Via datorn som kör med kabel och sitter bakom sekundär Lyra samt en Switch toppar jag utan problem de 600Mbit.

  Detta är en utmärkt produkt, om än lite dyr så gillar jag den skarpt.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Köpte till Black Friday -18. men glömt recensera...
  Nu fungerar det helt felfritt, bra throughput både trådat och trådlöst. Inga problem att komma upp i kontinuerliga hämtningshastigheter på över 600Mbit
  Det var dock väldigt långt ifrån problemfritt fram till dess.

  De har t.ex. inte gillat att ha blandat back-haul. Jag har totalt 4 enheter och i början var två anslutna med sladd och 2 trådlöst. Det fungerade ibland knappt alls. Fick ett tag köra schemalagda omstarter på puckarna för att det skulle funka alls. Men firmware uppgradering i mitten av -19 löste det problemet.

  Deras trådlösa räckvidd är sämre än en vanlig dedikerad router. Men man har ju flera för att kompensera ;)
  När man är inom vettigt avstånd presterar de väldigt bra!
 • Dålig
  1 år sedan
  Köp EJ! Har fått den utbytt 2 gånger pga dom hela tiden tappar nätverket. Ostabilt och man är tvungen att återställa nätverket för att det ska fungera i någon timme.

  Helt urusel stabilitet och har testat flera firmwares och revisioner av dessa routers nu och alla har haft samma problem.

  Bytte ut mot en likvärdig produkt från Google och allting fungerar perfekt.
 • Dålig
  1 år sedan
  Hur mycket man än följer guiden under installationen så vill inte systemet parkoppla lyrorna. Var beredd på att lägga många timmar innan det är klart för användning.
  När det väl är installerat så funkar det bra. Har hänt någon enstaka gång att det kopplas ned.
  Rekommenderar inte ett köp av detta.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Halvfärdig, släppt innan man ordnat stabilitet. Synd, hade annars varit en bra produkt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har använt Lyra nu i ett år. Har 3st enheter i ett 2 vånings hus.
  Bra snurr på WiFi i hela huset.
  Enkel att administrera, även när jag inte är hemma.
 • Dålig
  1 år sedan
  Jag säger inte att det är en dålig produkt, men för mig försvann alla mina nätverksrelaterade problem när jag bytte ut mina Asus Lyra. Hade med Lyra problem med bland annat att Sonos ständigt tappade anslutningen till nätverket, två olika Apple TVs kunde inte samtidigt vara anslutna till nätverket, nätverkshögtalare (OD-11) gick inte att koppla upp, airplay fungerade bara om mottagare och sändare var anslutna till samma nod (är det inte för att slippa just det som mesh finns?!). Har säkert glömt något problem jag haft med mina Lyra, men kontentan är att min livskvalitet ökade med cirka 500% när jag slängde ut detta system.
 • Dålig
  1 år sedan
  Jag har haft dessa i ett par år. Återkommande problem med att de tappar kontakt eller får dålig prestanda. Resetar man dem och installerar om alltihop så funkar det några månader, sen samma problem igen. Appen är dålig med maskinöversättningar. Kan ej rekommendera dem, till det priset förväntar jag mig högre kvalitet.
 • Dålig
  2 år sedan
  Plötsligt kräver routern att få samla in all trafik och sälja den vidare..
  Förra året slutade den fungera i en vecka, både för mig och de andra jag känner som har samma. Kontaktar man då supporten så har dom aldrig hört talas om problemet..
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Detta är min upplevelse. Produkten funkar inte som utlovat över huvud taget.
  Jag har en som är kopplad med kabel (Huvudenhet) sen 2 satelliter på detta. Det går bra att konfigurera allt. Men när väll allt är igång så funkar det max 5 min sen tappar satelliterna kopplingen till huvudenheten. Har kollat så alla köra den senaste firmwaren resetat alla Lyra enheterna gjort om samma uppsättning 2 gånger. Bara för skojs skull drog jag kabel mellan alla och då funka allt som det var tänkt men det var ju precis detta jag ville bli av med. Så något knas är det med backhaul-band bevisligen
  2 stjärnor endast för den bra supporten jag fick från ASUS, fick återlämna produkten utan problem.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Dålig:
  - Det ska enligt instruktion gå att ha alla 3 enheter att bara extenda befintligt nätverk, istället för att den första fungerar som egen router. Detta har vi inte lyckats med.
  - Radien på i appen på bra anslutning är något optimistisk och man behöver ha dem rätt nära varandra för bra effekt.
  - Behöver man uppdatera en puck så måste man konfigurerar om alla (i alla fall enligt vår erfarenhet).

  Bra:
  + Går att vägghänga, enkla att placera.
  + Belysning går att stänga av.
  + Stabilt wifi när man väl får det i rullning, inga problem med övergångar mellan enheterna.

  Det negativa med dessa påverkar en rätt så sällan, och därmellan så är det stabilt.
 • Usel
  2 år sedan
  Instabil. Köp ej!
 • Usel
  2 år sedan
  Har varit nöjd med tidigare asus-lösningar men denna ”enkla” lösning gick inte att installera. Vid kontakt med asus kundtjänst fick jag ett mail med FAQ på engelska och 2 länkar till restoration program som skulle laddas ned och tankas över i den helt nyinköpta produkten. Lämnade tillbaka paketet samma dag. Aldrig mer asus för mig...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Enklare än så här blir det inte.
  Slå på strömmen.
  Öppna appen och hitta enheten.
  Lägg till ett par få parameters.
  Repetera med de andra två enheterna.
  Klart!

  Har inte testat prestandan under längre tid, men när jag mäter får jag väldigt bra värden.

  Det enda egentligt negativa jag upptäckt hittills är att loggan är upp och ner när man hänger dem på väggen.
  Ser tattigt ut, men påverkar inte mitt betyg då det såklart inte påverkar någon funktion.
  Men det får mig att fundera hur de utvärderar och testar sina produkter innan lansering.

  Något övrigt jag skulle önska att de implementerade är bättre styrning av LED indikatorn.
  Nu är den av eller på.
  Jag skulle vilja ha den på, men dämpad så den inte stör på natten.
 • Usel
  2 år sedan
  Tack, men nej tack!

  Blir att lämna tillbaka detta dyra plastskräp imorgon!

  Man kan tycka att för pengarna man betalar borde man få en produkt som levererar. Men istället så blinkar både andra och tredje noden för jämnan - söker efter sina kompisar, för att tillslut lysa ilsket rött! Då ska sägas att de sitter enligt appen på ett ”optimalt” avstånd från varandra...

  - Appen. Känns som något som är utvecklat runt förra sekelskiftet. Brutalt dåligt gränssnitt och ingen som helst hjälp vid avbrott. Då tror appen att man plockat bort noden som inte svarar. Suck! Övriga inställningar är ologiska men ett plus för att översättningen från engelska till svenska är ganska rolig stundtals!

  - Funktionen. Nybyggt hus på 200kvm i två plan. Appen berättar att noderna sitter optimalt. Och de gör de också utifrån planlösning. Inga större hinder mellan den. En gipsvägg och ca 6 meter mellan totalt sen öppen planlösning. Ändå lyckas de på en 250-lina inte ge mer än (när de väl funkar) 20- 40 på sista noden.

  - Driftsäkerhet. När som helst ballas det ur. Ostabilt och rent ut sagt bedrövligt. Lyser rött och blinkar som om det vore ett trafikljus.

  + Designen är trevlig, och ett plus för att kunna vägghänga dem.

  PLUS Deluxe: Jag köpte i en fysisk butik med utmärkt service, så imorgon åker de tillbaka!

  Återigen - välj ett annat system! Håll dig undan från detta!

  Ps, fick avsluta denna recension på 4g! Gissa varför................
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Försöker sätta upp dem med ett trådat backhaul i mitt befintliga nätverk. Det bara krånglar. Lyckades t.o.m sänka hela Wifinätet i hemmet... Vet inte om man måste kaskadkoppla dem för att detta skall fungera, men det är inte så mitt nätverk är byggt...

  Edit
  Fick det att fungera genom att offra en Lyra puck innan min 8-port switch. Men det är inte stabilt. Igår gick nätverket ner. Så jag låter betyget ligga kvar på 3 stjärnor

  Edit
  Nu åker skiten tillbaka. Har återigen lyckats göra hela mitt nätverk instabilt
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade stora förväntningar på detta system, nu skulle det bli bra fart i hela huset.. 120m2, 2 plan.

  Börjar med strul att installera primära Lyran/routern. Den hittar inte bredbandsmodemet vare sig via websetup eller via appen. Prova stäng av modemet och sätt på det igen är tipset. Hjälper inte. Googlar lite och hittar någon som valt manuell setup istället. Då hoppar den igång.

  Primära Lyran/routern håller uppe farten bra, tappar i stort sett inget i hastighet jämnfört med att köra genom modemet. Så långt verkar det lovande jämfört med min Boxer/Sagem router som bara lämnade kvar 40% av min 100/100 hastighet.

  När första Lyran/routern är installerad så kommer ett meddelande upp i appen att det finns en nyare firmware tillgänglig. Jag tänker att jag installerar alla 3 Lyror innan jag lägger på den. Installerar dom två sista Lyrorna i tur och ordning via appen och det går smidigt. Har inte ställt Lyrorna på sin slutgiltiga plats än då man uppmanas att dom ska stå i närheten av routern vid installation.

  Gör därefter firmwareuppdatering. Den går uppenbarligen snett. Alla Lyrorna lyser nu gult och appen visar inga enheter längre. Reset etc fungerar inte så jag följer ASUS råd på hemsidan att ladda hem firmware rescue tool och ny firmware. Följer instruktion men verktyget säger att routern inte är inställd i rescue mode. LED dioden på Lyran säger dock att den är i rescue mode. Kopplar till slut in med sladd i Lyran och då lyckas jag ladda upp ny firmware. Att man ska koppla upp sig med tp-kabel mot Lyran är inget som står i deras instruktion. Nu får jag upp Lyran/routern i appen igen men klickar man på firmware info i appen så kommer det upp ett felmeddelande. Får köra en reset på routern och dom andra två Lyrorna och köra om setupen. Så efter x antal timmar så har jag nu iaf ett fungerande mesh-nätverk.

  Nu skulle Lyrorna placeras ut på rätt plats. 1 i vardagsrum, en i köket och en på övervåningen. Ser att Lyran på övervåningen visar endast "fair" anslutning i appen och det gör även Lyran i köket. Ett hastighetstest visar också att inte ens halva hastigheten av 100/100 finns kvar på övervåningen. Asus, skulle inte denna 4000kronors lösning täcka upp till 500m2 villa? Eller tänker ni en enplans villa utan väggar? Ska man lägga en Lyra var 3:e meter så förstår jag att det blir ett jättebra nätverk, men det är ju inte tanken. Tänker också att 5Ghz bandet har svårare på lite avstånd med väggar etc och att 2.4Ghz bandet skulle vara bättre. Men detta kan du ej ändra själv utan Lyra ska själv välja det mest optimala. Provar att köra om setupen på övervåningen för att se om den tar bättre beslut när den står på rätt plats när man kör setupen. Men nej, ingen skillnad. Kan nog konstatera att dom inte pallar min, som det verkar, ovanliga 120m2 planlösning.

  Återstår att prova sätta upp ett gästnätverk (som går endast på 2.4Ghz) och se om det gör någon skillnad. Annars blir det till att lämna tillbaka prylarna och satsa på en bra router istället ihop med min befintliga powerline utrustning. Läste också någonstans att det inte gick att koppla in trådlösa skrivare på ett meshnätverk. Låter märkligt men ska även prova att koppla in min Epson wifi skrivare innan prylarna lämnas tillbaka.

  Uppdatering:
  Lyckades ej få in min WiFi skrivare på Lyra WiFi. Dessutom så har min grabb blivit utkastad från online-spelande två gånger under en 5-dagars period. Det har hänt för att en av lyrorna startar om, samma lyra. När detta händer så väljer den återstående Lyran att ta en riktigt långsam väg rakt till router Lyran. När Lyran som startat om kommer upp igen så byter inte Lyrorna väg till den bästa/snabbaste utan ligger kvar på 2,4Ghz nät med 8Mb/s download. Jag trodde detta var hela grejen, att dom var smarta nog att välja bästa väg. Men jag behöver reboota en Lyra för att den ska byta till optimal väg. Har ett case hos Asus ditt jag skickat loggfilerna. Dom jobbar på att hitta varför Lyran bootat om. Har även tappat WAN länken 1 gång under denna 5 dagars period. Jag har nu kommit fram till att detta strulet och brist på tillförlitlighet är inget jag vill leva med. Den får åka tillbaka till affären även om den är köpt för 2600:-.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Sjukt nöjd, fungerar riktigt bra och har aldrig tappat kopplingen. Smidigt att installera och sätta igång allt. Glöm ej att lägga till alla enheter i nätverket innan man börjar uppdatera och så.
 • Bra
  2 år sedan
  Systemet går sömnlöst.
  Bemärk att det inte går att välja 2,4 eller 5ghx band. Båda är samma.
  Enkel installation efter uppdatering.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Väldigt bra routrar, smidiga att sätta upp och har bara haft problem med att de inte fungerar på grund av att min far inte förstod vad det var för något, men den kopplades snabbt upp igen. Jag fick krångla lite när jag skulle köra igång systemet, men det löste sig när jag faktiskt läste manualen.
  Jag har min stationära dator kopplad till en av extender routrarna och har inte haft problem i min villa, kan skarpt rekommendera dessa, enda lilla grejen som jag tycker är negativ är att ljuset är lite för starkt och att man inte kan justera det själv efter hur mycket man vill att den ska lysa.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Hade lite problem i början med att den tappade internet. Men efter lite inställningar och omplacering av enheterna har vi fått det att fungera perfekt!
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köp inte den här routern! Omöjligt att få router 2 och 3 att hålla kontakten med första routern någon längre tid. Ibland håller kontakten i 24 timmar, ibland tappas kontakten efter 2 minuter. Har uppgraderat firmware, rebootat och resettat flera gånger, t o m gjort hard reset ett par gånger. Inget av detta har gjort att produkten har fungerat bättre. Har provat att ominstallera routrarna en halvmeter från första routern utan att de hållit kontakten mer än någon minut.

  När de olika routrarna tappar kontakten så lyser hela routern med ett fast rött sken. Eftersom lysdioden är 10 cm i diameter så är det inte så kul när hela sovrummet lyser upp i rött mitt i natten, när routern får för sig att tappa kontakten just då.

  Som flera andra skriver så känns det som om Asus lanserat den här produkten innan den var färdig. Tur för mig att Webbhallen hade 60 dagar öppet köp, så nu är routern tillbakalämnad.
 • Usel
  2 år sedan
  Håller det kort då jag redan spenderat för många timmar med denna produkt.
  Det är, utan överdrift, bland det sämsta skräp jag någonsin köpt. Funktion och prestanda i förhållande till pris borde få vilken säljare som helst att skämmas. Signalen så dålig så jag hade behövt alla 3 lyra i samma rum. Menlös produkt, tvivlar på att de andra fabrikaten är bättre egentligen. Retur/byte till trådad ubiquiti accesspunkt och nu är det maxat wifi överallt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fördelar: Fungerar sömnlöst mellan noderna, jag uppfattar inte att enheten”hoppar” över till nästa nod. Jag har bra täckning överallt, hela tiden. Gillar verkligen möjligheterna att styra/ändra via appen

  Nackdelar: Kan tycka att appen är aningen trögstartad, snurrar ett tag innan den kommer igång. Jag skulle vilja ha fler nätverksutgångar på ”huvud-noden” Till sist kan jag tycka priset är lite för högt men hoppas det går ner med tiden.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Förväntan var hög när paketet kom. För att testa hur lätt det är att installera fick min 9-åriga dotter fria händer. Efter viss otålighet då det inte var tillräckligt tydligt att man måste vänta tills det lyser fast vitt sken innan det går att lägga till Lyran kom nätverket igång.

  Helt klart godkänd installation då det enda jag skulle önska är mer tydligt är att man behöver vänta några minuter innan man kan lägga till Lyran.

  Den största skillnaden i användande var i de yttersta hörnen av huset och tomten. Där hade det tidigare gått surfa men hastigheten var max 10Mbit/s. Nu fick jag oftast runt 100Mbit/s och man märker ingen skillnad i hur sidor & appar uppför sig. Jag har inte upplevt några problem vid övergångarna som sker när man flyttar sig i huset.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tillägg 180321: Lagt på en ny SW som kom 180308. Nu fungerar den mycket bättre, oftast inget strul vid handover. Helt Ok täckning, 160m2 i 2 plan, trä och lättbetong i väggar o golv.

  Orginal 4 stjärnor: Valde denna före Netgears och Linksys motsvarigheter för att det såldes billigt på Kjell&Co och hade fått bra recensioner på IDG.se.
  Vilken j***a miss. Snålheten bedrog visheten.
  Installationen var ok.
  Kör dom utan trådat backhaul och handovern är ytterst skakig.
  Kör mest med en iPad Pro och ofta när man går från Mastern till någon av Satelliterna får man ingen förbindelse till "internet", stänger man av och slår på WiFi i paddan så kan det lösa sig eller så talar den om att man har fel lösenord för WiFi'n. Vet inte om detta med lösenordet är ett iOS fel egentligen för det kom inte från början utan för någon månad sedan.
  Stationära grejor som AppleTV och datorer som är trådlöst anslutna funkar rätt bra men handovern är under all kritik.
  Uppdateringar av SW har gjort stabiliteten bättre men handover har nästan blivit sämre.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använt dem 1 vecka så detta får bli en första kommentar om dem.

  Installationen gick snabbt och smärtfritt.
  Enkelt med appen att kolla statusen på de olika enheterna och se om de är online.
  Funderade först att ha dem även som nattlampor för barnen, men blev tvungen att stänga av LED lamporna för de lyste alldeles för mycket.
  Borde kunna kontrollera dem individuellt och gärna dimma dem oxå.

  En av enheterna tappar kontakten ibland men återansluter snabbt.

  Ännu så länge är jag nöjd, återstå att se hur det blir blir framöver.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det smärtar mig lite att skriva detta, men denna lösning är skräp. Anledningen till att det smärtar är att jag har använt ASUS-prylar de senaste 9 åren och varit grymt nöjd. Jag skriver detta på min 3:e ASUS-laptop som kommunicerar mot internet via min 3:e ASUS-router. Jag var medveten om att första användningen inte skulle vara smärtfri, men jag hade räknat med att prestandan skulle vara på topp, det är den inte.

  Det tog mig två kvällar att ens få igång skrället. Jag började med att plugga i huvudenheten, fick ett meddelande om att det fanns en ny firmware. Då jag visste att den nya firmwaren skulle underlätta tryckte jag snabbt på upgrade, det skulle jag nog inte gjort. När jag sedan lade till sateliterna försvann de så fort jag hade lagt till dem om jag var i AP-mode. De funkade i routerläge,men så fort jagj switchade över försvann de. Jag provade att uppgradera FW när de var ansluta till nätet, men den ville inte då huvudenheten var uppgraderad. Dag två hade jag googlat mig fram till en annan frustrerad avändare som hade anslutit alla enheter som huvudenhet och fått det att funka. Så svårt skulle det inte behöva vara tyckte jag och stretade vidare, men så svårt var det. Jag fick alltså reseta alla enheter och lägga upp var och en som en huvudenhet för att kunna uppgradera dem och sedan reseta igen för att kunna para ihop dem som ett mesh-nät. puh

  Anledningen till att jag köpte dessa var att jag ville ha täckning en bit ut i trädgården, så jag satte en av sateliterna i ett rum med väggen mot trädgården. Mobilen tappade täckning så fort jag gick ut genom dörren. Jag provade då att sätta upp sateliten i fönstret så jag kunde se lampan lysa, stod sedan tre meter från fönstret ute i trädgården och hade väldigt knapp anslutning till nätet. En bredbandskoll visade 1-2 Mbit/s på min 100/100-lina.

  Jag hade hoppats så mycket på dessa men nu skall jag se om jag kan skicka tillbaka skräpet till Webhallen alternativt använda dem som fyllning när jag skall bygga om. Anledningen till att den fick en 2:a istället för en 1:a är enbart för att jag är snäll just idag.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Duger inte. Håller inte måttet, får problem med att man tappar nätverk efter 4 meter och en innervägg. Rör man sig mellan enheterna kan det ta 5-6 sekunder innan man får kontakt med nästa. Känns inte som det är en färdigutvecklad produkt.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte detta paket då jag ville gå runt i huset utan att behöva byta AP manuellt. Fick ett dåligt exemplar så fick en massa problem i början, bra support hos webhallen men varit inne på reparation och uppdatering. Får se om dom funkar som dom ska nu.
  Som andra har sagt, känns som det var en framstressad produkt med dålig hårdvara och mjukvara. Annars gillar man andra Asus produkter. Uppdatering kommer när man provat en vecka eller två.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hyfsad täckning och prestanda är OK när allt funkar, MEN jag har två stora problem.

  1. Väldigt instabil centralenhet. Totalhänger sig 2-3 ggr/vecka och man måste dra strömmen för att starta om den.

  2. iOS-enheter tappar internetuppkoppling flera gånger per dag. Verkar i och för sig gälla de flesta mesh-lösningarna just nu. Eventuellt relaterat till att man har gemensamt SSID för 2,4 och 5 GHz, vilket inte verkar gå att påverka i routerns inställningar. Typiskt är att enheten visar att den har full signal på wifi men kommunicerar ändå inte med internet. Slå av och på wifi på enheten så är man tillbaka.

  Har väntat tålmodigt på firmware-uppdateringar och är nu inne på den tredje versionen sedan inköp. Inget av mina två problem har blivit bättre med uppdateringarna, snarare sämre. Omöjligt att rekommendera denna produkt i dagsläget.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tappar kontakten med varandra flera gånger per månad.

  När de startat om efter ex. strömavbrott har de inte kunnat återansluta till varandra.

  Trådlösa enheter som rör sig genom lägenheten får ibland "autentiseringsproblem" när de, vad jag antar, flyttas över till en annan lyra. Tycks endast gå lösa genom att stänga av och slå på wifi igen på eneheten med problem.

  Så korkad jag var som köpte detta uppenbara beta-system som inte varkar vara testat överhuvudtaget innan det släppts på marknaden.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade en Asus RT-AC68 som inte riktigt gav täckning i hela huset så tänkte att Asus lyra 3 pack skulle fixa detta galant. Har nu bytt ut och ser att täckningen är ungefär som innan... Kanske lite sämre. Vetesjutton om detta var ett så bra köp...

  sänkt från 5 till 3. Lyran tappar kopplingen till satelliterna hela tiden. under ca 15 min har den hunnit tappa kopplingen 3 gånger. helt hopplös (har ca 5 m mellan)
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan i dagsläget tyvärr ej ge ett bra omdöme. Orsaken är två.
  1. Får låg hastighet. Har 400Mbps in och huvudenhet ger full hastighet. Placering av accessenhet ca 5m från huvudenhet samt ett betonggolv emellan (källare med betongbjälklag) ger endast 20-30Mbps. Placering ca 10m ifrån med en innervägg i trä emellan ger ca 50-60Mbps. Placering 5m ifrån huvudenhet med fri sikt ger ca 100Mbps. På tok för dåligt anser jag. Appen säger god-mycket god vad gäller samtliga placeringar. 2. Värst är dock, precis som tidigare omdöme, att accessenheterna ständigt kopplar ifrån (1-3ggr/tim). Tar upp till 5min innan de hittar tillbaka, ibland krävs även omstart. Bägge kopplar alltid ur samtidigt. Fruktansvärt irriterande och instabilt!

  Har haft ett ärende hos Asus och felsökt med deras hjälp. Har senaste programvara. Har inte lyckats nå bättre prestanda. Gissar att det är ett mjukvaruproblem som Asus till slut löser, men jag kan inte vänta längre då 45dagar öppet köp nu närmar sig sitt slut (kanon Komplett!). Därmed är en retur beställd.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tappar kontakten med varandra hela tiden, blir rödfärg vilket betyder att kontakten har försvunnit trots att det bara är 5-6 meter ifrån varandra med jättestark signal. Ska nu uppdatera till senaste mjukvaran som ska lösa felet enligt Asus.

  Ger nu 8/10 men uppdaterar beroende på hur det löser sig. Blir annars retur.