Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPad Pro 12.9" 256GB (2nd Generation)

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple iPad Pro 12.9 (2nd Generation). 5 produkter i generationen. 1 föregångare och 2 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (158)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  2 år sedan
  Har haft den i 4 veckor, sitter och arbetar till 01.00 på kvällen, vaknar på morgonen och skall fortsätta arbeta touchskärmen fungerar ej. Aldrig haft en apple produkt tidgare bara använt PC, Pga mitt arbete fanns det ett program som bara gick att använda på apple så köpte jag den och så händer dettta. Får lämna in den tillbaks om 3 veckor detta är mitt arbetsverktyg ?
  Skulle hållt mig till PC/android
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Skärmen:
  Stor, nästan som A4 vilket är guld när man läser t.ex. vetenskapliga artiklar och läroböcker. Även bra för att visa noter på när man spelar instrument. Färger är bra och Truetone trevligt. Svärtan är inte så värst bra om man jämför med OLED. En del IPS-glow men åtminstone perfekt uniformity på bakgrundsbelysningen. Medelmåttiga betraktningsvinklar så att man förlorar mkt ljusstyrka då man tittar snett från sidan (som det brukar vara med mobila LCD-skärmar). 120 Hz ger bra flyt och gör att skärmen svarar snabbare när man scrollar och använder pennan. Dock är responstiden på pixlarna lite långsam så det blir lite smetigt när man scrollar. Sammanfattningsvis är skärmen bra jämfört med det mesta men det vore ett ganska stort lyft med OLED-skärm i kommande modell.

  Ljudet:
  Hyllas av många men jag är inte riktigt övertygad. Visst den kan låta högt och har mer bas än jag är van vid jämfört med mobila enheter. Men basen är påtagligt burkig och påverkar klarheten i t.ex. tal negativt. I många fall föredrar jag ljudet på min gamla Galaxy Tab S faktiskt.

  Kamera:
  Kanske inte så viktigt för en tablet men kameran är mkt bra. Själv föredrar jag den nog framför kameran i min Galaxy S8. Om inte annat är det användbart för att "scanna" dokument.

  Prestanda:
  Mkt snabbare än andra tablets jag testat vilket är en stor fördel för upplevelsen.

  iOS:
  Bra, smidig multitasking och gester. Bra flyt överallt. Många appar är riktigt polerade. Ett par favoriter är PDF expert och forScore (noter). Jag saknar dock vissa appar som jag använde till Android. Har använt en suvären app för offline-kartor som tyvärr inte finns för iOS. Supernintendo-emulator kan man glömma vad jag vet. Troligen är det Apples kontroll som inte släpper igenom dessa saker. Det sades att iOS 11 skulle ge filhantering till iPaden men det kan jag knappast hålla med om. Man har väldigt liten frihet i filsystemet. Man kan bara skapa egna mappar under specifika appars mappar vad jag sett. Här är Android-tablets överlägsna. Och så otroligt mkt bättre att bara kunna öppna utforskaren och föra över filer som man vill i de mappar man vill.

  Pennan:
  Funkar bra för att t.ex. rita och kommentera PDF-filer. Tycker dock den är för lång och tung. Tidigare även hal men det löste jag genom att låna gummigrepp från vanlig bläckpenna och trä på denna. Batteritiden på pennan hade gärna fått vara bättre. Gärna också en knapp så att man kunde sudda utan att byta verktyg i appen (liknande Microsoft Surface).

  Batteritid:
  Mkt bra. Och laddas knappt ur när man inte använder den vilket man tyvärr inte kunde säga om min gamla Galaxy Tab S.

  Övrigt:
  Byggkvalitet är toppklass förstås. Touch-id funkar nästan perfekt. Vikten är förvånande låg för en såpass stor tablet men det kan ändå bli lite störande i längden om man håller den i porträtt-läge.

  Rekommendation:
  Troligen det bästa som finns just nu för att läsa artiklar, visa noter, rita/måla och annat som kräver stor skärm. Dock lär uppföljarna dyka upp snart så det bör man definitivt vänta på. För ren mediakonsumtion är denna också bra men skulle nog också ta en titt på Galaxy Tab S4 som har bättre skärm och aspect ratio (16:10) för film/youtube/twitch och har mkt bättre filhantering om man vill lägga över filmer.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kungen av plattor. Använder den till studier tillsammans med Apple Pencil och Flip-cover tangentbordet.