Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech MX Master 2S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (96)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.13)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Master 2S ska vara Logitechs trådlösa flaggskeppsmus för business/power användaren tack vare sitt avancerade scrollhjull. Scrollhjulet undantaget är tyvärr Master 2S något av en besvikelse framför allt pga den undermåliga mjukvaran: Logitech options.

  Jag har ägt alla möss i Logitech MX serien förutom MX Master 1 vilken jag hoppade över pga dess ökända fel i scrollhjulet. Nu kommer jag från Logitech G502 prometheus.

  Scroll:
  Scrollhjulet är underbart, du kan själv ställa in vid vilken scrollhastighet som hjulet ska bli steglöst detta gör att du snabbt och exakt kan hitta rätt plats i ditt dokument/webbsida.

  Passform:
  Musen ligger skönt i handen men har tyngdpunkten mycket långt fram, kanske pga. att laddanslutningen och det avancerade scrollhjulet är i nosen. Tumgreppets framåt/bakåt knappar ligger mycket långt bak vilket gör att jag inte kan trycka in dem utan att flytta tummen bakåt.

  Kvalite:
  Vid kraftiga rörelser i sida så klickar scrollhjulet i sida detta ger ett dåligt kvalitetsintryck då det vertikala scrollhjulet inte har någon sid-scrollfunktion och därmed borde vara fixerat i sidled. I övrigt ser och känns Master 2S bra.

  Multimediaknappar:
  Utöver vänster, höger, vertikal scroll (mouse 3), framåt, bakåt, finns en knapp bakom det vertikala scrollhjulet, ett horisontellt scroll och en tumknapp. Tumknappen kan kombineras med musrörelser (gestures) till att ge fyra ytterligare funktioner.

  Mjukvara:
  När mjukvaran konstruerades försökte Logitech tänka på alla möjliga funktioner som skulle vara intressanta att kunna mapa de extra knapparna till, problemet är att de tänkte för långt. Istället för att tillåta tumknappen att mapas till en generell knapp så som ctrl eller shift tillåts man välja mellan ytterst specifika funktioner så som: Starta kalkylatorn, öppna office eller rotate object horizontally. Det horisontella scrollhjulet kan enbart mapas till ett mycket begränsad lista funktioner så som växla flik eller justera volym. Det är inte möjligt att mapa om något av hjulen till piltangenterna. Detta skiljer sig helt från Logitechs spelmöss där alla knappar kan göra allt.

  Sammanfattningsvis är Master 2S en bra mus med dålig mjukvara. Snarare än att köpa denna dyra mus skulle jag välja den äldre Logitech MX Performance eller någon av gaming mössen.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Näst bästa musen på marknaden. Endast trumfad av sin efterföljare - mx master 3.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bästa musen för en designer
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Har nu använt musen i mer än en månad och jag är extremt nöjd. Den sitter bra i handen och det är både snabbt och lätt att byta mellan enheter (bluetooth och RF reciever). Några klagar på att tumhjulet sitter på fel ställe, det håller jag verkligen inte med om! Jag har lite större händer och jag är extremt nöjd med placeringen av tumhjulet!

  Pros:
  - billig (köpte den för 411kr)
  - bra batteritid
  - bekväm
  - lätt att omprogrammera (programvara krävs)
  - snabbt och enkelt att byta mellan enheter.

  Cons:
  - lite tung
  - scrollhjulet kan ibland hoppa över en scroll vilket kan kännas lite inkonsistent.
  - MikroUSB laddning istället för USBC

  Jag rekommenderar den här musen men endast om den är på rea!
 • Dålig
  1 år sedan
  Scrollhjulet upptill svarar extremt dåligt...
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag använder MX Master 2S som arbetsmus, och jag är väldigt väldigt nöjd. Laddningen håller rejält länge och ergonomin är riktigt bra. Jag använder egentligen inga direkta finesser och har inga speciella behov, men lägger gärna en slant för ha vassare arbetsredskap än rena standardprodukter.

  Jag köper nu ytterligare en Master 2S då priserna sänkts till cirka 650:- i samband med att Master 3 släpptes för ett tag sedan.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Haft orimligt mycket problem med lagg. Väldigt kinkig var mottagaren sitter. Upplever du problem, prova att flytta på den trådlösa mottagaren och se om det hjälper. Läste att den även kan ha problem med lagg då den kan slåss om frekvenser med vissa 2,4 GHz wi-fi. Ergonomiskt helt ok. Köpte den för runt 1k, alldeles för dyrt med avseende på de problem jag (och många andra upplevt)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk. Efter att jag sagt till bluetoothen på datorn att aldrig sova är den här musen guld.

  Första prylen jag blivit kär i.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Skön och smart mus med bra finesser.
  När den funkar så är den helt suverän. När den trilskas, vilket den gör då och då, framförallt om man ansluter med blåtand så är den ett stort problem. Om Logitech haft en bra supportfunktion där man snabbt kunnat få hjälp så hade det säkert varit snabblöst och ett mindre problem men supporten är trög och supportsidorna är lika tröga.

  Har sänkt en klar 9:a till bara en 6:a p.g.a. de återkommande problemen med uppkopplingen. När det kommer en uppdatering av Logitechs mjukvara så kommer även problemen som ett brev på posten, varje gång.

  + Snabbomkopplare för att koppla den till olika datorer eller surfplattor/mobiler
  + Går att ladda samtidigt som man använder den
  + Mycket bra scrollhjul
  + Skön att använda

  - Tappar ganska ofta kontakten med datorn oavsett om man anslutit med blåtand eller med Unifypinnen som följer med. Dessutom besvärlig att återansluta. Speciellt via blåtand.
  - Framåtknappen är för liten och svåråtkomlig
  - USB-micro kontakten som man laddar musen via är bedrövligt svår att få i kabeln i.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Älskade denna mus. Skön, responsiv och skonade handen. När den slutar fungera efter mindre än ett år så är det dock bottenbetyg. Kollar online och det är ett otroligt vanligt fel på denna mus. Knappen i plattan vid tummen hakar upp sig och då kan man inte styra längre. SUCK Logitech.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Ergonomiskt skön mus! Jag gillar verkligen att scrollhjulet känner av om man scrollar snabbt och därmed inte slå av scrollstoppet tillfälligt.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Placeringen av scrollhjulet vid tummen är katastrofalt dåligt.
  Hur tänker Logitech???
  Du har ett scrollhjul precis där det istället borde sitta en tillbakaknapp för smidig surf av webbsidor.
  Nu sitter fram och tillbakaknapparna inklämda i en röra på en liten yta precis vid scrollhjulet.
  Själva formen på dessa två knappar är väldigt märklig då dom inte tydligt indikerar vilken knapp som är vilken utan ska man trycka bakåt får man trycka och fumla tills man träffar rätt och det är MYCKET irriterande.
  Sidscrollen är också rätt "flimsy" och känns inte lika robust som mittscrollhjulet.

  Jag fattar inte att denna mus har nått slutanvändare utan att en enda människa reagerat.

  Annars jättehäftig mus men den går fetbort nu pga nämnda orsaker.

  Det här visar att man aldrig bara ska läsa recensioner eller kolla videos om produkter utan att själv ha klämt på grejerna.
  Åk och känns på musen på mediamarkt eller liknande innan ni köper den.

  Hade inte min MX preformance börjat avge ett högintensivt tjut när man använde den hade jag aldrig bytt mus.
  Kanske ska köpa preformance igen och bara lämna tillbaka den direkt på plats om modellen tjuter som förr.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa musen jag någonsin använt! Den är superskön, snabb, många bra extrafunktioner. Ett bra och enkelt verktygsprogram. Fungerar bra med både Windows och Mac!
  Värd priset!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ser lite Strange ut men efter en kort tids användning så uppskattar jag enormt designen och då men tanke på hur den ligger i handen.
  Nackdelen med trådlös är när strömmen håller på att ta slut, då reagerar musen lite underligt och det kan ta en stund innan man kommer på att det beror på just svag ström