Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Honor 9 (4GB RAM) 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Honor Mobiltelefoner (39)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Honor 9,
  kan närmast beskrivas som ett av Huaweis varumärke, som främst riktar sig till en lite yngre folk. Har en vacker design och gladare färg än Huaweis P-10 serien. Som sagt, en mycket välbyggd mobil. Som ligger väl i handen, men bakstycket är mycket halt, jag löste detta problem med en hybrid skyddsskal för Honor 9, från Teknikdelar.

  Fingeravtrycksläsare sitter nedan skärmen omgiven av två kapacitiva knappar för tillbaka och appväxling. Touchknappar har inte fått några symboler, utan består endast av en liten punkt på vardera sidan om fingeravtrycksläsare. Detta kan vara lite förvirrande, då man är ny med telefonen, men man lär sig ganska snabbt vad knapparnas funktion är.

  När det gäller bildskärmens fabriksinställning det är inte det bästa, men lätt att kalibrera om efter egen önskemål. Det är en IPS-panel på 1,080 x 1,920. Kontrasten är ganska bra, med bilder som ser ut tillräckligt snygga. Färgbalans och noggrannhet är dock lite av övermättade toner, som har en tendens att bleka ut de lättaste gråtonerna och har en aning för hög responstid vilket resulterar i en viss ghosting i gränssnittet.

  Honors 9-s dubbla kameror på baksidan är liksom de interna komponenter, i stort sett densamma som i Huawei P-10 serien, utan Leica-märke. Det betyder att den har en 20-megapixel monokromsensor och en 12-megapixel RGB-sensor som producerar mycket skarpa och imponerande bilder, som ser mycket bra ut, och kan även ta bilder i svagt ljus. Bländaren är en på f/2.2 och det finns ingen optisk bildstabilisering, så fotografering i svag ljus kan bli lite av chansning.

  Batteri är på 3200 mMh och den är inte direkt dåligt, men inte häller den bästa. Medelmåttligt. Det medföljer också en snabbladdare på 9V 2A, med ganska styv USB kabel av Typ C-port.

  Honor 9 är inte IP-klassat, alltså, den är inte damm och vattenresistant.

  Ljudkvaliteten vid samtal är mycket bra! Mottagningen är också över mina förväntningar och jag har inte haft några problem med signalfall.

  Musikavspelning/avlysning i Honor 9 är mycket, mycket bra, både med 3,5 millimetersporten och Bluetooth! Huaweis mjukvarumeny Histen, under vilken ljudbilden kan justeras, finns bland annat en equalizer med tio band, ”3D Audio” och inställningar för olika typer av headsets, men ljudförbättringen fungerar bara med trådbundna hörlurar via 3,5 millimeterjacken, men inte via Bluetooth.

  Honor 9 är bra:
  + Har hög byggkvalitet och premiumkänsla
  + Mycket bra prestanda
  + Dubbla SIM-kortplatser eller minneskortsplats
  + Smidigt storlek
  + Utmärkt bild och film kamera

  Mindre bra:
  - Hal som en ål
  - Saknar optisk bildstabilisering
  - Saknar Damm och Vattenresistans
  - Bristande mörkers kamera

  Sammanfattning av Honor 9
  Honor 9 är i princip kopia av det utmärkta syskonet P-10 serien. Honor 9 är kanske lite mera design lyxigt och lite mer lekfull, i motsats till P-10 serien. Jag föredrar Honor 9 utan tvekan, men detta är helt och hållet en personligt pervers.

  Rekommenderar Honor 9, det är en mycket bra mobil, en mobil som är väl värd för den som vill ha en lite mindre mobil i fickan med premiumskänsla.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 29 dagar sedan
  Köpte den här under hösten 2017 och än idag fungerar den mycket bra. Väl tilltaget internminne och lagringsutrymme har gjort att den här telefonen åldrats med värdighet. Jag skriver en lista med lite plus och minus punkter nedan som sammanfattar mina upplevelser med denna telefon.
  + Batteritiden är den bästa jag någonsin mött på en telefon. Klarar två dygn om man använder den normalt och även om man skulle använda den mycket så håller den mer än en hel dag.
  + Byggkvalitén är bra. Har haft ett tunt TPU case runt den men har tappat den ganska mycket utan att för den delen skada telefonen nämnvärt. Några mindre repor på skärmen men inte mer än så.
  + Mycket funktioner som inte finns i "stock android"
  + - Kommer inte helt utan "bloatware" men det är inte särskilt mycket och det mesta går att avinstallera.
  - Jag föredrar egentligen "stock Android" så jag är inget fan av Huaweis launcher EMUI men det går att byta ut den mot Google Launcher via Play Store. Likaså gillar jag inte vissa av Huaweis appar för att ringa, SMSa och liknande men flera av dessa går som väl är att byta ut.
  + Plats för dubbla SIM-kort eller ett SIM-kort samt ett MicroSD-kort.
  + - Kameran är OK. Inte dålig men inte heller fantastisk på något sätt. Filmar i 4K men jag tror inte bildstabiliseringen fungerar i denna höga upplösningen. Den framåtriktade kameran har 20 MP men det spelar ingen vidare roll med denna höga upplösning när själva optiken är medioker. Helt OK bilder i dagsljus men i mörker har den problem.
  + - Har senaste tiden, efter uppdateringar, haft en del problem med att styra Chromecast-enheter på ett smidigt sätt. Tar lång tid att koppla upp och styra.
  - Google Assistent fungerar inte helt perfekt på den här telefonen eftersom Huaweis EMUI och egna röstassistent har högre prioritet. T.ex kan man inte tala till Google Assistent när skärmen är låst vilket är irriterande när man sitter i bilen.
  - Vissa av Googles egna appar (som jag använder mycket) fungerar inte helt bra på den här modellen. Google Fit buggar ur med jämna mellanrum och Googles kameraapp fungerar också sådär. Det är lite sådant här smågrejer som stör mig.
  - Den här telefonen har inte stöd för alla LTE-frekvenser och det är inget problem så länge man använder den i Europa men ska du använda den i Nordamerika så tänk på att surf där ofta blir mycket långsamt då den är begränsad till vissa frekvenser i LTE-bandet. Att ringa har dock aldrig varit några problem. För mig som använder telefonen ganska mycket i Nordamerikan är det här en ganska stor nackdel och jag hade nog funderat på en annan telefonmodell pga detta, men ska man använda den huvudsakligen i Europa och andra delar av världen så är det inga problem.

  Sammanfattningsvis tycker jag det här är en telefon som ger mycket för pengarna och är även idag, trots bristerna nöjd med köpet.
 • Utmärkt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  En av de bästa mobilerna som jag haft. Jag har alltid ägt en Samsung (jag gör det fortfarande, har denna mobil som andra mobil) men den är verkligen fin och snabb. Och efter mer än 2 år så håller den fortfarande och är fortfarande (nästan) lika snabb.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Rent skräp, laggar i UI och vid start av rena basic-appar. Touchen når inte ut i kanten, plus att den inte är särskilt bra i responsen rent allmänt, ex vid swipning när jag skriver. Måste startas om varje dag.

  Fördelar är få: väldigt bra batteriliv och prestanda, snygg för vad det nu är värt.

  UNDVIK. Även om du får den nästan gratis, som jag fick från Comviq, så är den inte värd ens det.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra telefon med mycket bra funktioner. Jag har haft den nu i ca ett halvår och det finns ingenting att klaga på. Jag övergick från en Iphone 7 och tycker den här telefonen var mycket bättre. Jag tänkte först övergå till en iphone x eftersom jag tyckte den var bra eftersom det fanns ansiktsigenkänning på den. Men när jag uppdaterade min Huawei telefon så kom även ansiktsigenkänning i den här telefonen. Jag tycker även det är en mycket bra 20 megapixel kamera som tar mycket bra bilder sedan gillar jag också att det är full HD skärm. Den har funkat kanonbra och det finns ingenting att klaga på och jag är riktigt nöjd
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Första androiden var en honor 6 och när den paja så vart det denna. Väldigt nöjd. Tycker att den är snabb och responsiv. Spela HS eller pubg mobil går bra gentemot tidigare nämnd modell. Inget o klaga på hitills förutom att den är hal men köpt ett skal omgående pga detta. 8/10 tycker jag detta motsvarar.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hemknappen slutade att fungera efter en månad. Man kan dock ha en liten navigeringsknapp på skärmen. Om hemknappen skulle fungera skulle det vara en utmärkt telefon. Det här med hemknappen hände innan också. Då fick jag fabriksåterställa den. Men nu har problemet kommit tillbaks igen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft den 3 veckor nu, hade iPhone 5 innan, skulle gått över till Android tidigare! Har även Xperia z5 compact på jobbet.
  Bra mobil till vettigt pris - batteritid, skärm, kamera, flyt, allt väsentligt är bra. Ganska stor mot vad jag är van vid, men verkar va bland de mindre som finns på marknaden numera. Får plats i fickan men det är på håret. Handskläge funkar tyvärr inte (funkar utmärkt på Xperian) . Vissa har nämnt att den är hal, och jag håller med, dock inte att hålla i, utan att lägga på nåt som lutar pyttelite. Man tror att den ligger stilla men den glider superlångsamt och ramlar i golvet efter ett par minuter.
  Absolut nöjd hittills!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En helt ok budget telefon som hade fått några fler stjärnor om det inte hade varit för senaste uppgraderingen. Telefonen var bara någon månad gammal och fungerade bra innan uppgraderingen av mjukvaran, helt plötsligt börjar batteriet dö över natten. 75% i supersparläge räcker plötsligt inte, förut klarade den natten utan problem i normalläge med 40%... Detta gör att jag nu byter telefon och Huawei tappar sin förstagångskund som med största säkerhet inte kommer tillbaka.

  Slipper man det problemet är telefonen helt ok för priset.

  Plus
  Dubbla simkort
  Bra funktionalitet för priset

  Minus
  Batteriproblem (för mig).
  Halt ytskikt, ramlar ofta i golvet (trodde inte det skulle vara ett sådant problem, men det är det faktiskt, helt otroligt).
  Skärmen reagerar på fingrar på kanterna när man tittar på Youtube I helskärm, väldigt irriterande.

  Allt som allt skulle jag inte rekommendera telefonen om man kan gå upp lite i pris. Men för de med begränsad budget är Honor 9 ett ok val.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt lik min gamla Huawei P10 men med skillnaden att denna inte krånglar för mig när jag ska trycka på små knappar i appar eller använda knogar och gester osv. En väldigt stor fördel jämfört med P10 är att dom har flyttat ner knapparna nedanför skärmen eftersom mina stora fingrar kom åt hemknappen när jag använde fingeravtrycksläsaren på P10. Helt ok mobil som är ganska prisvärd.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter ett par veckor är jag helnöjd med Honor 9, precis som jag var med förra Honor 8.
  Ingen större skillnad men lite vassare på allt, processor, kamera osv.
  Finns inget hittills som irriterat, utan tvärtom, allt bättre än väntat.
  Oreo 8 ska komma i skarp version snart som lär bli lite extra lyft.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Telefonen är bra, skönt också att det är dual-SIM och att det är så lätt att växla mellan korten, mest därför jag valde denna lur.
  Kameran får inte godkänt såvida man inte har perfekt ljus och håller den blixtstilla.

  +OS (användarvänligt, inte en massa bloats)
  +snabb
  +fingeravtrycksläsaren
  +snygg
  +skärmen

  -hal som en ål (skydd krävs!)
  -kameran
  -inget skönt flyt vid scrollning på webben/appar

  Summa summarum får den godkänt, men hade jag köpt en telefon idag hade det inte blivit en honor 9, mest pga kameran och storleken, kommer man från 6" (Nexus 6) är det svårt att gå ner till dryga 5 ;-)
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Skaffat denna då min Nexus 6P skall in på service, första som jag undrade över var och det skulle störa mig med finger sensorn fram, men börjar gilla den, den är super känslig och snabb som attan, gillar även att den har microSD plats. känns gedigen i bygg kvalitén och ligger bra i handen, dock är den sjukt hal måste skaffa någon typ av case annars är den inte hel om en vecka. Det som stör mig var också att den verkar inte synka alla min Google saker som tidigare telefoner gjort med skrivbord appar och wifi lösen. Stör mig lite på att skärmen bara klarar fyra ikoner i bredd mot fem på 6P.

  uppdate: efter senaste uppdateringen kameran blir super seg och nästan omöjlig att använda, i övrigt som vanligt !
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En telefon som är så galet prisvärd att man nästan gråter av lycka. Den har i princip allt du kan önska dig. Snygg, snabb, kanonkamera, välbyggd, dubbla SIM-kort. Det som dock gör att den inte får en tia är gränssnittet som saknar möjligheten att skapa foldrar inne i app-drawern. Jag vill inte ha en IOS-kopia där alla mina appar hamnar på hemskärmen och dess undersidor. Som också tidigare nämnt, baksidan är galet glatt - och den glider iväg när du minst anar det! Skaffa ett bra bakstycke! Annars! 9 tummar upp av 10 möjliga!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ännu en lyckad modell från Huawei!
  Bra skärm, Bra men inte bäst batteritid, Bra flyt och riktigt stilig design!
  Kameran tar riktigt bra bilder och har massor med inställningsmöjligheter.
  Svartvita bilder blir riktigt imponerande! Man hade dock kunnat önska bättre mörkerbilder vilket drar ner betyget till en nia.
  Med tanke på att den har flaggskeppsprestanda till ca halva priset mot konkurrenterna så är den galet prisvärd!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Superbra mobil. Väldigt snabb inloggning med tummavtrycket och öppning av appar. Många fina "krimskrams" funktioner, som t.ex. andvändargjorda bakgrunder. Dock blir batteriet väldigt varmt och glasbaksidan gör den väldigt hal. Men i helhet en väldigt bra mobil.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer från Sony Xperia Z3 och kan inte påstå att jag är direkt imponerad av prestandan i denna lur. Har använt 1 vecka nu.

  Problem med att det småhackar lite då och då i spel, som det inte gjorde i Z3. Kameran i Z3 är överlägsen, iallafall om man tar bilder i lite dunklare miljöer.

  Skönt med fingeravtrycksläsare. Läsa o skriva data går blixtsnabbt.

  Från honor 8 som sambon äger märker jag ingen skillnad alls :-) skulle inte byta en 8 mot 9.

  Edit: Lägger till en stjärna för att telefonen bara fungerar utan problem. Även när den varit igång 3 veckor utan omstart så segar den inte. Det är några saker som hindrar från full pott och det är att skärmen laggar när jag drar jag ska scrolla. Först efter ca 0,5 cm reagerar skärmen och scrollar innehållet. Däremot inga problem med att trycka. Hoppas det löses genom en kommande uppdatering. Har också lite problem med minneshanteringen; att appar stängs ner osv men har inte varit med om någon lur där det fungerar bra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym! Snabb och med Pixel launcher blir ert som Stock Android...
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Klart prisvärd mobil. Snygg design. Kameran får ett litet minus då den saknar lite skärpa m.m. Gjorde en review på den här. https://youtu.be/5uza78lBLWc
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer från en Honor 8 och tycker det är en bra och snygg uppgradering på 9:an. Många är skeptiska till fingeravtrycksläsarens placering på den nya men jag gillar den skarpt. På 8:an hade jag den i bilen med flipcover då var det kört att använda den. Har använt den ett par dagar nu och nöjd än. Mycket telefon för pengarna.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Den bästa telefonen betalade någonsin 257 € bästa köp med tanke på att de alltid är till ett bra pris som heder 10 nu
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Presenterad i juni 2017 och säljas under de följande veckorna har denna smartphone den svåra uppgiften att bekräfta framgången för förra årets version, Honor 8, samt överskrida den. Och från design kan vi säga att den väg som spåras av Honor är den rätta.

  Honor 9 har en enkel och traditionell design som bygger konstruktivt på 2,5D-krökningen på framsidan och på baksidan av Samsung Galaxy S7: en lösning som garanterar ett säkert grepp. Som en del av dagens sortiment (medan vi skriver vi är i december 2017) antar denna smartphone en metallprofil som förbinder de två glasplattorna som är placerade för att skydda enheten. Sammansättningen är perfekt och är också känd genom att man gör mekanisk påfrestning: det är ingen krusning och många är ljusspjäll som möjliggörs av glasytan.

  Skärmen är en blygsam 5.15-tums LCD-enhet, väldefinierad tack vare full HD-upplösning 1920x1080 pixlar och kan erbjuda lite mättade färger, ett bra djup av svart och en diskret ljusstyrka. Utomhus sikt och betraktningsvinkel ligger på högsta nivå.

  Processorn Hi-Silicon Kirin 960 är densamma som Huawei, moderbolaget till varumärket Honor, har använt för sina flaggskeppsmodeller P10 och P10 plus. Det är därför en oktakärna med 2,4 GHz frekvens som tillsammans med RAM-minnet (från 4 eller 6 GB) och Mali-G71 GPU garanterar utmärkt prestanda och en oklanderlig fluiditet i alla användningsområden.

  Självklart är all denna kraft och fluiditet ställd till tjänst för multimediasektorn för en bra fotografisk upplevelse både i skapandet av foton och videoinspelning: bilderna är väldefinierade och fulla av detaljer under normala ljusförhållanden men när du det är i mörkret eller i dåliga ljusförhållanden går kvaliteten ner. Allt detta beror också på bristen på optisk bildstabilisering och kanske till en förbättrad algoritm som reglerar och hanterar bearbetningen av bilder som fångas av den dubbla bakre kameran F2.0 som består av en 12 megapixel RGB-sensor och en monokromatisk sensor 20 megapixlar, den senare implementerade för att få bättre skärpedjup och större kontrast.

  Programvaran som hanterar kameran kännetecknas av närvaron av två nya lägen. Mellan de två är den mest innovativa definitivt 3D Översikt (skapad i samarbete med Fyuse) som låter dig skapa en tredimensionell genomsökning av ett objekt och sedan se det i galleriet i 3D-läge. Föreställ dig att ha ära 9 framför dig med bilden på objektet du har skannat: flytta smarttelefonen på ett panoramautsikt kan du se objektet som om du hade det där, fantastiskt! Användningen är tydligt specifik och inte alla kan dra nytta av denna innovativa funktion.

  Det andra nya läget är Moving Pcture: kameran spelar in både ett ögonblick före och efter skottet och då när vi går igenom bilderna kommer vi att ha en slags rörelseeffekt, som de animerade bilderna som producerats av de gamla Lumia-enheterna med Windows Phone.

  Videon kan också skjutas i 4K, men vi rekommenderar Full HD vid 60 fps på grund av frånvaron, som nämnts ovan, den optiska bildstabiliseringen (den digitala gör inte mirakel). Sammantaget är videon dock bra på grund av ett effektivt fokuseringssystem och ett lika giltigt exponeringsjusteringssystem.

  Selfiesälskare kan räkna med en diskret 8 megapixel framkamera som har ett porträttläge och förmågan att dra nytta av bokeh-effekten. Resultatet på kvällen är dock inte det bästa!

  Honor 9 marknadsförs med Android 7.0 Nougat anpassade serier med EMUI 5.1 användargränssnitt, detsamma som vi hittar på Huawei P10 och det följer lite "vad Apple erbjuder med iOS. Det är en personalisering som någon kan vara lite "för djup och invasiv men garanterar fortfarande utmärkt användbarhet under utförandet av systemfunktionerna och de mest populära applikationerna, även i split-screen-läget (dua app öppnas samtidigt i samma skärm).

  Utmärkt, som alltid på Honor-enheter, mottagning, bra ljud i kapsel men volymen är lite "låg". Systemhögtalaren synder djupt i basen men erbjuder totalt sett en bra användarupplevelse. En dålig stereolösning har inte antagits!

  Autonomi Honor 9 garanteras av ett 3200 mAh batteri och är anpassat till det Huawei erbjuder med P10: du kommer fram till slutet av dagen.

  Defekter? Ja, en speciell: Återgången till de tre fysiska knapparna för navigering inom Android. Vi ser det som ett fel på ett år där trenden med smartphone-tillverkare är att få dem att försvinna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Utmärkt telefon utan defekter. Batteritid och skärmens överkant (för priset). Ultrasnabb fingeravtrycksläsare, en glädje. Bonus: bra kamera!