Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Withings Body Cardio

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Withings Personvågar (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  UPDATE 24/3.Med dagens pris och Nokias fantastiska support blir det höjning 1 stjärna till full pott. De premierar alla, men framförallt early adipters som köpt vågen dyrt med sitt erbjudande. Presentcehck var ett alternativ, men jag ville byta min gamla withings till nokias v2 (Nokia logga på vågen och uppdaterad elektronik på vågen gissar jag är skillnaderna)

  Nyttjade Nokias erbjudande (pengar tillbaka 1700 för min Withings body cardio) samt köpte den nyare version 2 av Nokia body cardio till galet lågt pris på cd-on. 999 ink frakt (Svart då, vit är 60kr billigare) vilket är ett kap för denna våg, de 1700 för min första har gjort sitt jobb mkt väl och batteri behöver i princip aldrig laddas fastän jag väger mig varje dag, tror jag laddat det 2ggr under 2 år och det har inte varit tomt eller varnat då ens). Har kollat vad som finns på marknaden och det finns ingen smidigare våg, jag gillar framförallt wifi log mot Cloud så du behöver inte vänta på att data förs över till tel, samt du behöver varken ha bt eller wifi påslaget på tel då våg kommunicerar direkt med din router och lagrar allt i molnet så när du byter tel eller våg finns det alltid kvar kopplat till ditt Nokia konto, väldigt smidigt.
  Appen blir bättre hela tiden och fler funktioner tillkommer.
  Jag har kollat på de som är störst/äldst på denna typ av vågar, tanita, som har fler metrics, men för över allt lokalt till telefon via bt vikt är synd då jag inte vill lagra lokalt, slå på bt var dag eller låta det vara på hela tiden o tömma batteri. Hade Tanita gjort en våg likt Nokias gärna i snarlik prisklass hade den varit mkt intressant men de är gammalmodiga tyvärr.

  UPDATE:17/3 - Har nu haft vågen snart 2 år.
  -- Negativt --
  1. Nokia mailade ut att de tar bort funktionen för cardiovaskulär hälsa i firmware (tvingande) vilket är väldigt tråkigt, MEN det är fortfarande en bättre våg än modellen under pga den är tunnare, snyggare och med inbyggt batteri OCH DESSUTOM..... Se positiv uppdatering nedan

  ++Positivt++
  2. När de tog bort funktionen ovan mailade Nokia ut till alla registrerade användare ett erbjudande om kompensation i 3 olika val, t.o.m. returnera vågen och få pengar tillbaka för de som önskar.
  Detta är en OTROLIGT ROBUST OCH FIN GEST mot sina kunder!
  Jag har aldrig varit med om att företag gör detta självmant och helt ärligt så kan jag inte sänka betyget p.g.a. nr 1 ovan, jag vill snarare höja betyget pga denna fina gest då det ger mig ett STARKT förtroende för Nokia som varumärke. De kommer alltid göra sitt bästa men skulle de behöva backa behöver inte kunden lida. Detta är i mina ögon TOPPKLASS i service mind / kundfokus så jag lägger till en stjärna för NOKIA som varumärke. Blir nog en Nokia telefon efter detta då deras mobiler vann Jerry Rigs Everything test av år 2017 års robustaste mobil.

  3. Trenden är väldigt användbar, jag ser hur enormt mycket fläsk som adderas på 1 månad semester LOL. Lika mycket varje år, samt hur snabbt det går att bli av med (men att det platåar vid nedgång efter det, då kroppen vill hålla en ideal mängd fett och vikt för"överlevnad" ). Mål är lätta att hitta, nå lägsta nivå fett innan juli samt högsta nivå muskelmassa innan december. Vågen berättar om hur det går över tid vilket är otroligt peppande för mig :-)

  -----------

  Har nu haft vågen ett år så min hette withings body cardio nör jag köpte den, men då withings blev uppköpta av Nokia heter den numera Nokia men det är samma produkt.
  Som med alla andra bioimpedansvågar är det viktigt att mäter vid någorlunda samma tid på dygnet för att minimera fluktuationer i mätningarna.
  Dessa värden ska man se över tid. Dag till dag fluktuerar vätskemängden så mycket i kroppen att den typen av information blir rätt ointressant. På samma sätt påverkar kosten, om jag t.ex. kör kolhydratrik kost och dricker normalt lägger man på sig mer vatten (jmf när jag ligger ibketos) vilket leder till att vätska och muskelmassa ökar i kg då vågen inte mäter vätskefri muskelmassa (vilket är en svaghet).
  Över tid verkar värdena dock stämma. Tränar jag kontinuerligt går värdena på "rätt håll" och efter den årliga semestern på 3-4 veckor har värdena förändrats till det sämre då kost o dryck blir sämre samt träning minimal :) Min gamla Omromvåg var dock bättre på denna typ av mätningar (mindre fluktuationer) men den hade 4-punktsmätning så det är väntat. Nackdelen med omronvågen var att den inte loggade värdena utan men fick skriva ner allt och det blev ett tröttsamt i längden så denna duger tills det kommer något bättre.

  Denna har dessuom PWV pulse wave velocity mätning (samt pulsmätning) som i princip mäter din kardiovaskulära hälsa. Denna mätning kräver att man står väldigt stilla på vågen för att det skall fungera bra, jag har märkt (tips från supporten)att det hjälper att stötta sig mot t.ex. en vägg efter vågen mätt vikten och påbörjar PWV mätningen, men ibland misslyckas den ändå. Resultaten skall ses över tid och över tid verkar det stämma rätt bra, jag tränar 5 dagar i veckan och har ett värde som visar på bra "kärl-värden" (dock inga extremt bra värden)

  Summerat:
  Positivt
  1. Vågen mäter fler parametrar än de flesta idag och är mig veterligen den enda consumervågen som kan mäta PWV.
  2.Man kan visa resultaten i appen i kg eller pound (mest användbart då du kan se om faktisk fett/muskel-massa ökar/minskar utan att ta din vikt i beaktande) eller % (mindre användbart men vanligast på konkurrenter)
  3. viktmätning är väldigt korrekt och stämmer bra med min omron som också har 4viktsensorer. Kliver jag av o på vågen flera gånger visar den samma vikt.
  4. Appen är lättöverskådlig och man kan pinchzooma diagrammet till önskat spann. Den visar dessutom faktiska mätpunkter SAMT en utjämnad kurva mellan mätpunkterna för att överbrygga extremvärden om man tex vägt sig efter man druckit eller duschat en dag. Det är dock busenkelt att radera valfria mätvärden i appen.
  5. Hela mätningen går snabbt, på ca 22sek har den mätt vikt,fett,vätska,muskler,benmassa sedan tar puls & PWV ca 6 sekunder till. Under mätningen visas först vikttrend sedan respektive resultat så man får direkt feedback. Det känns därmed inte långsamt på något sätt då mätningarna sannolikt sker i bakgrunden medans info visas. Som avslutning visar den dagens väder utsikter och temp. Gimmicky? Tja, inte mer än att ha en väderapp i mobilen och här i Malmö stämmer den rätt bra och jag kan klä mig rätt på morgonen.
  6. Allt lagras helt automatiskt i molnet via wifi i ditt hemnätverk
  7. Man kan välja både vad som skall mätas och visas i displayen och appen

  Negativt
  1. Den väger inte vätskefri muskelmassa vilket innebär att man får sämre koll på hur man utvecklas (då vätska pga kost påverkar)
  2. PWV kräver absolut stillastående för att lyckas, men misslyckas ändå ca var 3e mätning.
  3. Jag önskar att man fick en trend över samtliga parametrar direkt i displayen, då dessa är MINST lika intressanta som vikt. Borde vara enkelt att lösa i mjukvaran då det redan finns för vikten.
  4. Av någon konstig anledning kan man inte få displayen på VÅGEN att visa fett/vatten i kg. Däremot visas muskelmassa i kg :) Enl support kan man inte ändra detta (ännu) men hoppas det kommer i framtida firmwareuppdateringar.
  5. Uppdatering av firmware via appen ger korkade fel (att uppdatering misslyckades) om det inte finns någon ny firmware. Det var iaf supportens förklaring så hoppas detta löses i nästa update.

  Det är småsaker som gör att vågen inte får full pott, men de småsakerna gör att infon man får blir "mindre värd" och borde vara enkelt att lösa via mjukavruuppdateringar (jag har såklart mailat in om det och de säger sig ha vidarebefordrat infon men inget har hänt på 6månader, kanske de har mkt att stå i då appen fått en full makeover och namn bytt till Nokia, men ändå)

  Jag betalade 1700 och vågen är förutom ovan väldigt robust (alu-chassi) , tunn & snygg, har inbyggt batteri som man glömmer bort då det i princip aldrig behöver laddas (appen säger till om vill jag minnas, väger mig dagligen i princip och har laddat en gång på ett år med vanlig usb mikro / mobilladdare).
  Värd pengarna? Japp för mig absolut.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Väldigt besviken;
  Finnt och bra med direkt WiFi koppling till kontot. Synkas bra med Google Fit och Withings BPM Connect.
  MEN
  1. pulsmätning fungerar inte als rätt (mätter runt 14 över den rätta siffra).
  2. deaktiverar man pulsmätning verkar flera funktionner inte fungera vidare (krops %).
  3. att försöka nå stöd med appen eller websidan får man i en sån "loop" av kontoverifiering och konto sida med mätningar (jag vill tro, det är pga årsskyftet och ingen som fixar något server fel). Kommer att försöka igen om några dagar.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Superbra våg som fått mig att gå ner några kilon, bygga upp lite mer muskler och börja springa nån gång i veckan. Att följa vikt och värden över tid hjälper mer än vad man kan tro!

  Batteritiden håller verkligen 1 år och kvalitetskänslan är riktigt bra i denna med aluminiumbotten som står stadigt på golvet. Skulle kunna betala fullpris bara för att det är en snygg våg faktiskt.

  Sammantaget så rekommenderar jag denna våg skarpt!

  (PWV-funktionen för hjärt- och kärlmätning är återaktiverad sedan 1 år tillbaka! Tidigare avaktivering var tydligen pga. lagstiftning som satte stopp för funktionen en tid. Så de dåliga recensioner baserade på det genom åren borde räknas bort idag.)
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den fungerade bra i två år sedan när jag skulle ladda den då batteriet tagit slut så tog den inte emot laddning utan var helt död. Har försökt allt som Withings support föreslagit men gick inte att få igång igen. Har hittat många andra med samma problem på forum. Withings erbjuder endast 25% rabatt på en ny våg då garantin gått ut.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den feature som gjorde denna våg dubbelt så dyr jämfört med Body+ har nu plockats bort av Nokia, så Body Cardio tillför inget mervärde över Body+ längre. Pulsmätning är en ickefunktion. Vill man mäta t.ex. vilopuls är ståendes på en våg inte rätt sätt.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra våg ur ett viktmätarperspektiv. Dyr våg om man tittar på funktioner. Funktioner som Nokia tar sig friheter att ta bort efter köp. Har inte bestämt mig för om jag ska lämna tillbaka den efter ett drygt år eller inte. Withings blev definitivt inte bättre av att Nokia köpte upp dem, och man borde inte premiera skitföretags usla hantering av köpta produkter.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jaha, och bara två veckor efter mitt köp av denna våg så stänger Nokia av PWV-funktionen. Tydligen krävs det extra myndighetstillstånd för en sådan mätning. Som plåster på såren kunde man antingen lämna tillbaka den eller få €30 i kompensation att handla för i deras butik. Dessutom hade jag kunnat lämna tillbaka den på mitt öppna köp. Men jag tog €30 och behöll vågen. Jag är ändå nöjd med den och tyckte Nokia hanterade detta på ett bra sätt.

  Jag ville egentligen bara ha en vanlig våg för att väga min vikt. Men det är ju ungefär som att köpa en telefon för att ringa med. Vem gör sånt ens? ;-) Eftersom jag gillar både prylar och träning så var det tydligen den här jag skulle ha. Jag är nöjd med min kropp osv etc och har inga direkta mål uppsatta men det är ändå intressant att följa de olika värdena. Vågen är enkel och smidig att använda och laddas enkelt upp med USB-kabel (inte för att det verkar behövas ofta då batteritiden är på ett år ungefär). Varje morgon ställer jag mig yrvaken på vågen och loggar min värden. Denna vågen utgör inget störningsmoment i vardagen, vilket är viktigt när det kommer till "hjälpsam" teknik.

  Är den snygg..? Ja.. Visar den vädret under tiden man väger sig..? Ja..

  Nu med PWV-funktionen borta är det väl primärt pulsmätningen som är det stora argumentet för att köpa denna istället för Body+. En ny version utan PWV är på gång och jag antar att den blir några hundralappar billigare åtminstone.