Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung C27HG70

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Bildskärmar (260)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Grym skärm med utmärkt bildkvalité, 144hz och snabb responstid.

  Mycket bra färger och grym kontrast som är helt i nivå med alla utom de bästa IPS-skärmarna. Lite bleeding men märkbart mindre än min IPS eller andra TN-skärmar - och då sitter jag i ett mörkt rum. Mycket ljusstark skärm men det går inte att ställa in ljusstyrka för läget med den absolut snabbaste responsen - där bakgrundsbelysningen omärkbart blinkar i 144hz för skarpare bild. Mycket kinkig med betraktningsvinklar. Jag köpte denna skärmen då jag inte villa kompromissa mellan snabbhet/respons och bildkvalité (tidigare haft en bra IPS-skärm). Denna skärm leverera väl godkänt på alla fronter och mycket väl godkänt på färgerna (starka, korrekta och inte överdrivna).

  Freesync med "ultimate engine" i intervallen 48-144hz ger tydlig överskjutning i uppdateringsfrekvenser under 100hz på grund av att overdrive inte är optimerad för lägre uppdateringsfrekvenser. Detta är så pass påtagligt att endast standard engine (120-144hz) är användbar i de flesta många spel. Samsung har inga planer på att fixa detta.

  Den största nackdelen är priset där du kan få flera andra fullt kompetenta skärmar för en tusenlapp mindre samt att Freesync inte ger något särskilt mervärde i dess nuvarande form.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Bra responstid (märkbart bättre jämfört med mina förra VA-skärm)
  Bra svärta/kontrast (som dock påverkas negativt av den kassa uniformiteten)
  Skärmen är relativt snabb vid upplösningsskiften och den saknar störande "intron" vid påsättning
  Stativet är gediget och funktionellt väldigt bra, men tar upp mycket plats.
  OSD'n är lättnavigerad.
  Inga döda eller låsta pixlar.

  Jag upplevde skärmens fabriksinställningar som olidligt ljus och kall. Detta ordnades genom att dra ner brightness till runt 20 samt blått ljus från 50 till runt 20 (jag föredrar varma toner).

  Lider av viss black crush där man vid mörka partier ibland måste titta lite från sidan för att kunna se detaljerna.
  Antireflexbehandlingen med sina tunna horisontella linjer över hela skärmen ger ett grynigt intryck vid ljusa bakgrunder. Inget som märks t ex i spel, men syns rätt tydligt i t ex word/excel.

  Men det absolut mest störande med den här skärmen är att skärmytan är oenhetlig och ger ett fläckigt intryck vid helsvart bakgrund (usel black uniformity). Detta påverkar delvis den annars mycket goda kontrasten. Detta lider tyvärr de flesta skärmar av idag verkar det som.

  Skärmen är överlag bra men ej prisvärd.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Mycket bra skärm för pengarna.

  Det enda negativa är att det finns ett svagt mönster över skärmen, ser lite ut som smuts. Detta är tydligt om man kollar närma och jämför med en andra skärm.

  I övrigt fungerar den bra. Kurvaturen vänjer man sig snabbt vid och har inte varit några problem för mig även vid läsning/surfning.

  Större bord krävs för det stora skärmfästet som kommer vid leverans. Mät innan köp. Om du kan flytta skrivbordet en bit utifrån väggen så kan det lösa det eftersom skärmens ben går "framför" skärmen.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  En av dem bästa skärmarna jag någonsin har haft nöjet att använda, letade efter en ny 27" 144hz 1440p skärm med låg responstid och fina färger. Tänkte "oj nu går väl priset upp mot 7-8000kr, hittade denna juvel på prisjakt. Såg att den var VA och jag ville gärna ha en IPS skärm. Letade runt, hittade Asus skärmar som också hade gsync, men recensionerna indikerade att dem hade mycket problem med färger och pixlar som blev fel. Såg att denna hade bra HDR och färgåtergivning som var i klass med IPS så jag slog till och ojjjjjjj den gjorde mig inte besviken. Riktigt crisp bild och färgerna flyter på otroligt bra med 1ms responstid. Köööp!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Helt perfekt skärm! Fina färger, grym svärta och ingen backlight bleed.

  För 2,5 år sedan letade jag ny skärm, testade totalt två Acer och en Asus då, alla hade för mycket backlight bleed och konstig gulaktig nyans på vit bakgrund. Blev då istället en Samsung C27FG70 som var perfekt med en gång (min första datorskärm från Samsung). Denna gång ville jag ha en skärm med HDR. Efter pixelfel från tre exemplar av samma modell från Acer (tänkte nämligen ge dem en ny chans och prova på en IPS-panel) så blev det Samsung igen och det blev denna C27HG70. Inga problem! Rekommenderas!
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Fick den levererad med pixelfel (stendöd) och detta var inget som Samsungs garanti täcker. Tydligen ett vanligt problem men Samsung ser de ej som ett fel. Skärmen har bra färger och bra bildkvalité, så om man nu skulle få en som fungerar så är de ett bra köp. Har skickat tillbaka min på öppet köp och kommer inte att beställa en ny.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Fick en skärm med pixel fel i vänstra delen av skärmen. Får den utbytt såklart. Men jag väljer att lämna tillbaka den helt.
  Läste att den funka felfritt med Freesynch men de gör den inte. Jag får mycket flicker med freesynch på och har provat de mesta för att bli av med de men enda sättet är att slå av freesynch eller köra freesynch standard
  Annars är bilden bra och HDR funkar Ok i spel.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Fick hem min i början av April. Kan inte vara annat än nöjd, kanon kontrast och färger. Har ett Nvidia kort men inte hittat någon skärm som uppfyller alla kriterier för mig innan jag hittade denna förutom G-sync då. Har dock inte hunnit testa ifall Free-sync är kompatibelt mot G-Sync med denna skärm eftersom jag har Windows 7 fortfarande (För övrigt sjukt att stödet inte finns). Fungerar för övrigt kanon att spela med för min del. Då mestadels CSGO i nuläget.

  Hängde upp min på väggen direkt så kan inte säga någonting om foten dock. Väldigt stilren utan något som står ut.

  Kan rekommendera starkt
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra skärm med mycket bra bildkvalitet.

  Är mycket nöjd med display, finns det inget behov av att kalibrera skärmen när det kommer från fabriken, då är det redan kalibrerad.

  + 144Hz (min kunde överklocka till 154Hz)
  + Mycket bra kontrast och klara färger
  + Härlig skärmmenynavigering joystick
  + Lite spökbilder och snabb respons

  - Foot att screena stor volym
  - Nej G-sync variant för tillfället
  - Något begränsad betraktningsvinkel