Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

3M Peltor WS Alert XPI Headband

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla 3M Hörselskydd (97)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har precis fått hörselskydden och märker direkt att det är ett kraftigt grundbrus så fort jag startat hörselskydden. Ökar jag volymen på medhörningen så den hamnar på normal nivå så är bakgrundsbruset outhärdligt. skickar info om detta till butiken där jag köpt dom och får till svar att de måste in till Peltors service center för mjukvaruuppdatering då det finns en bugg som gör att vissa enheter kan få brus/pipljud. Ber om att få ett par nya direkt för jag tycker inte man ska behöva skicka nya produkter på repatation/service och får till svar att de inte vill skicka mig ersättningslurar för då är risken stor att jag får samma fel igen....det betyder att Peltor medvetet säljer varor som har kända brister som de har en lösning på utan att återkalla dessa från sina återförsäljare, vilket i mina ögon är direkt oansvarligt mot sina slutkunder. jag kommer med mer uppdateringar när jag fått dom uppdaterade eller utbytta för jag hoppas att det är en jättebra produkt när de fungerar som de ska... ..men nu är det upp till Peltor och proffsmagasinet där jag köpt dem att lösa detta snabbt och smidigt

  2018-02-09 Efter några turer med proffsmagasinet fick jag dom utbytta mot ett par nya, dock inte med senaste mjukvaran. Dessa var bättre men om man sänkte radiovolym och medhörning helt till minsta läget (Av) för att endast ha ljud om man får ett samtal på telefon (blåtand) så var det fortfarande ett irriterande grundbrus helatiden. Då skrev jag en fråga på chaten på 3M peltor communication solutions facebooksida och dagen efter blev jag kontaktad av en tekniker på 3M. Han förklarade att den nya mjukvaruuppdateringen löser problemet med grundbrus när man har radio och medhörning avstängd och endast har blåtand aktiverad men ingen aktivitet. Alltså precis de problem jag hade med mitt andra par. Han var mycket tillmötesgående och ordnade så att jag igår fick ett par nya lurar med nyaste mjukvaran. och dessa blir helt tysta om man sänker radio och medhörning helt. man hör dock ett litet brus när man klickar upp volymen på medhörningen men då måste det verkligen vara knäpptyst i omgivningen för att man ska störa sig på det.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Som nämnts tidigare så finns ett extremt irriterande brus som framkallar huvudvärk. Har tidigare köpt och lämnat tillbaka ett par WS Alert XP av exakt samma anledning, och även testat ett par andra med samma problem. Är det bara jag som är kräsen eller hur kan dessa vara så populära? Om det nu går att få bort med en firmwareuppgradering är det ju riktigt kasst av Peltor fortsätter sälja dessa exemplar och hoppas på att kunderna inte ska märka det.

  + Bra batteritid.
  + Bra ljud, frånsett bruset.
  - Puffskyddet trillade av och försvann väldigt snabbt.
  - Bruset gör dem obrukbara.
  - Enormt överprisad teknik, man får inte mycket för pengarna.
  - Krångliga menyer och navigering.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Kopplar ifrån när motparten svarar vid telefonsamtal. Stänger av sig själv vid anslutning till telefon eller komradio. Har lämnat in men samma problem. Sjukt dyr och så flera problem. Inte värt priset
 • Alla omdömen

 • Dålig
  4 mån sedan
  Brusar, tjuter och problem med knappar och funktioner som inte fungerar som det ska. Störande med low battery kvinnan. Lägg pengarna på något annat eller spara. Köp ej!
 • Dålig
  5 mån sedan
  Riktigt dåliga.
  Tjuter hela tiden. När man ändra inställningar så börjar radion spelas i bakgrunden.
  Det sämsta är nog att inte auto power off funkar så batterierna tar slut hela tiden.
  Glömde nästan att INGEN hör vad jag säger för att mikrofonen är så lågt inställd. Obrukbar.
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Omdömet baseras på användning av både XP och XPI. Om inget annat anges i respektive stycke så gäller omdömet båda versionerna.

  + XP versionen sitter bekvämt på huvud och kring öron.
  + Bra dämpning. (Förutsatt att komfortringarna fortfarande är mjuka)
  + Superb brusreducering i micen, personen i andra änden hör inte skillnad på om min bakgrund är tyst eller ifall jag kör hilti, tigersåg, högtryck etc.
  + Okej ljudkvalité. Tycker Zekler låter bättre för musik, dock saknar jag EQ i båda.
  + Okej batteritid.
  + XPI versionen aktiverar medhörning genom ett enkelt knapptryck.
  + AA batterier, så lätt att ha med extrabatterier.

  - Elektroniken. Följande fel jag stöter på när jag kör musik från mobilen. Ibland krånglar parkoppling. Ibland höjer den volymen när jag klickar på knappen "sänk volym" och vise versa. Ibland höjer/sänker Peltor flera steg eller till max/min volym vid ett knapptryck. (Paus/play/föregående låt/nästa låt) knappen funkar sällan korrekt, oftast funkar bara paus/play och att svara.
  - Batteriindikatorn. En kvinnlig röst kan tjata om "Low battery" varannan minut i upp till 2 timmar(!?), fixa en bättre lösning Peltor! 5 dioder på utsidan hade varit trevligare.
  - Medföljande laddkabel är klumpig.
  - Endast möjlighet till trådlös kommunikation, saknar 4 polig 3,5 mm.
  - Komfortringarna hårdnar oerhört snabbt av svett, i vissa fall får jag byta varannan vecka vid dagligt svettigt arbete för att bibehålla samma ljudkomfort.
  - XPI versionen klämmer mer på öronen, det är som att ringarna inte bygger tillräckligt högt och att innanmätet ligger mot öronen. Jag ser ingen fysisk skillnad mot XP modellen, så har kanske bara fått ett dåligt exemplar.
  - XPI versionen finns endast i varselfärg.
  - För att aktivera medhörning i XP versionen så behöver man knappa runt en hel del i menyer och höja volymen från bott varje gång. Rätt krångligt och frustrerande med andra ord. XPI går till satt volym direkt genom ett enkelt knapptryck.
  - Inga "Analoga" vred eller reglage, många gånger tycker jag det är smidigare och går snabbt, både för medhörning, samtal och musik. Som på mina gamla röda Peltor och jaktkåpor.
  - XP är dyra och XPI är hutlöst dyra. Har svårt att se en privatperson välja de här kåporna.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Köpte ett par 22/9 inget störande tjut eller brus. Kopplar ihop perfekt med privat och jobbmobil, har inte haft några problem med frånkoppling eller liknande.

  + Bra passform (Har glasögon och har aldrig ont efter dem.
  + Bra och klart ljud både för mig och den jag ringer.

  -Något dyra, om man jämför med andra, men har ej testat dessa så kan eg inte uttala mig om jämförelse.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Allt som oftast så låter ett högt högfrekvent ljud i dem. Jag har kontaktat tillverkaren och de sa att det ska vara så och rekommenderade att man ska använda hörselkåporna i bullrigare miljöer och höja volymen på musiken så att man överröstar tjutet, vilket jag tycker är en ganska dålig lösning. Ofta brukar jag istället ha dem avstängda, vilket är synd för då är de ju inte bättre än vanliga klassiska hörselkåpor som är avsevärt billigare.

  + Bra funktioner
  + Bra ljudkvalitet (förutom bakgrundstjut)
  – Bakgrundstjut
  – Kvaliteten motsvarar inte priset

  Min recension gäller den Blå/Rosa modellen. Modellnamnet är samma som den Gröna men de har olika hårdvara.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Mycket bra lurar. Många prata om ett brus och ja om man har radio på näst lägsta eller surroundljudet på näst lägsta nivå finns det ett brus men inte annars. Har inte haft några problem alls med Bluetooth kopplingen upplever den tvärt om stabilare an ändra headset jag provat men trådlöst är alltid trådlöst det ska man komma ihåg. Man lär sig de viktigaste menyerna/funktionerna och sen finns det en app för att t.ex. välja radiokanal det sammantaget gör att jag inte trycker dom är särskilt krångliga att hantera. Så har man behov av hörselskydd kan jag rekommendera även om 4500 är i dyraste laget dok kan ju de flesta som använder skyddsutrustning förmodligen dra av momsen och då blir det ju mer humant. PS det går även att använda dem som gaming lurar ljudet är helt OK, hyfsad bas osv. och man blir så störd man vill bli genom att välja nivån på surroundljudet DS
 • Dålig
  1 år sedan
  Jag är inte det minsta imponerad av dessa. Dålig bluetooth anslutning, klipper ljudet om jag går mer än 2-3 meter från telefonen med fri sikt. Ibland klipper ljudet bara av att jag har telefonen i fickan.
  Det hörs även ett konstant brus oavsett om man lyssnar på radio/strömmar via telefonen eller bara har dom påslagna. För ca 4000kr Borde de vara bättre. Dessa får hoppa tillbaka till butikshyllan!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Helt klar det bästa man kan ha när man jobbar i bullriga miljöer. Bra dämpning, bra medhörning och bra bluetooth.
  Perfekt att kunna koppla 2 telefoner samtidigt, jobb och privat.
  Kör med laddbara batterier och har bra batteritid. Ett par dagar minst.
  Ändå negativa är att dom stänger av efter 1 timme om man inte rört någon knapp, men sparar ju ström om man inte har dom på örat