Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Roccat Leadr

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Roccat Möss & pekdon (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har använt musen i ca 2 månader nu och är beredd på att ge mitt omdöme. Jag har tidigare haft Roccat Kone XTD och varit otroligt nöjd men ville uppgradera till en trådlös mus istället. Fastnade för Logitech g900 chaos spectrum efter att ha läst en del recensioner om musen, men hade tidigt problem med input lag och att kopplingen bröts i någon milisekund emellanåt, oerhört frustrerande, speciellt när man spelar online. Försökte lösa det men inget funkade. Efter endast två/tre veckors användning började en knapp glappa så jag lämnade tillbaka musen och köpte istället Roccat Leadr.

  Har använt Leadr dagligen i två månader nu, bland annat mycket online fps-spel och aldrig haft något problem alls. NOLL input lag, noll desync. Den känns väldigt bekväm i handen, ergonomisk, lagom stor och bra vikt (vissa kan tycka att den är för "tyng" men personligen tycker jag att vikten är perfekt för mig). Programvaran fungerar väldigt bra och enkel att förstå sig på. Batteritiden är väldigt bra och plattan man får med och kan ladda musen på är mycket mer än gimmick (som man kanske tror vid första anblick). Det är väldigt smidigt att bara hänga musen på plattan för att ladda den över natten nån gång per vecka istället för att leta reda på laddningskabeln, koppla den till datorn och musen varje gång man behöver ladda (såsom man måste göra för logitech g900). Man kan även spela och ladda med en inkopplad USB-sladd som medföljer Leadr, men jag har helt skippat alla kablar på mitt skrivbord och föredrar att bara använda den medföljande plattan.

  Det enda negativa jag upplevt med musen är att "området" där man har sin tumme vilande känns lite väl snäv/trång och ibland kan man felklicka på easyshift + knappen under tummen eller knappen precis över tummen, därmed kan man inte röra på tummen lika "fritt". Tog lite tid att vänja sig vid det. Andra knappar är perfekt placerade och aldrig haft felklick. Hade gett den 10 av 10 om det inte vore för det tighta området som tummen kan röra sig på. Man vänjer sig efter ett tag, och har man normalstor elr mindre tumme/hand så är detta nog inget problem.

  Sammanfattningsvis -
  + Batteritid
  + Laddningsplatta (riktigt smidig och frän)
  + Noll input lag
  + Noll desync
  + Riktigt bra form
  + Massor av programmerbara och lättåtkomliga knappar
  + DPI Voice feedback

  - Snäppet för tight utrymme för tummen att röra sig på (vilket kan leda till missklick tills man vänjer sig).

  Jag kommer behålla musen ett bra tag framöver.