Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG 75UJ651V

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (353)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har precis köpt denna TV på netonnet. Om du som läser detta tänker köpa denna TV rekommenderas att du har släp i och med att kartongen med TV:n är väldigt stor. Jag trodde att jag skulle få in paketet i min Saab 9-3 kombi, men jag fick lov att ta av emballage innan jag kunde få in den för frakt hem.

  Och, sen fortsätter det med ordet stor, väl hemma tog jag ned min 55"-TV och upptäckte hur mycket större 75" är än den gamla. Jag tänkte uppgradera och tyckte att uppgradera till 65" var ju bara 10" större mot min gamla, så det är ju inte så stor skillnad tänkte jag och hoppade på en 75" istället. Väl uppe på väggen så känns det som att man har en liten Bio hemma. Den eliminerar suget på att köpa projektor om man säger så.
  Mina hemma-bio anläggning för ljud kändes maffig i sällskap med den gamla TV:n, men nu kändes högtalarna mindre när den där stora TV:n hänger på väggen.

  Nu till själva TV:n. Det bökiga var ju att få hem den och hänga upp den på väggen.
  Men resten av installationen, konfiguration och inkoppling medmera gick som en dans. Första gången jag slog på den kom en guide där man får välja språk och lite annat, sen fungerade det bara.

  Har än så länge bara kört HD och FullHD material på den, men där levererar den, bilden är väldigt bra. Har Star Wars 1 - 6 med FullHD så jag körde igång Jedins återkomst (del 6) från 1983 och kan ärligt säga att jag aldrig sett den filmen med bättre bild eller mera prakt. Visserligen hade man kunnat få en större bild med projektor, men denna är tillräckligt stor för Bio-känsla med skillnaden att bildkvaliteten är mycket bättre än en projektor.
  En annan sak jag lade märke till var att ljudet från mitt 7.1 ljudsystem passade ihop med bilden bättre än min gamla 55". För ljud-systemet ger ju Bio-känsla med bra positionering av olika ljud. TV:n å sin sida ger ju också Bio-känsla och bättre positionering av händelser i bild pga sin storlek.
  Svärtan känns också bra, såklart att det finns bättre (OLED) men denna känns fullt tillräckligt för mina önskningar.
  Jag har heller inte hitills kunna märka att bilden laggar eller skuggar eller något annat tecken på att den inte hänger med i svängarna när det går fort.

  Som glad lekman sammanfattar jag så här: UHD IPS-panelen ger fin skärpa i bilden, färgerna känns bra, likaså betraktningsvinklarna, svärtan är väl den svagaste sidan men även den är bra. Därför kan jag inte klaga och ger ett högt betyg.

  Update: Har nu testat 4k-bild och det fungerar utmärk.
  Har också testat HDR och det fungerar också alldeles utmärkt. Jag trodde HDR var lite av en gimmick, men med facit i handen ser jag skillnad i bildkvaliteten och att bilden blir förbättrad.