Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nintendo Classic Mini SNES

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nintendo Spelkonsoler (39)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Oerhört bra konsol som emulerar originalspelen på snudd till perfekt. Om du inte har tillgång till en gammal CRT TV och inte känner för att lägga ut tusentals kronor på en bra signalomvandlare så har SNES Classic allt du behöver för en kristallklar bild- och ljudupplevelse.

  Ett stort plus är att Nintendo har valt att inkludera två handkontroller denna gång, och kablarna har nästan dubbel så lång längd.

  Konsolen levereras med 20 spel som sammanfattar SNES eran väldigt bra, samt Star Fox 2 som blev nedlagt men som Nintendo nu har färdigställt exklusivt för SNES Classic.

  Det finns absolut ingenting att klaga över när det kommer till SNES Classic. Underbart spelutbud, perfekta handkontroller samt några unika funktioner som inte finns på originalet.

  Det enda negativa med SNES Classic är något som egentligen inte har något med själva konsolen, utan med Bergsala som distribuerar den i Sverige. Och det är att de tar ockerpriser. Idag är det till och med dyrare att köpa konsolen i svenska butiker än vad det är att köpa ifrån scalpers på Ebay, och så ska det inte behöva vara.

  SNES Classic kostar 80 dollar/euro/pund i resten av världen, medan i Sverige så får vi betala dubbelt så mycket. Och det kan vi tacka giriga Bergsala för.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra!
  Tycker den är värd sina 1500 kr. Även om jag såklart stör mig på att den kostar det dubbla norden Sverige gentemot resten av världen. Kan faktiskt bli trött på Bergsala. Man kan undra vad de fyller för funktion gentemot oss konsumenter mer än att tjäna en hacka som mellanhand. Nåväl. Nog talat om det och låt oss prata om konsolen.

  + Kontrollerna är SJUKT goa. Känns verkligen som original. Inga andra, oavsett pris kan kännas mot dessa i kvalité. Snes spelen skall helt enkelt spelas med dessa.
  + Riktigt bra av arkiv med spel, samtliga spel som medföljer är verkligen bland de bästa spelen. Finns egentligen bara ett fåtal som saknas om man kollar till "top notch".

  +/- Man har förlängt sladden till kontrollern gentemot NES mini. Kabeln är dock fortfarande för kort. Förlängningssladd är därför att rekommendera.

  - Trots att det är riktigt bra spel. Så finns det såklart vissa spel som saknas som är lite "must have". Ett sådant är exempelvis Chrono Trigger.
  Troligtvis går det säkert lösa på "egen hand" att lägga in fler spel, men ett sätt att köpa till fler spel hade uppskattats. Jag hade exempelvis velat kunna köpa gamla goa lir som Rock'n roll racing och de gamla NHL spelen.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Samma känsla som riktigt SNES. Det laggar till och med på samma ställen. Fantastiskt.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  2 HK med knappt 1.37 m sladdlängd (dubbelt så långt jämfört med snålpaketet NES Classic Mini där det dessutom bara medföljer 1 HK) och är i mycket bra kvalitet.

  Via PC kan du ladda ned Hakchi och mecka till dig fler spel och göra den till DIN fulländade nostalgimaskin!

  En Raspberry Pie + skal + hdmi + 2 bra HK är också ett alternativ nu när SNES Classic Mini kostar 2500kr.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Det enda som inte gör detta till en solklar 5a är att inte Chrono trigger är med. Annars en fantastisk liten låda med nostalgi.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Bra produkt i det hela, det som stjälper det för mig är lag och undermåliga handkontroller. Mest specifikt upplevde jag problem med street fighter.
 • Bra
  2 år sedan
  Bra och trevlig konsol. Den används flitigt här hemma. Tyvärr så dog den efter tre veckor och fick lämnas in och den var på Bergsala i 4 veckor "i väntan på reservdelar".

  När jag sedan fick tillbaka den så stod det i pappren att det inte var något fel på den. Mycket underligt. Men den fungerar bra nu igen.

  Kontrollerna är bra och urvalet av spel är bra. Jag saknar bara en titel: Super Mario All-Stars. Skulle vilja prova "The Lost Levels"
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Saknar Chrono Trigger vilket är det största besvikelsen ;(
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En riktig toppenpryl för den som älskar klassiska tv-spel!
  Det enda som egentligen är dåligt med den är att Nintendo har varit snåla med antalet spel som de integrerat och att kablarna är alldeles för korta till kontrollerna.
  Båda grejerna går dock enkelt att råda bot på.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag och gumman är helt lyriska... kidsen fick denna i julklapp, men gissa vilka som spelar mest? Inte är det barnen iaf :-P
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra. Kan rekommendera starkt för alla Snes fans.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt bra (och prisvärd nu när den börjar leta sig ner under tusenlappen). Scanlinjerna är väldigt svaga i jämförelse med de man kan få via OSSC eller Framemeister med vanlig SNES, men de är helt ok bara man hackar den och stänger av filtret som gör bilden suddig i crt-läget. Även med suddigheten är det faktiskt ok sett till priset, men det är så lätt att hacka att man lika gärna kan göra det och ta bort suddigheten. Smidigt menysystem och väldigt lätt att lägga in fler spel, förutsatt att man har tillgång till en windowsdator så man kan köra programmet man använder för att lägga in spelen.
  Toppen att alla spelen är 60Hz så man slipper uppleva den hoptryckta bilden och slow motion från barndomens usla pal-konverteringar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk spelmaskin fullmatat med riktigt bra spel. Spelkontrollerna är enligt mig bättre än de jag har till min gamla SNES. De nya är lite sträva i ytfinishen vilket gör att de ligger bättre i handen. Sedan är spelbiblioteket riktigt bra. Jag hackade dock min för att kunna lägga in spel som enligt mig saknas, exempelvis Chrono Trigger och Turtles in Time. Med hacket kan du även komma till startmenyn utan att behöva resa sig ur soffan. Mycket smidigt.

  Emuleringen av ljud och bild är verkligen perfekt, finns inget att klaga på öht.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar fint
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  4,5 / 5
  Är jättenöjd! Tycker fortfarande den är lite dyr men man får allt man behöver. Att 2 kontroller följer med och att kabeln till kontrollerna är längre höjer såklart värdet i jämförelse med NES-mini.

  Jag har en gammal trasig SNES hemma och kan säga att kontrollerna är i princip likadana. Den här konsollen är perfekt för dom som vill uppleva det bästa av 16bitars-eran. Det är en helt annan upplevelse att spela SNES-spel med originalkontroller än att spela på en emulator på datorn.

  En funktion som jag innan var väldigt negativ till är sparfunktionen där man kan spara när som helst och även spola tillbaka upp till 30 sekunder. Nu när jag spelat en del så tycker jag det är skitbra att de har den funktionen. Många spel var mycket svårare på den här tiden än spel är idag och den här funktionen gör så du kan (om du vill) slippa spela om en och samma bana i en timme.

  Några små minus:
  Det är bara 21 spel. Finns ett antal jag saknar som Actraiser, Turtles In Time och några till men de absolut bästa spelen har de fått med.

  Strömkabeln går via usb så antingen får du koppla in den i tvn, datorn eller nåt annat. Däremot fungerar det att koppla in den i en iphone ac-adapter, vilket jag brukar göra.

  Jag funderade lite på varför jag sällan spelar konsollspel hos vänner.
  Det jag kommit fram till är att det alltid på ett eller annat sätt varit för "bökigt". Stora konsoller. Jobbigt att koppla in och fixa med kablar (speciellt original snes:en).
  Det är en helt annan sak med SNES-mini.
  Liten konsoll. Original kontroller. 4 sparfiler på varje spel. "Plug and play". Bara att trycka ner konsollen i ryggan och inom 1 minut efter jag kommit fram sitter jag och en kompis och lirar mario kart. Och det är just det som gör den värt pengarna.

  Edit: Det var en ganska lång delay på spelen första gången jag spelade. Det kan man ta bort igenom att byta till Game Mode på tv:n. Jag har däremot spelat på en jvc tv som inte har den funktionen och var därför tvungen att stänga av MEMC för att få bort delayen.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra meny. Bra spelval. Bra kontroller.

  Drar bort några stjärnor pga svenska priset och mitt favorit spel Terranigma saknas.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Härligt med gamla klassiker fast skall man vara helt ärlig så vet i tusan om den är värd sina pengar, Ingen möjlighet att lägga till spel, en Raspberry Pi med en emulator och ett minneskort så har man ju hur många spel som helst.

  Fast kul att Nintendo överraskar, det gillas skarpt!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett måste för alla som växte upp under 16-bits eran. Nästan perfekt spelutbud, även om det finns ett par guldkorn som saknas.
  Emuleringen är riktigt bra, extra plus för bildfiltren som bland annat emulerar en crt tv rätt ok.
  Kablarna är lagom längd, synd att man måste fälla ned en lucka för att trycka in usb kablarna, förstör estetiken lite grann.

  Skälen till att den får 9 istället för 10 är dels att det kunde gott ha följt med fler spel, utrymmet finns redan i konsolen, och det kostar bara Nindendo missade försäljningar på sin onlinetjänst.
  Det andra skälet har inte direkt med konsolen att göra utan med Bergsalas hantering av försäljningen. Norden betalar mer än dubbelt upp mot resten av världen och det har inte med kemiskatt eller liknande att göra, bara Bergsala som försöker blåsa oss konsumenter,

  Sammanfattningsvis ett solklart köp om man har intresset, men inte till det ocker pris som Bergsala vill ha. Betalade 800:- ink frakt för min och det är den väl värd.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är otroligt nöjd med konsolen. Kontrollerna är en fröjd att spela på! Spelmässigt har de fått med det mesta. Men som många andra hade jag inte tackat nej till Chrono Trigger och Final Fantasy 2.

  Till skillnad mot Nintendo Classic Mini verkar det som att tillgången på enheter är god. Givetvis är det surt att priset är högt i Sverige och även om jag importerade min så skulle jag ändå tycka att 1500:- är acceptabelt för den mängd/kvalitet på spel man får.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bra och genomtänkt. Lätt nog för en treåring att spela på.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har bara prova några gånger och är så där lagom nöjd, det är något med emulering jag aldrig riktigt kan uppskatta, även om detta är en äkta Nintendo produkt så känns den Kina tillverkad och inte en high end tillverkad Japan produkt.

  En Analogue NT Snes som kommer ut snart med 1080p HDMI verkar ha mycket bättre bild än denna, den kan ge ut full RGB och scanlines, dock är ju den en mer av äkta hårdvara som läser riktiga kassetter: https://www.analogue.co/pages/super-nt/

  Snes Classic tror jag mer är för dom som vill kunna gömma undan sin konsol när man inte spelar, dock tar kontrollerna stor plats och det känns inte helt optimalt att ha trådade handkontroller 2017.

  Jag kan helt klart rekommendera en Snes classic om man kan leva med begränsningarna som den konsolen faktiskt ändå har och att det är emulerade spel man spelar. Det blir tydligt att spelen är emulerade i tex Metroid då det ibland blir grafik glitchar.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tycker den borde kunna skicka ut 16:9 format när det ändå är en emulator.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Edit: Väldigt smidig liten konsol, men de flesta av de bästa spelen till SNES.
  (Önskar att någon av dessa titlar hade funnits: Pilot Wings, Mortal Kombat, NHL, F1 Pole Position eller F1 World Championship)

  Bra
  + Väldigt enkla menyer och snabb omstart
  + Man kan spara i spelen
  + Kontrollerna är väldigt sköna som orginalet. (se video)
  https://www.youtube.com/watch?v=jY9Zb72AbdM

  Dåligt
  - Högt pris i Sverige.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt bra och prisvärd! Jag anser att den är prisvärd trots att den kostar nästan dubbelt så mycket i Norden mot USA och Japan. Kontrollerna är identiska till originalen och spelen är till 99,99% som originalen.
  Om du var barn under 80 och 90-talet och älskade tv-spel är detta ett måste.

  Jag har själv köp tre stycken. En att spela i och två som jag sparar till mina små barn till de blir vuxna.

  16bits magi!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft alla Nintendo utom SNES. Nu lirar jag och grabben som är 4 år och har det hur kul och trevligt som helst. Nostalgi!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är uppväxt med Gamla Konsoler sen Nes-Eran och trodde jag skulle älska denna då man har en bild i huvudet hur bra spelen var. Nesen visste jag att det va för gammalt och spelen var så trasiga i dagens mått mätt. Men Snesen va ändå början på en modernare era med en hel del bra spel tänkte jag. Tyvärr så stämmer den bilden inte alltid med verkligheten och det man vant sig vid.
  Finns ett väldigt fåtal av dessa spelen som fortfarande är bra, men det gör inte denna värd 1600 spänn. Zelda är det spelet som än idag håller hyfsat. Men saker som sladdlösa kontroller och se hel bild på tvn istället för minimal ruta i mitten är såna saker som gör det svårt att älska denna lilla dosa. Finns helt enkelt bättre sätt att spela dessa spel på idag utan att för den delen betala ett öre. Mario Kart tänkte jag man kunde ha kul med men det är så simpelt och tråkig grafik att man tröttnar efter 5 min. Liksom dom flesta spelen. Spel som ändå är helt ok om man nu tolererar dosa med korta sladdar och ytterligare en maskin på bänken är Zelda, Final Fantasy 3 (6) Earthbound, Secret Of Mana ( som jag rekomenderar att vänta med tills remaken till ps4an i vår) och kanske Mario RPG. Finns ett par till som är ok. Dessutom är det typ bara Mario Kart som man verkligen spelar 2 samtidigt.
  Hade denna kostat max 1000kr med trådlösa dosor hade jag gett det en 8a för nostalgin. Men tror att denna snabbt hamnar längst ner i lådorna hemma hos dom flesta, trots att många lovordar dessa nu och hysterin på retro är på max. I längden så är dom för omoderna och spelmekaniken håller inte idag.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt skoj! 2 kontroller är ett stort +! Men som sagt korta sladdar men förlängningar går ju att köpa. Jag och tjejen tycker dock att det är rätt mysigt att sitta nära tv:n (på golvet eller på stolar), precis som på gamla goda tiden. Bara att koppla in USB i tv och köra! Liten och smidig, så tar ingen plats. 30 spel är väl ok, jag och tjejen köpte mest för 3-6 spel som vi känner igen, det räcker. Är inte tänkt att ha till hardcore-gameing! Spelar mest för skojs skull. Vill man ha fler går det väl säkert att mecka till som det går med NES mini eller så skaffat man en rasberry pi med emulator och smackar in alla Nintendo-spel som typ funnits :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Absolut nostalgi! Köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Perfekt!!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lite retro kärlek är aldrig fel även om priset är högt, spelen begränsade & sladdarna är korta så är det ändå för härligt att äga & få spela på detta lilla barndomsminne.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym nostalgikick! Fler spel kunde varit med.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt läcker! Bra med två kontroller samt att de har längre kablar. Återkommer efter spelperiod.