Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Deco M5 Whole-Home WiFi System (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter 30 dagars frustration returnera jag imorgon skitet.

  Med ca 1-3h mellanrum varje dag så tappar hela wifi-nätet internetanslutning.
  Trodde från början att det var ett allmänt problem med min ADSL-lina, men mina trådanslutna prylar tappade aldrig sina anslutningar i samband med att wifi-nätet tappade internet.

  Tog kontakt med deras support.
  Och de bara gissade hit och ditt och kom med det ena meningslösa förslaget till lösning efter det andra.

  För några dagar sen gick jag tillbaks till mitt gamla nät med wifi igång på min router + en extra AP i andra ändan av huset.
  INTE EN ENDA GÅNG har wifit strulat sen jag byte!

  **** Edit****
  6/2 Jag har för några veckor sedan kontaktats av TP-Links SVENSKA support! Och de är av en helt annan kaliber än sina kollegor i Taiwan!
  De har varit mycket tjänstvilliga och vi har haft en bra kontakt ett flertal gånger för att nå en lösning på mina problem.
  Idag har jag på deras initiativ börjat testa deras senaste mjukvara och peppar, peppar, ännu så länge fungera det som det ska!
  Pga av den fina supporten jag får har jag valt o höja betyget något, och faller detta test väl ut kommer fler stjärnor trilla in:-).

  ****Edit****
  11/2
  6 dagar har passerat sen jag fick den senaste mjukvaran och inte ett enda strul under denna tid!
  Allt flyter på som det ska hela tiden!
  TP-link får härmed upprättelse!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 20 juli 2018:
  Efter 1år så funkar dom fortfarande bra. Några uppdateringar har gjort det hela ännu stabilare.
  Sammantaget har det funkat riktigt bra.
  Det bästa är att man nu kan ge föräldrarna lite support på nätet hemifrån så länge internet inte dött helt.
  Bra dashboard med statistik och live datautnyttjande, lätt o se vilken pryl som drar mest data för stunden.
  Dom funkar lika bra som både router och rent accesspoit-läge, kan köra back-haul både trådlöst och med kabel, få andra tillverkare stödjer detta alls och gör dom det pratar vi helt andra pengar.
  Riktigt prisvärd produkt.

  2017:
  Efter några års strulande wlan hos mina föräldrar köpte jag dessa och är kanon-nöjd.

  Dom har ett stort hus, 250kvm utspritt på en och halvplan men en tillbyggnad.
  När den gamla 3com apan, som gav helt ok täckning i nästan hela huset, dött efter 7 års trogen tjänst har jag försökt ersätta den med nåt nytt.
  Både en Dlink DAP-1665 och en Asus EA-N66 provades men ingen funkade bra, varken täcknings- eller stabilitetsmässigt.
  Asus:en funkade hyfsat men hade ovanan att hänga sig ca en gång i månaden.

  Funderade ett tag på att köpa några Ubiquiti apor men det drog iväg i både pengar och komplexitet.
  Så nu när denna typ av konsument lösningar kom kände jag att det gick att motivera ett inköp.

  Installationen gick smidigt.
  Fick börja med att be Telia brygga ADSLmodemet och det var inga problem.
  Två av aporna sitter med sladd och en går trådlöst med de andra.
  Bra täckning och full (om man nu vill kalla 17mbit ner och 2 upp full hastighet) i hela huset.

  Det som jag gillar lite mindre, varför jag inte ger full pott, är att man måste skapa ett konto hos TP-link. Men står man ut med det så finns det inget negativt att säga.
  Enda som återstår är att se hur det fungerar över tid.
 • Usel

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Själva produkten är, när den fungerar som den ska, mycket bra. Ger en god täckning och med ethernet backhaul blir det kanonhastighet i täckta områden.

  Installationen med appen är enkel och intuitiv. Själva enheten tar inte så mycket plats. Finns flera alternativ till vägg/takupphängning att köpa till om man önskar.

  Anledningen till det välförtjänt usla betyget är kundtjänst som inte lyckas lösa eller förklara varför det inte fungerar som det skall. Kopplat direkt till modemet blir det konstanta förluster av anslutningen, går inte ens streama en serie. Ibland lägger alla 3 enheterna ner så att man måste göra en "Hard reboot" genom att dra ur sladden och sätta i.
  Bytt all firmware, installerat om. Bytt ut alla enheter hos försäljaren. Roterat enheterna sinsemellan. Inget fungerar.

  Till slut fick väl kundtjänst slut på idéer och slutade helt enkelt höra av sig istället för att intressera sig för vad som kan orsaka problemet. Helt sjukt dåligt om man frågar mig.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Mycket nöjd över produkten. Köpte för 1700 på Kjell.
  Har 3st med backhaul 2 i vardera ände av husets nedervåning samt en på övervåningen. Rev ut antennätet och ersatte med Cat6.
  Har 100mbit bredband och når det över wifi vart som helst i huset.
  När jag kopierade lokalt från min gamla nas över wifi så fick jag 180mbit, men det kan ha att göra med nasen än decon
  Enkel att komma igång med, men känns som vissa saker saknas.
  Läste att vissa recensioner sade att telldus inte funkar med tp link deco, men det fungerar hur fint som helst.
  Rekommenderas.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte på rea för 1190kr på Black Friday och läste att det verkade vara blandade betyg sedan tidigare. Kopplat in 3st enheter utan ethernet backhaul. Har 1 plans villa från 1971 med gipsväggar. Får ut ca 100-250mbit trådlöst och har fungerat stabilt hittills. Körde tidigare med TP Link Homeplug enheter med inbyggd wifi och då låg jag på 30-90mbit samt hade lite avbrott till och från då jag fick slå av och slå på wifi. Så högre hastighet och inga avbrott.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Kan stå en halvmeter från huvudroutern och ha typ 15 mbit. Med kabel ligger jag på ca 900 mbit. Ibland får jag 2-300mbit. Men allt som oftast låga hastigheter och det laggar med videomöten. Trodde dessa skulle vara bra men bara att leta efter nåt som funkar
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Wow! Äntligen snabbt wifi överallt i bostaden. 200 mbit var jag än är. Platser där mobilen tidigare växlat till 4g har nu full täckning. Inget mer lagg i sovrummet med Netflix. Kan vara bästa köpet hittills i år! Lätta att installera dessutom.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Ehh.. va? Nu fattar jag ingenting. Köpte dessa pga. alla positiva reviews, men systemet är total katastrof. Kör dem i Access Point mode och har två st. inkopplade till routern med kabel, den tredje fristående.

  Först och främst kopplar min telefon endast upp sig till den ena av de två med kabel (den som INTE är huvudenhet dessutom). Går jag ner till huvudenheten så tappar telefonen först internetuppkopplingen, sedan WiFi helt och hållet trots att jag står en halvmeter från huvudenheten.

  Sedan har vi den tredje enheten, som är belägen ca 1.5 meter från en av de andra, med endast ett innertak emellan. Den envisas med att försöka koppla upp sig till den andra (huvudenheten) som befinner sig 10 meter bort med två betongväggar emellan. Så den kopplar upp och ner hela tiden, utan att verka fatta att den har mycket bättre mottagning från enhet 2 än enhet 1.

  Sedan har vi värmeutvecklingen. Enheterna blir riktigt varma - alltså brännheta - undertill. Hade systemet fungerat så smidigt som det verkar göra för alla andra så hade det kanske varit acceptabelt, om än jävligt läskigt. Nu är det bara droppen - ett system som inte fungerar och dessutom verkar vara på gränsen till brandfara.

  Sist men inte minst - de tar grymt lång tid på sig att starta upp. Även firmwareuppdatering tar lång tid - räkna med en kvart (5 minuter per enhet). Känns rätt ovanligt att behöva vänta 2 minuter på att en accesspunkt ska starta om eller starta upp. Speciellt när man gör det för 20'e gången i hopp om att få skiten att äntligen fungera tillfredställande...

  Nej, skiten åker tillbaka. Skaffar nog ytterligare en Netgear WiFi-extender istället, den jag haft hittills har fungerat helt perfekt och varit enklare att konfigurera än Deco. Dessutom via ett webbgränssnitt istället för en jävla app (som dessutom är 60 MB stor!), så det kan konfigureras både från dator och mobil varifrån som helst - även remote via VNC.

  Gillade TP-Link för några år sedan, men efter några fatala erfarenheter med deras billiga grunkor (ex. smart plugs) så får jag tyvärr konstatera att de befinner sig någonstans mellan leksaksnivå och konsumentnivå. Andra märken (ex. Netgear) levererar konsekvent kvalité snäppet över konsumentnivå.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Har haft dessa i 6 månader och allting har funkat precis så enkelt jag hade hoppats att det skulle funka.
  Jag köpte dessa för att de har uttag för tp-kabel så att det går att dra kabel till accesspunkterna. Jag har kabel till alla tre enheter och det ger mig bra wifi i hela huset. Att gå mellan accesspunkterna går smidigt och inga avbrott märks om jag går mellan källaren och övervåningen.

  Kan inte göra annat än att rekommendera denna produkt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft den här routern sedan början av 2018 och är väldigt nöjd. Vi använder dem i ett ca 200 kvm stort hus där vi tidigare behövt använda två routrar för att nå hela huset, något som är oerhört irriterande. Dessa routrar skapar tillsammans ett enda nätverk där nyare enheter sömlöst kan byta mellan dessa utan att du märker något alls.

  Det finns dessutom en väldigt bra app till, där du kan styra det mesta du behöver. (Som lite mer teknisk så uppskattar jag den ganska mycket då det finns en hel del inställningar). Den är oerhört användarvänlig.

  Har knappt haft något problem alls med prestanda eller liknande.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  har haft Deco M5 i ca 2 år. den bara fungerar och fungerar. Vi har vill på ca 180 kvm som är byggd på 60-talet. betongväggar verkar inte vara problem. i grabbens rum där det går mest netflix, Youtube och TV funkar det perfekt trotts att den pucken inte är kopplad med kabel utan trådlöst. jag har wifi absolut i alla rum + uppfarten där jag vill ha wifi. vi har ca 25 saker uppkopplade samtidigt men aldrig märkt något problem trotts att det ibland streamas på 3 TV apparater samtidigt. Använder en puck som Router.
  en stjärna mindre för jag saknar lite inställningar som t.ex. VPN server, begränsa fart på gästnätverk etc.
  allt som allt mkt bra mesh men skulle välja M9 om jag handlade idag. den har extra band mellan puckarna och därför skulle jag välja den.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Med TP Links Deco M5 gick det inte att få täckningen i det trådlösa nätverket överallt hemma, hastigheten räckte inte så köpte storebror M9 istället. Det blev bättre men den tappar hastighet mellan puckarna.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Lättare system att installera får man leta efter. Nu har jag testat det en tid på rekommendation och jag måste faktiskt säga att det saknar mycket av det man kan önska som storebror M9 har. Täckningen är sådär och har fått installera fler än 3 puckar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Enkelt att installera.
  Stabilt.
  Prisvärt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Lättinstallerat med suverän täckning och stabilitet. Rekommenderas!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Har haft detta system sedan November 2017 och till en början kändes det halvfärdigt men en rad "självklara" funktioner som saknades. Sedan dess har det mognat och jag har varit mycket nöjd med det då det gett mig bra täckning i hela huset (trähus, ca 150kvm) och även på tomten. Hade jag skrivit denna recensionen för en månad sedan hade det utan tvekan varit full pott men tyvärr släppte TP Link en uppdatering för ca tre veckor sedan som man sedan drog tillbaka snabbt. Uppdateringen har mer eller mindre gjort systemet oanvändbart. Istället för att skicka ut en ny uppdatering som löser problemen så har man inte gjort något alls. Detta har inget med Deco som produkt att göra men jag skulle tänka mig för innan jag köper något alls från TP Link i fortsättningen.

  Tilläggas ska att de som köper systemet idag slipper den felaktiga mjukvaran men man ska ju ha i åtanke att de (TP-Link) förmodligen kommer reagera lika långsamt nästa gång något strular.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Vilket lyft mot vår gamla lösning med en router och en extra access punkt! Snabbare att koppla upp en enhet, snabbare hastighet och bra överlämning mellan noderna. Enda nackdel är att jag inte hittade någon indikation på optimal placering, samt att det saknas väggfäste.
 • Perfekt
  2 år sedan
  2019-02-05
  Köpte dessa för ~2300 kr för några dagar sedan. Har ännu inte upplevt några som helst problem med dem, installerade och uppdaterade dem strax efter installation.

  + Enkel installation via appen
  + Enkelt att uppdatera firmware via appen
  + Enormt bättre täckning än min gamla Asus RT-N66U som sjöng på sista versen
  + Enkelt att låsa IP-adresser samt sätta upp port forwarding via appen
  + Snygga

  - Inget back haul-nät, men det visste jag ju när jag köpte dem samt för det priset är det svårt att kräva
  - Kan ej vägg/tak-monteras. Det är lite synd då formen borde lämpa sig för det.

  Ruggigt nöjd än så länge. Återkommer om de börjar bete sig märkligt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Väldigt enkel installation och det har fungerat över förväntan. Nu får vi samma höga hastighet på alla ställen i vår tvåvåningsvilla. Vilket var min förhoppning också.

  Appen som tillhör systemet är väldigt bra och enkel. Och föräldrakontrollen är superb.

  Enda jag saknar är att ingen av "puckarna" har fler än två ethernet-portar, men det är egentligen inget jätteproblem.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har nu haft mitt Deco M5 i över 3 månader och det fungerar perfekt i vårt enplanshus på 180 kvm. Täcker hela huset utan problem. Gillar speciellt möjligheten att kunna styra barnens möjlighet till WiFi både i antal möjliga timmar/dag samt sätta specifika tider. Kanon att också kunna sätta upp ett gästnätverk. Är helnöjd!
 • Perfekt
  2 år sedan
  1 års användande i 160 kvm hus så är jag mer än nöjd. Har inte haft ett avbrott på mitt trådlösa nätverk. Har även full täckning i garaget (10 meter ifrån närmaste nod), där jag får ut halva bandbredden. Appen är även väldigt lättanvänd
 • Perfekt
  2 år sedan
  Imponerande användarvänligt och dessutom riktigt stabilt system. Har fler än 20 enheter inkopplade i Deco och har aldrig haft några störningar. Snygg och enkelt OS.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Extremt enkel att komma igång med (max 10 min) med hjälp av en app i mobilen och äntligen fick jag täckning överallt även ute på altanen. Drar bort en stjärna för att man är tvungen att starta om första accesspunkten(routern) för att få senaste säkerhets/virusdefinitionerna. 3 års inbyggt virusskydd får man med, sätter eventuellt infekterade enheter i karantän.
  Väldigt nöjd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Efter den senaste uppdateringen har alla stabilitetsproblem försvunnit så lägger tillbaka mitt omdöme.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Inte alls nöjd, men man kanske får vad man betalar för. Appen var hyffsat enkel därför ger jag den 3 stjärnor istället för 1. Fick inte alls någon bra täckning på 3 enheter i en lägenhet på 130kvm även fast jag testade olika placeringar, och utan nämnvärt tjocka väggar eller annat som stör. Och då ska 3 enheter funka upp till 420kvm enligt TP-Link. Och det var just för täckningen jag investerade i Mesh, men fick lämna tillbaka dom, och letar vidare efter någon som håller vad dom lovar.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt värdelösa! Det fungerade bra ett tag men sedan så slutar de fungera då och då. De av någon anledning ibland stänger vissa portar på rautern så jag kan inte vara ute på internet men jag kan fortfarande prata med vänner.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  *Update 180507*
  Har varit i kontakt med TP-link support som gjort sitt bästa för att hjälpa mig. Trots detta har jag inte lyckats skapa ett stabilt nätverk på en lägenhet på 140 kvadratmeter. Började med ett 3-pack som skulle teoretiskt täcka allt men var tvungen att utöka så jag hade 5 enheter tillslut.

  Några månader senare har jag tyvärr ännu inte löst problemen med instabilitet via någon programvaruuppdatering. Jag lyckades att lösa det själv genom att använda decos i kombination med varsin gammal elnätsadapter WPA4220. Enda nackdelen är att jag inte kan utnyttja mesh-teknologin för att komma upp i tidigare 150 mbit/s i yttre rummen utan kommer enbart upp i 20 mbit/s vilket är en begränsnings av de gamla elnätsadaptrarna.

  Produkten funkar bra i små hem men inget jag rekommenderar om man har större krav på nätverket vad gäller stabilitet och låg latens för exempelvis spel.

  *Originalomdöme*
  Köpte till enstaka Decos i september 2017 för att utöka nätverket efter att jag har köpt ett 3-pack.

  + Enkel installation
  + Bästa kundsupporten på länge
  + Enkel app för familjekontroll
  + Väldigt bra täckning och hastighet

  - Enbart 2 ethernet-portar per Deco
  - Går inte att fästa på vägg eller tak
  - Tappar koppling till internet i 30-90 sekunder ett par gånger per dag

  Hade lite problem med instabilitet men håller på att lösas efter kontakt med TP-link support i Sverige.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt enkel att installera, gick snabbt och lätt att förstå. Jag gav nätverket samma namn och samma lösenord som det gamla och slapp då ansluta all utrustning igen, det skötte sig automatiskt.

  Fick lite strul efter att jag hade uppdaterat Deco till nyaste programvaran, då klagade den plötsligt på att ena pucken var för långt bort och inte fick kontakt, den funkade kanon innan uppdateringen. Men efter lite omflyttning så var det up and running igen och har gått kanon sen dess.

  Appen man styr och kontrollerar med är bra, lätt att se så att alla enheter är uppkopplade osv, enkelt också att styra nätet och surfen till de enheter som är anslutna.

  Räckvidden för en puck är inte super bra (uppskattningsvis ca 6-7 meter om signalen ska gå genom en yttervägg, vilket ju är mycket mindre än min gamla router), så min förhoppning om att på detta sätt få bättre Wifi även ute i trädgården tror jag nog skiter sig. Men täckningen inne i huset är mycket bättre och streamingen från Netflix och Cmore flyter på felfritt, stor skillnad mot innan, då tv:n står så långt bort från inkommande fiber och då även gamla routern man kan komma i vårt hus. Helt klart nöjd med bytet från min 4-5 år gamla TP-link router.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu kört med Deco M5 i några dagar och jag är imponerad! Hastigheten är betydligt högre än med min gamla Airport Extreme AC router och täckningen är suverän, har inga blind spots längre.

  Installationen gick väldigt smidigt och jag hade allt uppe på ca 20minuter.
  Jag kan enkelt se aktuell förbrukning på dom olika enheterna. Jag har fortfarande inte börjat experimenterat något med antivirus m.m utan det får va på än så länge.

  Eftersom man även bör ta upp negativa aspekter så kan jag nämna att man inte kan konfigurera den hur som helst utan man är rätt låst till dom få val som går att göra men för mig räcker det ändå.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är den billigaste av detta slag och det märks efter ett tag. Installationen gick snabbt med undantag att appen kraschade en gång när jag höll på med installationen.
  Att lägga till enheter gick snabbt och bra ända tills jag upptäckte att det inte finns WPS så alla mina enheter som kräver det går nu inte att använda.
  Till en början var det inga som helst problem med snabbheten i nätet men när jag upptäckte att det fanns en firmware-uppdatering och installerade den så började problemen.
  De tre Deco-enheterna tappade kontakten med varandra. Appen hittade inte alla Deco-enheter. Det blev lite bättre när jag startade om den enhet som är ansluten till mitt ADSL-modem men fortfarande efter omstart av alla enheter inklusive telefonen med appen så är det:
  - Instabilt. Deco-enheterna tappar ofta kontakten med varandra. Ibland flera gånger per dag. Det fungerar att använda dem så jag vet inte om det är appen det är problem med. Jag har senare märkt att om någon av enheterna laddar upp mycket data så tappar Deco-enheterna kontakten med varandra.
  - Ibland blir det avbrott i förbindelsen, tex jag kan inte surfa eller göra något alls men det löser sig själv efter några minuter fastän det lyser grönt op Deco-enheterna. När jag då kollar i Deco-appen så klagar den då att den inte har kontakt alls med Deco-enheterna.
  - Appen, i stort sett varje gång så när man startar appen så säger den att den inte har kontakt med Deco-enheterna men går man vidare i appen så då finns det kontakt.
  Det finns också en ställe i appen där man kan få reda på händelser som har hänt. I mitt fall får jag upp händelser som har hänt mina enheter 3 veckor innan jag köpte Deco-systemet.
  - Trögt i nätet ibland av någon helt okänd orsak.

  Så vill man ha ett stabilt och enkelt system att administrera så bör man satsa på något annat även om det är lite dyrare eller vänta tills de flesta buggarna är fixade.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rullar på fint än så länge. Har absolut fått stor nytta av den.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har inget att klaga på fast jag har bara haft denna produkt i 3 dagar men funkar hur bra som helst enkel installation lägga till noder hur enkelt som helst öppna port funkade också bra
  Har 30 ner 2,5 upp och får ut av detta 29 ner i alla rum och 2,30 upp och full täckning
  har inget att klaga på ännu

  Den lilla klagan jag har är att det inte går att se om man är uppkopplad til 2,4 eller 5GHz bandet plus att man inte kan välja vilket band man vill koppla upp sig till

  På grund av det blir det bara en 9 i betyg
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra täckning och plus för bra app och säkerhet. Saknar väggfäste.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Förkastligt dålig produkt. Den är möjligtvis bra för de som kan inget eller inte bryr sig om nätverk. Men min upplevelse med den var hemsk.

  Första timmen strulade med att komma förbi steget att ställa in Wifi-nätverk, vilket inte gick för jag kom inte åt Internet (deras cloud inloggning). Konstigt nog flashade det precis innan något som såg ut som att jag faktiskt hade internet. Det handlade om simpel MAC-låsning vilket kunde fixas enbart genom att plugga in en ethernetsladd till en laptop i andra uttaget och godkänna enheten (Bahnhof... urk).

  Nåväl. Nästföljande timme gick åt till att tappa kontakten till Deco nätverket i appen. Försök igen försök igen försök igen. Ändringar togs inte. Allt var segt som sirap pga att det antagligen måste gå via deras cloud portal. Gav upp efter någon timme och startade om en enhet som "tappats". Därefter verkade saker ordna upp sig!

  Kunde sätta upp port-forwarding, dns... eh ingen inställningar egen dns eller dhcp-server. Ok.. inte heller ändra den man får externt?? Uh. Vänta nu, port XXX forwardas inte men några andra gjorde det? Oh men nu dyker en firmwareuppdateringsnotis upp (samtidigt som en enhet tappas bort igen). Börjar uppdatera och det tar ett tag. Efter omstart får jag samma notis igen. Ok kanske uppdaterar i två steg router och sen noder? Och vad händer efter detta? Jo jag får notiser om att nya enheter upptäckts som redan är i nätverket. Port-forwarding slutar fungera helt för de portar som nyss funkat.

  Observerar att jag även fick sämre ping på min 2.4GHz dator under spelande. Testade torrents och den brakar inte ihop iaf av den trafiken. QoS fungerade inte med "spel" och "film" som prioritering utan var tvungen att prioritera själva maskinen.

  Kollar hur den lägger upp sig själv över WIFI-kanalerna och ser att alla puckar är konfigurerade mitt i smeten på kanal 7 + 11 och likadant på 5GHz. Så ingen hänsyn till krockar görs.

  Några positiva saker ska jag ge:
  + Bättre hastighet än tidigare Asus N-router. Även på 2.4GHz på samma avstånd.
  + Paketering och utseende har man satt prio på.
  + Klarar torrents utan att kajka ihop om du prioriterar enheter rätt.
  + Kan ge dig motion om du måste passa enheter som "tappas".
  + Lätt att sätta upp föräldrakontroll och QoS.

  Negativt:
  - Buggiga som fan.
  - Ger sken att vara fina bra saker men i själva verket gjorda av satan.
  - Gjorda för puckon (kan vara ett plus)
  - Instabil ping även vid icke tung trafik. Dock inget chockartat.
  - Cloud-konto vilket inte bara ger skönt lagg i konfig utan kan även vara seriöst säkerhetshål med tanke på vilka mjukvaruexperter vi har att göra med.
  - USB-sladd + ethernetsladdar sticker ut lite spritt så ser inte lika gulliga ut längre.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har under många år haft problem med ett flertal routrar. Dom slår ifrån samt att Wifi-täckningen försvinner titt som tätt.

  Nu bor vi i ett hus på två plan, totalt 250 kvm och min Asus RT-AC66U hade inte en chans att täcka ens en fjärdel av huset. Blev rekommenderad detta systemet och köpte det när Kjell & Company hade 20% rabatt på ett köp här om dagen i den lokala butiken.
  Gav strax under 2400 kr för det.

  Systemet var barnsligt lätt att installera och fungerar klockrent! Jag får ut nästan full bandbredd i hela huset samt över hela tomten som är närmare 1000 Kvm.

  Med tanke på att vi har många "smarta-Hem" lösningar så är vi beroende av ett Wifi med bra täckning.

  Vi ville ha ett Wifi som bara ska funka i alla lägen, vilket det gör nu!

  Kan verkligen rekommendera denna lösning för er som vill ha ett väl fungerande Wifi-nätverk!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Deco m5 är det mest prisvärda mesh-systemet! Otroligt bra hastighet med Ethernet backhaul mellan noderna. Stark rekommendation!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  +Enkel installation.
  Bra fart. Har 100mbit och får ut 98mbit på wi-fi till telefonen.
  Smidig app. Kan enkelt styra de funktioner man vill.
  Lätt att placera.
  Bra med ethernet portar (2st/nod) till exempelvis Nas stereo mm.

  -Kan inte styra vilka enheter som ska ha 2,4 eller 5G, systemet känner själv av vilka enheter som "behöver" mer fart.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt enkelt att få ordning på wi-fi t hemma, har provat otaligt många andra märken, som strulat och varit svåra att installera, men dessa bara fungerar, och är väldigt enkla att installera.
  En på ovanvåningen, en på altanen och en mitt i huset, och får acceptabel täckning i hela huset, och även på större delen av tomten. Funderar på att komplettera med en till, så jag får full teckning över allt?
  Har testat och får 104/105 (100/100) i större delen av huset.
  Rekommenderas verkligen!
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Segt, långsamt och krångligt. Dessutom lämnar enheterna en del skräp i nätet. Men visst, de kanske är ok för den som inte vet bättre eller ställer högre krav?
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Flickvännen fick fiber installerat och den medföljande Technicolor AP'n lämnade en del att önska gällande mottagning. Köpte denna mest på mest på test, och den fungerar jättebra.

  Har två puckar på mellanvåningen och en i källaren. Hon har nu >100 Mbit från Bredbandskollen i hela huset samt större delen av trädgården (sämsta stället i trädgården >50Mbit) Använder två av puckarna som trådlös klient för IP-tv-boxarna (varför kommer inte ip-boxar med wi-fi 2017??).

  Installationen i mitt fall strulade en del, mitt exemplar hade förmodligen varit ut hos kund, då alla enheterna var tvungna att reset'as innan de kunde installeras. Manual och app var inte till någon som helst hjälp för att klura ut att så var fallet, utan status-led-blinket som var fanns inte som alternativ under installationshänvisningen.
  Men bara den saken var påkommen och ur världen var installationen föredömligt enkel, nästan Apple-smidig.

  Två saker till som stör mig:
  - Man måste skaffa konto hos TP-link för att kunna köra igång installationen.
  - Remote-konfiguration är alltid aktivt (har inte hittat något sätt att stänga av). Inloggningen skyddas bara av anv/lösen till ens TP-link konto. Känns kanske inte riktigt 2017 säkerhetsmässigt.