Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Panasonic Leica 8-18/2,8-4,0 DG Vario Elmarit ASPH

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Panasonic Objektiv (42)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 14 dagar sedan
  Överraskande bra objektiv. Knivskarpa bilder rakt igenom vid bländare 4 till 8.
  Det är nog inte själva upplösningen som rent tekniskt är så mycket bättre än andra Panasonic objektiv utan mikrokontrasten.
  Möjligen har jag fått ett ovanligt välgjort exemplar.

  Har inte testat bländartal över 11. Ångrade faktiskt köpet strax efter jag lagt ordern. Men när jag väl börjat fota med objektivet så blev det snabbt mitt favorit objektiv.

  Det som gör objektivet så kul att fota med är att skärpedjupet är enormt och mikrokontrasten så fin. Allt blir skarpt. Bilderna vill liksom krypa mot dig.

  Micro Four Third (MFT) sensorn ger dig vid motsvarande 20 mm (F.4) fullformatsobjektiv ett skärpedjup som ligger från 1.09 m till oändlighet när du fokuserar 3 m bort.
  Ett fullformats objektiv 20 mm (F.4) ger ett skärpedjup från 1,92m till 6,92 m.

  Om du vill uppnå samma skärpedjup med ett fullformatsobjektiv behöver du använda bländare 12,7, vilket är lite opraktiskt då det minskar skärpan i bilden.

  Saknar dock verkligen bildstabiliseringen som finns i många övriga panasonicobjektiv (Power IS). Det här objektivet hade då varit den perfekta kompisen till mitt lilla GX800 kamerahus (ingen bildstabilisering).
  Till skillnad från andra ultravidvinkelobjektiv har detta objektiv en filtergänga, vilket är praktiskt om man vill använda filterhållare. Har problemfritt kunna använda Nisi filtersystemet M75 med 8 mm. Filtergängan var det som gjorde att jag valde bort Olympus ultravidvinkel.

  Uppdatering: Har nu matchat objektivet vid bländare 5,6 och vid brännvidd 12 och 18 mm och finner att det är signifikant bättre än Panasonic 12-35/F2.8.II.
  Vid 12 mm F5,6 är det även snäppet skarpare i periferin än min Panasonic Leica 12 mm/F1.4.
  Jämför jag dessutom med min fullformatskamera Canon Canon 6D med 24-105/F4 L med så tycker jag det är en signifikant skillnad i bildkvalitet vid kanterna vid 24 mm fullformat (12 mm MFT). Betydligt mindre kromatisk abberation med det här objektivet.
  Det här objektivet känns som en fullträff, bra resultat rakt igenom vid alla brännvidder och i stort sett alla bländare under 11.
  Det är intressant att notera att mitt Panasonic 12-60/3,5-5,6 slår samtliga min "topp" objektiv vid brännvidd 12 mm förutom detta objektiv.