Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony MDR-XB950B1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.23)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  2 år sedan
  Katastrofalt dålig byggkvalitet, spricker direkt du tappar dom från 30 cm höjd!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud, usel byggkvalitet.
  Som Huggen redan nämnt har fästena på lurarna dålig hållbarhet. Det vänstra fästet sprack för ett par dagar sedan, följt av att det gradvis började ramla bort plastbitar tills dess att hela vänsterluren idag lossnade från huvudbygeln.
  Den föregående modellen, XB950BT, led av exakt samma problem, och det är väldigt märkligt att de inte åtgärdat det på B1-modellen trots att den kom tre år senare.

  Om du går i köptankar så rekommenderar jag att du tar en titt på 950N1 istället, som åtminstone på papperet verkar ha bättre hållbarhet tack vare avsaknad av externa skruvar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Haft denna nu i 4 månader. Jättenöjd. Fantastisk bas. Bra räckvidd för Bluetooth i bostaden och bra batteritid. Fått den att fungera med mobilens bluetooth, men ej lyckats än med laptopens (Windows 7). Den är värt pengarna ändå.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Helt ok ljud och smidig att para med bluetooth.
  Är dock på tok för ömtåliga. Fästena ovanför själva lurarna är av tunn plast och "ihåliga". Ena sprack efter 2 månader när jag tog upp dem ur väskan hållandes ena luren, vilket leder till att luren hänger löst i kabeln och de är oanvändbara.
  Lämnade in på RMA (hos webhallen där jag köpte dem). Men de bedömde att det var handhavandefel. Efter diskussion erbjöd de att skicka till bedömning hos Sony. Fick följande mail från Sony när jag frågade vad som skulle hända om de också nekade:
  "Hej
  Om det inte omfattas av garanti är kostnaden 385kr + Moms samt frakt 107kr + moms. Detta är ca priser. Skrot är aldrig kostnadsfritt. Det kostar 385kr + moms."
  Detta är alltså för kontroll, inte inklusive reparation såvitt jag förstår.
  Jag valde att inte skicka dit dem då jag inte vill riskera att bli av med ytterligare 450 spänn. Skulle ändå bara sälja dem vidare om de hade fixat dem då jag behöver hållbara lurar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bra design, bekväm och otrolig bas!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fett bra bas, perfekta till gymmet också.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ojojoj... Vilket ljud (bas).

  Jag tror att dom som klagar över för mycket bas och burkigt ljud har glömt bort Sonys app som man ställer in basen på. Ett exempel som jag kan förmedla är att jag tittar på Youtube på TV:n med blue-tooth till hörlurarna. Jag öppnar appen på mobilen och ställer in ljudet i hörlurarna som kommer från tv:n som jag vill ha det sen stänger jag bara av appen i mobilen. Hörlurarna behåller inställningarna som jag har valt utan att appen behöver vara på. Basen ruskar verkligen om, Jag skulle kunna säga att jag trodde inte att man kunde uppleva detta med ett par hörlurar.

  En sak som man bör tänka på att den audiokabel hane-hane 3,5 kontakt som följer med är specialanpassad. Den ser ut som en vanlig audiokabel hane-hane 3,5 men med en liten fas i botten på den ena sidan av kontakten så att det går inte att koppla hörlurarna med en vanlig audiokabel hane-hane 3,5 för då får du inget ljud.

  Alla har naturligtvis olika smaker gällande ljud men jag ger dessa en 10 i betyg.

  Bara att gratulera Sony för denna produkt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte för 799 på rea. Fantastiska. Bluetooth klarar att synka med allt jag provat, TV, dator, mobil, surfplatta oavsett märke. Det går snabbt dessutom. Däremot ingen noice cancelation. Ligger skönt runt öronen i flera timmar.

  Mitt omdömme är baserat på priset 799:-. På ord pris hade jag aldrig köpt dom då det finns bättre alternativ.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  bra men för mycket bas så ljudet blir dovt
  röst som irriterar samt ej steglös volym
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dessa för 899 kr på mellandagsrean och för dessa pengar får man oerhört mycket ljud! Gillar man bas så är dessa lurarna för dig. De sitter skönt runt öronen tack vare de mjuka kuddarna. De är dessutom lätta så de tynger inte ner alltför mycket. Finns även en Sony app man kan ladda ner för diverse effekter men jag tyckte inte det var något speciellt. Har inte testat mikrofonen men dessa brukar inte vara något vidare på denna typ av lurar. Är heller inte varför jag köpte dem. Hade den haft brusreducering så hade det varit en fullpottare, men det är kanske för mycket begärt med tanke på prisklassen. Rekommenderas varmt!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rätt så sköna att ha på sig, känns inte så tunga eller klämmande.
  Batteritiden är ju kanonbra, och om man gillar bas så är dom förstås ett mycket bra köp :)

  Jag tycker dock att mina Plantronics Pro-lurar känns mer gedigna, typ dyrare känsla i byggkvalitet. Även ljudet skulle jag säga är strået bättre i mina Plantronics. Däremot är Plantronics klumpigare och mikrofonen är helt värdelös vid samtal.

  Köpte dessa på rea och är mycket nöjd, kan varmt rekommendera dessa!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bäst Hörlurar jag har haft på länge... Köpte för 1200 och funkat väldigt bra än så länge.