Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ultimate Ears UE Wonderboom

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ultimate Ears Mobilhögtalare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.35)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Jösses vilken högtalare. Jag har alltid varit skeptisk till små mobila högtalare och aldrig sett poängen med dem då mobilen själv klarar att spela rätt så bra nuförtiden. Herre jösses vad fel jag haft hela tiden. Nu fick jag med en gratis med en telefonbeställning och ljudet är otroligt. Klart, högt och inte helt utan bas. Basen är vad man kan vänta sig men kompositionen och klarheten är över all förväntan. Den är dessutom vattentät. Jag slängde den i en hink med vatten varpå den tystnar, men stoppar man ner handen känner man vattentrycket och den börjar låta så fort man plockar upp den igen. Jag är förbluffad över vad man får i ett så litet paket.

  Skulle jag rekommendera folk att köpa den: NEJ!
  Varför: Ja du kan ju själva tänka dig hur det kommer låta på varenda strand, tåg och trädgård i sommar. Det kommer låta förfärligt med 10 despacito, 14 solo och 36 jag går och fiskar på samma gång.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag fick denna lilla högtalare på köpet då jag beställde en ny telefon via Telia. Normalt brukar det ju inte vara så bra kvalitet i lockvaror. Så jag blev positivt överraskad när jag testade Wonderboomen.

  Ljudet är mycket bra för att komma från en så liten högtalare, hela burken är stor som en större tekopp. Ljudet var så bra att jag var tvungen att jämföra den med vår Beolit 17. Den kunde inte mäta sig med Beoliten i fyllighet och bas så klart men den låg inte hästlängder efter.

  Att den sen är vattentät, har 10-20 timmars driftstid gör den till den perfekta semesterhögtalaren, vid poolen, i badrummet eller på stranden.

  Den går bara att koppla in via blåtand men det har ju alla prylar nuförtiden så det utgör inget hinder.

  Nu kanske det inte är någon slump att det är bra grejor, företaget (Ultimate Ears) som tillverkar denna fina lilla högtalare ägs av Logitech.

  En lysande tiopoängare (även beaktat ordinarie pris)!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Sjukt stryktålig! Testat att spela under vattnet, släppt från 1,5 m höjd rakt i stengolv, kastat nerför trappor, och använt den som fotboll - den fortsätter spela helt opåverkad.
  Perfekt att ha med sig på resan alltså. Sett till ljud/tålighet per krona är detta ett utmärkt köp.

  Plus:
  Stryktålig och vattentät
  Bra batteritid
  Bra ljud för storleken
  Enkel att använda och styra musiken från högtalaren

  Minus:
  Lite lång laddningstid
  Kort laddsladd
  Ljudet kan hacka om mer än en telefon är ansluten till den, även om telefon nr 2 inte används.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  I förhållande till andra talare av samma typ så har den klumpig format som inte passar i nån ficka eller mindre väska, hårda knappar och högt pris! Antingen gillar man den eller inte! Formatet drar ner betyget lite. Denne låter mycket bra inom alla frekvenser och det var ett fynd för lågt pris för 500kr 2018., Annars skulle jag aldrig ge 800 för en klumpig sådan :/ Stereo läge finns ej med 2 högtalare! Ljud vid avstängning/påslagning är lite irriterande, högljud plupp plopp flipp...så glöm att kunna starta den tyst när någon i rummet intill är känslig. Ingen indikator för batteri utan krånglig tryck hit o dit fason som inte fungerar! Handgranat med kors på, så man kan be bön också :D Vattentät som de flesta andra talare, ska jag dyka med den eller?! Trams!
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Köpte 2 st då man fick dom för 444 kr men blev besviken på ljudet även när båda var sammankopplade och lämna tillbaka dom direkt.
  Köpte 1 st JBL Flip 5 istället och den spelade både djupare och högre än de andra högtalarna tillsammans men kosta lika mycket som se två tillsammans.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kul bra grej. Kul form, bra ljud, smart design, gedigen och praktisk. A+.
  Runt 500-lappen (kanske t.om ännu högre) känns den väldans värd.

  **********
  UPPDATERING 2020-03-07
  Försöker felsöka ett problem med att bluetooth-kopplingen till högtalaren antingen stryper eller helt mördar mobilens (Lenovo P2, Android 7.0) wifi-koppling. Vet inte vad det beror på. Har aldrig hänt med andra högtalare. Så fort man stänger av högtalaren börjar Youtube spela filmer normalt igen. Det här gör Wonderboom halvt meningslös för mig, så det blir ju från 10/10 till 5/10 då. Förhoppningsvis kan man hitta en lösning.
  **********

  Hade inte direkt tänkt ersätta min JBL Go, som jag tyckte var i princip perfekt för sitt format och min användning när jag köpte den för ett antal år sedan. Men så såg jag en svart/vit sådan här på rea på Webhallen för 399:-, tyckte den verkade som en potentiellt kul och vettig uppgradering, och köpte en blå/orange för 499:- från Telenor istället.

  För mig är färgen definitivt värt en extra hundralapp. Ofantligt mycket roligare med lite färg. Designen på den här bara skriker ju om att vara lite ananasmärklig. Dessutom matchar färgerna mina handdukar i badrummet, vars krokar man kan hänga den ifrån. Perfekt.

  Tycker verkligen om den udda formen och designen. Den ser knappt ut som en högtalare, så åtminstone i början känns det underligt att det är en. Som en TV i form av en banan, fast funktionell.

  Kontrollerna är väl integrerade och smidiga. Volymkontrollen kanske är lite form över funktion då fysikens lagar kräver mottryck, men det är bara att grabba tag i granaten och trycka med tummen. Invirningen i tygmaterial gör att den också känns annorlunda. Och den passar bra i näven. Om den inte gör det kan man bära den i den grova men något elastiska snodden, som också är en kul och praktisk grej. Däremot kanske den är lite bullig för fickor och sådant.

  Men all form och design hade inte spelat någon roll om det inte hade varit för att ljudet är en markant uppgradering. Siffrorna berättar ungefär halva historien. 17W gentemot 3W i JBL Go. Wonderboom låter kanske inte riktigt 5.66667 gånger så bra, men åtminstone 2.83333. Över hela registret, men särskilt basen, som den faktiskt producerar lite, inte så det blir dunkadunka på långa vägar, men så det tillför lite värme och fyllighet. De klarar också av att låta högre, men det kan börja låta lite skränigt när man närmar sig toppen.

  Trots större volym, effekt och storlek på allt jämfört med Go, så är högtalaren fortfarande ganska liten och har sina begränsningar. Större lokal eller grövre utomhusradie så känner jag att jag skulle satsa på något biffigare. Men för mitt badrum är den runt 230% kapabel..

  Vet inte exakt hur vida vinklar den sprutar ljud i, men det är någonstans mittemellan 360 grader och en vanlig platt högtalare. Finns mellanrum mellan elementen liksom. Så ljudet är inte helt enhetligt oberoende av var man lyssnar ifrån.

  Vattenskydd enligt IPX7 ska det vara. Kanske att man vågar lägga den i badkaret nån gång. Vid exponering för salt, klor, ska man visst helst skölja av den i rent vatten och låta torka helt innan laddning, då de substanserna kan degradera vattenskyddet i längden. Jag skulle nog vilja skölja av tvål också, kan ju bli geggigt.

  Batteritiden har man inte hunnit få en uppfattning om än, men påstås vara 10 timmar, vilket dubblar JBL Go och känns dugligt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  För 500-600 kr är den mycket bra 👍🏻. Tycker inte UEs andra Bluetooth högtalare imponerat men detta var en riktigt positiv överraskning. Den spelar rent och rätt högt för sin storlek, både mellanregister och diskant låter bättre och klarare än andra UE högtalare jag lyssnat på. Och basen är ok med tanke högtalarens storlek. Wonderboom har bättre tonalitet jämfört med den dova avrullade klangen från andra UE högtalare.

  Battertiden är rätt bra så där finns inget att klaga på för min del. Och att den är väderskyddad känns tryggt om man glömmer den ute i regnet eller använder den i närheten av vatten.

  Tog ett tag innan jag hittade volymknapparna bara 🙈. Ingen aux in endast Bluetooth, lite synd då det är bra att ha ibland.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket ljud i liten högtalare! När den här högtalaren kom på posten blev jag först förvånad över hur liten högtalaren var men sedan lika förvånad över hur bra ljudet kunde vara i en så liten högtalare. Bra bluetooth som inte tappar ljudet som flera andra mobilhögtalare jag testat. Du ska tydligen kunna bada med högtalaren också, det har inte jag gjort men skönt att veta att den tål vatten när man tar med den till parken eller stranden.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Alltså WOW! Vilket ljud! Enkel att parkoppla med mobilen och ljudet är faktiskt jäkligt bra för att va från en sådan liten högtalare!
  Inte hunnit testa dess tålighet men om den tål allt den sägs göra så är det ju ännu mer fantastiskt! Löp o köp!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Med tanke på storleken och prislappen (700-800 SEK) är denna mojäng fantastisk.
  Bra bas, kan spela relativt högt, bra batteritid.

  Trevlig att ha på mitten av matbordet när man har gäster och sitter ute i trädgården.

  Grannarna lackar inte ur, för man behöver inte spela så högt för att alla ska kunna höra tack vare 360-funktionen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En mycket bra minihögtalare med riktigt bra ljud som går att parkoppla om du har två! Perfekt till badrummet, balkongen eller stranden!

  + Riktigt bra ljud (**detta även Enligt M3 (m3.idg.se) som provat flera trådlösa högtalare med bluetooth)

  + Stöt och vattentålig

  + Liten och smidig och även snygg i svart

  + Fick två av dessa högtalare gratis när jag köpte två nya mobiler!

  M3 skriver följande i sitt test:

  Bäst ljud i testet
  Ultimate Ears andra högtalare i testet är Wonderboom och detta är den bästa vårt test när det gäller ljudet. Hade detta varit det enda kriteriet hade Ultimate Ears Wonderboom varit vår testvinnare. Basen är tung och stark, mellanregister och diskant precis så rena, klara och krispiga som vi önskar och fylligheten imponerande.

  På plussidan finns batteritiden på tio timmar och IPX7-klassningen som innebär att den är vattentålig. Ultimate Ears Wonderboom kan med andra ord tryggt tas med ned till vattnet och tappas ned i detta.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Mycket ljud i förhållande till storleken och priset!
  + Bra batteritid (bättre än specad, upplever jag)
  + Jag upplever att den låter bättre än JBL Charge som kostar det dubbla

  - Lite knepigt användarinterface

  Finns självklart större och dyrare högtalare som låter bättre, men vad kan man egentligen begära?
 • Bra
  2 år sedan
  Hoppla! Köpte en till dottern som fyllde år och med tanke på priset och utseendet så trodde jag att denna skulle vara lite plastig och lätt med halvkasst ljud.

  Tänk vad fel man kan ha, riktigt bra för pris och storlek, känns gedigen och levererar bra mycket bättre ljud än vad jag trodde. To m sonen som spar till en JBL Extreme med bättre bas och högre ljud kommer nu köpa denna :)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Den levererar mer än jag kunde önska för storlek och pris. Mycket positivt överraskad!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Förvånansvärt fylligt och rappt ljud från en så pass lite högtalare. Bättre bas om högtalaren ställs en bit från vägg eller i en hörna. Enda anmärkningen är de otydliga knapparna för play/paus på ovansidan. Kunde vara mer tydliga, speciellt med tanke på de övertydliga dito för volymen. Jag gav 590 kr på Elgiganten och det är den definitivt värd!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna lilla manick till sonen i julklapp.

  Numera är det jag som använder den för det mesta, vilket oerhört engagerande ljud, i synnerhet med tanke på storleken. Saknar faktiskt inget utan är supernöjd!

  Sonen gillar förutom ljudet "handgranats-designen" och att den flyter.... helt okänslig för yttre omständigheter!

  Av alla bärbara högtalare jag haft är denna utan konkurrens den mest vettiga, om man vill ha en smidig snygg (Gullig!) välljudande högtalare för vettig peng är den en fullpoängare!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra och smidig högtalare som passar till det mesta!
  Ljudet är mycket bra, framför allt i de högre registrerna. Kristallklart och relativt balanserat. Det enda man kan anmärka på är den lite sämre basen. Men för storleken och priset är ljudet fantastiskt.
  Batteritiden är hyfsat bra. Håller relativt länge, dock inte om man lyssnar på högsta, vilket man kan förstå. Man kan få reda på ungefär hur mycket batteri som är kvar genom att klicka på båda volymknapparna.
  Byggkvalitén är anmärkningsvärt bra. Den känns verkligen välbyggd och uttänkt i minsta detalj. Stöttålig är den då jag tappat den från ca 1 meter rakt ner i asfalt några gånger utan minsta repa. Ännu ett plus är att den är vattentålig vilket ökar möjligheterna ännu mer.
  Värt att säga är att man ska komma ihåg att tvätta den efter bad i saltvatten, samt att vara försiktig med laddporten. Min laddport har börjat glappa, men det kan jag se bort från om man tänker på de alla andra fördelarna med UE Wonderboom.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag kör två stycken Wonderboom parkopplade och är nöjd. Väldigt spelglada. Hade jag kunnat önska något är det att UE släppte en kompatibel basmodul så hade ljudet upplevts mer komplett. Saknar de lägre registren en aning. Observera att det fortfarande är mono vid parkoppling. Som badrumshögtalare fungerar en ensam enhet helt utmärkt för lite nyheter och skvalmusik på morgonen.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra batteritid och ljud, så länge man inte lyssnar på metal! Trodde att något lossnat och låg och skramlade men när jag satte på lite vanlig skvalmusik lät det bra igen.

  Det går att spela bra högt utan att det distar.
  Man kan ju såklart inte ersätta större högtalare med denna men till det den är tänkt för fungerar den utmärkt!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra ljud i den här högtalaren och framför allt är jag imponerad av batteritiden. Jag spelar inte på högsta volym utan har musiken i bakgrunden, så lågt att det går att föra ett normalt samtal. Drygt 20 timmar har jag lyssnat på den hittills utan att behöva ladda den och batteriet är inte slut ännu. Bra kvalitet på delarna även om jag inte testat att bada med den.

  Den är snabb och lätt att para ihop med olika BT-enheter.

  Det finns inte så mycket negativt att skriva men jag irriterar mig på ljuden som högtalaren utstöter när man kopplar den till/från ljudkälla och jag har inte hittat något sätt att stänga av detta. Sen hade det inte skadat om det gick att se hur mycket återstående laddning batteriet har.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För en tusenlapp går det nog inte få mycket bättre ljud. Pluspoäng för enkel synkning, stora knappar och stöt + vattentålighet. Man märker att lägre frekvenser är dess svaghet men det får man nog räkna med i ett så litet format.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket prisvärd. Bra ljud, bea batteritid och vattentålig.