Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony STR-DN1080

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surroundförstärkare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Testat i ett par månader nu och med tanke på priset är det full pott. Riktigt bra ljud! DTS HD-MA låter fantastiskt och Dolby Atmos och DTS:X låter ännu bättre! Bytat från Pioneer Vsx-921 och upplever inte menyer osv som speciellt långsamt jämfört med den. Mina tungdrivna B&W 683 låter riktigt bra med denna förstärkare!

  Music Center appen fungerar över förväntan.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 dagar sedan
  Har haft den ett tag bra och enkel driver mitt system super fick köpt en ny på Elgiganten så nu slipper man ljudet ifrån den
 • Mycket bra
  7 dagar sedan
  Några har skrivit om ett pipande ljud. Sony måste ha fixat till det för min piper ingenting i standby-läge eller överhuvudtaget.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Skulle avråda folk från att köpa någon av de nuvarande förstärkarna som Sony har att erbjuda. Till att börja med har de mindre funktioner än föregående modeller (Vart tog Advanded Auto Volume vägen?), men sen använder de också billiga komponenter som piper outhärdligt i standby, som ni kan läsa i flera omdömen här nedan. Detta gäller inte bara deras förstärkare, utan många av Sonys TV-apparater tjuter på samma sätt.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  En mycket bra förstarkare som gör sitt jobb mycket bra.
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Förstår inte varför alla är så nöjda med denna. Tycker det mesta är väldigt störande i hur den beter sig.. Home menyn kommer upp flera ggr om man byter källa å massa annat skit.. Har väl med firmware uppdateringen till eArc kompatibel att göra men sony verkar inte bry sig om att fixa.
  Anledning till köp av denna var hdr å 4k.. Inte värt det än så länge iaf.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Har haft denna surround-receiver i någon vecka nu, efter att tidigare kört på bland annat Onkyo och Yamaha.

  Jag gillar gränssnittet, det är trevligt med lite mer visuellt och jag känner igen vissa delar i utformningen från Sonys konsoler, bluray-spelare osv. Det enda som jag tycker är lite synd är att det precis som på deras äldre bluray-spelare blir påtagligt att den inte har så mycket processor(?) att hantera gränssnittet, det blir lite tänketid som verkligen är i-landsproblem att klaga på... men det är ändå lite små störande.

  När jag ändå är inne på spåret med tid... Jämfört med min Onkyo tar kommunikationen mellan digitalbox och receiver längre tid. Det spelar absolut ingen roll om jag sitter med en ps4 eftersom den inte direkt skiftar så mycket, men digitalboxen skiftar ljudformat, upplösning etc hej vilt. Så helt plötsligt tar det tid att zappa. Tråkigt - men som sagt verkligen inget jätteproblem egentligen.

  Ljudbilden i Sony har jag alltid upplevt som lite speciell. Ända från en tämligen gammal stereo till denna receiver så upplever jag det som att Sony vill ha tydlig diskant och mycket bas. Dessutom vill de flytta ljudbilden bakåt, så att den omsluter lyssnaren neutralt istället för att komma framifrån. Då mina frontar är av betydligt bättre kvalité än mina surround-högtalare (som visserligen inte är dåliga, men det skiljer en nolla i prisklass...) så slutar det med att jag inte använder Sonys förinställda varianter rakt av, utan tweakar något för att få ut vad jag gillar från min anläggning. Lite mer pill än med tidigare receivers jag haft innan jag blev nöjd.

  I övrigt gillar jag det mesta. Liten besvikelse dock när jag insåg att chromecast till receivern bara har stöd för ljud och inte bild. Det gör att jag trots allt måste fortsätta ha min chromecast pluggad där bak, vilket jag en kort stund hade hoppats kunna slippa. Har också insett hur sällan jag bara lyssnar på musik i just det rummet :/

  Men nu har jag listat en del specifika detaljer som jag är mer eller mindre nöjd med. För att summera helheten så gillar jag den rent generellt. Jag tycker den är enkel att ställa in, och den gör ett bra jobb med ljud och bild. Ser fram emot fortsatt testning, och skulle min upplevelse förändras kommer jag givetvis uppdatera omdömet här :) Men så här långt så är den i mitt tycke bäst i prisklassen.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Som Willtonic skriver så funkar det inte att casta till inbyggda chromecast eller spotify connect när förstärkaren är i stand-by, vilket är minst sagt irriterande. Anledningen är att power consumption i stand-by läge skulle bli större än det som är tillåten i EU. Inte helt Sony's fel alltså. Man får väcka förstärkaren med fjärrkontroll, bluetooth först. Notera att det förstås även går att väcka förstärkaren automatisk genom HDMI via anslutna enheter (t.ex. TV, Chromecast Ultra, eller spelkonsol).

  + Kraftfull, bra ljud
  + Stöd för Dolby Atmos, eARC, funkar bra med min LG TV
  + Chromecast Audio, Spotify Connect, bluetooth
  + Bra med anslutningar (inkl. nätverksuttag)
  + Snygg (både utseende och gränssnitt)

  - Går inte att casta till den när den är i stand-by
  - Pappersmanual på för många språk, dock inte Engelska. Svenska manualen innehåller fel, använd hellre https://helpguide.sony.net/ha/strdn108/v1/en/index.html
 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Vakna-från-nätverk stöds inte på Europaversionen utan man måste väcka den med fjärr eller möjligen bluetooth.
 • Acceptabel
  9 mån sedan
  Skickade tillbaka min. Krångligt interface, få ljudprogram, ingen phonoingång. Går inte "väcka" förstärkaren via mobilen utan du måste använda fjärren. Ljudet är det inget fel på men Sony var inget för mig. Det blir att skaffa en Yamaha igen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt prisvärd! Massor med funktion & kvalité för pengarna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Perfekt budget receiver, passar till det mesta. Enkel och sköta och installera.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har inget negativt Skriv om den här mycket bra appar till telefonen att styra den med ett minus får den engelsk menysystem
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gör sitt jobb riktigt bra och till ett utmärkt pris. Lättkonfigurerad och riktigt bra med medföljande mikrofon för kalibrering av högtalaravstånd.

  Stora minuset är som flera nämnt hastigheten i användargränssnittet. Som tur är behöver man i princip bara använda det när man konfigurerar enheten. Dock är gränssnittet riktigt snyggt men som sagt fruktansvärt segt.

  Fjärrkontrollen är plastig men igen, jag använder den inte dagligen då jag styr volymen genom andra kontroller och den väljer rätt källa automatiskt.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kaitens recension är "spot on" - gör jobbet bra, men haltar på vissa punkter. Inhandlade denna för hdcp stöd samt Atmos 5.1.2.

  Låter bättre än Yamaha RX-V781, har hdcp stöd på samtliga ingångar samt en hdmi ingång mer vilket gjorde att jag returnerade Yamahan.

  Hade jag haft en större budget hade jag valt Yamaha RX-A870 då jag tidigare ägt A810 som jag var extremt nöjd med.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ljudmässigt spelar den kort sagt bra, inget att klaga på där. Användare som siktar in sig på den här prisklassen kommer inte bli besvikna. Gott om anslutningar och äntligen, en receiver med ett gränssnitt som ser ut att vara från den här sidan av millennieskiftet. Väldigt enkel att installera och konfigurera. Övriga tillverkare: Vad sysslar ni med?

  Då kommer vi till det stora minuset, det är riktigt segt i menyerna. Trycker man på fjärrkontrollen kan det gott ta ett par sekunder innan något händer. Här har Sony gravt underdimensionerat hårdvaran. Ett annat minus är fjärrkontrollen, en plastig historia och långt bakom konkurrenterna när det kommer till kvalitetskänsla.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Den här har bra ljud men är eländigt att växla mellan ingångar. Gets svart skärm hela tiden och måste ange och lämna menyn för att ansluta till enheter