Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony STR-DN1080

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surroundförstärkare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Testat i ett par månader nu och med tanke på priset är det full pott. Riktigt bra ljud! DTS HD-MA låter fantastiskt och Dolby Atmos och DTS:X låter ännu bättre! Bytat från Pioneer Vsx-921 och upplever inte menyer osv som speciellt långsamt jämfört med den. Mina tungdrivna B&W 683 låter riktigt bra med denna förstärkare!

  Music Center appen fungerar över förväntan.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har bara provspelat i några dagar, men denna Sony 7.2 surround receiver STR-DN1080 överträffar alla mina förväntningar. Min gamla receiver rx a830 yamaha kommer inte öns i närheten.
  Mycket klarare och renare ljud, och högre ljud från Centern som annars inte brukar låta så mycket ifrån.
  Mitt 15 år gamla infinity beta 40 serien känns som nya, och gav aktiva subben mer liv så fick sänka lever nivån. Receivern ger en riktig hemma bio upplevelse. Känns att den levererar 165w / kanal.
  Har inte hunnit testa alla funktioner ännu.
  Väldigt prisvärd just nu för 3999:-

  Minus är att den upplev seg i navigerings inställningarna och det är ingen ir fjärrkontroll så den måste riktas emot för att svara på kommando. Finns ingen app att styra receivern med som Yamaha har när den är uppkopplad mot Wi-Fi.
 • Dålig
  1 månad sedan
  AirPlay funkar lite som det vill! Ibland och ibland inte!🙄
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Prisvärd, mycket bra ljud och funktioner! Funkar bra med comhems Android tv box med hdmi och arc, smidigt att när man startar boxen så startar receivern och tv:n automatiskt. Det enda negativa är att det inte går att få 2.1 när man använder den inbyggda Spotify connect, löste med en chrome cast audio!
 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Bra ljud, men allmänt seg, både i menyer och funktioner.

  Om jag använde HDMI-in på stärkaren (en dator inkopplad) och valde förstärkaren som källa på TV:n så tappades först signalen och sen efter en stund kom homemenyn, och jag var tvungen att trycka på OK på stärkarens fjärr för att få bort den. Sen tog det några sekunder till innan jag fick fram bild från datorn. Så ca 20 sekunder innan jag fick bild varje gång.

  Allmänt seg och lite omständig. Tar t.ex flera minuter efter man startat stärkaren innan jag lyckas streama music genom chromecast.

  Inga tjut eller nåt från min. Men den blev väldigt varm. Även med bara två kanaler drivna. Eller bara på. Utan att något spelades. Har inte haft någon förstärkare som blir så varm utan att "göra något".

  Väldigt plastig byggkvalité.

  Ville gilla den men den åkte tillbaka.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Mycket bra ljud för pengarna (3990kr). Uppgraderade från en STR-DN860 (som även den var mycket bra för sina pengar), men ville ha bättre 4K-stöd samt Dolby Atmos. Inga problem med vare sig HOME-menyn, CRC eller seghet i menyerna.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Kommer från Onkyo. Är imponerad över ljudet för film med denna receiver. Dynamiskt, kraftfullt och väldigt detaljerat ljud. För musik inget speciellt, låter som de flesta andra. Rumskorrigeringen funkar bra, men som vanligt får jag öka på suben, men det är nog mera jag än receiverns fel.
  Har mycket funktioner inkl Chromecast Audio, Google home och Spotify connect. Stöder alla moderna format av bild och ljud som går att trycka in i HDMI 2.0. CEC funkar perfekt, så fjärrkontrollen till denna enhet kan man låta ligga i kartongen.
  Vill man lyssna på FM radio kan det vara värt att notera att denna saknar coaxial anslutning för antenn.
  Har inga problem med att Home-skärmen visas i tid och otid, tjutande ljud eller andra problem heller som vissa verkar vara drabbade av. Gränssnittet är inte det flashigaste, och synd att man inte kan få upp aktuellt ljudformat I OSD om man har Sonyn dold så man inte ser displayen.
  Minus är att den inte har wake on lan eller går att väcka vi Chromecast eller Google Home, samt att den saknar stöd för Sonos. Däremot startar den via CEC om du har någon annan ansluten enhet som går att väcka via exempelvis Google Home, så startar den på så vis.
  Denna har även eARC om man har en TV som stöder det.
  Måste vara den mest prisvärda receivern på marknaden.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Mycket positivt överraskad!
  Sonys STR-DN1080 fick ersätta min Onkyo TX-NR747 då denna konstant strular med "HDMI-handshake" vilket resulterade i tappad bild.

  + Klart mer kraft och detaljrikt i ljudet än Onkyon
  + Användarvänliga menyer
  + Bra och tydlig självkalibrering
  + Spotify-connect och chrome cast audio

  - Otydligt att det enbart var Chrome Cast Audio och inte full Chrome Cast.
  - Trög interface

  Klatt prisvärd hembioreceiver för 4K, HDR, ATMOS OCH DTS-X.
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Fick tag i en för 3990:- på Elgigantens rea och ville verkligen tycka om den, och få den att fungera med mitt upplägg hemma. Det gick dock tyvärr inte så jag fick lämna tillbaka den.

  + Trevligt användargränssnitt, jag gillade HOME menyn
  + Bra ljud (när det fungerar)
  + Bra pris, i alla fall 3990:- verkade den vara värd

  - Användargränssnitt, det är lite segt faktiskt
  - Ljud (när det inte fungerar)
  - Supporten från Sony

  Mitt gamla allt-i-ett system lade av så jag tänkte ersätta det med separata delar, och som förstärkare hade denna Sony bästa pris, med de krav jag hade, och det handlade om att jag ville ha två HDMI utgångar.
  Jag har en TV och en projektor och ville nu ha båda inkopplade utan att behöva fippla med HDMI kablar när jag bytte utgång. Så på grund av det sänkta priset föll valet på DN1080, och jag ville som sagt verkligen få den att fungera.
  Jag är ingen riktig audiofil och mitt gamla system var betydligt enklare, så allt skulle vara ett rejält steg uppåt för mig.

  Jag kopplade in högtalarna från mitt gamla system, och TV:n och projektorn på utgångarna. Startade kalibreringen av högtalarna och jag fick köra 4-5 omgångar innan det blev godkänt. Vet ej varför, jag har inte rört högtalarna mellan omgångarna ändå fick jag olika felmeddelanden efter varje försök.
  Till slut var det bara ett felmeddelande om att flytta mitt center närmare, så jag nöjde mig.
  Jag tyckte faktiskt om HOME menyns utseende och funktionalitet, det kändes inte gammalt eller så, men ja, det var faktiskt aningen segt. Man började tänka, "tryckte jag ordentligt på knappen eller inte", innan det hände något.
  Men mitt stora problem var däremot hur ljudet hanterades ut från förstärkaren när jag hade min projektor, en Sony projektor, igång. Så snart jag hade projektorn igång, och det var ju främst den jag ville använda till min hemmabio, så försvann ljudet helt.
  Jag fick gå in i inställningarna och ändra befintligt val, om det var förstärkare eller förstärkare+TV spelade ingen roll, och växla över till det andra valet. Då kom ljudet tillbaka och jag kunde växla till den inställning jag hade innan och ljudet fanns där.
  Tills jag stoppade uppspelning från blu-ray spelaren. När jag startade igen, så var ljudet borta igen, och jag fick göra om samma procedur.
  Dessutom var ljudet som kom bara PCM 2.0 så inga riktiga surroundljud hanterades. Detta hände bara med projektorn, inte om jag valde TV som utgång.
  Men eftersom jag ville ha projektorn som huvudsaklig utgång så blev det stopp.
  Jag har varit i kontakt med Sony supporten under flera veckor, utan att få någon vettig hjälp. Förslagen handlade hela tiden om att starta om, uppgradera firmware, eller koppla bort allt och starta om igen. Och när allt detta var uttömt började jag få samma förslag igen.
  Och när Sony själva skriver att de inte kan så mycket om min projektor, en HW65ES, en av Sonys mest sålda hemmabioprojektorer, då blir man lite mörkrädd.

  Så jag gav upp, lämnade tillbaka denna, och köpte en Pioneer VSX-934 som funkade utan problem, out of the box. Alla ljudformat hanteras nu korrekt, för jag började så klart fundera på om det var fel på min blu-ray spelare.
  Som sagt, lite tråkigt, för när den fungerade så upplevde jag att den hade rätt fint ljud.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Tycker den är duglig för en novis. Har kanske tur jag har en Sony tv och kör med arc. Har också en nvidia shield och det känns som om allt funkar bra efter 1 veckas användande.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  En massa klagomål här, jag håller inte med.
  Uppgraderat från DN860, fick bli en sån här på rea.
  Först av allt, ja, EU har förstört Wake By Lan, det innebär att Spotify Connect blev relativt värdelöst, MEN, detta går att lösa på två sätt. Antingen genom att bara stänga av auto-standby och ha på den 24/7, vilket inte är skadligt för förstärkaren, eller genom att slå på ZON 2, (knappar över lilla ratten). Är ZON 2 på kan den gå ner i delvis standby utan att Spotify Connect stängs av!
  Detta innebär självklart högre förbrukning, vilket är, ironiskt... Men EU är EU så vad gör man inte för fri handel..

  Nästa problem "HOME öppnas hela tiden".
  Smart TV var väl en av de sämre uppfinningarna men det får man leva med. Stäng av E-ARC om det är för jobbigt! Bonus är att du kan spela musik utan att TVn slår på sig hej vilt, dessutom kan inte andra i huset göra en "rick roll" via din Chromecast när TVn är av..

  "UI Laggar", den är inte supersnabb och jag använder oftast menyn via förstärkaren då den är snabbare och går att använda samtidigt som man tittar. Igen, det här med Smart TV... I vilket fall! VAR GLAD, var glad att när budgeten för denna förstärkaren gjordes så prioriterades ljudet före en sketen smart tv funktion..
  Man hade kunnat sätta in något snabbare och höjt priset men, jag är bara glad att jag la minsta möjliga på "Smart TV".

  "Den tjuter", reklamera, shit happens. Min är tyst.

  Nu, för priset på 5000kr så får man en riktigt grym förstärkare som faktiskt vågar uttrycka sig. Min förra sämre DN860 var ett rejält lyft från både Yamaha och Pioneer i samma prisklass. Mycket har att göra med "Dynamik". Speciellt Yamaha kan kännas väldigt feg och "instängd" pga brist på dynamik.
  Öppnar du DN1080 så kommer du lägga märke till den löjliga uppsättning kraftiga transistorer.
  För 5000 får du inte bara bra ljud, du får 2 zoner, dolby atmos, en underbar brist på "skräp ljudformat" (tittar på dig yamaha... pfft "rock" & "consert" läge..)
  Man finner även 2 hdmi ut, en massa ingångar, betydelsefulla funktioner, hdmi passthrough, Bluetooth TRANSMIT ELLER RECEIVE, och banankontakter på alla utgångar.

  Vad jag faktiskt tycker är lite dåligt är den löjligt enkla fjärrkontrollen, inte ens möjligt att cykla mellan hdmi utan man måste gå via "HOME", helt oacceptabelt.
  Ett andra problem är att ZON 2 bara fungerar med analoga ingångar, ha det så kul med störningar... ZON 2 är alltid på, om man vill, och det är inte allt för jobbigt att slå på/av (görs lättast på förstärkaren), men som sagt, analoga ingångar bara ber om att skapa ett konstant oljud
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Jag har inget negativt Skriv om den här mycket bra appar till telefonen att styra den med ett minus får den engelsk menysystem. Den hänger haft den i ett år, Byta ut mot en Ok onkyo 686
 • Dålig
  6 mån sedan
  Köpte hem förstärkaren från el giganten på kampanj för 3990:-
  Första intrycket var bra, gränssnittet såg bra ut och den var lätt att konfigurera.

  När jag på kvällen skulle ändra lite inställningar märker jag att det är ett hög frekvent ljud i rummet jag går fram till högtalarna och hör att ljudet kommer från samtliga högtalarna. Stänger jag av förstärkaren så försvann ljudet och slår jag på den kom ljudet tillbaka. Jag kollade över alla kablar, jag återställer förstärkaren men ljudet fanns där hela tiden. Så jag packade ner den och lämnade tillbaka den och köpte en Onkyo 696.

  Den får en stjärnor för att gränssnittet va trevligt.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  (Uppdatering: Tagit bort två stjärnor pga problem med HOME sidan, se nedan)

  Som Willtonic skriver så funkar det inte att casta till inbyggda chromecast eller spotify connect när förstärkaren är i stand-by, vilket är minst sagt irriterande. Anledningen är att power consumption i stand-by läge skulle bli större än det som är tillåten i EU. Inte helt Sony's fel alltså. Man får väcka förstärkaren med fjärrkontroll eller bluetooth först. Notera att det förstås även går att väcka förstärkaren automatisk genom HDMI via anslutna enheter (t.ex. TV, Chromecast Ultra, eller spelkonsol).

  + Kraftfull, bra ljud
  + Stöd för Dolby Atmos, funkar bra med min LG TV
  + Chromecast Audio, Spotify Connect, bluetooth
  + Bra med anslutningar (inkl. nätverksuttag)
  + Snygg (både utseende och gränssnitt)

  - (Uppdatering) Väldigt(!) irriterande att HOME sidan öppnas några sekunder efter man byter källa på TV (ansluten via ARC). Denna sida borde aldrig visas om man inte trycker på HOME. Nu behöver man varje gång använda fjärrkontrollen, helt i onödan. Dessutom tar det lång tid att visa detta meny. Sökning på Google visar att det är många som har detta problem, men Sony ignorerar oss.
  - Går inte att casta till den när den är i stand-by
  - Pappersmanual på för många språk, dock inte Engelska. Svenska manualen innehåller fel, använd hellre https://helpguide.sony.net/ha/strdn108/v1/en/index.html
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Har haft den ett tag bra och enkel driver mitt system super fick köpt en ny på Elgiganten så nu slipper man ljudet ifrån den
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Några har skrivit om ett pipande ljud. Sony måste ha fixat till det för min piper ingenting i standby-läge eller överhuvudtaget.
 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Skulle avråda folk från att köpa någon av de nuvarande förstärkarna som Sony har att erbjuda. Till att börja med har de mindre funktioner än föregående modeller (Vart tog Advanded Auto Volume vägen?), men sen använder de också billiga komponenter som piper outhärdligt i standby, som ni kan läsa i flera omdömen här nedan. Detta gäller inte bara deras förstärkare, utan många av Sonys TV-apparater tjuter på samma sätt.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  En mycket bra förstarkare som gör sitt jobb mycket bra.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Förstår inte varför alla är så nöjda med denna. Tycker det mesta är väldigt störande i hur den beter sig.. Home menyn kommer upp flera ggr om man byter källa å massa annat skit.. Har väl med firmware uppdateringen till eArc kompatibel att göra men sony verkar inte bry sig om att fixa.
  Anledning till köp av denna var hdr å 4k.. Inte värt det än så länge iaf.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft denna surround-receiver i någon vecka nu, efter att tidigare kört på bland annat Onkyo och Yamaha.

  Jag gillar gränssnittet, det är trevligt med lite mer visuellt och jag känner igen vissa delar i utformningen från Sonys konsoler, bluray-spelare osv. Det enda som jag tycker är lite synd är att det precis som på deras äldre bluray-spelare blir påtagligt att den inte har så mycket processor(?) att hantera gränssnittet, det blir lite tänketid som verkligen är i-landsproblem att klaga på... men det är ändå lite små störande.

  När jag ändå är inne på spåret med tid... Jämfört med min Onkyo tar kommunikationen mellan digitalbox och receiver längre tid. Det spelar absolut ingen roll om jag sitter med en ps4 eftersom den inte direkt skiftar så mycket, men digitalboxen skiftar ljudformat, upplösning etc hej vilt. Så helt plötsligt tar det tid att zappa. Tråkigt - men som sagt verkligen inget jätteproblem egentligen.

  Ljudbilden i Sony har jag alltid upplevt som lite speciell. Ända från en tämligen gammal stereo till denna receiver så upplever jag det som att Sony vill ha tydlig diskant och mycket bas. Dessutom vill de flytta ljudbilden bakåt, så att den omsluter lyssnaren neutralt istället för att komma framifrån. Då mina frontar är av betydligt bättre kvalité än mina surround-högtalare (som visserligen inte är dåliga, men det skiljer en nolla i prisklass...) så slutar det med att jag inte använder Sonys förinställda varianter rakt av, utan tweakar något för att få ut vad jag gillar från min anläggning. Lite mer pill än med tidigare receivers jag haft innan jag blev nöjd.

  I övrigt gillar jag det mesta. Liten besvikelse dock när jag insåg att chromecast till receivern bara har stöd för ljud och inte bild. Det gör att jag trots allt måste fortsätta ha min chromecast pluggad där bak, vilket jag en kort stund hade hoppats kunna slippa. Har också insett hur sällan jag bara lyssnar på musik i just det rummet :/

  Men nu har jag listat en del specifika detaljer som jag är mer eller mindre nöjd med. För att summera helheten så gillar jag den rent generellt. Jag tycker den är enkel att ställa in, och den gör ett bra jobb med ljud och bild. Ser fram emot fortsatt testning, och skulle min upplevelse förändras kommer jag givetvis uppdatera omdömet här :) Men så här långt så är den i mitt tycke bäst i prisklassen.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Vakna-från-nätverk stöds inte på Europaversionen utan man måste väcka den med fjärr eller möjligen bluetooth.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Skickade tillbaka min. Krångligt interface, få ljudprogram, ingen phonoingång. Går inte "väcka" förstärkaren via mobilen utan du måste använda fjärren. Ljudet är det inget fel på men Sony var inget för mig. Det blir att skaffa en Yamaha igen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt prisvärd! Massor med funktion & kvalité för pengarna.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt budget receiver, passar till det mesta. Enkel och sköta och installera.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gör sitt jobb riktigt bra och till ett utmärkt pris. Lättkonfigurerad och riktigt bra med medföljande mikrofon för kalibrering av högtalaravstånd.

  Stora minuset är som flera nämnt hastigheten i användargränssnittet. Som tur är behöver man i princip bara använda det när man konfigurerar enheten. Dock är gränssnittet riktigt snyggt men som sagt fruktansvärt segt.

  Fjärrkontrollen är plastig men igen, jag använder den inte dagligen då jag styr volymen genom andra kontroller och den väljer rätt källa automatiskt.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kaitens recension är "spot on" - gör jobbet bra, men haltar på vissa punkter. Inhandlade denna för hdcp stöd samt Atmos 5.1.2.

  Låter bättre än Yamaha RX-V781, har hdcp stöd på samtliga ingångar samt en hdmi ingång mer vilket gjorde att jag returnerade Yamahan.

  Hade jag haft en större budget hade jag valt Yamaha RX-A870 då jag tidigare ägt A810 som jag var extremt nöjd med.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ljudmässigt spelar den kort sagt bra, inget att klaga på där. Användare som siktar in sig på den här prisklassen kommer inte bli besvikna. Gott om anslutningar och äntligen, en receiver med ett gränssnitt som ser ut att vara från den här sidan av millennieskiftet. Väldigt enkel att installera och konfigurera. Övriga tillverkare: Vad sysslar ni med?

  Då kommer vi till det stora minuset, det är riktigt segt i menyerna. Trycker man på fjärrkontrollen kan det gott ta ett par sekunder innan något händer. Här har Sony gravt underdimensionerat hårdvaran. Ett annat minus är fjärrkontrollen, en plastig historia och långt bakom konkurrenterna när det kommer till kvalitetskänsla.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Den här har bra ljud men är eländigt att växla mellan ingångar. Gets svart skärm hela tiden och måste ange och lämna menyn för att ansluta till enheter