Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony STR-DN1080

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surroundförstärkare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.34)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Testat i ett par månader nu och med tanke på priset är det full pott. Riktigt bra ljud! DTS HD-MA låter fantastiskt och Dolby Atmos och DTS:X låter ännu bättre! Bytat från Pioneer Vsx-921 och upplever inte menyer osv som speciellt långsamt jämfört med den. Mina tungdrivna B&W 683 låter riktigt bra med denna förstärkare!

  Music Center appen fungerar över förväntan.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Fick tag i en för 3990:- på Elgigantens rea och ville verkligen tycka om den, och få den att fungera med mitt upplägg hemma. Det gick dock tyvärr inte så jag fick lämna tillbaka den.

  + Trevligt användargränssnitt, jag gillade HOME menyn
  + Bra ljud (när det fungerar)
  + Bra pris, i alla fall 3990:- verkade den vara värd

  - Användargränssnitt, det är lite segt faktiskt
  - Ljud (när det inte fungerar)
  - Supporten från Sony

  Mitt gamla allt-i-ett system lade av så jag tänkte ersätta det med separata delar, och som förstärkare hade denna Sony bästa pris, med de krav jag hade, och det handlade om att jag ville ha två HDMI utgångar.
  Jag har en TV och en projektor och ville nu ha båda inkopplade utan att behöva fippla med HDMI kablar när jag bytte utgång. Så på grund av det sänkta priset föll valet på DN1080, och jag ville som sagt verkligen få den att fungera.
  Jag är ingen riktig audiofil och mitt gamla system var betydligt enklare, så allt skulle vara ett rejält steg uppåt för mig.

  Jag kopplade in högtalarna från mitt gamla system, och TV:n och projektorn på utgångarna. Startade kalibreringen av högtalarna och jag fick köra 4-5 omgångar innan det blev godkänt. Vet ej varför, jag har inte rört högtalarna mellan omgångarna ändå fick jag olika felmeddelanden efter varje försök.
  Till slut var det bara ett felmeddelande om att flytta mitt center närmare, så jag nöjde mig.
  Jag tyckte faktiskt om HOME menyns utseende och funktionalitet, det kändes inte gammalt eller så, men ja, det var faktiskt aningen segt. Man började tänka, "tryckte jag ordentligt på knappen eller inte", innan det hände något.
  Men mitt stora problem var däremot hur ljudet hanterades ut från förstärkaren när jag hade min projektor, en Sony projektor, igång. Så snart jag hade projektorn igång, och det var ju främst den jag ville använda till min hemmabio, så försvann ljudet helt.
  Jag fick gå in i inställningarna och ändra befintligt val, om det var förstärkare eller förstärkare+TV spelade ingen roll, och växla över till det andra valet. Då kom ljudet tillbaka och jag kunde växla till den inställning jag hade innan och ljudet fanns där.
  Tills jag stoppade uppspelning från blu-ray spelaren. När jag startade igen, så var ljudet borta igen, och jag fick göra om samma procedur.
  Dessutom var ljudet som kom bara PCM 2.0 så inga riktiga surroundljud hanterades. Detta hände bara med projektorn, inte om jag valde TV som utgång.
  Men eftersom jag ville ha projektorn som huvudsaklig utgång så blev det stopp.
  Jag har varit i kontakt med Sony supporten under flera veckor, utan att få någon vettig hjälp. Förslagen handlade hela tiden om att starta om, uppgradera firmware, eller koppla bort allt och starta om igen. Och när allt detta var uttömt började jag få samma förslag igen.
  Och när Sony själva skriver att de inte kan så mycket om min projektor, en HW65ES, en av Sonys mest sålda hemmabioprojektorer, då blir man lite mörkrädd.

  Så jag gav upp, lämnade tillbaka denna, och köpte en Pioneer VSX-934 som funkade utan problem, out of the box. Alla ljudformat hanteras nu korrekt, för jag började så klart fundera på om det var fel på min blu-ray spelare.
  Som sagt, lite tråkigt, för när den fungerade så upplevde jag att den hade rätt fint ljud.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Förstår inte varför alla är så nöjda med denna. Tycker det mesta är väldigt störande i hur den beter sig.. Home menyn kommer upp flera ggr om man byter källa å massa annat skit.. Har väl med firmware uppdateringen till eArc kompatibel att göra men sony verkar inte bry sig om att fixa.
  Anledning till köp av denna var hdr å 4k.. Inte värt det än så länge iaf.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 27 dagar sedan
  En väldigt kompetent surroundförstärkare som klarar det mesta med bravur.

  Något som drar ner betyget lite är tex att den kan vara ganska långsam om man vill starta upp Spotify, och till en början klickade den till och pep sedan i en väldigt ljus ton efter man stängt av den/satt den i standby. Inte alla som hör tonen, men för min del är det oerhört jobbigt, till den grad att jag ett tag hellre slog igång den även om jag inte använde den.

  Efter lite googlande så fanns tips på vad man skulle avaktivera i förstärkaren för att slippa pipandet, vilket jag dessvärre inte kommer ihåg just nu. Men om man lider av det så googla lite så finns där tips.

  Något annat som kan vara lite frustrerande är att den på eget bevåg fick för sig att köra ut ljud även till tv, vilket inte är något jätteproblem i sig, men det medför att källan kan få felaktig information om antal högtalare och att tex ps4 eller dator bara ger stereo. Har man det problemet så slå av ljud från förstärkare till tv så bör det lösa sig.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Väldigt prisvärd förstärkare där du får många funktioner som passar perfekt för dig som vill ha lite hemmabiokänsla. Detta är inte den mest extrema förstärkare utan kanske lite basic, men har du inte haft någon innan eller du vill byta upp dig något, då är denna för dig.

  Förstärkaren är från 2017, läser ni lite på nätet så var denna ansedd som årets förstärkare av många i denna prisklassen. Jag sitter på ett 5.1 system vilket jag testat denna på. Funktionaliteten är mycket bra, du har stöd för i princip alla ljud och bildformat du kan tänkas använda idag. Den stödjer 4K med HDR genomgång till Tvn, de populäraste HDR-formaten stödjer den också.

  Att konfigurera förstärkaren är busenkelt, du får med en mikrofon som du sätter upp och den optimerar ljudet automatiskt. Du kan själv välja hur ditt ljudsystem är uppbyggt. Funktionerna i förstärkaren är många, och jag går inte in djupt på dessa. Läs test på nätet!

  Ljudet är mycket bra och tittar man på en film i TrueHD ljud är det verkligen biokänsla hemma. Kan inte nog rekommendera denna förstärkare. Är du väldigt erfaren inom förstärkarvärlden kanske denna är lite "basic" för dig. Men för mitt användande är den perfekt.

  + Väldigt mycket för pengarna.
  + Förstärkaren har ett mycket snyggt UI, den känns modern till skillnad från många andra.
  + Stödjer alla format samt 4k med HDR signal.
  + Snygg svart design enligt mig.
  + Fjärrkontrollen är bra uppbyggd och man saknar inget på den.
  + Många funktioner för dig som vill finjustera ditt ljud, vill du inte det är den enkel att komma igång med.
  +Stödjer både Apple Play och Spotify, samt Chromecast inbyggd för ljud.

  - Hade problem att uppdatera den via nätet, fick göra detta på en USB istället.
  - Har man ett mycket avancerat ljudsystem kanske inte denna stödjer så många högtalare. Denna har utgångar för 7 högtalare plus 2 subwoofers. Exempelvis 7.1 ljud eller 5.1.2.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Denna Dolby Atmos och DTS:x 7.1 Kanals Reciver är ju sveriges mest populära sedan den kom 2018.
  och jag har även märkt att den även väldigt sällan säljs som begagnad.
  Och det förstår jag ny när jag själv bytt upp mig till denna fullspäckade Surround reciver.
  Finns nästan inget ont att säga om den förutom kanske att den borde ha haft 2 pre out till Aktiv subwoofers. men det är inget man saknar om man bara skaffar sig en bra Aktiv sub eller 2.
  för övrigt så kan jag bara säga REKOMMENDERAS STARKT.
  Ni kommer absolut inte ångra er.
  Den är verkligen värd sina 5000kr sek, men om ni väntar till tex. Black friday kan ni ha tur att få den för endast 3795:-, Men det vet man ju aldrig i förväg och istället för att vänta länge på denna rea så köper jag hellre denna till fullt pris, för det är den ju verkligen värd ändå.
  i 5000:- prisklassen finns det ingen som slår Sonys STR-DN1080.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Köpte för 3790.- och är sjukt nöjd. Bra ljud, eARC, så jag kan koppla HDMI 2.1 rätt in i TV:n och ändå få bra ljud till förstärkaren.

  Funkar för det mesta fint i integrationen med min Sony TV, men min TV: krånglar dock med ljud från vissa appar, men det har inte med förstärkaren att göra, då det är kontrollerat.

  Lätt att konfigurera och komma igång med. Som sagt, helnöjd. Funderar du på en förstärkare från Denon som kostar bra mycket mer? Tänk ordentligt efter, då Denons billigare endast har en HDMI 2.1 ingång. Denna goding kostar mindre än hälften och har i princip allt annat.
 • Dålig
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Den har mycket bra ljud. Hade innan en Onkyo nr 809.
  Har en Sony TV XF9005. Bra bild om sitter rakt framför..bra färger.
  Det som drar ned till så lågt omdöme är att.
  Efter köpt förstärkaren så startar den i tid och otid och stänger av sig själv.
  Sony Support hävdar ofta som robotar att gör omstart, kolla nya servicepack, det fel på andra enheter likt Trump använder.
  De menar inget fel på TV utan aneroiden ..de har i sin TV.
  Men Onkyo var det koppla ihop TV via ARC Hdmi. Då sa supporten kan ej garantera funktion med andra märken än Sony. Sen gick min Onkyo söner och då uppstod problemet med ständigt start av förstärkaren i tid o otid. Det sämsta är att Sony skyller sina egna problem på andra. Det drar ned anställda och företaget i ett träsk av lögner.
  De menar fel på TVv boxen så jag kopplade in vanlig antenn, med samma resultat.
  Ser många har problem med sony produkter.
  Nu säger supporten du får stänga av TV på knappen på TV och ej i stand by läge. Något som manualen säger man ska göra låta TV stå i stand buy.
  De menar inget fel på TVn ..för mig fel på TVn eller förstärkaren för de klarar ej av vad de säger själva man ska göra.
  Så länge Sony ej fixar till problemet så är det skräp produkter. Sen när Sony hela tiden hänvisar fel till andra samt man går en vänd med dem för sedan när de inte vet börjar om från början..,med samma svar likt robotar...
  Jag undrar om Sony support har kunskap om sina egna produkter eller så är de inkompetenta. Ser ingen annan lösning än att vända mig till konsumentombudsmannen snart för Sony saknar intresse och man upplever de lurar oss konsumenter.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Med rapp bas och kristallklar diskant så levererar denna förstärkare ett riktigt bra ljud för både musik och film. Basen är relativt kraftig och djup även utan subwoofer (kör med golvhögtalare framtill). Bra placering av effekter i surround med övertygande Atmos-effekt. Prislappen motsvarar inte det ljud man får, utan man får jämföra det med ljudet från betydligt dyrare förstärkare. Kan inget annat än starkt rekommendera!
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Mycket bra och klart ljud. Tyvärr finns en bugg som gör att förstärkaren slumpvis byter inputs utan anledning. Händer inte ofta alls (kanske en gång var tredje månad?) - men att det händer överhuvudtaget är ganska irriterande.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Har bara provspelat i några dagar, men denna Sony 7.2 surround receiver STR-DN1080 överträffar alla mina förväntningar. Min gamla receiver rx a830 yamaha kommer inte öns i närheten.
  Mycket klarare och renare ljud, och högre ljud från Centern som annars inte brukar låta så mycket ifrån.
  Mitt 15 år gamla infinity beta 40 serien känns som nya, och gav aktiva subben mer liv så fick sänka lever nivån. Receivern ger en riktig hemma bio upplevelse. Känns att den levererar 165w / kanal.
  Har inte hunnit testa alla funktioner ännu.
  Väldigt prisvärd just nu för 3999:-

  Minus är att den upplev seg i navigerings inställningarna och det är ingen ir fjärrkontroll så den måste riktas emot för att svara på kommando. Finns ingen app att styra receivern med som Yamaha har när den är uppkopplad mot Wi-Fi.
 • Dålig
  10 mån sedan
  AirPlay funkar lite som det vill! Ibland och ibland inte!🙄
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Prisvärd, mycket bra ljud och funktioner! Funkar bra med comhems Android tv box med hdmi och arc, smidigt att när man startar boxen så startar receivern och tv:n automatiskt. Det enda negativa är att det inte går att få 2.1 när man använder den inbyggda Spotify connect, löste med en chrome cast audio!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra ljud, men allmänt seg, både i menyer och funktioner.

  Om jag använde HDMI-in på stärkaren (en dator inkopplad) och valde förstärkaren som källa på TV:n så tappades först signalen och sen efter en stund kom homemenyn, och jag var tvungen att trycka på OK på stärkarens fjärr för att få bort den. Sen tog det några sekunder till innan jag fick fram bild från datorn. Så ca 20 sekunder innan jag fick bild varje gång.

  Allmänt seg och lite omständig. Tar t.ex flera minuter efter man startat stärkaren innan jag lyckas streama music genom chromecast.

  Inga tjut eller nåt från min. Men den blev väldigt varm. Även med bara två kanaler drivna. Eller bara på. Utan att något spelades. Har inte haft någon förstärkare som blir så varm utan att "göra något".

  Väldigt plastig byggkvalité.

  Ville gilla den men den åkte tillbaka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra ljud för pengarna (3990kr). Uppgraderade från en STR-DN860 (som även den var mycket bra för sina pengar), men ville ha bättre 4K-stöd samt Dolby Atmos. Inga problem med vare sig HOME-menyn, CRC eller seghet i menyerna.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kommer från Onkyo. Är imponerad över ljudet för film med denna receiver. Dynamiskt, kraftfullt och väldigt detaljerat ljud. För musik inget speciellt, låter som de flesta andra. Rumskorrigeringen funkar bra, men som vanligt får jag öka på suben, men det är nog mera jag än receiverns fel.
  Har mycket funktioner inkl Chromecast Audio, Google home och Spotify connect. Stöder alla moderna format av bild och ljud som går att trycka in i HDMI 2.0. CEC funkar perfekt, så fjärrkontrollen till denna enhet kan man låta ligga i kartongen.
  Vill man lyssna på FM radio kan det vara värt att notera att denna saknar coaxial anslutning för antenn.
  Har inga problem med att Home-skärmen visas i tid och otid, tjutande ljud eller andra problem heller som vissa verkar vara drabbade av. Gränssnittet är inte det flashigaste, och synd att man inte kan få upp aktuellt ljudformat I OSD om man har Sonyn dold så man inte ser displayen.
  Minus är att den inte har wake on lan eller går att väcka vi Chromecast eller Google Home, samt att den saknar stöd för Sonos. Däremot startar den via CEC om du har någon annan ansluten enhet som går att väcka via exempelvis Google Home, så startar den på så vis.
  Denna har även eARC om man har en TV som stöder det.
  Måste vara den mest prisvärda receivern på marknaden.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket positivt överraskad!
  Sonys STR-DN1080 fick ersätta min Onkyo TX-NR747 då denna konstant strular med "HDMI-handshake" vilket resulterade i tappad bild.

  + Klart mer kraft och detaljrikt i ljudet än Onkyon
  + Användarvänliga menyer
  + Bra och tydlig självkalibrering
  + Spotify-connect och chrome cast audio

  - Otydligt att det enbart var Chrome Cast Audio och inte full Chrome Cast.
  - Trög interface

  Klatt prisvärd hembioreceiver för 4K, HDR, ATMOS OCH DTS-X.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Tycker den är duglig för en novis. Har kanske tur jag har en Sony tv och kör med arc. Har också en nvidia shield och det känns som om allt funkar bra efter 1 veckas användande.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En massa klagomål här, jag håller inte med.
  Uppgraderat från DN860, fick bli en sån här på rea.
  Först av allt, ja, EU har förstört Wake By Lan, det innebär att Spotify Connect blev relativt värdelöst, MEN, detta går att lösa på två sätt. Antingen genom att bara stänga av auto-standby och ha på den 24/7, vilket inte är skadligt för förstärkaren, eller genom att slå på ZON 2, (knappar över lilla ratten). Är ZON 2 på kan den gå ner i delvis standby utan att Spotify Connect stängs av!
  Detta innebär självklart högre förbrukning, vilket är, ironiskt... Men EU är EU så vad gör man inte för fri handel..

  Nästa problem "HOME öppnas hela tiden".
  Smart TV var väl en av de sämre uppfinningarna men det får man leva med. Stäng av E-ARC om det är för jobbigt! Bonus är att du kan spela musik utan att TVn slår på sig hej vilt, dessutom kan inte andra i huset göra en "rick roll" via din Chromecast när TVn är av..

  "UI Laggar", den är inte supersnabb och jag använder oftast menyn via förstärkaren då den är snabbare och går att använda samtidigt som man tittar. Igen, det här med Smart TV... I vilket fall! VAR GLAD, var glad att när budgeten för denna förstärkaren gjordes så prioriterades ljudet före en sketen smart tv funktion..
  Man hade kunnat sätta in något snabbare och höjt priset men, jag är bara glad att jag la minsta möjliga på "Smart TV".

  "Den tjuter", reklamera, shit happens. Min är tyst.

  Nu, för priset på 5000kr så får man en riktigt grym förstärkare som faktiskt vågar uttrycka sig. Min förra sämre DN860 var ett rejält lyft från både Yamaha och Pioneer i samma prisklass. Mycket har att göra med "Dynamik". Speciellt Yamaha kan kännas väldigt feg och "instängd" pga brist på dynamik.
  Öppnar du DN1080 så kommer du lägga märke till den löjliga uppsättning kraftiga transistorer.
  För 5000 får du inte bara bra ljud, du får 2 zoner, dolby atmos, en underbar brist på "skräp ljudformat" (tittar på dig yamaha... pfft "rock" & "consert" läge..)
  Man finner även 2 hdmi ut, en massa ingångar, betydelsefulla funktioner, hdmi passthrough, Bluetooth TRANSMIT ELLER RECEIVE, och banankontakter på alla utgångar.

  Vad jag faktiskt tycker är lite dåligt är den löjligt enkla fjärrkontrollen, inte ens möjligt att cykla mellan hdmi utan man måste gå via "HOME", helt oacceptabelt.
  Ett andra problem är att ZON 2 bara fungerar med analoga ingångar, ha det så kul med störningar... ZON 2 är alltid på, om man vill, och det är inte allt för jobbigt att slå på/av (görs lättast på förstärkaren), men som sagt, analoga ingångar bara ber om att skapa ett konstant oljud
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har inget negativt Skriv om den här mycket bra appar till telefonen att styra den med ett minus får den engelsk menysystem. Den hänger haft den i ett år, Byta ut mot en Ok onkyo 686
 • Dålig
  1 år sedan
  Köpte hem förstärkaren från el giganten på kampanj för 3990:-
  Första intrycket var bra, gränssnittet såg bra ut och den var lätt att konfigurera.

  När jag på kvällen skulle ändra lite inställningar märker jag att det är ett hög frekvent ljud i rummet jag går fram till högtalarna och hör att ljudet kommer från samtliga högtalarna. Stänger jag av förstärkaren så försvann ljudet och slår jag på den kom ljudet tillbaka. Jag kollade över alla kablar, jag återställer förstärkaren men ljudet fanns där hela tiden. Så jag packade ner den och lämnade tillbaka den och köpte en Onkyo 696.

  Den får en stjärnor för att gränssnittet va trevligt.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  (Uppdatering: Tagit bort två stjärnor pga problem med HOME sidan, se nedan)

  Som Willtonic skriver så funkar det inte att casta till inbyggda chromecast eller spotify connect när förstärkaren är i stand-by, vilket är minst sagt irriterande. Anledningen är att power consumption i stand-by läge skulle bli större än det som är tillåten i EU. Inte helt Sony's fel alltså. Man får väcka förstärkaren med fjärrkontroll eller bluetooth först. Notera att det förstås även går att väcka förstärkaren automatisk genom HDMI via anslutna enheter (t.ex. TV, Chromecast Ultra, eller spelkonsol).

  + Kraftfull, bra ljud
  + Stöd för Dolby Atmos, funkar bra med min LG TV
  + Chromecast Audio, Spotify Connect, bluetooth
  + Bra med anslutningar (inkl. nätverksuttag)
  + Snygg (både utseende och gränssnitt)

  - (Uppdatering) Väldigt(!) irriterande att HOME sidan öppnas några sekunder efter man byter källa på TV (ansluten via ARC). Denna sida borde aldrig visas om man inte trycker på HOME. Nu behöver man varje gång använda fjärrkontrollen, helt i onödan. Dessutom tar det lång tid att visa detta meny. Sökning på Google visar att det är många som har detta problem, men Sony ignorerar oss.
  - Går inte att casta till den när den är i stand-by
  - Pappersmanual på för många språk, dock inte Engelska. Svenska manualen innehåller fel, använd hellre https://helpguide.sony.net/ha/strdn108/v1/en/index.html
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft den ett tag bra och enkel driver mitt system super fick köpt en ny på Elgiganten så nu slipper man ljudet ifrån den
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Några har skrivit om ett pipande ljud. Sony måste ha fixat till det för min piper ingenting i standby-läge eller överhuvudtaget.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En mycket bra förstarkare som gör sitt jobb mycket bra.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Vakna-från-nätverk stöds inte på Europaversionen utan man måste väcka den med fjärr eller möjligen bluetooth.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Skickade tillbaka min. Krångligt interface, få ljudprogram, ingen phonoingång. Går inte "väcka" förstärkaren via mobilen utan du måste använda fjärren. Ljudet är det inget fel på men Sony var inget för mig. Det blir att skaffa en Yamaha igen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Sjukt prisvärd! Massor med funktion & kvalité för pengarna.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt budget receiver, passar till det mesta. Enkel och sköta och installera.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör sitt jobb riktigt bra och till ett utmärkt pris. Lättkonfigurerad och riktigt bra med medföljande mikrofon för kalibrering av högtalaravstånd.

  Stora minuset är som flera nämnt hastigheten i användargränssnittet. Som tur är behöver man i princip bara använda det när man konfigurerar enheten. Dock är gränssnittet riktigt snyggt men som sagt fruktansvärt segt.

  Fjärrkontrollen är plastig men igen, jag använder den inte dagligen då jag styr volymen genom andra kontroller och den väljer rätt källa automatiskt.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kaitens recension är "spot on" - gör jobbet bra, men haltar på vissa punkter. Inhandlade denna för hdcp stöd samt Atmos 5.1.2.

  Låter bättre än Yamaha RX-V781, har hdcp stöd på samtliga ingångar samt en hdmi ingång mer vilket gjorde att jag returnerade Yamahan.

  Hade jag haft en större budget hade jag valt Yamaha RX-A870 då jag tidigare ägt A810 som jag var extremt nöjd med.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ljudmässigt spelar den kort sagt bra, inget att klaga på där. Användare som siktar in sig på den här prisklassen kommer inte bli besvikna. Gott om anslutningar och äntligen, en receiver med ett gränssnitt som ser ut att vara från den här sidan av millennieskiftet. Väldigt enkel att installera och konfigurera. Övriga tillverkare: Vad sysslar ni med?

  Då kommer vi till det stora minuset, det är riktigt segt i menyerna. Trycker man på fjärrkontrollen kan det gott ta ett par sekunder innan något händer. Här har Sony gravt underdimensionerat hårdvaran. Ett annat minus är fjärrkontrollen, en plastig historia och långt bakom konkurrenterna när det kommer till kvalitetskänsla.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Det är möjligt att hacka det så att du får tillbaka standby-funktionen.

  Som någon annan skriver nedan är det sant att standby-funktionen har tagits bort från mottagaren. Det betyder att du till exempel. kan inte börja spela musik från din telefon och sedan bara säga att detta ska strömmas över till mottagaren, men du måste först sätta på mottagaren manuellt via fjärrkontrollen eller på-knappen, vilket förstör funktionaliteten och hela poängen med en inbyggd chromecast i mottagare.

  Anledningen till att detta är så är att uppfylla ett förkrossande EU-krav att standby-maskiner inte får använda en 15w, och eftersom denna mottagare använder 22w är det alltså precis över. Men eftersom detta bara gäller EU, betyder det också att funktionen inte tas bort från modellerna som säljs utanför EU. Och ännu bättre är det också sant att funktionen egentligen bara är dold och kan lura med hjälp av en mobilapp som heter StrRemote Pro. Denna app fungerar sedan som en mjukvara fjärrkontroll på din mobil och kostar 15, - NOK, men det är väl värt det, eftersom det lyckas ge dig tillbaka den dolda standby-funktionen. Det är lite coolt att installera den här appen, och jag var tvungen att installera den först och sedan starta om telefonen, men sedan kom jag in och hade möjlighet att slå på standby igen, vilket gjorde mottagaren betydligt bättre.

  För dig som är orolig över hur mycket ström det kostar att ha denna mottagare i vänteläge kan jag försäkra er om att det är väl under 1 dollar per dag. Detta innebär att du betalar mellan 50 och 200 NOK per år (beroende på elpriser) för att ha den här funktionen på.

  Det är ganska dumt att behöva hacka din egen hårdvara på det här sättet, och om detta inte gäller dig, skulle jag hellre ha gått för en annan produkt, eftersom du betalar för en funktion du inte får använda .

  PS: Var medveten om att den inbyggda chromecast bara strömmar musik och inte kan ta emot video.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Den här har bra ljud men är eländigt att växla mellan ingångar. Gets svart skärm hela tiden och måste ange och lämna menyn för att ansluta till enheter