Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Urbanears Baggen

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Urbanears Mobilhögtalare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft högtalarna ett bra tag nu, de är inte pålitliga. Supporten ber mig gå igenom olika procedurer om och om igen, kartlägga nätverket, återställa etc. känns som dom bara försöker dra ut på det. Vill inte ta tillbaka dom utan kräver att jag bekostar frakt till dom varpå dom ska bedöma högtalarnas funktionsduglighet.

  ****

  Uppdatering: tyvärr har ingen förbättring skett trots mjukvaruuppdateringar. Efter att ha haft två st baggen några månader måste jag tyvärr justera betyget. Det hackar oacceptabelt mycket, särskilt vid multiuppspelning. Har varit i långvarig kontakt med supporten men dom kan inte hjälpa mig, har fixat och trixat med nätverket men tyvärr måste jag säga att det är nåt fel med själva högtalarna. Streamar HD video i samma nätverk utan problem men dessa högtalare hackar trots att jag konfigurerat dem enligt supportens alla konster och regler.

  Hälften av gångerna hittar appen inte högtalarna...

  Problemen gäller vid alla uppspelningsmetoder, AirPlay, spotify connect och chromecast.

  Kan verkligen inte rekommendera, tyvärr!

  ***
  Letade efter nätverkshögtalare med fysiska reglage då frun inte uppskattar att fippla med telefonen för att sätta på musik. Då stod valet mellan denna och Bose. Bose saknade något i detta prissegment och dessutom är urbanears högtalarna mycket snyggare.

  Har inte haft några problem med att sätta upp det eller med appen, där har allt flutit på 100%igt, kan inte vara enklare.

  Har tyvärr varit med 2ggr om att det har hackat, och ungefär lika många gånger att en spellista inte gått att sätta på med de fysiska knapparna. Det är nästan oacceptabelt, men det är så sällan och jag gillar högtalarna så mycket att jag låter det passera.

  Grejen som gör dem bra är de fysiska reglagen, det känns bra mycket naturligare att snurra för att höja/sänka än att gå in i en app varje gång. Och att man kan förinställda vissa spellistor är grymt. Man får tillbaka lite av albumgrejen då man enkelt kan sätta ett nytt album man vill lyssna igenom som ett av de 7 förinställda listorna.

  +
  Utseendet
  De fysiska reglagen
  Förinställda spellistor

  -
  Har hackat nån gång
  Dyra
  Saknar batteridrift
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Funkade lite knackigt i början men efter uppdatering så funkar den klockrent och vi använder den varje dag :) supernöjd!

  Bra tryck i högtalaren dessutom!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  17 november 2018

  Har upptäckt att det är inget fel på högtalaren utan det är taskig kvalitet(sjunker under 20% ofta) på 2.4ghz bandet på mitt trådlösa nätverk i den positionen som högtalaren befinner sig i(betongväggar mm.)
  Det verkar inte vara så känsligt med lägre signal på 5ghz bandet då den förmodligen hinner buffra musiken pga den höga hastigheten.
  Supporten sa att man skulle använda sig av 5ghz wi-fi.
  Troligtvis av den anledningen.
  Gällande problemet med att konfigurera enheten finns nog hos min Nexus 6p, då iPaden och Windows pc-n fungerar klockrent.
  Därför har den nu fått toppbetyg från mig 👍🏿

  6 december 2017

  Bra ljud med bra snabbval

  Problematisk att installera via android app i smartphone.
  Funkade bättre med installationen med min iPad air 2 då den ständigt är uppkopplad på wi-fi.

  Har den ansluten till 5Ghz då man rekommenderar det av Urbanears.

  Problemet är att 5Ghz inte når så långt så då kan det uppstå problem vid uppspelning då den tappar kontakten (kan va anledning till att man har upplevt att det hackat vid något tillfälle)

  Har tappat kontakten med iPaden då jag använt AirPlay för uppspelning av ljudet från Youtube.

  Bluetoothuppkopplingen gör att ljudet inte synkar med videouppspelning.

  Hoppas på mjukvaruuppdateringar i framtiden.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Först gick det inte att konfigurera högtalarna med appen överhuvudtaget med telefonen. Gick sen via en annan enhet.
  Sedan var det en fördröjning på 1-2 sek via bluetooth när man kollar på film via Netflix eller dyl. Testade flera enheter, men alltid fördröjning.
  Sedan har vi ljudet... för att vara en så pass stor enhet och element så förväntar jag mig mer. Saknar mellanregister helt och hållet. Man hör inga detaljer i musik, hör röster m.m. dåligt i filmer.

  + Snygg design.
  + Enkel app (när den väl funkar)
  + Funkar bra ihop med Google home.

  - Ljudet, hör inga detaljer, förvånansvärt dålig bas för storleken.
  - Bluetooth, fördröjningar i ljudet.
  - Ingen stereo när man parkopplar två st.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Bra funktioner, men mellanregistret är riktigt kasst. Mina 15 år gamla stativhögtalare från Audio Pro för ungefär samma prislapp låter galet mycket bättre. Man hör bara bas och diskant på dessa vilket är nästan störigt för öronen. Visst, den har mycket bas, men vad hjälper det när resten är illa..?

  Eftersom jag köpte till det nedsatta priset och det är en flexibel stereo (lätt att flytta, trådlöst stöd) så kommer jag behålla den, men jag kan inte rekommendera den som huvudsaklig stereo alls. Köp istället ett par billiga men bra aktiva högtalare och en lös Chromecast Audio eller Airplay-enhet.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt nöjd både med ljud, design och kvalitet. Har aldrig haft de problem som andra nämnt. Spelar fråmst från Apple-enheter via Apple play och Spotify Connect.

  Fick mersmak och köpte nyligen även en Stammen. Var smidigt att parkoppla och har nu en Baggen i vardagsrummet och en Stammen i köket och de spelar verkligen bra tillsammans. De kommer upp som olika enheter så man kan välja om man vill spela på dem ena, den andra eller på båda.

  Tycker den är ett riktigt fynd, speciellt när riktpriset verkar ha sänkts från 4490 till 3490.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har en på företagsgymmet och måste säga att den har en förvånansvärt dåligt ljud. Dåligt med detaljer, släpande (om än ganska djup bas) och ett mellanregister i den lägre klassen. Med tanke på storleken och avsaknaden av batteri borde den verkligen ge ett bättre ljud. För pengarna (och lite mer pengar) finns det väldigt mycket bättre alternativ.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Urbanears Stammen och Baggen är båda riktigt bra och fina produkter. De passar in i mitt hem tack vare sin "otekniska" formgivning och spelar bra både i solo- och multiläge. Användarvänligheten är på topp och knapparna och appen är väl genomtänkta.