Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Urbanears Stammen

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Urbanears Mobilhögtalare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  3 mån sedan
  Jag har aldrig recenserat en produkt i mitt liv, men den här är så undermålig att jag måste ta chansen. Låt mig börja med att säga att det enda positiva med den här högtalaren är att den är snygg. Och ljudet låter förvisso bra, när den väl lyckas spela upp något. I övrigt så fallerar den på alla områden där man önskar att en trådlös högtalare ska fungera:

  1. Vid uppspelning via Airplay eller Spotify Connect laggar och hackar ljudet något enormt. Alltså var 10:e sekund. Bluetooth fungerar, men det var inte därför jag köpte produkten.

  2. Under de två dagar jag ägt högtalaren har appen som hör till tappat kontakten med högtalaren minst fem gånger. Högtalaren måste alltså konfigureras om för att appen ska kunna hitta den igen. Sista gången detta hände, precis innan jag gav upp, så började högtalaren konfigurera sig spontant. Det gick inte heller att spela upp något ljud, även när högtalaren hade hittats.

  3. Appen är ett skämt. Förvisso snygg design och relativt lättnavigerad, men vad gör det när funktionerna inte fungerar? Produkten skryter med att ha ett utbud av webbradiokanaler från hela världen som kan läggas till som snabbval. Jättefint, om det bara var så att det faktiskt dök upp några kanaler i appen. Istället är det en tom sida, och när jag söker efter önskad kanal så är det bara ett snurrande hjul rätt in i evigheten.

  Tro mig, jag har konfigurerat, resettat till fabriksinställningar, raderat appen och laddat ner på nytt, startat om min router (tänk om felet ligger hos mig!) osv osv in absurdum. INGET hjälper. Och nej, routern och högtalaren befinner sig inte 30 mil från varandra. De står två meter isär längs samma vägg. Vid kontakt med Urbanears får jag ett mail från deras kundtjänst där de mer mig gå igenom typ 40 steg för att troubleshoota, och om det inte hjälper gå igenom 40 steg till för att eventuellt kunna reklamera produkten. Men obs, om de bedömer att det inte är något fel på den, EFTER att jag har stått för alla kostnader att skicka iväg den, så kan jag bli skyldig alla kostnader för deras felsökning :))))))

  Så absolut, chansa och köp den om du tror att jag överdriver eller hade otur. Eller så läser du recensionerna i App store och ser att jag inte är ensam. Tur att jag köpte den på Mediamarkt och kan lämna tillbaka skiten
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Smidigt med förvalet (dock saknas shuffle-funktion). Ljudet duger till skvalradiosändningar/podd i köksmiljö, men i samma prisklass kan bättre ljud fås. Mellanregistret är rörigt och ljudet har en något ”box-ig” lågbudgetkaraktär, ligger närmare 399 kronors-högtalaren från Kjells Sladdkompani än exempelvis Bang & Olufsens BeoPlay A1.

  Ett annat problem är avsaknad av fysisk mastervolymkontroll. Är ljudet på max i exempelvis itunes kommer det smälla till något fruktansvärt i högtalaren när man parkopplar, då detta mappas direkt till högtalarens maxvolym, vilket känns som en slarvig miss i produktdesignen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Genialiskt smidigt med förval (Radiostation, Spotify-lista) på vredet och bra ljud! Perfekt för köket! Kommer definitivt köpa flera till andra delar av huset.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Så smidig
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bytte till två av dessa mot våra 2 Play1or från Sonos och är bara nöjd. Största skillnaden är knapparna där man slipper fippla med telefonen på morgonen när man bara vill få på lite musik eller radio. Alla i familjen har en egen lista redo och så kör vi lite radiokanaler på övriga kanalerna. Sen passar den mycket bättre hos oss än den plastiga känslan som Sonos har. Ljudmässigt är det bra mycket mer än vi behöver, men det är ju inget problem direkt :)
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grymt missnöjd med ljudet i denna, med tanke på prislappen. Jag har andra kompakthögtalare i 500-kronors klassen som låter bättre i lägre mellanregister och bas. Stammen är mest burkig här, oavsett ljudkälla. Bra funktioner i övrigt, gillar appen och multiroom med chromecast funkar fint. Hyfsat snygg, men hade lämnat tillbaka den om jag kunnat (företagsköp).
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Urbanears Stammen och Baggen är båda riktigt bra och fina produkter. De passar in i mitt hem tack vare sin "otekniska" formgivning och spelar bra både i solo- och multiläge. Användarvänligheten är på topp och knapparna och appen är väl genomtänkta.