Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

De Halvt Dolda

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Gardells miniserie är både underbar och fruktansvärd på samma gång. I parallella historier åtskilda av olika generationer följer några familjers livsöden där tragedierna hela tiden står och väntar runt hörnet.

  Jonas Gardell har sina favoritteman som jag tycker återkommer i allt han gör. Det är kanske både på gott och ont, men i De Halvt Dolda gör de sig enbart bra i alla fall och lyser igenom med både värme och kyla.

  Sjukt att mer eller mindre okända skådespelare slår Sveriges "skådespelarelit" på fingrarna många gånger om när det gäller trovärdighet i både agerande och dialog.

  När det gäller utgåvan så är där inga större fel med den. Plus för att det finns svensk text (borde det finnas på alla svenska filmer i mitt tycke). Minus för att textningen inte är lika knivskarp som man blivit van vid på blu-ray.

  Åtminstone med min BD-spelare så ser man inte vilket menyalternativ som är valt i allra första bilden där man ska välja mellan svenska och engelska. Copyright notice (eller vad det nu är för trams) som kommer sen tar bara upp en mindre del av bildytan också (en 720p bild som inte sträckts ut över hela bildytan kanske?), men utöver dessa små fadäser, som inte påverkar filmen i sig, är allt bra.

  Slutligen också ett litet plus för själva skivan som passande nog är halvt genomskinlig.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan