Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lenovo ThinkVision L24q-10

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lenovo Bildskärmar (75)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har precis testat skärmen på lunchen (45min). Skärmens fot är helt i metall vilket kändes premium. Den är stabil på skrivbordet. Den ser också mycket trevlig ut på skrivbordet, designen är i mitt tycke 10/10.

  Bilden är mycket klar och fin, även om man faktiskt kan urskilja pixlar om man tittar väldigt nära. Det finns några olika lägen att välja mellan web picture, low blue ligth, multimedia osv. Knapparna är fysiska vilket jag föredrar och de är stabila med lagom motstånd.

  Följde med en HDMI-kabel och ingen DisplayPort-kabel som det står på vissa webbshoppar. Läste på en koreansk webbshop att det ska vara 10 bitars färgdjup, jag lyckades bara få 8 bitar med mitt GTX 1060. Dock från HDMI 1.4, vet inte om det gör någon skillnad med DP, jag uppdaterar om jag lyckas få 10 bitar.

  Den här skärmen följer vad jag förstått ThinkVision x1 som är den professionella versionen och kostar ungefär det dubbla, den här är alltså för konsumentsidan. Finns en kort liten video från CES 2017 där någon snabbt tittar på denna bredvid x1:an båda är vad jag förstått helt nya (finns inga som helst recensioner på nätet än)

  Uppdatering: Jag har nu kört skärmen någon dag, det finns lite genomblödning i ljuset (IPS glow) längst nedre kant, inget man reflekterar över i dagsljus eller vid spelande, syns dock om skärmen visar en helsvart bild i ett mörkt rum. Det verkar inte gå att få 10-bit färgdjup trots DP-kabel och inställningen DP 1.2 i menyn på skärmen. I det stora hela är jag riktigt nöjd med bildkvalitet, det blir en mycket skarp och fin bild, ingen inputlag att tala om, färgerna är klara och fina. Design och byggkvalitet känns helt klart i en dyrare prisklass än vad denna faktiskt kostar.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  7 dagar sedan
  Mycket prisvärd (1890kr). Ingen backlight bleed, inga döda pixlar och fin skärpa. Enda nackdelen är väl stativet (skärmen något sned), ej höj- och sänkbar och tyvärr inget VESA-fäste.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Helt oslagbart för det här priset (2200).

  Kom ihåg att installera drivrutiner från Lenovo, eller via Windows Devicemanager.

  Alla andra har skrivit plus och minus.

  Och via settings går det ändra allt snabbt.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  *bästa pixel densitet med färg återgivning.

  *Bara ställa in korrekt korrigering för spel annars ber det inte som man har tänkt sig, bara engångs inställning.

  *DP mycket god

  *bra fot till skärmen om man inte är CS nörd ;D
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den här skärmen passar mig riktigt riktigt bra. Är inredningsintresserad och med en mycket hög budget för prylar, teknik, design och detaljer till mitt hem kan jag t.om. lägga pengar på svindyra Hi-Fi kablar, inte för att de låter bättre (vilket de inte gör) utan för att de har finare kvalité och ser estetiska ut. Alltså, min poäng är att design och kvalité är vad jag värdesätter. Denna skärm är "finare" utseendemässigt än vad många skärmar för över 10 000 kr är. Många "professionella" skärmar i höga prisklasser är ofta i plast med enkel design. Denna är i metall och har dessutom exemplarisk bild för en jobbdator eller server. Jag har min dator som storskalig media server (har plats för 5 styck 10 TB hårddiskar men inget grafikkort) och med en extern NAS.

  Jag har den också som arbetsdator när jag skapar och marknadsför webbplatser. Det betyder i praktiken att jag ser regelbundet på film och videos av olika slag med denna dator. Jag bearbetar långfilmer lokalt på datorn och ser videoklipp på nätet många gånger per dag. Jag är en entreprenör med mycket höga ambitioner. Jag sitter många dagar nästan hela min vakna tid vid datorn. Jag har haft en Samsung skärm för ungefär 1600 kr sedan år 2014 eller 2015. Den hade fått bra betyg då men denna skärm var ändå ett påtagligt lyft. Ingen backlight bleed so far men den är också helt ny.

  EDIT: Har spelat på konsol förr och om jag skulle börja med det igen någon gång så är det inte med en datorskärm. Denna tror jag är perfekt för den som mig, vill ha bra bild för en arbetsdator men inte för den spelar.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Snyggare design än min Acer 27" och bättre svärta. Kan inte säga att jag gillar att spela på den dock. Upplever viss ghosting och hackighet. Inte en gamingskärm men perfekt surf och arbetsskärm. Man ser även skuggor på sidorna av skärmen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastisk skärm till ett fantastiskt pris! Köpte den på Elgiganten i mitten av februari -18 och den kostade då 2 290:- även fast det stod 2 495:- här på prisjakt och elgigantens hemsida.
  Haft den i en vecka nu och har ingenting att klaga på, jag har den till min macbook pro -15.
  Tunna kanter runt om, förutom nertill. Jag tycker att den passar apples design, den ser lite "macig" ut. En död pixel har jag hittat än så länge, vilket jag tycket är väl godkänt.. Sitter på 40 cm avstånd och det är precis att man ser den.

  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den här skärmen är näst intill perfekt. Riktigt, riktigt snygg. Sjukt bra skärm... Färgerna är helt underbara och betraktningsvinkeln är riktigt trevlig. Mitt exemplar har inga döda pixlar och väldigt lite backlight bleed. Enda minuset med skärmen är avsaknad av Vesa. Detta visste jag dock om innan jag köpte den men med Vesa så hade den får 10/10. Köp!
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  På jakt efter en liten och smidig 1440p-skärm som får plats på en mindre skrivbord. Min nuvaran Samsung 27":a är helt enkelt för stor.

  Jag valde att behålla skärmen – över förväntan för priset!
  Gav 2290kr för den.

  Jämfört med mina större och lite dyrare 1440p-skärmar (AOC och Samsung) så står sig denna skärmen relativt bra. Inga pixelfel och bra färgåtergivning. Men tycker det är värt att nämna följande:

  - Betraktningsvinklarna är sämre än mina andra skärmar. Om du betraktar skärmen lite mer från sidan eller uppifrån så försvinner ljusstyrkan påtagligt.

  - IPS-panelen upplevs ligga en mm framför bakgrundsbelysningen. Resultatet är en tendens av skugga längst ut på sidorna (lugnt, vi talar om den yttersta millimetern till höger och vänster, men synlig om man letar).
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den här till äldsta sonen i typ april 2017 för två lakan på webhallen. Det är en liten 1440p skärm som är riktigt bra, dock köttas inga fpsintensiva spel på den men inga rapporterade problem parat med ett standard GTX 1070. Har inte hört något gnäll alls, bara cred och framförallt gällande pixeldensitet och färger.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter att jag hade letat efter en monitor för ett anständigt pris (~2000kr max) i ett tag, med flera kandidater, föll valet på denna. Valet stod mellan denna med en upplösning av 1440p och IPS-panel, en välvd Samsung med en 24" med VA-panel och då även grym svärta, samt en LG 25" ultrabred 21:9-monitor med IPS-panel. Tillslut valde jag denna, tack vare dess höga upplösning, den snygga designen samt att denna kändes som ett bättre val för priset. De två andra kandidaterna hade en upplösning av 1080p, något som år 2017 känns ganska så gammalt och tråkigt att lägga 2000kr på.

  Jag köpte mitt exemplar när jag var i Danmark, då den gick att köpas där för närmre 2100 SEK, någonting som gjorde att detta kändes som ett rimligt och prisvärt val för pengarna. Detta speciellt med tanke på vad som erbjuds i Sverige för lika mycket pengar sedan kemikalieskatten infördes.

  Jag har nu haft denna monitor i två veckor och är supernöjd. Bildkvaliteten är kanon med en skarp och fin bild, klara färger, vita färger är vita och inte gula, och svärtan är som förväntat för en IPS-panel. Mitt exemplar kom tyvärr med tre mörka pixlar längst upp i mitten, det stör mig dock inte något nämnvärt då jag till största del surfar med en webbläsare med dark mode, de är alltså dolda i verktygsfältet. Min panel hade lite backlight bleed, som kan förväntas från alla IPS-paneler, det syns oavsett endast när jag sitter i ett helt mörkt rum så det stör mig inte.

  Spelprestandan är bra för de spel jag spelar, ingen märkbar ghosting och allt flyter på fint i skärmens uppdateringsfrekvens av 60hz. Jag kan dock inte uttala mig om t.ex. CS:GO eller liknande spel där låg responstid är viktigt.

  Skärmen har en snygg design med en fot i metall som känns solid och håller skärmen stabil på mitt skrivbord. Resten av skärmen är i silverfärgad plast och känns bra, varken för tung eller lätt. Skärmens ramar är tunna och fina, jag mätte upp dem till 6-7mm. En bra kabelledare finns på foten som hjälper till att organisera kablarna och hålla skrivbordet rent från kabeltrassel.

  Skärmens UI är enkelt att navigera i, och tar inte lång tid att lära sig. Kan tycker att det är trevligt med riktiga knappar och inte en joystickliknande knapp som bl.a. Samsung och LG använder sig av. Man kan justera kontrast och ljusstyrka, och man kan välja mellan fyra olika lägen: Text mode, Web pic mode, Video mode och Low blue light vilket är trevligt och fungerar fin-fint!

  Skärmen har tre inputs: HDMI, DisplayPort och 3,5mm ut. Förvänta dig dock inte att den sistnämnda porten är någonting att finlyssna ur, då en del brus kommer ur den oavsett om ljud spelas upp eller inte. Det är dock viktigt att du vet om din dator klarar av 1440p eller inte då inte alla gör detta, om du vill visa allt i full upplösning, annars behöver bilden skalas ner. Min laptop gör tyvärr inte detta då mitt integrerade grafikkort inte klarar av 1440p @ 60hz över HDMI (försökte med 1440p @ 41hz, som var det högsta min dator kunde köra ut till skärmen, det fungerar dock inte då skärmen ej tillåter detta), men när jag använt den med datorer som gör det är bilden kristallklar. :) Detta beror på vad både ditt grafikkort klarar av, men även vilken version av HDMI din dator har.

  Sammanfattning: Skärmen har en kanonfin bild med bra färger, skarp bild och enkel att navigera i. Den har en snygg design och står bra på skrivbordet. Är du ute efter en billig 1440p-skärm kan jag gladeligen rekommendera denna. Klart värd 2500kr!

  +Upplösningen
  +Fina färger
  +Snygg design med stabil fot
  +Trevligt UI
  +Bra pris för vad man får
  +Bra färgprofiler

  -Endast tilt i stödet
  -Brusigt ljud ur 3,5mm-porten
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  En vacker 2k ... 100% nöjd ... Rekommenderas starkt ...