Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AMD Ryzen 5 1600X 3,6GHz Socket AM4 Box without Cooler

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AMD Processorer (293)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym processor, 6 kärnor och 12 trådar för en bråkdel av priset för en Intel processor. Prismässigt ligger denna i linje med en core i5 men då får man med Ryzen 50% fler kärnor och 200% fler trådar :)

  I spel är CPU belastningen väldigt låg, runt 50-60% medan motsvarigheten (i5) för intel ligger runt 90% så Ryzen har mycket utrymme för att växa.

  Klockat min till 4.1Ghz och den är fortfarande väldigt sval. Kan bara varmt rekommendera denna processor och egentligen även resten av Ryzen serien så som marknaden ser ut idag.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Självklart finns det bättre processorer än denna men för en vanlig dödlig som inte bryr sig om att överklocka eller uppdatera så fort det kommer något nytt kan jag bara ge betyg efter min egen erfarenhet. Och boy får den full pott!

  Gick från en Bulldozer FX8350 till denna och det är verkligen som dag och natt. Ökade på alla punkter från att kopiera filer och installera program till att rendera videoklipp och mer frames i spel. På tal som spel så inte nog med att man får högre fps utan alla småfrysningar och hackningar som tidigare kunde uppstå är som bortblåsta!

  Självklart när man uppdaterar CPU så blir det ju ny kylare, moderkort och minnen vilket också bidrog lite till att saker och ting fungerade bättre men det är definitivt CPUn i detta fallet som är hjälten.

  Vill ni ha en grym processor som inte ligger långt bakom liknande modeller i Intelfamiljen, men inte kostar skjortan, ska ni definitivt satsa på en Ryzen!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grym CPU som gjorde verkligen skillnad efter man använde en AMD FX-8350 tidigare. Jag kan har så mycket Windows fönster uppe, samtidigt att ha ett spel uppe utan att fpsen försämras. Något jag inte har kunnat gjort tidigare med FX-8350 är att man inte kunde ha en twitch stream uppe samtidigt att spela utan man få svindålig fps. Bara en sån sak märkte man skillnaden.

  Dessa spel man spelar mest av med GTX 1070 & AMD Ryzen 5 1600X (Ingen överklockning än) i hög grafikinställningar i en skärmupplösning på 1920x1080.

  + CSGO: 300-500 fps
  + H1Z1: 60-90+ fps (Lobby och i Världen)
  + Euro/American Truck Simulator: 60-80 fps

  Rekommendera till er som verkligen behöver en bra CPU till en bra prisklass för sin ekonomi.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Överklockad till 4.0 GHz 1.4V och får över 1300 på CINEBENCH R15! ( core i7-5960X ligger på ~1308)....det kan inte bli bättre i denna prisklass!
  Ena skärnan försvinner då den inte hade kylare!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klockad till 3.8 via en auto inställning på moderkortet.
  Tempen ligger på 59c vid full belastning i prime95.

  6 kärnor och 12 trådar till under 2000kr!..... Samt halva priset av vad en intel I7 6 kärnor och 12 trådar kostar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gick från en Fx-8350 till denna. Vad kan man säga sämsta beslutet någonsin nu när AMD lyckats göra en processor som är sval, el räkningen kommer att skena iväg nu när ens gamla husvärmare ersatts med denna.
  Om man är som mig lat och inte orkar överklocka trots utmärkta Ryzen master så är den mest smäll för pengarna i ryzen familjen. Kan bara rekommendera den.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Stort värde för priset. Märkbart billigare än 7 och nästan lika effektiva i spel.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Detta hade blivit fullt poäng, hade det inte varit för Ryzen 7 1700 att kosta lika mycket, och att 1600 verkligen är en bättre affär. Det är fortfarande en fantastisk processor för både spel och redigering och den typen av 6 kärnor använder den. Intel vem?