Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

McCulloch ROB R1000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla McCulloch Robotgräsklippare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppföljning:Kört 3 säsonger nu och den går bra. Endast bytt knivar varje säsong.Begränsningskabeln är fortfarande synlig så att den sjunker ner efter tre veckor är bara snack. Fortfarande irriterande med dåligt användargränssnitt.
  Löste studsmatteproblemet med några ribbor som sattes fast med buntband mellan benen.

  ——

  Installerat och kört några dagar. Bra pris på Clas Olsson för 6700kr! Så hade svårt att motivera att betala dubbelt så mycket för en Husqvarna 310 som jag var sugen på.

  Endast 200m kabel räckte inte till min tomt på ca 450m2 gräsyta.
  Den har kört fast i studsmattan ett par ggr, så vår se om jag gräver ner benen i marken på den.

  Har ganska gropig och komplex gräsmatta, men den verkar jobba på bra ändå. Nu är det ju blött gräs på mornarna på hösten.

  Gränssnittet är inte så modernt och man saknar ju mobiluppkoppling för ett meddelande om den kört fast eller kunna parkera den om det regnar...

  På det stora hela nöjd än så länge. Till och med grannen är imponerad av dens problemlösningsförmåga.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Denna klippare är nu inne på 2a sommaren på våran 1000kvm tomt. Har erfarenhet av Husqvarna Automower 310 och Stiga Autoclip 520 tidigare.
  Stigan fick vi med i husköpet 2014 och den fick vi hämta flera gånger i veckan. När batteriet dog på denna så valde jag att sälja skräpet för 2000 spänn och köpte mig en McCulloch ROB R1000 istället. Sen dagen vi placerade denna maskin på samma slinga så är gräsklippningen precis så automatiserad som den ska vara...
  1000kvm klarar den galant på drygt 50 arbetstimmar per vecka.
  Är i klass med polarens Husqvarna Automower 310 som jag hjälpte honom installera 2016 på hans något större tomt. Går ej att motivera att betala 7kkr mer för en Husqvarna helt enkelt. Enough said.. Du blir inte besviken.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu haft denna robotklippare i ca 3 veckor och är verkligen supernöjd! Har allt annat än en jämn och fin gräsmatta då vi håller på och totalrenoverar huset och det körs maskiner och skottkärror över gräset.
  Trots detta har den bara kört fast 2 ggr pga lös jord.

  Jag har varit skeptisk till robotklippare innan då min gamla Klippo fungerat perfekt i 14 år men nu när jag fått allergi mot bl.a. gräs så började jag snegla på robotklippare istället. Arbetskollegorna har köpt klippare för mellan 15-22000kr men R1000 slår dom på fingrarna på mer än ett sätt!
  Klarar av våran tomt på 900 kvm med lutningar mm utan minsta problem.

  •McCulloch R1000 hittar guideslingan utan problem när den behöver laddas och tar närmaste vägen till laddstationen. Många dyrare modeller tar onödigt lång väg tillbaka.
  •Klipper även i regn.
  •Väldigt billiga reservdelar som knivar och batteri.
  •Är i stort sett samma klippare som en Huskvarna!
  Tar inte en evighet att ladda upp, ca 50 min.
  •Lätt installation
  •Tyst och oerhört driftsäker.

  -Lite snålt med märlor och slinga. Köpte till ett paket extra.
  -Knivbladen får lätt en beläggning på sig vid klippning av ogräs/torrt gräs som gör att den inte klipper av gräset. Kontroll/rengöring regelbundet löser problemet.

  Sammanfattningsvis så kan jag inte vara mer nöjd då jag inte behöver nysa pga gräsallergi längre. Robotklipparen finfördelar gräsklippet och inget räfsande är längre nödvändigt.

  Köpte den på Clas Ohlsson för 6795kr på rea och det är inget annat än ett fynd och rekommenderas verkligen!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Tomt på 1000m2+ och det sköter roboten perfekt med tre klippdagar mellan 06-18. Funderar t.om på att dra ner på klipptiden några timmar per dag.

  Väldigt enkel att få igång och skulle absolut rekommendera den till vänner.

  Klipparen hade fått 10/10 om det även fanns någon app man kunde använda för att bevaka den övergripande klipprocessen .
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är väldigt nöjd med denna, Husqvarna 105?
  Klipper 2 zoner på ca 550m2 totalt utan problem. Låter den gå ca 4-5 timmar per dag och det räcker bra.
  Den fungerade direkt efter att jag installerade kabeln runt trädgården och drog guidekabel till andra zonen (samma kabel som gränskabeln som ingår). Fick köpa fler märlor då jag har lite väl ojämn matta så det gick åt fler än tänkt. Nu syns dock inget av kabeln (knappt 2 månaders användning).
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Äger faktiskt två av dessa nu. Köpte först en strax efter att de börjat säljas och var väldigt nöjd med vad den presterade. Men eftersom jag har gräsmatta I två plan, fick jag lyfta ned den när den skulle klippa baksidan.
  Jag är ofta bortrest under sommaren så detta var ett problem, till denna sommaren (2018) skaffade jag därför en till.
  De gör det de ska och helt utan några problem.
  Ett nöje att komma hem till nyklippt gräsmatta när man varit bortrest.
  Den går väldigt tyst, har inte lämnat några hjulspår och klipper perfekt även där gräsmattan lutar. Har aldrig behövt hjälpa den och installationen var enkel. Bra kvalitetskänsla och plus för utseende. Min baksida är ganska "gropig" men detta har inte varit något problem, den tar sig fram väldigt bra utan att fastna.
  Enda anledning jag kan komma på för att inte välja denna modell är om du har en smal passage någonstans. McCULLOCH anger smalaste passage till 1,6 m och jag trodde jag skulle få göra om en rabatt där passagen är 1,3 m, men det har fungerat. Klipparen följer alltid guideledningen på samma sida vid hem och utfart, så jag antar att McCulloch är lite försiktiga i sin angivelse.
  Kan bara rekommendera köp.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft den i 2 månader och den fungerade perfekt från första gången. Läser man bara noga så kan man inte göra fel.
  Enkel att programmera, fastnar inte. Rekommenderar!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Kollade runt en hel del innan köp och landade i att jag inte ville betala 15K+ för att det står Husqvarna på paketet. Hittade denna juvel för 6900:- och både jag och gräsmattan mår betydligt bättre efter den investeringen. Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Inköpt i slutet av april 2018. Installerad sedan ett par dagar. Jag är hittills mycket nöjd med produkten och dess prestanda.

  Med i paketet ingår ganska generöst med kabel och märlor. Det räckte väl till våra knappt 600 kvm stora gräsmatta. Installationen var enkel men tar ett par timmar. Räkna sedan med ytterligare ett par timmar för efterjustering under uppstart.

  Avseende produkten i sig känns kvaliteten bra och egentligen är det ju en Husqvarna (105?). Detta visar sig bland annat i problemlösningsförmågan som är mycket bra. Den har kört fast en gång i en grop, men det beror mer på vår gräsmatta än på klipparen.

  Vi har valt att inte avgränsa ett par rabatter då dessa har kant. Likaså fruktträd. Karossen har blivit ganska repig, men detta var vi fullt medvetna om.

  Sammanfattningsvis är jag sjukt nöjd. Jag vill hävda att detta är klassens dolda stjärna. Det finns en kapacitet och problemlösningsförmåga som hör hemma i mellanklassen, men du får den för budgetpris. Köp!