Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips 55POS9002

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips TV (304)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.03)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Otroligt bra bild, bra färger, bra ljusstyrka, extremt bra kontrast, perfekt betraktningsvinkel, ingen clouding eller banding.
  +Bilden är bra direkt ut ur kartongen, jag har inte behövt skruva på några inställningar, förutom att jag har dragit ner ljusstyrka något.
  + Ambilight (3 sidor) ger en imponerande helbildsupplevelse.
  + Ultra HD (4K) och HDR10 ser riktigt fint ut. I dagsläget verkar det endast vara Youtube och Netflix som stödjer UHD.
  + Bra stabilt byggd fjärrkontroll med röst sökfunktion och Google Assistance. (önskar dock att det funnits bakgrundsbelysning i knapparna).
  + Android TV 8.0 med Google Assistanse (efter uppdatering).
  + Inbyggd Chromecast Ultra (UHD/4K)
  + Den spelar upp (nästan) alla filmer jag har hemma på NAS:en via DLNA.
  + Har köpt till en trådlös spelkontroll, som fungerar med många Android spel på Google Play store.
  + Ny firmware kommer fortfarande, senaste uppdateringen januari 2019 med Android TV 8.0 med Google Assistans och nytt utseende.

  - Endast en CI+ anslutning, men den har stöd för Canal Digital satellit.

  - App utbudet för Android TV är ej komplett till skillnad mot vanlig Android (för t.ex mobil/surfplatta) T.ex saknas HBO Nordic. Men med Android TV finns i alla fall de flesta populära apparna som SVT, TV4, Plex, Kodi, DPlay, Netflix, Youtube, Viaplay, Amazon Prime osv och en hel del spel (dessa kräver i regel en trådlös spelkontroll). Om någon App saknas i Android TV plattformen kan man i regel streama den från mobilen genom inbyggd Chromecast.

  - TV:n stödjer inte längre trådlösa Bluetooth hörlurar. Jag har löst detta med vanliga trådlösa RF (analoga) hörlurar inkopplade till 3.5 mm hörlursuttaget.

  - De inbyggda högtalarna är rätt klena och man behöver förmodligen investera i en soundbar eller receiver med hemmabiohögtalare för att få en bra ljudkvalitet som matchar den fina bilden.

  - Den inbyggda satellitmottagaren's TV guide är rätt seg (när jag testade detta i första firmware Android TV 6.1). Jag har inte kunnat prova igen med senaste Android 8.0 eftersom jag har bytt till IP TV. Det går inte att schemalägga serier utan man måste spela in varje avsnitt separat. Det går inte att söka efter program. Jag har nu övergivit den inbyggda Satellitmottagaren pga dess kassa TV guide.

  - OLED skärmar sägs vara känsliga för bild-inbränningar. Lyckligtvis så ser jag inga bestående inbränningar, vid vanligt tv tittande syns inget alls, m.a.o inget att oroa sig för. Man kan se lätta tillfälliga inbränningar ibland under vissa förhållanden (t.ex den gråa startbilden när Youtube startas upp) men inbränningarna är inte permanenta, de försvinner alltid inom en minut.

  - Det nya HDR formatet HDR+ stöds inte men det är det inget att oroa sig för. Inte heller Dolby Vision stöds (12 bit HDR). Jag har inte hittat någon källa som sänder eller streamar i dessa format förutom demomaterial på USB minne i TV-affären. (Har dock inte hunnit testat om HDR+ stöds efter senaste firmware från Januari 2019.)

  Ljusstyrkan är tillräckligt stark ca 600-650 nits. Jag använder själv bara ca 60% av kontrast/ljusstyrka hemma så jag anser det finns tillräckligt med ljusstyrka så det räcker. Jag förstår inte dem som vill ha ännu ljusstarkare ljus i TV apparaten med kanske 1000-1500 nits, det vore som att sitta framför en bil och titta in i bilens helljus.

  - Två ggr på snart 2 år så har det hänt att jag får upp ett meddelande "Din OLED-TV har varit påslagen för länge för att den kvardröjande bilden skall kunna raderas. Försätt omedelbart din TV i standby-läge". Tydligen aktiveras meddelandet efter drygt 6 timmars användning. Behöver du ha en TV som måste vara på längre tid än 6 timmar i sträck så köp en annan TV med LED teknik, OLED klarar inte detta ännu. Stänger man av TV:n i 10 minuter så kan man fortsätta se på TV.

  Överlag jag är väldigt nöjd med TV:n. Bilden är grymt bra och tillsammans med Ambilight blir det väldigt mycket trevligare.
  Det tillkommer fler appar till Android TV systemet hela tiden allt eftersom Android TV blir vanligare. Och med senaste firmware som uppgraderat TV:n till Android 8.0 från Januari 2019 så har Android utseendet fått sig ett trevligt lyft. Och äntligen har HDMI ARC problemet fixats för gott, jag har nu alltid ljud till min Onkyo receiver, detta har varit lite si och så tidigare.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Philips OLED-tv, 55POS9002 är inte en okej TV. Jämförelsen kommer att ske mellan Phiips 47PFL9732D, min tidigare TV och den jag köpte i höstas men hamnade hos min särbo, 55PUS8602.

  Fjärrkontrollen:

  Jag tycker fjärrkontrollen är bra! Den ligger bra i handen och är lätt att använda. Det är samma modell av fjärrkontroll till 9002 som till 8602. Jämfört med fjärrkontrollen till 9732 känns den bara en aning mer gedigen. Fjärrkontrollen till 9732 är av mycket hög kvalitet.

  Samtliga tre modeller har trekanalig Ambilight. Ambilighten på 9002 och 8602 är marginellt bättre än på 9732.

  Menyerna i 9002 och 8602 är identiska. Jag tycker de är lättnavigerade och i förhållande till 9732 är de något bättre.

  Apparna i TVn använder jag inte. Kan inte betygsätta dem.

  Stativet är inte rörligt på 9002 och 8602. Båda använder identiska stativ.
  9732 har ett stativ som går att rotera TVn på. Det är betydligt bekvämare då det blir lättare att komma åt uttagen bak på TVn.

  Bildkvalitén på 9002 är mycket bra. Jämfört med 9732 är den betydligt bättre men jämfört med 8602 är den marginellt bättre. Jag har visserligen bara kört med HD-signal samt BD från BD-spelare. Prisskillnaden är långt ifrån motiverad.

  Ljudet på 9002 är bedrövligt! Jämfört med 9732, som är en TV byggd på en stor låda, är 9002 som en liten transistorradio medan ljudet i 9732 är som en bra ljudanläggning.
  Jämfört med 8602, som har en medföljande ljudlist, är 9002 som en bättre transistorradio medan 8602 är som en bättre stereo. Ljudlisten till 8602 gör stor skillnad och det till 8602s fördel! Ljudet i den är acceptabelt men ljudet i 9002 är uselt!

  En annan sak som irriterar mycket med 9002 är de ständigt återkommande uppmaningarna om att "rensa" TVn från stillbildsinformation så inbränning inte sker.

  Här är några exempel på händelser:

  Efter inköp packades TVn upp, monterades benställning på och TVn placerades på TV-bänken.
  Den startades upp, kopplades in på det trådlösa nätverket och alla inställningar gjordes. Därefter uppdaterades mjukvaran.
  När det var klart startades TV-tittandet. SM-veckan och valet blev längdskidåkning.
  Efter 35 minuter kom uppmaningen om att "rensa" TVn från stillbilder då sådant visats för mycket. Inte en enda sekunds stillbild hade visats under denna period.

  En timme på Stand-by och TVn var "rensad".

  Två dagar senare, efter 3 timmars TV-tittande utan stillbild, en ny uppmaning om att "rensa" TVn från stillbild. Under perioden har inte en sekunds stillbild visats.
  TVn rensades på nytt med minst 1 timme i Stand-by.

  Dagen efter, startade TVn, såg de sista 10 minuterna på Vem Vet Mest och bytte till Rapport. 20 minuter in i Rapport kom på nytt en uppmaning om att "rensa" TVn från stillbilder. Det börjar bli väldigt irriterande!

  Ringer Philips support dagen efter. Gör allt de vill att jag skall göra med TVn men jag hinner inte mer än starta den så visas samma information om rensning.
  Jag blir ombedd att inte titta på TV utan använda apparna i TVn.
  När jag använt apparna i några dagar skall jag återkomma med resultatet. Krånglar inte TVn då är det inget fel på den.

  Vad skall jag göra med apparna? Jag kan inte se TV med appen för YouTube, Netflix, Google och de andra appar som finns installerade. Jag har inget intresse av att köra apparna!

  Påskafton, startar TVn klockan 09.30 och ser TV4 Nyhetsmorgon. Sätter TVn i Stand-by klockan 11.30 för att "rensa" TVn från eventuell stillbildsinformation. Ger mig ut och handlar. Klockan 14.30 drar jag igång TVn igen. Ser en film i 30 minuter, byter till annan film i TV-tablån. Ser färdigt den och väljer sedan att se en film via BD-spelaren.
  När det är klart ser jag TV4 Nyheter klockan 19.00, ser "En skall bort" och byter till "Smartare än en 5:e-klassare.
  Därefter byter jag till en film igen i TV-tablån. 45 minuter in i filmen täcks TV-bilden av informationen om att TVn måste "rensas" från stillbildsinformation för att inte inbränning skall se.

  Det är nu frustrerande att ständigt få denna information då ingen stillbild visats sedan TVn köptes och startades upp. Alltid rörliga bilder men ändå varning om inbränning. Det går inte att stänga av den här informationen.

  TVn får inte högre betyg än två stjärnor då den ständigt slänger upp information om inbränningsrisk trots att ingen stillbild visats plus alla andra problem som den är behäftad med. Mer om det längre ned.
  Philips har kontaktas många gånger.

  Uppdatering 20180523 efter att ha haft den i 6 veckor:

  De ständigt återkommande uppmaningarna om att rensa kvardröjande bilder är det flera som får. Ett vanligt "problem" med 9002.

  Uppmaningarna kommer idag oftare än i början. Det är ett störningsmoment som är irriterande. Om man inte omgående väljer "avbryt" stänger TVn av sig själv.

  Jag har också fått TVn kalibrerad. Bildkvalitén tycker jag fortfarande inte är särskilt mycket bättre än den som PUS8602 har. Jag har också tittat på Ultra-HD-material och bildkvalitén är då en aningens bättre än i HD.

  Jag förstår inte alla dessa som höjer bildkvalitén på OLED till skyarna. Jag har en 9002, min särbo en 8602 och bildkvalitén är snarlik. Prisskillnaden motiverar inte den skillnad i bildkvalité som de båda modellerna har.

  Om jag dessutom lägger till ljudskillnaden så är 8602 överlägsen 9002. 9002 behöver definitivt en ljudlist eller extra högtalare för ljudet är rent ut sagt bedrövligt.

  Trådlös uppkoppling av TVn är ett stort äventyr. Det är extremt svårt att få TVn att koppla upp sig trådlöst. Om man sedan vill byta lösenord på sitt trådlösa nätverk återstår en fabriksåterställning av TVn för att få den att koppla upp sig. Den”vägrar” att glömma det tidigare lösenordet. Inte går det att radera heller.
  Rensning av internetminne skall, enligt Philips support, radera allt innehåll som man samlat på sig på internet med TVn. Lösenord, inloggningar till olika sidor, som Netflix, tas bort. Det stämmer inte! Har kört ”rensning” 7 gånger, allt finns kvar ändå.

  Nu börjar kunder få permanenta inbränningar på skärmen. Hört talas om flera som har problem med detta.

  Med bakgrund till alla problem som finns med denna TV kan jag inte rekommendera någon att köpa den. Bilden må vara bra men som produkt är den värdelös!
  Ångrar köpet vansinningt mycket!
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  +
  Väldigt bra bildkvalitet med otrolig svärta
  Material som inte är 4K ser också bra ut
  Ambi-light höjer upplevelsen

  -
  TV:n har stora problem med ljudsynk
  Menyer och appar går segt och instabilt
  Fjärrkontrollen är tung, krånglig och måste riktas rakt mot tv:n
 • Alla omdömen

 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  VARNING! Betyget uruselt!

  Tv har fått i bränning efter att man tittat på tv 4 morgonstudion.

  Philips vill inte ta på sig att dem har dålig kvalitet på sin oledskärm.

  Så aldrig mer Philips oled!

  Köpa dyr oled tv från Philips är att kasta pengarna i sjön då man får i bränning trots att tv ej stått på med samma bildruta en längre tid! Så rekommenderar deras er alla att köpa Samsung, Sony eller LG som inte levererar kass oled och kass garanti som Philips.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  +0,5 stjärna efter de senaste uppdateringarna. I princip buggfri nu och inte längre seg.

  Letade efter en ersättare till min gamla Panasonic Plasma och har länge sett fram emot äkta LED tv (vilket vi nu kallar O-LED...)

  Köptes hösten 2017 för 16500 och var då den billigaste OLEDen med 2017 års panel.

  De första månaderna var en väldigt buggig upplevelse, men efter ett antal uppdateringar har den nu stabiliserat sig på en acceptabel nivå.
  Används tillsammans med Onkyo TX-NR656, en extern hdd för appar samt NAS för lokalt lagrad media.
  Svagt böjd (curved) av någon anledning...

  +Bra bild avseende svärta, kontrast, färgåtergivning, rörelseskärpa (lägsta inställningen)
  +Riktigt grym bild med HDR
  +Även bra på TV/SD material, inga släpningar etc.
  +Bra streamingmöjligheter, SVT play, Netflix, YouTube, HBO (via inbyggda chromecast) funkar alla bra. Kodi och VLC för att spela filer från hemnätverket.
  +Bra sökfunktion som ger resultat från flera appar och oväntat användbart med röststyrning (när den lyckas fatta vad man säger)
  +Bra apputbud med flertalet bra gratisspel. Dock med långa laddningstider.
  +Bra att man kan koppla valfri Bluetooth handkontroll (använder XBOX One)
  +Kan spela upp 4K HDR HEVC filer (med viss möda, VLC funkar bäst)
  +Ambilight, vilket jag initialt var väldigt skeptiskt till, är riktigt skönt för ögonen när rummet i övrigt är nedsläckt. Jag har dock tonat ner den rejält från fabriksinställningen.

  -Ljudet är katastrofalt dåligt, som på de flesta TV nu för tiden. Soundbar eller surroundsystem är ett måste.
  -Lilaaktig antireflexbehandling och dessutom ganska reflexbenägen.
  -Vid jämn och svagt mörk bild kan man observera banding, men är inget jag stört mig på till vardags
  -Småbuggigt ljud över ARC, händer att den slår över till TVns högtalare och full volym i någon sekund vid på/avstängning. Dessutom fastnar volymkontrollen ibland så det endast går att sänka volymen.
  -Trångt att nå in- och utgångar när den sitter på väggen
  -Inga knappar på TVn. Saknar speciellt fysisk strömbrytare eftersom den inte stänger av sig på riktigt när man slår av med fjärren. För att starta om ordentligt måste man gå in i Androidinställningarna, vilket är onödigt krångligt och såklart inte går om den hänger sig. Då krävs en Norsk omstart...
  -Sega kanalbyten och tar ibland extremt lång tid att öppna menyer 5-10s!
  -Bakåt på fjärrkontrollen stänger ofta ner hela menyer istället för att gå tillbaka till föregående meny.
  -Ganska dåligt designad fjärrkontroll
  Ligger visserligen bra i handen men är rejält tung.
  Smart med tangentbord på undersidan, men svårt att pricka rätt eftersom det inte är upplyst och dessutom nöts symbolerna snabbt bort.
  Inget mellanrum mellan knapparna vilket gör det svårt att känna sig fram till rätt knapp (belysning saknas som sagt)
  Endel onödiga knappar.. Tex Top choice..
  Den är av typen smart, dvs hänger sig ibland och kräver omstart genom ur- och isättning av batterierna...
  -Utstickande nätkabelkontakt bakåt som förhindrar tajt väggmontering. Fick köpa mer slimmad kabel separat.
  -Dåligt med diskutrymme, krävs extern disk om man ska spela endel.
  Dessutom kan en extern disk bara användas för antingen applagring eller TV inspelning, verkar inte kunna göra både och med samma vilket känns dumt.
  -Parning med Bluetooth handkontroll funkar sådär. Varje gång man stängt av handkontrollen måste man ta bort den ur TVns enhetslista och sedan lägga till den på nytt.
  -Skärmsläckaren går ej att få bort med handkontroll, bara med TVns fjärr
  -Inbyggd bluetooth sändare för hörlurar hade varit trevligt på en så pass exklusiv TV

  Sammanfattningsvis har den i princip alla funktioner jag önskar, riktigt bra bild och fungerar hyfsat. Den är dock småbuggig, seg och gick inte att montera tight mot väggen direkt ur lådan vilket ger 3 stjärnors avdrag.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Bra bild men jag vill ändå varna konsumenter för denna produkt. Jag känner en person som äger denna TV sedan oktober 2017…Detta är hans omdöme: "Jag köpte i oktober 2017 en Philips OLED 55- tum modell 55POS9002. Den har en egenskap som man upptäcker först när man har haft TV:n på i ca 6 timmar. Då kommer ett varningsmeddelande upp: "Din OLED-TV har varit påslagen för länge för att den kvardröjande bilden skall kunna raderas. Försätt omedelbart din TV i standby-läge". Och åtlyder man inte detta stängs TV:n av automatiskt. Philips hänvisar till återförsäljaren när man klagar på detta och hävdar att "det är det pris du får betala för att ha en OLED-TV med fin bild. Att den endast kan vara igång mer än fyra timmar per dygn". Pytt, jag kan väl köpa en OLED-TV från LG med lika fin bild och som jag kan använda en hel TV-kväll. Uselt! Jag har väl inte köpt en TV för att kunna visa upp en jättefin bild för mina vänner utan för att ha glädje av själv. Låt er inte luras av Philips bedrägliga reklam!"

  Update 2020: Många buggar har upptäckts förutom att Tv:n är seg och laggig så försvann ljudet vid ett tillfälle från alla HDMI ingångarna och även bilden blev helt förvanskar på en av ingångarna med förvrängda färger, problemet försvann efter en fabriksåterställning.

  Ytterligare en sak, lyssnar man med hörlurar eller har utrustning kopplat analogt från tv:ns hörlursutgång så finns där ingen möjlighet att direkt styra ljudvolymen direkt med fjärrkontrollens volymknappar.

  Tangentbordet på fjärrkontrollens baksida slutade att fungera efter något år."
 • Utmärkt
  1 år sedan
  OLED - bäst om man har ett mörkt rum.
  + bra kontrast främst tack vare svärtan
  + mustiga färger
  + bra flyt i bilden
  - klent inbyggt ljud
  - hakar upp sig ibland - kräver då att man rycker nätsladden
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  +
  Bilden är fantastiskt (resten hänger inte med).
  Oled har nästan perfekt bild, levande, ser ut som 3D bild och man ser detaljer som aldrig tidigare på tv:n fast det finns lite bandning, här följer exempel från andra (LG tv:n)
  https://www.youtube.com/watch?v=BW-SHWIG7hU
  Det synns i speciella scener men det märks oftast inte och stör inte (på mitt exempel i alla fall, hörde att alla paneler är olika), det kan testas med följande klipp
  https://www.youtube.com/watch?v=Qi4Wy7vE8-o
  Ambilight är jätte bra funktion, därför väljer man Philips för det mesta, men denna kastar för mycket ljus mot taket istället bara mot vägen bakom (i jämförelse mot tidigare tv med likadan ambilight), det kan fixas lätt med liten bit kartong eller tejp satt över övre raden ambilights led så det riktar ljuset snett upp istället för rakt upp.
  Design är snyggt.
  -
  Största minus är ljudet. Tv:n har inte Bluetooth för hörlurar (läste att Philips inte kunde synka ljudet väll) d.v.s. för audio (man kan koppla mus och tangentbord) och vill man titta på tv eller netflix på kvällen utan att störa familj eller grannar går det inte. Ännu värre är att 3,5 mm hörlursuttag (om man vill lyssna ändå med kabel) har extrem irriterande och hörbart hissande ljud (white noise), man hör elektroniken jobbar i hörlurarna så det är inte bara hissande ljud utan också något tyckande och frekvens ändras beroende på hur processorn i tv:n jobbar, värsta jag hört. Det är tydligen hardware fel och kan inte justeras med uppdateringar. Alla tv:n har detta problem, har testat 2 till i olika butiker. Även större 65OLED873 har samma problem.
  Ljudet från högtalarna är inte jätte bra men det är oftast så på alla tv:n. Läste på nätet att många har problem med synk ljud, har inte själv hemma bio och inte testat det.
  Fjärrkontroll måste man rikta direkt mot tv:n, den är stor och klumpig, saknar belysning.
  Appar kraschar ibland men det kan uppdateringar fixa.
  Ingen 5 GHz trådlös nätverk.
  Panelen blir varm under tiden (i mitten där processorn står) men det är förekommande på flesta modeller.
  Har inte än stöd för HDR 10+, troligen kommer detta med uppdatering.
  Menyerna är sega, tråkiga och man måste navigera alltid från början när man sätter på dem, kommer inte ihåg senaste valet. Philips fjärrkontroll apps på mobilen kunde inte hitta tv:n.

  tv:n få definitivt inbränningar under tiden (burn in), bara under 15 daggar tittande, 2 timmar på morgonprogram med logo (solen i hörnan som lyser), alltså inte något överdrivet tittande alls med lite annat program på kvällen, gjordes inbränning av logo, det syns bara svagt om man kollar vid helt röd bakgrundsbild (det syns inte vid vanligt tittande) men poängen är att det framkommer och troligen få alla oled tv:n det, om det blir värre och om det kommer att störas och synas vid vanligt tv tittande det få man se.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Super! Bilden är galen! Smarttv funktionerna är bra men ibland går det segt varav jag drar bort en stjärna. Bilden känns större med ambilight! Mkt för pengarna!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Delar upp recensionen i 4 delar; bild, mjukvara, fjärrkontroll, anslutningar; eftersom jag upplever att teven blandar och ger beroende på vad vi har för förväntningar.

  BILD: 10 av 10.
  Otroligt fin skärpa "out of the box" och har inte något negativt att säga om bilden. Precis så här vill jag att det skall se ut när jag ser på film/spelar spel.
  Bonusen är Ambligh. Effekten av att det händer saker utanför teven är häftigt och känns som bilden kryper ut på väggarna.

  MJUKVARA: 6 av 10
  -Buggit, segt som sirap och jag hinner ta en slurp kaffe innan något händer.
  Hade högre förväntningar eftersom det är en premium-tv och då borde det flyta på utan någon märkbar väntetid.
  Android TV är klockrent om man kör senaste versionen, 9. POS9002 kör fortfarande 7.
  Har en Xiami Mi Box och den utklassar teven med hästlängder.

  FJÄRRKONTROLL: 7 av 10
  Stor, klumpig och vissa gånger uppfattar inte teven knapptryckningarna.
  Ett plus att den har ett tangentbord på baksidan. Men hade gärna sett en fjärr med färre knappar.

  ANSLUTNINGAR:8 av 10
  Levererar i princip allt jag önskade mig, förutom bluetotth uppkopplingen.
  Hoppades på att kunna koppla in trådlösa hörlurar, men finns tydligen ingen support för detta. Skall testa med alla trådlösa högtalare/hörlurar som jag har hemma och uppdaterar recensionen om någon vecka.

  SLUTSATS:9 av 10 (om du köper den för 10 tusen.) 7 av 10 (om den kostar över)
  Köper du den för knappa 10 tusen så är det inget snack om saken. Man får inte bättre bild för den summan. Och då kan man leva med fjärren och mjukvaran. Köp!
  Har du däremot möjlighet att gå upp till 13 tusen så är LG OLED55C8 ett bättre val alla kategorier. Bättre Mjukvara, OLED 2018, fjärrkontrol och tex HDR+.

  Jag har aldrig velat lägga ut mer än 10 på en teve, så för mig är detta ett självklart köp.

  ****UPPDATERAT 7/1 2019****
  Precis läst att Philips kommer uppdatera till Android 8. Utgår ifrån att det blir sista riktiga uppdateringen på ett bra tag. Men lär förhoppningsvis korrigera det buggiga Android TV 7.0.

  Köpte till en Bluetooth sändare för 280:- SEK som jag kopplade in i AUX och nu kan jag äntligen kolla på film med trådlösa hörlurar. Nu börjar allt falla på plats, även om jag fick fixa det själv.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag gav ca 10000 för min förra TV för ca 8 år sen, lika mkt för min förrförra för ytterligare 10 år sen, och under mellandagarna samma pris nu mer. Steget från CRT til LED var större än nu LED till OLED, men visst märks det att tiden går!

  Efter ett par dagars användning är det mesta positivt, och har inte märkt några allvarliga problem hittills. Kör även okalibrerat än så länge för jag har inte haft tid att sätta mig in i det.

  Kan hålla med om att fjärren är lite klumpig men man vänjer sig. Sen vill TV'n vid varje uppstart leta efter alla kanaler via antennen, vilket jag inte har nån. Kanske går att hitta i nån inställning och ingen dealbreaker än. :)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den mest prisvärda tv på marknaden, bilden är otroligt bra och allt flyter på lagfritt. Ni som har hemmabio med receiver måste dock använda optisk ljudkabel för att nyttja de inbyggda apparna på tv'n.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fantastisk bild och svärta! Har svårt att tro att bilden kan bli så mycket bättre, då får vi nog vänta på 8k. Bilden är nästan tredimensionell i 4k.
  Philips bildbehandlingsteknik är suverän, likaså Ambilighten, den vill jag aldrig mer vara utan!
  Lite tunt ljud i högtalarna, samt bökigt att få ut 5.1 ljud mm till min Yamaha receiver via ARC och HDMI, därav något lägre betyg. Fick köra optiskt istället.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Bilden för sig är bra, fin designat just med ljusen bakom tvn är det som gjorde att skaffa en sådan.

  Lämnade tillbaka den efter några dagar är ju för att varnar för inbräning som måste nollställas genom att köra standby läge vilket betyder stänga av den tills det utfört.

  Alltså Philips vad väntar ni på! Uppdatera och lös upp det problemet..
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra bild, ljusstark och samtidigt svart är svart.
  Philips har som vanligt härligt lagom mjuk rörelsehantering.
  Ambilight är underbart - har alltid på det. Kompletterade även med två Hue-lampor med för utökad inlevelse.
  Menyerna funkar men genvägar för de vanligaste funktionerna hade varit bra.
  Mikrofonen i fjärren underlättar sökningar.
  Kör Kodi, YouTube, Netflix och SVT mfl Play-kanaler med inbyggda appar. Har även en Win10 HTPC inkopplad.
  Ljudet är som förväntat när man ser hur tunn apparaten är - det funkar men inget exceptionellt. Jag kompletterade med Canton ljudlimpa som TVn står på, dyrt men klart lyft.
  Jag har inte fått rensningen en enda gång, men tittar iofs aldrig mer än 5-6 timmar i taget.

  Smidigare menyer för inställningar hade gett 10 poäng.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Bästa tv`n jag haft.

  Marathonkillen:
  Jag hade samma problem i början, när jag bröt strömmen till tvn när jag tittat klart. Nu bryter jag inte strömmen och meddelandet har inte kommit på många månader!
  Då kör den väl rensningen när tvn stängts av och man märker inget av det. Tvn drar mindre än 0,4watt i standby så ingen mening med strömnrytare, (fjärrströmbrytare nexa drar 0,5-1watt)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa tv jag ägt och jag har haft ett 10 tal plasma/led tv
  Behöver knappt pilla på något ..

  Fjärren ingen 10 i topp!
  Snälla Philips titta på Appel tv hur man hör en fjärr!
  Det hjälper inte lägga en järnbit i fjärren och resterande i plast.
  Tycker ni själva att fjärren matchar tv.

  Ljudet i tv inget vidare 6/10
  Så kör en soundbar. Ambilight riktigt bra
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det enda jag önskar hade kunnat vara smidigare är tv guide, men den funkar. Finaste bilden jag sett.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grym bild med O-LED, Android OS, Ambilight, HDR, 4K. Vad mer behöver man?
  Betydligt bättre än Q-LED.
  Den kommer hålla många år framöver.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra bild (om man kör 4k hdr) MEN seg i menyer. Tv-guideläge fungerar dåligt för mig, Problem med att skapa/sortera/välja egen kanallista.Har inte heller fått cec att fungera

  Hoppas på uppdatering !
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kommer från Sharp Aquos, som har några år på nacken. Provade en samsung, men fick tillfälle prova denna Philips, så jag bytte till denna. Jag måste säga jag är hittills impad av den. Min son kom ut ifrån sitt rum, blide chockad över bilden jag spelade upp då. Jättefin svärta, och klara färger där det ska vara.

  Om man ska nämna något negativt, så känns det lite rörig i början i menyerna. STV play funkade inte första tiden, men funkar fint nu.

  Har haft denna TV sedan juni 2017, betalde 22 000.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  16990:- på Elgiganten idag, 2017-11-20. En galet bra Tv till ett ännu mera galet pris. Pruta på egen hand fungerar rätt bra...
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag kommer från en Philips Aurea (40') och det är givetvis en helt ny värld detta. Ditchade omgående TVns egna Android-upplevelse för en Shield TV (i kombo med en gammal hederlig HTPC).

  + Suveränt bra bild, älskar svärtan och ambiligt förhöjer som vanligt upplevelsen. Jag kan verkligen inte se mig själv köpa en tv utan Ambilight.

  - Att spela upp 4K eller idrott (har provat på 1080p) klarar den inte av särskilt bra vilket är lätt pinsamt då min gamla Xperia Tablet Z2 klarar av det senare galant. Fantastisk bild som sagt av så många och Android TV har verkligen potential att bli riktigt bra men så länge tv-tillverkarna snålar in på hårdvaran som ska driva allting så kommer upplevelsen aldrig att bli så bra som den borde.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Om man inte är ute efter själva meny-systemet och så vidare, utan har tv-box, kollar via Netflix, har datorer kopplade, eller spelar tv-spel - DÅ är det här, hands down, harmoni på hög nivå. Rekommenderat är externt ljud, själv kör jag soundbar.
  Kontrasten är outstanding, ingen clouding (ens om det bara är heeelt svart/vitt med hög brightness), Ambilight'en är att dö för.

  Hade det inte vart för det liiiiite tråkiga menysystemet (dock vackert!) så hade jag inte tvekat att sätta 10/10.
  Köpte den på nedsatt pris för strax över 17 000, med kalibrerad skärm, vilket jag tyckte var en riktig stretch för mig ekonomiskt, men fan vad fint det är att glo på tv nu :P
  Ångrar inte.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Blir bara mer och mer imponerad ju mer jag använder tv:n. Android TV-plattformen kan jag uppleva lite buggig ibland men det kommer en uppdatering i höst, tror annars på Android TV. Inte omöjligt med integrering av Google Home Assistant i framtiden, man hoppas.
  En märklig sak med Android TV-plattformen är avsaknaden av stöd för HDR i den inbyggde Youtubeappen, märkligt då Google satsar stort på plattformen, men det kommer väl lösa sig.

  TV.n i sig är superbt bra, bildmässigt fantastisk. HDR ser makalöst bra ut, även 4K via den inbyggda tunern på Viasat Ultra ser fantastiskt ut. Värt att veta är att varken Philips eller Panasonic idag har stöd för Dolby Vision, kan komma ändras med firmware.
  TV.n är riktigt bra på att skala upp material. SD ser bra ut, 1080 ännu bättre.

  Ljudet sägs vara lite sämre än 901F men jag har inte haft möjlighet att lyssna på bägge. Men som vanligt tvljud så tycker jag det låter bra, stort ljud kan man nog inte alls räkna med på tvapparater idag. Då är det externt ljud som gäller.

  Sen måste ju Ambilight nämnas, trodde inte jag skulle använda det alls, har aldrig fattat grejen. Men det är grymt behagligt att använda.
  En rolig grej är ju att det även kan konfigureras tillsammans med sin Huebridge och styra närliggande lampor och få dem att samverka med Ambilight.

  Ett riktigt bra köp, betalade 16990kr hos Elgiganten.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oj Trodde min Panasonic VT 50 plasma var perfekt, oerhört imponerad av bildkvaliteten på denna OLED, funkar perfekt med Hue lampor, kör Apple TV 4k och det ser mycket bra ut, skall uppdatera när jag vant mig lite mer av den otroligt skarpa bilden!
  + Bilden
  + Skärpan
  + Färgerna
  + Ambilight
  Varma rekommendationer!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  WOW!
  Använder inte alls smart TV-funktionerna då vi kör Apple TV men färgerna och dess möjlighet att få även dålig bild att se bra ut är häftigt. Till och med tjejen tyckte bilden var häftig ;)
  Lite konstig styrning av CEC-grejer över hdmi som är inkopplade på min receiver, hände aldrig på min samsung tidigare, betyder att jag får nu koppla in allt i TVns alla HDMI istället för i receivern.
  Men överlag väldigt nöjd. Ambilight gör stor skillnad!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow vilken tv.

  Köpte den för 16 900 på Elgiganten.

  + Bilden
  + Snabbheten
  + OLED

  - fjärren.

  KÖP!