Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nespresso Citiz&Milk C120/D120

 Lägg i lista  Jämför
Citiz&Milk D120 från Nespresso en en espressomaskin med mjölkskumningsfunktion för kapslar (pods) från Nespresso. 1 710 Watts effekt, 19 bars pumptryck. Vattentanken är på 1 liter och mjölkbehållaren rymmer knappt 2,5 deciliter. Stäng
Citiz&Milk D120 från Nespresso en en espressomaskin med mjölkskumningsfunktion för kapslar (pods) från Nespresso. 1 710 Watts effekt, 19 bars pumptryck. Vattentanken är på 1 liter... Läs mer
Jämför pris på alla Nespresso Espressomaskiner (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Extremt bra maskin. Jag har haft den i sex månader och är fortfarande imponerad.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Maskinen jag äger är egentligen D121 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1600001), men då alla verkar lägga betyg här så gör jag samma sak, så att folk enklare kan jämföra.

  Efter att länge ha letat kaffemaskin (både vanliga bryggare och mer avancerade espressomaskiner) så köpte jag Nespressos variant och kan säga att jag ännu inte ångrar köpet.

  Maskinen är gedigen i kvalitén och känns premium trots det låga priset. Att brygga en kopp är väldigt enkelt, inga filter eller annat kladd.

  Kaffet blir mycket gott, det smakar precis som på en kaffe-bar.

  Mjölkskummaren upplever jag till skillnad från betyget nedan inte alls som dåligt designad. Det gäller att inte hälla på för mycket mjölk utan att hålla sig till max-nivån som är markerad inne i enheten. Har aldrig upplevt det som nedan upplever (måndags-ex?).

  Dessutom verkar nedan ha missuppfattat minsta beställning. Jag kan välja 10 kapslar * 5 sorter och således testa 5 sorter i 1 beställning. Det är 50 kapslar som är minsta beställning, hur du kommer upp till dessa 50 är ditt eget val. Inte alls måste jag beställa några 500 kapslar.

  Edit 2013-06-18:
  Körde igår två laddningar skum direkt efter varandra och då märkte jag att locket började släppa. Fick då hålla fast det med handen (som Seraphim beskriver). Ser det dock inte som ett större problem då jag sällan kör 2 laddningar skum på detta sätt. Dock borde det noterats i manualen (om jag inte missat det).
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Maskinen levererar ett gott resultat och har en skön premiumkänsla trots den hyfsat låga prislappen, men jag har ett par anmärkningar på andra punkter.

  Först och främst så är locket till mjölkskummaren väldigt dåligt designat. Man bara sätter det på plats, vilket innebär att när man startat själva skumningsprocessen så byggs det upp tryck inne i behållaren som sedan leder till att locket tappar greppet, lyfter och skum läcker ut på sidorna. Således får man snällt stå kvar och hålla locket på plats med handen medan mjölken skummas.
  Detta problem hade enkelt kunnat åtgärdas genom att använda ett skruvlock, så jag begriper inte varför man valde denna variant istället.

  Den andra sak jag stör mig på är det faktum att när man beställer kapslar så kan man som minst beställa 50 st av en sort. Detta betyder att om du t ex vill beställa 100 kapslar och testa lite nya smaker så kan du inte beställa ett paket (10 st kapslar) av 10 olika sorter, utan tvingas köpa fem paket av två sorter istället. Du måste alltså köpa totalt 500 kapslar (för 1800 - 2150 kr, beroende på vilka du väljer) om du vill prova 10 olika smaker.

  I övrigt är jag mycket nöjd med köpet, och maskinen används flitigt hemma.

  EDIT: Angående kommentaren ovan så är det fullt möjligt att jag kanske fått nåt medföljande fel på min mjölkskummare, men det hade likväl varit en bättre lösning med ett skruvlock eftersom problemet då inte uppstått oavsett.
  Vad gäller kapselbeställningen så har det iaf inte gått att beställa små mängder kapslar de gånger jag försökt tidigare. Har provat ett antal gånger och la jag mindre än 50 kapslar av en sort i kundvagnen så fick jag upp ett varningsmeddelande om att beställningen inte går att genomföra om jag inte beställer minst 50 st av varje sort jag valt (även om det totalt är fler än 50 st kapslar i ordern).
  Men visst, det var ett tag sen jag beställde senast så det är inte otänkbart att Nespresso nu åtgärdat detta och i så fall kan ni bortse från det klagomålet.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte en Nespresso C120 och är sjukt nöjd med inköpsupplevelsen på trettio.se.
  Det gick lätt att beställa och kort leveranstid utan en massa krångel. Dessutom är espressomaskinen med mjölkskummaren fantastiskt bra. Rekommenderas till alla kaffeälskare.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Denna maskin slår allt, har provat många espresso maskiner då jag själv är espresso fantast, den gör extremt goda latte, espresso mm gillar speciellt svarta och lila kapslarna, denna maskin är bättre en Nespresso Lattissima+ då den maskin kan man inte tex välja hur mycket mjölk man vill ha i sin latte och man kan inte skumma enbart mjölk om man tex vill dricka varm skummad choklad och det är supergott =) och så är c120 maskin extremt bra byggd. Måste även säga att nespresso har riktigt bra support med öppet dygnet runt =)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra maskin.

  +ger fin crema på espresson
  +bra mjölkskummare
  +snygg

  Nespresso har otroligt bra kundservice där man alltid får hjälp. Dom har kostnadsfritt skickat mig en ny behållare för använda kapslar, och ett nytt lock till mjölkskummaren då frun tappade bort det gamla då vi flyttade.

  Jag har dock nu köpt en helautomatisk Bosch espressomaskin. Största orsaken var att Nespresso inte kan erbjuda mig den styrka på espresso som jag är på jakt efter. Man är ju låst till deras sortiment på kaffe.

  Dessutom blir det rätt dyrt med kapslar. En kapsel kostar ca 3,60 - 4,30 styck vilket blir till mycket pengar då vi dricker 4-8 espresson per dag hemma hos oss.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag betalade 975 kr på Tretti.se under en kampanj, helt ok pris då de i dagsläget (sep 2012) kostar runt 1600-1900 kr i butikerna. Kaffet är överlägset Tassimo T40 som vi nu pensionerade. Sen pryder C120 sin plats i köket!

  +Separat mjölkskummare/värmare som är lätt att rengöra.
  +Enkelheten med hanteringen av kapslarna.
  +Gott kaffe, både espresso och lungo!
  +Snabbheten hos Nespressos webbutik. Beställde sent en onsdagkväll, hämtade på mitt postombud på fredagen.
  +Trevlig att titta på och ger ett gediget intryck.

  -Priset på kapslarna.
  -Priset på tillbehören är rent löjliga. Skippa dessa och leta rätt på andra saker ute i "vanliga" butiker. Hela webbutiken ger ett lite löjligt nördigt intryck. Det är bara kaffe för fasen! Hade jag varit äkta kaffenörd hade jag siktat på en stor pysande maskin med sjutusen inställningar!
  -Kapslarna är lite onödigt hemliga. Skriv för fasen på kapseln vad det är i klartext. Man ska inte behöva slå upp det i en egen liten snygg folder...
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Överaskande bra maskin, tillsammans med Nespressos egna kapslar. Priset är väldigt bra med tanke på vad man får för pengarna. Det som däremot kostar är kapslarna. Jag gör av med ca 200 kapslar per månad, till ett pris av ca 700 kr. Det blir över 8000 per år. Men smakar det så kostar det.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Gott kaffe
  Snyggg
  Snabb
  Enkel
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  gott kaffe snabbt! smidigt är det också, för att inte tala om hur snygg den är :P
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  + Gott kaffe
  + Snygg design
  + Mycket effektiv mjölkskummare
  + Enkel och lättskött
  + Smidigt att beställa på nätet

  - Kanske lite låg temperatur på kaffet även om espresso ska vara mindre varmt än bryggkaffe
  - Ganska dyrt med kapslarna
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket trevlig! Blir något hårt skum...
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Underbar maskin, ser både bra ut och gör otroligt gott kaffe bland annat !
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket enkel att använda och helt okey espresso. Lite vattnig med standardinställningen men det går att justera ganska enkelt.

  + Design
  + Enkelhet
  + Pris
  + Variationer på kapslar

  - Endast internetbeställning på kapslar utanför Sthlm
  - Liten behållare för mjölkskummaren

  Rekommenderas.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt nöjd med denna. Perfekt då jag är själv. Slippa brygga en kanna kaffe varje dag. Här får man snabbt och enkelt en perfekt kopp.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Riktigt god espresso! Kul att de finns så många olika smaker att välja emellan och snygga tillbehör i deras webbshop. Mjölskummaren ger det perfekta skummet!
  Utsökt kvalitet rakt igenom, från första början man öppnar maskinen och läser allt från välkomstbrev till introduktionen och tips på olika kaffedrinkar! Extra plus för 500:- i cashback! För priset får man nog inte godare kaffe!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Är fruktansvärt nöjd med min maskin. Har innan haft både halvautomatiska och en manuell La pavoni.
  Men jag har inte tålamod att avsätta 15 minuter för 3 cl espresso. Det här funkar kanon för mig.
  Mjölkskummaren är även den kanon. Ett tips är att köra lite oboy i mjölkskummaren. Blir skitgott!

  Servicen i butiken på Biblioteksgatan är även den av högsta klass.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Underbar maskin. Bästa köpet på länge. Har ännu sålänge bara haft den knappt en vecka, och är ruskigt nöjd. Kan inte se någon nackdel med den faktiskt. Det kanske dyker upp något vid ett senare tillfälle, men min erfarenhet från den första tiden är strålande.

  Den andas lyx och kvalitet.
  Kaffet smakar underbart, bättre än på många caféer.
  Många kaffesorter.
  Mjölkskummaren är grym.

  Det kommer många andra espressomaskiner, som alla gör reklam för sig att göra choklad, te, osv. Men de känns inte alls lika proffsiga som Nespresso. Dels är de väldigt plastiga, dels känns inte kaffet alls lika exklusivt.
  Trycket i de lite billigare maskinerna är inte heller lika som i Nespressos, vilket krävs för att göra en god espresso.
  Nespresso lämnar dessutom 3 års garanti, vilket gör att den känns ännu mer proffsigt tillverkad.

  Jag köpte mig en svart på Expert för 2499:- i butik. Kändes helt klart godkänt. Får dessutom 500:- i cashback från Nespresso, vilket gör det än bättre.

  Klart mitt bästa köp på länge! Känns som en strålande maskin. Den får en tia om man kunde köpt kapslar här i Göteborg. Tycker man borde kunna det när man bor i Sveriges näst största stad. Tror dock att de kanske öppnar en butik när tillräckligt många för att kunna bära upp en butik registrerat sig på deras hemsida för leverans av kapslar i Göteborgsområdet. Taktiskt och smart av Nespresso i så fall.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ett av de bättre inköpen jag gjort. En stilren kaffemaskin som man inte behöver gömma i köket. Kaffet blir av god kvalite, och smakar riktigt gott. Det finns ett bra utbud av kapslar med olika smak, instensitet och karaktär. Dessvärre måste kapslarna beställas via deras hemsida, men min första order levererades dagen efter gjord beställning. Att den får nio stjärnor beror på att mjölkskummaren vispar en aning för hårt mjölkskum.

  PLUS.
  + Gott kaffe
  + Läcker design
  + Enkel att använda
  + Stort utbud av kapslar
  + Snabb lev. av kapsar

  Minus.
  - Mjölken skummas en aning för hårt
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Funkar kanonbra. Kaffet blir väldigt gott. Mer smakrikt än vanligt kaffe. Känns lite lyxigt och roligt med de färgglada kapslarna också.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snabbt och gott!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Det blir alltid bra kaffe och den tillhörande mjölkskummaren är också mycket bra. Den får nio stjärnor eftersom det irriterar mig lite att jag inte kan handla deras kaffekapslar i vanliga livsmedelsbutiker.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Finns egentligen ingenting att klaga på. Lättskött, enkel att hålla rent, gör mycket bra kaffe, både espresso och lungo. Några av kaffesorterna är lite väl klena i smaken, men det är som sagt bara en smaksak! Det som saknas för att få 10 poäng är en mer utförlig och bättre kaffeskola i instruktionsboken!

  Nu när jag hunnit testa maskinen ett tag så tappar den en stjärna eftersom man måste tomköra maskinen utan kapsel för att elementen ska bli varma och vattenmängden rätt, när man inte använt maskinen på ett tag. Det hade gått snabbare på morgonen om man slapp det :P
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Än så länge så gör den helt grymt kaffe!

  Spöar de flesta maskiner som man har provat och kaffet går absolut att jämföra med vilken bättre barista som helst.

  Mjölkskummaren är också den otroligt smidig. Lätt att göra ren och det blir helt ok skum. Men det är ju ingen "ångskummare" så denna maskin kanske inte är något för riktiga hardcores.. Själv tycker jag att mjölskummet tillfredställande.
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Nespresson är smidig men med en halvmanuell espressomaskin, som exempelvis Gaggia Classic, blir kaffet flera klasser bättre.

  Lite synd att det inte finns kapslar för dubbel espresso. Fast det är klart... att göra två "enkla" är ju inte så jobbigt det heller.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Klockren maskin! Lättskött och underbart kaffe. Mjölkskummaren är också den väldigt lättskött. Kapslarna har inhandlats på Bibblioteksgatan i Sthlm. 10 kapslar för lite drygt 32 kronor.

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ruskigt bra! Har haft enkel maskin för malt kaffe i flera år och provat kvarnmaskin många gånger men det här var väldigt mycket bättre. Speciellt cappuccinon går snabbt o enkelt att göra. Man får diska/skölja behållaren men det är det värt för en topp-cappu. Saknar möjligen en plast-/teflonsked för att få full koll på mjölkskummet.
  Högt pris per kopp men riktigt lyxigt när man kan välja mellan många sorter.
  Är supernöjd!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jättebra maskin. Har inte så många att jämföra med men lätt den bästa jag provat. Jättelätt att göra ren, sparar massor med tid och möda.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Min första kaffemaskin så har inte så mycket att jämföra med, men fick den igår och den har gått varm sedan dess! Riktigt gott kaffe blir det, och mjölkskummare, som kan göra både rikligt eller svagt skum fungerar som en dröm.

  10/10!
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Toppenprodukt!

  Dock har mjölkskummaren gått sönder. Nespresso hävdar att den inte tillhör maskinen och att deras generösa garanti inte fungerar på samma sätt.. ingen lånemaskin under reperationstiden utan de skickar ut en ny mjölkskummare, kan ta en månad... Som tur gav de mig en helt ny aeroccino tills den som kom med maskinen kommer.

  Enkel att rengöra.
  Kaffet är mycket gott. De starkare kapslarna med hög intensitet ger en god kaffesmak, det finns även kapslar med lägre intensitet, men starkare kaffe förefaller mer lockande.
  Klarar av att göra en Café Latté med ett resultat som oftast är bättre än den du blir serverad av någon misslyckad låtsasbarista.

  Dock låter den ganska mycket när pumpen drar runt, och Aeroccinon med Cappuccino-vispen ger ett lite för hårt skum för min smak.
  Har märkt att temperaturen är lite väl låg, trots förvärmning.

  Till en latté så känns det som det är en lite för liten kaffemängd i kapseln, men av ett tips från min far som har en likadan maskin finns det ett sätt så man får ut mer smak!
  T.ex. Fortissimo Lungo - tryck på Lungoknappen, stanna precis när poffet hörs, då kapselns lock penetreras. Vänta 4-5 sek. Sedan kör på Lungoknappen igen! Grym smak.
  Ristrettokapseln- samma sak men vänta dock bara 1-2 sek, max! annars orkar inte pumpen med att driva igenom den blöta kapseln. Då får man trycka flera gånger tills man får ut önskad mängd.

  Jag älskar den här maskinen och det har varit det bästa köp jag gjort på riktigt bra länge!

  Supernöjd! Köp! Köp! Köp!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fantastisk!

  Snabbt, enkelt och riktigt gott resultat.

  Skulle aldrig köpt en maskin utan mjölkskummare, den vill man inte vara utan.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kanon maskin obetydligt med kladd
  många kaffe smaker att välja på.
  Bra support på nespresso.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hellt underbar! Smidig smidig o inge kladd o spill med denna. Finns kanppt något att diska bara skölja typ.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Underbar!

  Efter att ha varit en skeptiker från början till kapsel-espresso och sedan provat två vänners nespresso-maskiner samt nu köpt denna, är jag omvänd.

  Espresson är toppen. Går snabbt att få en kopp, och just enkelheten med beredning och rengöring gör den perfekt för mig.

  Mjölkskummaren är verkligen även den otrolig. Det är inga rörliga delar i själv mjölkbehållaren, utan det är en motor som driver en magnet, magneten i sin tur driver en av två valfria vispar inuti mjölkbehållaren.
  Och som tidigare recensanter nämnt så är den mycket tyst.
  Tryck = varm mjölk, håll inne startknappen = kall mjölk.
  Och det är helt vanlig "grön" mjölk jag provat med.

  Enda minuset är att det är ändå några tusenlappar i inköp, men jämför man med andra alternativ är detta verkligen mycket för pengarna.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fantastisk maskin som gör underbar espresso & kaffedrinkar!
  Blir varm snabb och deras kundservice är det bästa jag varit med om! Nestle har verkligen inte sparat på krutet!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Positivt överaskad. Visste att Espresson blev bra, har provsmakat flera gånger, men inte att mjölkskummaren skulle fungera så bra. Tummen upp! Blir kanon skum till Cappucinon.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har nu haft denna apparat i snart 4 månader. Köpte den på MediaMarkt under Nespressos kampanj med 400 kr i cashback. Tidigare hade jag en manuell apparat där man fick stå och packa och slabba med mjölkrör och kanna. Lyckligtvis la den av så jag kunde köpa denna underbara grej. Gott kaffe, bra mjölkskummare och framförallt lättheten i handhavande. En knapptryckning på kaffekoppen, uppvärmning c:a 1 min, varm mjölk med skum c:a 2 min - färdigt! Sen är den ju snygg också, inte oviktigt!!

  Det enda negativa är priset för kapslar (c:a 3 kr/st). Men det uppvägs av lågt inköpspris samt stort inköp en gång om året!

  Hoppas du också blir nöjd!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Gott enkelt bra helt enkelt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Var lite skeptisk till Nespresso från början, men efter att ha provat alla 16 demokapslar på två dagar så kan det inte bli annat än toppbetyg. Creman är topp och de olika kaffesmakerna är kompletta.
  Hela upplevelsen för dig och dina gäster när ni bläddrar i medföljande Nespressomenyn är underbar!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Sjukt nöjd, Levererar mkt gott kaffe nästan över förväntan. Prisvärd och Nespresso har grym service. Kaffe latte fungerar även otroligt bra! snabb och lätt att ha att göra med!