Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia XA1 Ultra G3221

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (82)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  En mycket bra mobil för detta låga pris, allt fungerar alldeles utmärkt och jättebra kameror. Bra bluetooth. Bra wifi. En mobil med jättebra skärm på 6 tum. JÄTTENÖJD MEN MIN TREDJE SONY XPERIA.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Absolut sämsta telefon jag någonsin haft. SONY borde skämmas för att släppa något så värdelöst.

  Ständiga småfel, skärm som flippar ur, Bluetooth som aldrig funkar som den skall, wifi som kopplar ner sig när den vill, omstarter och appar som krashar intermittent.

  Absolut största problemet för mig är Bluetooth. Jag använder telefonen mycket i bilen och eftersom det nu är lag på att handsfree måste användas så är det pinsamt hur dåligt BT fungerar. Den har t.om. Fått stereon i bilen att krasha och boota om. Det är väldigt spännande att få se på vilket sätt den skall krångla varje gång man sätter sig i bilen. Ena gången så vägrar den koppla upp sig, sen kopplar den upp, men volymen på musik eller samtal vrids ner efter 3sek. Nästa gång så spelar den upp musik, men ljudet hackar. Sen någon enstaka gång så fungerar den som det är tänkt. Det värsta är att jag inte längre kan lämna tillbaka skiten till butiken och eftersom den funkar på enklare BT enheter, t.ex högtalare, så kan jag inte ens få ett utbyte mot en annan enhet.

  Efter en hel del sökande så har jag hittat ett stort antal missnöjda ägare av xa1 ultra som har samma problem som jag har. Vissa även värre.

  Med detta sagt har telefonen en stor bra skärm och hyfsad prestanda för pengarna.
  Jag ville ha en telefon med stor skärm, men ville inte betala 10.000kr för en telefon.

  Men som vanligt så får man vad man betalar för.

  Undvik denna telefon om du använder wifi eller Bluetooth. Undvik!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  +Skärmen (om än väldigt blå samt alldeles för låg gamma)
  +Batteritiden (inget fantastiskt men mycket bra för sin storlek)
  +Bra byggkvalité (dock lite för lätt för sin storlek, tycker jag)
  +Riktigt bra ljud i hörlurar

  -Kameran (väldigt suddiga kanter samt generellt dålig kamera överlag, slö och konstig vitbalans)
  -Alldeles för låg gamma på skärmen speciellt när mörkt innehåll visas och skärmen justerar sig av någon outgrundlig anledning som inte går att stänga av. Spotify blir ljusgrå istället för mörkgrå till exempel. Oerhört störande och felaktig visning vilket gör att bildredigering är totalt uteslutet till exempel. Synd för skärmen är en fröjd att titta på annars.
  -Ej optimerad mjukvara då det hackar en hel del vid appväxlingar eller bara när man drar ned notifikationer

  Mycket prisvärd mobil överlag. Men behöver du en bra kamera samt korrekt visning utav bilder så titta vidare.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Omdöme baserat på Pris/Prestanda: (köpt ny för 2490)
  Kommer från en Sony Xperia Z2 som jag varit mycket nöjd med. Kände att jag behövde en tel med större skärm och valde denna. Jämfört med min gamla Z2 så har den här telefonen sina fördelar, men även en lista med mindre bra saker, iaf för mig i mitt användande. Den känns väldigt gedigen, men har rätt vassa kanter, man kan använda den till att skrapa rutan på bilen utan problem. Den är suverän när det gäller Netflix/Youtube, helt ok batteritid.
  Ena kamera känns sämre än på min Xperia Z2. Mycket nöjd med köpet, rekommenderas för den som vill ha stor skärm till ett bra pris.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdaterar nu efter att jag använt telefonen längre. Det bästa med telefonen är den stora skärmen och batteritiden (som fortfarande är grymt bra) men jag är besviken på kameran. Man kan inte lita på att den tar bra foton, ofta blir makrofoton riktigt fina men andra typer av foton lider av att sidorna på bilden är oskarpa. Även väntetiden när man knäppt kan vara frustrerande. Selfiekameran är dock väldigt bra men jag tar sällan selfies så det är ingen stor fördel för mig. Välj en annan telefon om den bakre kameran är viktig för dig. Om du inte har så höga krav på den bakre kameran och absolut vill ha en 6 tums skärm med 16/9 ratio är XA1 Ultra en bra val. Skärmen känns maffigare på Ultran än på de nya 18:9-tummarna, typ Note 8.

  Köpte den på amazon.co.uk då den var billigare där.
  + Väldigt cool design, påminner om Lumia 1520. Snyggt med "edge to edge" skärmen på sidorna. Gillar att den är gjord av polykarbonat istället för metall eller glas.
  + Bra byggkvalitet.
  + Skärmen är bra med ovanligt bra svärta för att vara IPS.
  + Batteritiden är mer än bra. Den räcker normalt 2 dagar för mig och då får jag ut ungefär 5-6 timmar skärmtid. På en dag kan man få ut 7-9 timmar skärmtid vilket är osannolikt bra med tanke på hur litet batteriet är 2700mAh. Systemetchippet måste vara väldigt strömsnålt.
  + Prestandan vid vanlig användning är bra, allt är mjukt och följsamt. Appar laddar snabbt men inte like snabbt som på en high end lur.
  + Riktigt skarpa foton i dagsljus.
  - Kanterna uppe och nere hade gärna fått vara lite tunnare.
  - Saknar kapacitiva knappar under skärmen. Navgeringsknapparna tar upp en del utrymme på skärmen. Dock är inget stort problem då dessa försvinner när man t.ex. spelar upp video.
  - Högtalaren är okej men kunde ha varit bättre, framför allt hade jag önskat att den maximala volymen var ett snäpp högre. Så här stora telefoner brukar ofta ha stereohögtalare men det saknas. Dock inget stort minus.
  - "Landsskapsbilder" d v s bilder där man vill ha hela bilden i fokus är suddiga på sidorna men skarpa i mitten av bilden. Detta är irriterande.
  - Kameran är lite seg på att processa bilder efter att man knäppt. Kan ibland ta några sekunder innan man kan titta på bilden. Detta är irriterande.
  - Foton inomhus och i låg belysning blir okej men inte på flaggskeppsnivå.

  För runt 3000 kr är den här luren riktigt prisvärd. För 3790 kr som är lägsta pris i Sverige just nu är det väl gränsfall. Om man absolut vill ha en lur med en skärm på 6 tum är den nog fortfarande värd pengarna.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den här telefonen är den bästa jag haft nånsin finns inget negativt med den