Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Motorola Moto G5 Plus (3GB RAM) 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Motorola Mobiltelefoner (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.52)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kommer ifrån en Samsung s7 edge och var skeptisk till en början om.moto g5 plus skulle vara ett bra köp.
  Men oj vad fel jag hade. Med s7 edge fick jag ut 4 timmar sot (screen on time) laggade för mycket för att vara en flaggskepps mobil.

  Moto g5 plus är en grym mobil med bra kamera, bra android upplevelse, grym batteri tid (sot 6 till 8h) laggar aldrig detta på grund av stock android.
  Turbo charging laddar mobilen snabbt.

  Den har bra skärm, bra ljud och 3gb ram tillsammans med ren android gör så allt flyter på utan någon som helst störning. Det som.jag blev överraskad av var hur bra och energisnål processorn är batteriet håller länge.

  Efter några veckor började jag började märka att mobilen började hänga sig lite ibland och öppna appar långsamt detta var pga den har 3gb ram. Fortfarande så är batteriet bra på mobilen och rekommenderas fortfarande.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  The phone is very good. Software is easy to use and looks nice. The little things moto added to the OS makes alot of difference. Like double-chop for flash, and double wrist flick for camera. The only complaint is the giant camera bulge on the back. Other than that, it's awesome. Although i wish Android Oreo comes to the device very soon.

  Side note, the speakers are both on the front.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  25 dagar sedan
  Uppdaterat: 25 dagar sedan
  Helt ok mobil, för ett bra pris (~1800 kr) för ett par år sen på nåt erbjudande på netonnet.
  Rimligt snabb då, ok funktioner, hyfsat smidig storlek samt bra kamera, tex. 4k på bakre o acceptabel framkamera (5 Mpix). Bra med både dubbla sim OCH microSD-kortplats - inte alla mobiler som har det. (Plus också att den här medelålders radiomannen kan även lyssna på FM-radio :)

  + bra pris
  + mellanstorlek
  + relativt rent android

  Började bra, o höll halvannat år, men började sen tappa:

  - först kontakt med minneskort - kan dock varit det kortet
  - sen kontakt med huvudminnet(!)
  - kamerafunktionen

  o blev instabil/startade om sig alltsomoftast. Kan inte rekommendera i dagsläget, men vilken mellanklass-/budgetmobil kan man det med, efter den använts flitigt och blivit tex. långsammare, fullt i minnet (som den trots allt verkar hitta då ;))?

  Vill man ha Moto verkar en nyare, tex. G7 plus vettigast i dagsläget (troligen hellre än G8+, då sjuan har 3-kortsplats) 2020-01-24...
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Trots att den börjar bli lite gammal nu så känns den fortfarande prisvärd. Jag köpte min för ett par år sen, och har haft ytterst lite problem. Tappat den i marken ett antal gånger och är förvånad över hur mycket stryk den tål. Visst, den har repor och skrapmärken på ramen runt skärmen men inget värre. Har aldrig haft nåt fodral eller skydd till den, inte ens nåt repskydd på skärmen.

  Fördelarna som är störst och var det som fick mig att skaffa den här telefonen är:
  - Priset
  - Rent Android med nästan inga appar som inte går att ta bort (bloatware)
  -Lagom stor

  Ett par små irritationsmoment finns:
  - Utsticket runt kameran på baksidan. Jag var skeptisk till det redan innan jag köpte och det är lite störande, även om det inte är nån jättestor grej.
  - Kamera-appen kraschar relativt ofta. Stänger man av Google Lens går det bättre men fortfarande händer det flera gånger i veckan att jag t.ex. öppnar snapchat eller ska ta en bild till ett meddelande och kameran kraschar direkt. Efter några försök brukar det funka men det är en klen tröst.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Riktigt bra och bättre än en G5s plus, stabilare och bättre batteri. Blir nästan aldrig varm och liksom bara fixar det mesta utan irritation.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Använt i 2 veckor nu, och är nöjd. Batteriet verkar bra, håller minst 2 dygn vid normal användning. Utmärkt GPS och BT. Skärmen är kanske inte den bästa, men duger fint.
  Fingeravtrycksläsare verkar stabilt.Prestandan är riktigt bra. Noterade vid app-uppdateringar att det gick rasande fort.

  Finns några tveksamheter, såsom att det saknas en ledlampa fram för notificeringar.
  Motos rörelser är inte perfekta. Vicka 2 ggr på tfn för att starta kameran funkar bra, men 2 sk huggrörelser för ficklampa är besvärligare att göra rätt. Moto har ingen egen sms-app, utan använder sig av Google messages, eller FB;s dylika (inget problem egentligen).Telefonen är en riktigt hal jäkel, och det finns en uppenbar risk att den tappas om man inte har något fodral.

  Uppdatering:

  Senaste veckorna har jag blivit varse att telefonen saknar magnetsensor (kompass), vilket ställer till lite problem när jag går vilse i Köpenhamn, och försöker hitta med Google Maps. Det går att prova sig fram till rätt rutt, men blir bökigare när man inte får korrekt riktning. Mycket märkligt. Trodde verkligen att alla mobiler hade detta som standard, så det var inget jag kollade efter när jag rekade in denna som bra och prisvärd. Ser att andra märkt detta också. Sänker mitt betyg.och byter till G6 troligtvis.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Efter att ha blivit tvungen att överge min älskade Samsung notera 2 så valde jag Moto g5 plus och måste säga att jag är fantastiskt nöjd med den.
  Funderade på en notera 8 men avstod för priset var på tok för högt.
  Funktionerna i note 8 var inte värt pengarna
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grym batteritid, kompetent telefon i övrigt. Har nästan inget att klaga på, speciellt med tanke på priset.

  Ok, jo, kameran är inte speciellt bra i dålig ljus. Jämfört med tex en S7 eller tom en Nexus 5x så märks det att den är sämre tyvärr.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft samsung galaxy s2 - s5 och med tanke på priset så får jag betydligt mer för pengarna av denna. Laddningen är verkligen boost bara på en liten stund har jag 70% och kan fortsätta.Ibland känns det som den läser mina tankar den bara passar ihop med min personliga läggning.Kör man med en hands versionen så går allt med en rasande fart.Satte på en bumper mest för att mildra eventuella tappa den i golvet händelser. Baksidan upplevdes inte som hal utan bumper var bara ett skydd. Har inte lärt mig alla finesser än.En annan bra sak är också att SIM-kort insättningen efter som SIM-kortet kan variera i tjocklek vilket jag hade problem med på Samsung.Storleken är precis på gränsen för min del.Det är en av dom få mobiler där man kan se ute i dagsljus utan problem Så anser att jag fick mycket för pengarna och har dom funktioner jag använder. så omdömet blir min jag <3 min Moto
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter två månader av umgänge med G5 plus kan jag inte att inte ge den maxbetyg, och då tänker jag pris kontra prestanda. Den känns lite som de gamla Nokialurarna som bara funkar och funkar...och dessutom med outstanding batteritid!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kort sagt - En bra telefon utifrån de behov jag har privat och det pris jag betalade för den (1980 kr). Litet förutsättningar/krav:

  * Jag lever inte i en mobil hela dagen. En mobil är inget smycke eller statuspryl för mig.
  * Inte intresserad av att spela på mobilen.
  * Kameran är inget jag står och faller med.
  * Surf, musik, nyttoprogram, täckning, hyfsad skärm är det jag fokuserar på.
  * och så litet bloatware som möjligt (Jag hade en Sony M4 Aqua innan och det var rent ut sagt för djävligt).
  * Arbetstelefon att jämföra med: Iphone 7
  * Använt den i 2 veckor.

  Litet plus som jag upplevde utöver mina krav:
  + Behaglig skärm!
  + Bättre mottagning än andra mobiler (har dålig signal i hemmet och sitter mycket på tåg)
  + Byggkvalitet, det kommer dock till ett pris...

  - Hal som en ål för den som inte pallar ett fodral (vilket jag gör) Höll på att tappa den direkt när jag fick den.

  Sammanfattningsvis: En helt rimlig budgetlur som ger rätt mycket för pengarna. Finns litet vassare alternativ i en prisstege uppåt. Jag jämför inte med jobbemobilen som är 3-4 gånger dyrare men den har inget som jag saknar på denna betydligt billigare lur.

  Glöm inte att uppdatera den - det fixar en del buggar och optimerar en del saker t.ex. kameran.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte efter en del efterforskning denna då den verkade uppfylla mina krav om bra batteritid och minimalt med bloatware från tillverkaren. Är efter ca 4 månader mycket nöjd. Det enda som sänker helhetsintrycket en aning är kameran, som framför allt i mörka miljöer lämnar ganska mycket att önska.

  För 2000 som den kostar nu är den dock ett självklart val om man inte har lust att slänga en massa extra tusenlappar på spelprestanda, oled-skärm, 4k-upplösning och bästa kameran. Har hittills aldrig känts seg eller otillräcklig för mig, utom då möjligtvis på kamerafronten, men då lägger jag ändå hellre pengarna på en vettig kompaktkamera som varar längre än 1-2 år.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kort recension eftersom jag i huvudsak instämmer med de andra positiva omdömena som redan skrivits. Bytte upp mig från Moto g3, som jag upplevde stabil, för att få bättre batteritid. De problem som jag efter 1,5 månaders användning vill ta upp är:

  1. På mitt exemplar bryts samtal efter någon minut om 4G är aktiverat. Inget problem på 3G nätet. Det är ett känt problem, men ovanligt vad jag kan se.

  2. Automatiskt ljusanpassning av skärmen fungerar inte som det ska. Detta är också ett känt problem och verkar ganska vanligt förekommande.

  Sammantaget ger det känslan av att telefonen inte riktigt är stabil, men måste ändå erkänna att det är en jättetrevlig telefon och väldigt prisvärd om man bortser från ovanstående. Skulle överväga en annan telefon om jag var i behov av kraftig processor eller mycket minne, men det är jag inte.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft mobilen i 1 månad nu - fungerar perfekt! Snabb, responsiv. Otroligt långlivat batteri, klarar 3-4 dagar med normal användning, 6 dagar när jag var sparsam och ville testa hur lång tid jag fick ut. Turboladdningen är kanon. Underbart i kombo med swiftkey tangentbord. Bra kvalité i vidouppspelning. Fingeravtrycksensorn är toppen. Bytt från en Moto G2 som jag var mycket nöjd med (efter att den fick ett dopp i kaffekoppen).

  Har inte kört original os - bytte över till Linageos 14.1 direkt så kan inte kommentera något på det. Mycket lätt och smidigt att roota och flasha om. Gyron fungerar inte i LOS14.1, men ska fungera i LOS15. Kör med ElementalX kernel som inte finns för LOS15 ännu, kommer uppgradera när det finns.

  Föredrar denna enormt mycket över min tjänstemobil(iphone) och till ett betydligt bättre pris! Rekommenderar varmt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu använt mobilen ett par dagar och det är dags för mina första intryck. Jag kan för övrigt nämna att jag kör 4gb varianten med 32gb internminne (importerad från Indien via kompis). Har tidigare haft en Moto X Play.

  + Superb enknappsnavigering med hjälp av fingeravtrycksläsaren.
  + Nästintill stock android med ett par tillägg från Motorola.
  + Dual sim+ dedikerad mikrosdkortsplats.
  + Duglig kamera på 12Mp.
  + Inbyggd FM radio
  + Snabbåtkomst för att aktivera kamera appen med hjälp av att vrida handleden snabbt två gånger.
  + Priset, ca 2500kr
  + Snabbladdare (QC 3.0) ingår.
  + NFC

  Varken eller:
  +- Stora bezels på ovan och undersidan.

  - Saknar kompass
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  G5 Plus är en stark mobil, jag retunerade min Oneplus 5 för denna och känner mig nöjdare med G5+ än den. En stark och strömsnål processor i en mobil som har mycket lite bloatware gör att batteritiden ofta för mig hamnar kring 2 dagar och snittar en SOT på 9h på dessa två dagar. NFC är ett trevligt tillskott jämfört med tidigare modell och kameran är bättre men skulle kunna ha nytta av lite bättre programvara och lite mjukare bilder. Metallbaksida och plastkanter på mobilen, hade gärna sett tvärsom som en Lumia 830 med baksidan på en G4 eftersom den blir rätt hal i handen. Enknappsnavigeringen på fingeravtrycksläsaren är ok, men inte perfekt. Hade hellre velat ha knappar på sidan av den istället.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vi köpte den till fru i huset, hon tycker den är suverän.
  Batteriet räcker minnst två dagar trotts mycket användning, dubbelt mot tidigare telefoner. Laddas extremt fort med medföljande laddare.
  Låser upp den med fingeravtryck utan fördröjning, bara att snudda knappen/avläsaren och den är upplåst.
  Funkar snabbt och smidigt överlag.
  Kameran är riktigt bra, klart bättre än i min Samsung S6:a. Hon saknar inte kompassen :)
  Borde bli full pott men 3000kr är i överkant, dock tror jag att denna är mest prisvärd för tillfället!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En snabb och bra telefon med mycket bra kamera och skärm för och vara en budget telefon.
  Snabbt i menyer och appar.
  Testvinnare som slog telefoner i 3500 kr-klassen.
  Laddar mycket snabbt med originalladdaren.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mortelstöt bra telefon!
  Rekommenderas verkligen. Rätt pris och mycket telefon för pengarna
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Denna mobil är bara helt underbart. Det har verkliga aluminium uppbackning och bara lite irriterande är att du kan komma i kontakt on / off-knappen lite fritt.

  Du behöver ett speciellt verktyg för att öppna SIM-kortplatsen för att få tillgång till inälvor och täcka. Detta gav, men kan vara lite irriterande om det inte är tillgänglig just när du verkligen behöver det.

  tar två