Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Huawei P10 Dual SIM 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Huawei Mobiltelefoner (96)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.84)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den i en vecka så är lite tidigt o recensera den nu men eftersom det inte finns några andra recensioner lämnar jag mitt omdöme.

  Kanon kamera, Dacen spelar väldigt bra, skulle velat att den spela lite högre dock.. Löjligt snabb jämfört med min gamla z5 compact, inte ens varit i närheten av att den laggar.. fingerskannern som sitter som "homeknapp" är suverän o funkar alltid kanon, Laddar batteriet från tomt på 100min. Skärmen är bra(även om det flesta mobiler idag har mer eller mindre lika bra skärm)

  Kopia av äppelskrutt mobilerna men den duger väl ändå o kolla på...

  Negativa är batteriet som har 20% kvar efter en dags användning. Då lyssnar jag Spotify på morgon commuten och när jag gymmar, surfar en timme totalt under dagen.. tror detta beror på ett mjukvaran och hoppas att de fixas av Huawei inom kort...
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyckte det var dax att byta ut min Honor 7 som jag nu haft i 2 år. Helnöjd med den mobilen, men den började blir lite väl använd.
  Kollade först på Xperia XZs, Galaxy S8, Oneplus5 mm, men när Tele2 kör sin sommarkampanj på P10:an så kunde jag inte motstå. Och framförallt pga av att jag har aldrig haft en Huawei som gått sönder.

  +Designen. Riktigt snygg mobil. Många pratar om att den är lik "Iphone" mm, men typ alla mobiler ser ju ut så. Dock har P10:an små detaljer som gör den "speciell". Ser rejält byggd ut och hoppas den tål lika mycket "stryk" som min Honor 7 som har varit "okrossbar" under 2 år (tappat i vatten, på stenar, betonggolv, asfalt mm)

  +Kameran. Tar riktigt bra bilder. Alltså riktigt bra. Har inget att klaga på här.
  Läste många recensioner först och tvekade, men hur vilseledande är dom egentligen.

  +Skärmen. Riktigt ljusstark, även i soligt dagsljus.

  +Snabbladdning. Laddar fort fullt på kort tid.

  + UI. EMUI 5.1 har kommit långt. Hatade EMUI på min Honor 7 och körde istället Nova som jag gillar. Men på P10 så har man kommit långt och jag gillar EMUI 5.1 mer och mer. Snabbt som attans är det iaf.

  + Garantierna (iaf på pappret) 3 årig garanti. 3 månaders skärmgaranti (tappar du den och skärmen går sönder, så byter Huawei gratis ut skrämen åt dig)

  +/- Storleken. Tycker den, iaf för mig, känns liiiite för liten. Var inne på Plus:en, men då skulle jag inte få plats med den i vissa täta fickor jag har på mina specialfickor på vandringsbyxor, mc kläder mm (jupp, för väderskydd skull)

  +/- Batteritiden. Tro mig, den är bra,dock inte konstant bra. Vissa dagar kan jag använda den en hel del och ha ca 50-65% kvar av batteriet på kvällen. (surfa, FB, mail, musik, GPS, Endomondo,ringa, sms, kamera mm)
  Men ibland så bara "sugs" batteriet ur och vid eftermiddagen så har jag MAX 15-20% kvar. Vet inte riktigt vad detta beror på.

  +/- Skärmen. Ljuset, upplösning och färger är bra.Men touchen är lite vääl känslig. Var först lite fundersam om "handskläget" var aktiverat, men icke. Ibland så reagerar skärmen innan jag rört den.

  - Hal som en ål. Jag tycker att den är alldeles för hal. Skaffade olika skal direkt som jag använder vid olika tillfällen. Dock har jag väldigt torra händer så detta kan vara individuellt.

  -Inte IP-klassad. Tycker att 2017 så borde det vara standard på alla telefoner.

  -Ingen oleofobisk ytbehandling . Borde oxå vara standard på skärmen 2017. Varför man valt bort detta förstår jag inte. Dock inget som stör mig jättemycket.

  Hoppas nu bara att Huawei sköter uppdateringarna på denna. Jag tycker iaf att denna mobil blir bättre och bättre ju mer jag använder den. Kameran är verkligen denna mobils höjdpunkt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Recension efter att ha ägt telefonen i drygt en vecka och använt den väldigt mycket. Jag kommer från LG Nexus 5.

  + Snabb! Jag hade turen att få bra NAND (läs mer längst ner om Huaweis minnesfiasko) och Kirin 960 levererar verkligen. Två mätningar i Geekbench 4 med en dags mellanrum gav ett snitt på 6432 multicore och 1867 single core. Inte världsledande, men riktigt riktigt bra.

  + Extremt välbyggd.
  Den är snygg och tunn men designen är väl beprövad så inget spektakulärt. Skärmen har nog den bästa LCD jag sett på en mobil. Faktiskt den första enheten jag köpt med LCD som har total avsaknad av backlight bleeding. Så länge du inte är en örn eller vill använda den för VR så är 1080p mer än tillräckligt. En liten detalj, produktbilderna för vit modell ljuger om skärmens panelstorlek. Den går inte ut så nära kanterna som bilderna vill ge sken av. Det ligger en 1 mm bred svart list runt hela panelen.

  + EMUI 5. Trots att jag varit inbiten Nexusentusiast och förespråkare för stock Android saknar jag ingenting. EMUI har tom några saker stock Android inte har som jag gillar. Jag har inte ens bytt launcher. Att navigera med fingeravtryckssensorn fungerar väldigt bra och ger extra skärmyta, men några enstaka äldre appar jag använder förlorar sin hamburgermeny som normalt ligger i mjukvaruknapp-raden.

  - - - (trippelminus) Ingen oleofobisk coating! För en flaggskeppstelefon är det helt otroligt att man skippat att ge skärmen denna behandling. Det otroligt fult skurna skärmskyddet som satt på saknade också coating och var dessutom för litet. De flesta sätter på härdat glas och bryr sig inte men jag är rädd om mina enheter så behöver inget sådant skydd, men skärmen är mycket sträv och blir fullkomligt täckt av fingeravtryck på bara en dag. Jag kommer testa någon form av coating.

  - Likt andra recensenter har jag upplevt att knappar eller fält som ligger för nära kanten är svåra att trycka på eller bock i/ur. Jag tror det sker för att gränssnittet designats utan att man tänkt på mjukvarans felkorrigering för tryck vid kanterna, eftersom skärmen ligger så nära kanten.

  - Priset. Jag tycker att priserna skenat totalt på mobiler sen några år tillbaka. Huaweis varumärke är inte starkt nog utanför Kina för att motivera de ca 6000:- den kostar hos seriösa ÅF. Jag är student så kunde ta del av ett smått otroligt erbjudande att köpa den för 2995:- och det är därför jag köpte den. Men jag tycker ett rimligare pris hade varit 5000:-

  Jag är för oinsatt inom fotografi för att ha en åsikt om kameran men det finns gott om dedikerade kamerarecensioner på YouTube. Jag har dock använt monokromsensorn mest. Det känns av någon anledning väldigt tillfredsställande med en dedikerad sensor för svartvitt foto. Tyvärr kan man inte filma med den.

  Sist om minnesfiaskot. På grund av att det råder NAND-brist i världen tvingas Huawei och andra tillverkare att använda lagringsminne av mycket varierande kvalitet i produktionen. Vissa exemplar får UFS och vissa emmc. De bästa har en läshastighet på knappt 800 MB/s (jag har själv snittat 760 MB/s) medan de sämsta får runt 300 MB/s. Denna skillnad blir framförallt mycket påtagligt när man ska öppna lite större spel. Det finns gott om artiklar om du vill veta mer.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Shuts down in <6°C, let that sink in.
  Garbage phone from a garbage company..
  No notifications, this phone doesn't receive notifications unless you dig deep in the settings and fix it yourself.
  This phone has since day one had a software problem that causes the brightness to fluctuate automatically no matter the settings. This problem persisted the entire life span of this device and Huawei didn't fix it.
  In the developer options, you can find a setting that supposedly improve readability under sunlight. Even when turned off, the brightness still fluctuates as if nothing changed. It's not improving anything, in fact it's making readability worse. I can go on forever on how this quality of life bug is infuriating.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fick tag i telefonen för det kraftigt rabatterade priset 2995 kronor. Jag har haft den i ett par veckor och upplever telefonen som näst intill perfekt, för mina behov. Har tidigare ägt en Oneplus One, en high-end-telefon för tre år sedan, och P10 är en enorm förbättring gentemot OPO. Mycket har hänt på tre år.

  Plus och minus:

  + Så snabb som man kan begära. I stort sett laggfri.
  + Designen. Enkel och snygg. Helt i metall.
  + Snabb laddning. Laddar mer än hälften av batteriet på en halvtimme. Det kompenserar för batteritiden som inte är särskilt mycket mer än acceptabel enligt mig.
  + Fingeravtrycksläsaren. Den är klockren. Blev förvånad över hur bra funktionen var när jag testade den. Extremt snabb och kan registrera flera fingrar. Håller inte med de som anser att placeringen är dålig, föredrar när det är så här.
  + Storleken. Inte för stor, inte för liten.
  + Dual SIM. Mycket mer användbart än man kan tro.

  - Batteritiden. Det är det enda som har stört mig med P10. Den är inte dålig, använder telefonen mycket innan den tar slut, men det är det enda som saknas för att upplevelsen ska vara perfekt. Telefonen klarar sig sällan hela dagen på en laddning. Den snabba laddningen är en bra räddning.

  Allt som allt, en näst intill perfekt telefon enligt mig.

  Uppdatering, 2018-01-22:

  Kör nu senaste Android 8 (Oreo) på min P10, och batteritiden verkar ha förbättrats avsevärt med den nya uppdateringen. Höjer därför betyget till 10.

  Uppdatering, 2020-04-30:

  Haft P10n i 3 år nu, kör Android 9 (Pie) och allt fungerar fortfarande fint. Har inte märkt att den blivit långsammare alls, det känns fortfarande som en telefon av kvalitet. Kommer förhoppningsvis ha den i minst ett år till.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  +Batteri
  +Dubbla sim
  +Hyfsat stabilt
  +Smidig

  -Liten skärm för VR
  -Vissa appar fungerar bättre på andra androidtelefoner
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter ett par misslyckade försök att göra Samsung och deras flaggskepp till favoriten tänkte jag prova Huawei. Det visade sig vara dumt misstag. Telefonen i sig är helt ok, deras gränssnitt likaså. Kameran bra. Men de större uppdateringarna av Android lyser med sin frånvaro, trodde ingen kunde vara sämre än Samsung men hade fel. Likväl, för fem tusen var jag ändå rätt nöjd med vad jag fick för pengarna. Prisvärd.

  Enda tills den säckade ihop, efter 6 månader. Butiken jag köpte av tyckte reparation var dyrare än en ny telefon och ville inte hjälpa mig. Men nån garanti var det inte fråga om. Jag vände mig till Huawei som påstår att de eskalerat mitt ärende men på en månad har det inte hänt ett skvatt.

  Jag är mycket rädd om mina telefoner. De får skärmskydd och flipcovers med magnetlås. Jag laddar dom enbart med originalladdare och endast enligt tillverkares rekommendation. Håller de alltid uppdaterade och rotar inte. Har jobbat med mobiler tillräckligt länge själv för att inte tycka det är värt att snåla in på nåt av detta. Att en telefon ändå slutar fungera efter ett halvår är under all kritik och vad värre är, att tillverkaren inte tycks vara kapabel att ta det på allvar. Eller intresserad. Vi får se, det kanske händer nåt men fasen vad besviken jag är. Femtusen för en flaggskeppsmodell som funkar är prisvärt. För en som har ett halvårs livslängd är det löjligt dyrt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft min i ca 8 månader. Nyköpt via blocket för 3,2k med tele2s studentrabatt.

  + Snabb, snygg och smidig.
  + Relativt stryktålig med baksida i metall
  + Mindre bloatware än Samsung
  + Ett eget UI (EMUI) som känns intuitivt. Själv orkar jag inte modda/roota min telefon, och vill ha något som funkar bra från början. Man slipper t.ex. app-drawern vilket är ett stort plus.

  - kamera-appen slutade fungera efter ett halvår. Verkar ganska ovanligt då jag inte hittat andra med samma problem. Kunde lösas genom att ladda hem en alternativ kamera-app, men lite störigt såklart.
  - högtalaren har börjat krångla efter ca 8 månader. Ljudet blir "svagt" och fade:ar in och ut ibland när man t.ex. använder YouTube.
  - svårt att hitta skal och skärmskydd. Skyddet som sitter på telefonen funkar helt ok dock. Tillbehör finns definitivt inte i butiker, utöver det vanliga hårda genomskinliga skalet som inte går hem hos alla.

  Kan tillägga att jag tappar min telefon i golvet rätt ofta och den får en del smällar. Men sådant tycker jag personligen de ska tåla.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft min nästan 1 år. Väldigt bra och väldigt prisvärdig telefon. Troligen den bästa i den prisklassen enligt mig. Dem primära punkterna är möjligheten av nästan totalt kontroll över apparna och det blir inte trög lika snabbt som samsung på grund av funktionerna att stänga appar och rensa allt bakgrund data.Så den håller sig snabb ganska länge. Väldigt bra kamera och snygg design.
  Nackdelar är dock, mindre bra skärm fast helt okej för den prisklassen. Inte speciellt bra högtalare. Mobilen kan bli väldigt varm ibland av någon anledning och största nackdelen till att jag har ingen mobil under skrivande stund, den är inte vatten och damm tolerant. Enbart några droppar vatten fick min mobilbatteri att förstöras på insidan av telefonen, eller så var det värmen lite oklart. Troligen vattnet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Super telefon köpte min för 2995kr (Maj 2017) och har varit nöjd sen dess.

  Efter denna blir det nog en Google lur för jag vill ha Android uppdateringar så snart dem kommit ut och Huawei har varit rätt så långsamma med det..
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En bra telefon som levererar som förväntat utom på en punkt! Ljudinspelning/diktafon!
  Kanske inte alla som använder funktionen, men jag brukar vilja spela in i replokalen. Med en iPhone, oavsett generation, har jag kunnat lägga luren i princip på en förstärkare och spelat in och man kan ändå urskilja alla enskilda instrument, utan distorsion.

  Med en P10 blir det brusigt, superkomprimerat, låg volym osv. Inte bara i replokalen, där vi spelar högt, utan även i hemmamiljö med en akustisk gitarr, eller prat för den delen. Skitkass.

  Annars nöjd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Satans bra telefon
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft mobilen i lite mer en månad och gick från en Honor 7 som började bli sliten.

  PLUS:
  * Kameran - fantastisk, älskar faktumet att bländaren går att reglera.
  * Hemknappen - funkar som avläsare för fingeravtryck och som knapp för att gå bakåt och till hemskärmen. Underbar funktion som fler borde ta efter.
  * Batteriet/laddaren - Den laddar grymt snabbt och batteriet håller med lätthet en hel dag trots surfande, spelande och musiklyssnande. Brukar ha 40% kvar när jag lägger mig.
  * Design - Har ett genomskinligt skal för att inte dölja för mycket av denna vackra skapelse.*
  * EMUI 5 - Utan tvekan det bästa "skinnet" jag sett på Android och jag kommer ha svårt att använda en mobil utan det.

  Kan inte komma på något negativt just nu.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte ut min Samsung S6 till denna p.g.a. kul att testa nytt.

  I det stora hela är jag nöjd med telefonen, bättre än samsungen rent mjukvarumässigt, detta p.g.a. att jag avskyr allt som samsung vill integrera med varandra, dom ska hela tiden försöka göra allt så flashigt och coolt och allt ska vara uppkopplat mot varandra, vilket jag upplevde oerhört störande och problematiskt. P10 är bättre där, inte lika mycket skit som ligger och stör, men visst, google har ju med ett finger i spelet så även här blir man tvungen att stänga av lite grejer.
  Bra skärm, skön feeling, hemknappen är kanon när man vant sig med den.
  Kameran som alla tidningar hyllar skulle jag påstå inte är speciellt märkvärdig, tycker nog till och med att min s6:a var bättre. När det är ljust så överexponerar den lätt eller att allt blir mörkt p.g.a. att den är jätte känslig när man tar i motljus (även om det bara är lite motljus). Men visst, en bild i normalt ljus utan konstigheter blir fin. I mörker så är den ärligt talat helt värdelös, blixten gör sitt jobb, men det går inte att fota utan den (vilket gick med Samsungen).
  Mitt största problem med telefonen är den ständigt stänger av sig/startar om i fickan, oerhört känslig. Sist gjorde den det samtidigt som den shufflade om alla ikonerna, alla!

  Plus: Mycket mobil för pengarna, snabb, känslan, högtalaren, mjukvaran.

  Minus: Kameran, känslig i fickan (startar/stänger av lätt).

  Så funderar du mellan en Samsung och en Huawei, köp något annat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra telefon för bara 2995 kr! Köpte min på tradera.se och mer valut för pengarna får man inte!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Över förväntan

  lite meckigt med finger-print-scanner på framsidan och svag kamera i dålig belysning annars inget att klaga på.

  +Exelent ljud i samtal.
  +Bra kamera.
  +Fläskigt batteri.
  +True metal.
  +Bra vibrato.
  +2990:-(25:-)

  -Ingen slår H8ans Finger-print.
  -Mono speaker.
  -Bloat
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte bort galaxy s8 mot denna. Bättre på alla punkter. Snabbare, överlägsen batteritid, något mindre bloat, mindre känslig skärm, lättare att plocka upp, bättre kamera och fingeravtrycksläsaren är blixtsnabb och fungerar alltid (om man inte är blöt om fingrarna). Tyvärr lika hal baksida!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En komplett telefon som presterar bra på alla punkter.
  Formatet är perfekt, kvalitetskänsla i topp och fingerläsaren är blixtsnabb!
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Telefonen har problem att ansluta sig till bluetoothenheter, samma bt-enheter funkar på andra. Random reboots när man spelar.
  Den drar oerhört mycket batteri under idle, är inte ovanligt att den drar mellan 20-30% under natten utan att ha haft igång några appar
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nu haft mobilen i 1 månad.
  Plussida:
  + Snabb
  + 64GB
  + Liten och gjord i metall
  + Kameran
  + Högtalaren hörs bra i bil
  + Dubla simkortsplatser
  + Använder man view cover så behöver man inte ens öppna fodralen för att svara

  Neutrallt:
  ° snabbladdning. Laddas lika fort med snabbladning som en iphone 5s, som inte har ju nån snabbladdning.
  ° bara en högtalare. Täcks den över så hörs det ingenting
  ° datatrafiken är kopplad till ett kort. Man måste slå på VoiLTE för att kunna surfa medan man pratar och då funkar det endast när man ringer från samma kort. Tar man emot ett samtal från det andra kortet så bryts 4G-uppkopplingen
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grymt snabb telefon!

  Nu har jag ägt min P10 i ca 3 veckor och fått uppleva dess svagheter och styrkor.
  Jag är faktiskt nöjd med telefonen som helhet, den är grymt snabb mot min gamla LG G4, minst lika bra kamera(snabb fokus) och har en bra skärm(dock inte lika hög upplösning på papper, men ser bra ut).

  Det positiva:
  + Snabb som attan, programmen laddar otroligt fort och uppstart från avstängd går riktigt fort.
  + Bra och snabb kamera
  + Snabb laddning med huaweis super chargefunktion.
  + Mestadels av Huaweis Appar går att avinstallera
  + Bra batteritid, har ca 40% kvar efter en arbetsdag. Med superbatterifunktionen aktiverad, så tappade den 1% över natten(bra om man har långt till en laddare).
  + Härligt med USB-C uttag.
  + Snabbt internt minne, jämför med min LG G4. Kopierade över från externt minne till internet, 9,8gb på 2 min. Kunde stå 30 minuter på min LG G4(samma externa minne, class 10)
  + 5.1" kanske låter litet, men jag är väldigt nöjd över storleken, med min gamla LG G4(5.5") så tog jag ofta ur den ur min ficka när jag satte mig ner, med p10 gör jag det aldrig.
  + Relativt frekventa uppdateringar från huawei enligt andra användare.
  LG G4 var det typ 1 per år.

  Det negativa
  - Tycker att fingeravtrycksläsare är lite onöding och tar upp plats
  - Sämre ljudstyrka ur hörlursuttaget jämfört med min LG G4.
  - Sämre ljudkvalité ur hörlursuttaget jämfört med min LG G4.
  - Ej QC3.0, utan huaweis egna supercharge technologi. Samma laddhastighet, men QC3.0 är mycket enklare att få tag i. Kanske blir bättre med tiden, saknar just nu en prisvärd supercharge billaddare. Lite dyr nu.
  - Går inte att ställa in vibrationsmönster per standard i huaweis inställningar.

  Sammanfattning
  I det stora hela är jag väldigt nöjd med min p10 och kan rekommendera den till alla! Snabbare telefon har jag inte testat.

  Dagens Tips:
  Om ni vill aktivera funktionen så att folk kan ringa er medans ni pratar med någon annan, inställningarna ligger inte längre under nät, utan i dialer->inställningar, tog ett tag att fatta för mig som inte använder originaldialer.

  Kommer uppdatera mitt betyg med tiden.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa telefonen jag ägt :)

  Priset avgjorde för mig. Jag var intresserad av senaste samsung eller iphone. Men erbjudandet på p10 avgjorde det och jag är nöjd med mitt val.

  Positivt
  - Väldigt snabb!
  - Bra kamera med bra mjukvara.
  - Känns gedigen och har ett bra format.
  - Imponerande fingeravtrycksläsare. snabb, exakt och det räcker med att vidröra.
  - Kan även använda fingeravtrycksläsare för att backa och multi-taska. Stjäl inget av skärmytan :)
  - Najs med snabbladdning.
  - Kom levererad med skärmskydd. Tycker fler borde följa upp med detta.

  Negativt
  - Batteritiden kunde vara bättre. Normalt kör jag 2h blåtand, surfar och knäpper lite bilder under dagarna. Vid läggdags så är den nere på ca 25%. Kör man hårt så måste man nog fylla på lite.
  - Kan inte anpassa mobildata-perioden fritt.

  Hoppas på förbättring för de negativa delarna genom uppdatering.

  Ger betyg 9+ med anledning av priset,

  Samsung galaxy s8 och Iphone 7 känns snäppet exklusivare, men kostar premium.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kvalitetskänsla på topp.
  Känns relativt smidig för en 5.1".
  Snabb som attan med superprocessor och 4GB RAM samt 64GB minne.
  Bra skärm och reglerbar autoinställning på ljusstyrka.
  Supersnabb fingeravtrycksläsare till skärmlåset.
  Bra batteritid när man ställt in batterisparfunktionerna och optimerat så alla onödiga appar stängs av när skärmen är släckt, håller 2 dagar utan problem.
  Riktigt bra kamera.
  Köpte en praktisk bordsladdare på mytrendyphone.
  Kolla Blocket innan köp, finns mängder av nya till bra pris efter Tele2's kampanj, betalade 3600 för en oöppnad med kvitto/garanti.Fanns billigare om man är ok med att få sin lur skickad.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft telefonen i 4 dagar och hittills har jag bara positivt att säga om den, inte upplevt något negativt alls med den.

  Fantastiska foton, otroligt snabb, bra batteritid, bra funktioner, enkel att förstå, inte så mycket bloatware som är batterikrävande.

  Kommer från en Nokia Lumia 930, det är som dag och natt!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  *Köptes under Tele2-kampanj till lågt pris*

  Oj vilken telefon, jag är mycket nöjd. Kommer senast från iPhone 7 Plus och har använt olika Android-telefoner innan det.

  Fördelar:
  * Har en hemknapp som är fingeravtrycksläsare, som stödjer gestures (snabbt tryck=bakåt, långt tryck=home, swipe åt sidan=bläddra blad öppnade appar)
  * Snabb
  * Fina färger
  * Senaste Android (mjae, näst senaste då 7.1 finns ute)
  * Gränssnittet ger mervärde, det känns som en fusion mellan Android och iPhone, på ett positivt sätt
  * USB-C samt någon form av snabbladdning som laddar telefonen på relativt kort tid
  * Speakerfunktionen är bra och man hör motparten tydligt

  Nackdelar:
  * Batteriet laddar ur snabbt jämfört med tidigare telefon (iPhone), mot kvällen är batteriet under 20%
  * Liten skärm
  * Troligtvis behövs specialladdare för att få snabbladdning (dvs de som stöder QualComms QuickCharge fungerar inte här)

  Jag hoppas verkligen att Huawei satsar på denna telefon och håller mjukvaran uppdaterad med senaste Android ett par år till. Dessutom borde de fixa batteritiden. Men dessa puckar kanske är för mycket begärt, vem vet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar den!
  Har ägt den en månad nu.
  +Storleken
  +Snabbheten
  +Design
  +Batteritid
  +Fingeravtrycksläsare på framsidan
  +Kameran
  +Gränssnittet

  -Hittar inga!

  Har tidigare bara ägt Googles Nexus telefoner som jag älskat på grund av det rena gränssnittet. Ren Android utan massa krimskrams som annars andra tillverkare valt att tvinga på oss.
  Med denna telefon går det att avinstallera det som kommer förinstallerat. Menyer och launcher går också få så att det blir en ren Android telefon likt en Nexus t.ex.. Mycket snabb och kompetent telefon som klarat allt utan minsta lagg.

  Batteritiden är imponerande och håller väldigt länge. Laddar varannan dag! Laddning går också blixtfort.

  Kommer närmast från en Nexus 5x som hade fingeravtrycksläsare baktill som jag trodde var den bästa placeringen. Ack så fel jag hade! Perfekt med placering framtill som gör att jag inte behöver lyfta upp telefonen varje gång om jag bara vill kolla något snabbt när den ligger på bordet t.ex. Fingeravtrycksläsaren är ingen knapp utan endast en avläsare. Men det går att ställa in så att den även fungerar som hemknapp, bakåt-knapp m.m. Valet är ditt!

  Kameran och kameraappen erbjuder så många finesser, filter så att det är sjukt och bilderna blir bra även vid mörka förhållanden.

  Helnöjd med mitt köp! När Google valt att inte släppa sina nya mobiler till Sverige längre så var jag tvungen att välja ny tillverkare och jag gjorde min research ordentligt. Valet föll på Huawei och jag ångrar ingenting. Samsung, Sony och de andra föll bort direkt pga sina egna versioner av Android och iPhone ska vi inte ens prata om.
  I Love My phone!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +Bra skärm.

  +Suverän telefon snabb som bara den.

  +Underbar kamera tar riktigt fina bilder.

  +Trevligt ljud

  +Fingerscannern är löjligt snabb.

  +Laddar från tomt till fullt på ca:1.5h.

  Inte hittat några minus.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kommer från iPhone 6 så mina kommentarer är mycket jämfört med den.

  + Otroligt snabb - min iPhone 6 framstår som decennier gammal i jämförelse
  + Fingeravläsaren är löjligt bra. Jag behöver aldrig ens använda telefonen i låst läge längre eftersom det går lika snabbt att låsa upp som att visa den låsta skärmen.
  + Utmärkt skärm som täcker stor del av telefonen.
  + Mycket enkelt gränssnitt i Huawei Emui (iaf om man kommer från iOS).
  + Ligger perfekt i handen (har små händer) och hårdvaran är kvalitet rakt igenom.
  + Mycket smidig multifunktionell knapp
  + Bra med 64gb inbyggt minne.
  + Plats för två SIM-kort (fungerar ypperligt).
  + Batteriet och batterihanteringen är utmärkt.
  + Snabb laddning.
  + Kameran

  - Vissa saker är fortfarande bättre/smidigare i iOS (t.ex. iMessage, backup av telefonen, notishantering)
  - I vissa appar kan det vara svårt att träffa rätt med fingret på till exempel ett kryss.
  - Kräver en del fipplande med inställningar för att få som jag vill ha det (men jag är också ovan vid Android).

  I stort mycket nöjd och jag trodde inte att skillnaden från min iPhone 6 skulle vara så stor!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +Lagom storlek och trevlig design
  +Bra skärm
  +Bra ljud trots bara en högtalare
  +Helt ok kamera, lite svajig i mörker.
  +Snabb fingeravtrycksläsare
  +Bra batteritid, laddar sjukt fort
  +Riktigt bra mottagning på mobilnät jämfört med förra Sony z3+. Gått från en "plupp" till nästan fullt på samma plats med P10. Speciellt inomhus fångar den upp signalen överraskande bra för mig.
  +Trevliga funktioner i mjukvaran
  +Snabb, ligger i par med senaste processorer från andra tillverkare.
  +Metallkonstruktion, jag har svårt för glas på baksidan.

  - Ingen oleofobisk behandling på glas, blir lätt flottigt.
  -Inte stock-android. Men överkomligt, inte hemskt tycker jag, men jag använder nova launcher på alla mina telefoner tillslut.
  -En del bloatware, men man kan avinstallera mycket av det.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + kameran.
  - SMS appen är riktigt dålig. En bedrift att ens få upp tangentbordet.
  - Äpple launchern är riktigt ful och har inte i en Androidmobil att göra.
  - I vissa appar så går det inte att trycka på små knappar, t.ex. krysset för att ta bort en föreslagen vän/grupp från Facebook appen.

  Allt annat fungerar ungefär som man kan förvänta sig av en mellanklassmobil.

  Med lite tur så har jag fått ett måndagsexemplar så inte fler behöver känna sig så lurade som jag gör...
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den i 3 dagar, så kanske något tidigt att yttra sig. Hittills nöjd.
  Hört många som haft negativa åsikter om Huaweis egen fork av android, men tycker det verkar schysst, erbjuder andra funktioner som inte finns i "stock", så som olika effekter när man bytar mellan olika hemskärmar, funktion liknande "f.lux" m.m.

  Var först sjukt besviken med batteriet, ca 30% kvar vid slutet av dagen. Märkte då att det var en app som legat i bakgrunden och käkat batteri. Stängde den, och dagen därpå hade jag 65% kvar. På min förra telefon, en samsung galaxy s7 edge, så hade jag också ca 65% batteri kvar vid slutet av dagen.