Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

JBL Flip 4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla JBL Mobilhögtalare (46)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  JBL GÅR FRÅN KLARHET TILL KLARHET!

  Har lyssnat på andra topptestade enheter i samma prisklass upp till det dubbla. Det är en djungel av bluetooth apparater och valet beror på vad man är ute efter. Jag sökte en välljudande portabel spelare med balanserad återgivning och någorlunda djup i basen. Och det fann jag sannerligen i denna Flip 4!

  Förutom smidigt format, att den är vattentät, att du kan koppla två Flip4 till stereo eller para ihop upp till 100 st enheter, spela 12 timmar på hög volym, samt streama musik växelvis från två enheter så är det EUFONI på hög nivå! Ljudet är luftigt klart och fyller med välbehag små som större rum. Röster återges med tydlig närvaro. Cymbaler klingar fint liksom annat i diskantområdet och basen som går ner enligt specifikation till 70Hz pumpar på bra. (Och ibland även svulstigt). Diskant och mellanregister upplever jag som öppet medan närvaron av basen varierar lite beroende på placering. Har även testat att para ihop två Flip4 till stereo, (vänster+höger) vilket breddade och spred musiken ännu bättre i rummet. Att lämna tillbaka en Flip4 till kompisen kändes inte bra när man fått prova stereoeffekten. Det finns basresurser som ger tyngd till de övrigt fina registren men basen är som sagt något ojämn i vissa frekvensområden vilket är förståligt med tanke på konstruktion och storleken. Man får helt enkelt flytta runt den för att hitta bra resultat. På två dagar har tre vänner till mig redan köpt egna Flip4 efter att ha provlyssnat.

  Själv valde jag denna i första hand för att den levererar ett ypperligt ljud. Sedan är den tålig och har bra finesser. Personligen lägger jag hellre pengar på två st Flip4 som breddar och har större spridning av ljudet än Beoplay A1 som kostar nästan lika mycket som två JBL. Libratone Too som också är en bra spelare i samma prisklass valde jag bort då Flip4 är öppnare i de övre registren. Det enda att anmärka på är ljudet vid start och avstängning som är onödigt högt! Flip4 kommer att sälja! Tro mig!
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sökte en ny blåtandshögtalare till min nya mobil och landade på denna i camoflage utförandet. Lyssnade på de flesta utföranden/färger som Elgiganten hade uppställda och kunde snabbt konstatera att hörbara variationer i ljudet existerar mellan t.ex svarta/camo och vit/blå/röd m fl där svarta/camo har mer bas. Det kan vara upp till 2 db skillnad nivå enligt JBL.

  Vid högre volymer är det inte någon väljudande pjäs det här men den skiner verkligen på lägre volymer och kan få välinspelad hårdrock och metal att låta helt okej, vilket många blåtandshögtalare inte klarar av.

  Själv tyckte jag Sony's XB3 lät väldigt lika om inte bättre, men den med sitt dryga 1 kilo i vikt är kanske inte jättelätt att ta med i ryggsäcken i jämförelse med Flip 4's dryga 500 g.

  Högtalaren låter även bra i sängen på låg volym ca 30-50 cm från öronen när man tittar på film lr youtube med mobilen. Blåtandsanslutningen ger dock en fördröjning som jag gissar ligger på 200-500 ms. Blir lite osynkat till läpprörelser, dock ger bt högre volym med mindre distortion på de flesta mobiler som har för svag spänning på sin hörlursutgång för att komma i närheten av referens output på 2 V (men 1,5 V hade räckt).

  Gillar allt med denna högtalaren förutom placeringen av gummiflärpen som döljer usb och 3,5 mm ingång. Flärpen blir lätt smutsig utomhus och är ofta i vägen när man väljer/vill ansluta med sladd.

  Diskanten är tydligare än på Bose Soundlink Mini II på gott och ont (mest gott i mitt fall). Basen går ned till 60 Hz jmf med Flip 3 som bara går ned till 70 Hz. Högtalaren får med de vilkigaste nyanserna i den mesta musiken oavsett genre men passar kanske bäst till rock, hårdrock och metal. Något jag saknar är app med stöd för equalizer (en bra 6-bands hade varit najs).
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  (Försöker alltid vara objektiv i mina bedömningar.)

  Letade efter ny utomhushögtalare under aug 2017 och lade ca 2v. research på nätet där jag gick igenom skriftliga tester och framför allt youtubeklipp, tex.: https://www.youtube.com/user/clavinetjunkie/search?query=flip+4?&ab_channel=clavinetjunkie. Köpte sedan JBL Flip 4 och JBL Charge 3 och jämförde dem vilket landade i att Flip 4 troligen är (än så länge, aug. 2017) den bästa vattentäta högtalaren i sin storleks- och prisklass. Slutade med att jag lämnade tillbaka Charge 3 och köpte ännu en Flip 4 och nu använder dessa två högtalare i stereo kopplade via 3,5 mm jacket till datorn SAMT som bärbara ute- och innehögtalare.

  Summa summarum: Fortfarande ett kanonköp Juli 2019!

  Positivt:
  * Ultrakompakta högtalare med klart och dynamiskt, kraftfullt ljud.
  * Vattentäta, känns mycket gedigna, bra taktila knappar.
  * Flexibla tack vare 3,5 mm jacket, att du kan koppla samman upp till 100 st trådlöst och appen som gör att du kan välja mellan party mode eller stereo via bluetooth.
  * Mycket hållbara - haft dem på sandstranden och bryggan hela sommaren.
  * Kanonpris numera 700:-, köp två!

  Några små saker jag irriterar mig på:
  * Ljudkvalitén via Bluetooth är, som alltid, märkbart sämre. AptX hade nog hjälpt till att förbigå detta problem.
  * Via bluetooth laggar ljudet 0,5 sec så om du tex. spelar spel så använd 3,5 mm lagfri kabel istället. 2 st Flip skiner som bäst via kabel i stereo. OBS: om du har 2 st Flip 4 så koppla 3,5 mm _mono_ pluggar till vardera högtalare annars blir det inte äkta stereo.
  * Du kan tyvärr inte från Windows få ut äkta stereoljud via Bluetooth med 2 st Flip 4 (app saknas).
  * En liten, liten gnutta för hård diskant (går dock att modda bort: https://www.youtube.com/watch?v=JnjIFXsIWAY&t)
  * Det går att välja nästa låt via högtalarens knappar, men inte förgående låt :(
  * Androidappen tar långt tid på sig att hitta högtalarna eller till och med misslyckas helt ibland.
  * Hade varit fint om det gick att ladda upp andra USB prylar från högtalaren, som på JBL Charge.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Riktigt bra ljud
  Fyller upp ett medelstort rum med ok ljud. Batteridriften är helt ok.
  Har inte vågat prova vattentåligheten...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Orimligt bra ljud. Lagom vikt, grym batteritid.
  Bästa köpet på länge.

  Rekommenderas varmt.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra ljud men batteriet är helt värdelöst redan efter ett antal månader till något år. Finns åtskilliga rapporter om detta på nätet. Pga detta får produkten betyget usel. Väldigt dåligt emballage från Harman Kardon's webbutik.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kanonbra! Funkar bra med min android och laptop. En disconnect har hänt men annars inga problem alls. Inte provat i vatten, men vem sjutton går ut o badar med sin högtalare.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Funkar perfekt tillsammans med min HTC U11. Skaffat en till nu, stereoläget är jättebra.
  Kostar för tillfället 849kr på många ställen... Så köp🙂
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Helt ok!

  Jag ville inte spendera mycket på en högtalare då jag främst använder den hemma som högtalare till mobilen då den är på laddning och spelar musik etc.
  Den är ganska liten i jämförelse med andra högtalare men producerar ändå bra ljud. Just nu har jag ett par dåliga högtalare i bilen och ibland tar jag med mig flip 4 och trycker ner den i drinkhållaren och lyssnar på musik på det sättet (har en gammal bil utan bluetooth osv).

  +Ljudet är ganska bra (dyrare högtalare kanske låter lite bättre och högre men för mina användningsområden är en liten högtalare ett bättre alternativ).
  +Bluetooth ansluter 2-3 sekunder efter att man slår på högtalaren, fungerar varje gång.
  +Priset. Betalade 849kr. Snart kommer flip 5 och den kommer nog att kosta mellan 1000-1500kr, dock tror jag inte att det är en enorm skillnad i funktion och ljud.

  Det finns flera positiva egenskaper men det behöver inte upprepas.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  En helt klart bra portabel högtalare som fungerar bra i ett mindre rum där du vill ha lite skval. Speciellt om den placeras i ett hörn är basen förvånansvärt bra och fyllig. Vill du lyssna på poddar i duschen går det också bra. Naturligtvis finns bättre, starkare och mer välljudande högtalare men då hamnar man i en helt annan prisklass eller får offra bärbarhet.

  Min enda varning - och det här hade ändrat mitt köpbeslut om jag vetat det innan - är att högtalaren har otroligt irriterande signaleringsljud vid uppstart, avstängning och parkoppling. Dessa ljud går inte att stänga av eller nivåjustera. För mitt användningsområde, där jag tänkte ha den som sovrumshögtalare, är den oanvändbar. Hela huset vaknar när man sätter på den, säger jag med viss överdrift. På andra JBL-modeller kan dess ljud justeras i den tillhörande appen, men av någon outgrundlig anledning går inte det på FLIP 4:an.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket ljud ur en liten låda. Lite för liten för att få någon ordentlig bas dock (förståeligt).
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bra högtalare 1069:-
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kanon alround högtalare!

  +vattentät
  +stöttålig
  +Rent ljud
  +Bra batteritid

  -Basen kunde varit bättre
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trist burkigt och grötigt ljud. Sökte nåt lite mer portabelt för resor än Audio Pro T3 och skillnaden i ljud är enorm, JBLen är inte i närheten. Känns mer som nåt skränigt för stranden än en välspelande trevlig grej. Dessutom rätt ful. Blir retur o vidare jakt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Låter jättebra!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra högtalare
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra bärbar högtalare. Bcp-bas (till och med lite för mycket)