Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Crosshair VI Hero

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Moderkort (347)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Med ett fungerande UEFI kan jag betygsätta detta lite bättre.

  Välbyggt kort med många och bra finesser.
  Bra layout till kontakter.
  Snabb M.2, minne med mera.
  Display för felkoder, LED för status med mera.
  Många funktioner i UEFI
  Klockar ok, 4Ghz på en 1800X utan problem.

  Aura fungerar hyfsat bra, det optimeras väl inom kort. (Ljuse som fortfarande är igång trots jag stängt av just detta)

  Jag hoppas Asus optimerar lite så man kan få ner tiden från knapptryckning till POST, den är lite lång. (Blev bättre i senaste UEFI)

  Jag skulle vilja se 2st interna USB2.0-kontakter, kortet har 1.
 • Alla omdömen

 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inte ens med Agesa 1.0.0.6 (Beta bios) kan jag köra mina G.Skill cl14 3200 bdie snabbare än 2933

  Usel hastighet på Biosupdates på detta moderkort

  Update: Blir sänka till lägsta. Polarens Prime x370 har fått ny AGESA men vi är kvar på 1.0.0.6 Hur kan det billigare kortet få bättre support från Asus
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte kortet för 2890kr för att det fanns inga vettiga kort i lager när jag behövde skaffa det. Ville inte snåla in om jag ändå betalar 25k för en dator.
  Notera att om du har planerat att använda AM3 hålen så måste du ha en AM3 backplate, det ingår nämligen inte i denna. Inget dåligt i sig, men kom som en överraskning för mig som inte kört AM3 och hade tänkt använda dom tills min AM4 mounting kit kommer. Så fick skippa Noctua D15 så länge och köra med be quiet pure rock. Det gör att jag även skippat överklockningen så länge.

  Plus:
  - Bra placering av M2 slottet. Vissa kort har det direkt under grafikkortet vilket gör att den kan bli seg för den är varm. Crosshair vi hero har det strax under VRM kylaren.
  - Bra layout, har inte hittat något som stört mig.
  - Onödigt många funktioner i BIOS.
  - Otroligt lätt att flasha BIOS, lägg bara BIOS filen på ett usb minne, plugga in den och gå till ez flash så gör den allt åt dig. Har aldrig varit med om så lätt.
  - Displayen för felkoder, trots att jag haft en hel del problem så har den gjort livet så mycket lättare. Sen att den bara visar 0d som är en reserverad kod är en annan sak.
  - Förstärkta pci 16x/8x portar. Den håller ett 1080ti som väger väldigt mycket för ett grafikkort utan problem.
  - Tämligen lätt manual att följa.
  - Enklaste moderkortet jag byggt i, behövde inte kolla manualen för att sätta i något, behövde bara kolla den för alla felkoder.
  - Dedikerade knappar för start, retry, safeboot och clean boot.

  Minus:
  - DOCP fungerande inte utan bios update.
  - Temperaturerna stämmer inte (visar 55 grader i bios).
  - Voltage stämmer inte (den kör processorn i 1.56v i stock på auto, manuella iställningar på 1.375 sätter sig inte utan visar ändå 1.56v).
  - Bluescreen galore när jag väl fått igång datorn. Bluescreenade eller låste sig konstant med 5 minuters mellanrum. Fixade dock sig efter jag äntligen lyckats ladda ned windows update 1607.
  - Jag får köra en safe boot varje gång elen har stängts av. Och att bara ta sig in i bios med safe boot kan lätt ta 5-6 försök, annars visas errorcode 0d.
  - Att köra minnen i 3200mhz är ett helvete. Tog det enda kittet som ASUS själv supportade i 3200mhz för att slippa trubbel. Men gav mig massa trubbel. Jag såg det som helgens bästa moment när jag äntligen lyckades posta utan errorcodes med 3200mhz.
  - Bios tiden är 29 sekunder på min dator, rätt sjukt men alla highend ASUS moderkort brukar väl ha så för det laddas så mycket saker.
  - Kör jag en "starta om" i windows eller trycker på reset knappen på chassit så startar inte datorn om sig utan låser sig i ett dött läge där den är igång men startar inte om

  Update 2017-05-08: Det är nästan omöjligt att lossa grafikkortet från detta moderkortet. "Spaken" som sitter på slutet av PCI slottet är nästan helt döljt av grafikkortet och när du väl får tag på det kräver det stort tryck för att trycka ned den. Satt i 20 minuter och försökte fixa det, och då hade jag tagit av cpu kylaren också för mer plats