Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Kensington Optical Expert Mouse Trackball

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Kensington Möss & pekdon (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft problem med de Quervain's i tummarna på båda händerna i ett år nu, och valde denna för att den har programmerbara knappar på båda sidorna (= lätt att byta händer och klicka utan att använda tummen). Använder denna på jobbet och har haft den i ett drygt halvår.

  + Bra och stabil konstruktion
  + Knapparna är lätta att klicka med och inget som jag känner kräver särskilt hårt tryck
  + Styrkulan är lätt att ta ur och rengöra
  + Programmerbara knappar

  +/- Det finns inget som håller styrkulan på plats när man vänder på musen (t.ex. vid nedpackning) utan den trillar lätt ur, men är inte ett jättestort problem. Då det inte finns något hål på undersidan man kan peta ut kulan med som på Kensington Orbit Trackball med Scrollring så är väl det dock enda lösningen för att kunna ta ut kulan och rengöra den och utrymmet under.
  +/- Gillar scrollringen, men den har ganska tydliga "jack" när man scrollar så det är inget som flyter sömlöst. Jämfört med en annan kensington-styrkula med scrollring så låter den här mer.

  - Mjukvaran. Jag har haft problem med mjukvaran på flera datorer (Win 7 + Win 8.1), så jag tror egentligen inte att det bara är en slump. Det största problemet är att när mjukvaran väl är installerad och datorn har startats om så klickar musen överallt på skärmen utan att man de-facto klickar. På min ena dator löste det sig (men jag vet egentligen inte hur) och jag kunde använda musen så som jag vill ha den, men på datorn jag sitter vid mest så har jag bara lyckats programmera in knapparna, sen fick jag avinstallera programmet för att musen skulle vara användbar. Kan dock inte se andra som haft dessa problem i kommentarerna eller när jag har försökt att googla, så är inte helt säker på om det är något som är gemensamt på mina datorer som orsakat problemet. Har provat flera varianter och uppdateringar av programmet utan att det har löst sig.

  Färgen på knapparna börjar slitas lite svagt nu också. Men det är egentligen inget som stör mig.

  Tyvärr drar ju då mina problem med mjukvaran ned betyget eftersom jag inte riktigt kan använda musen så som jag vill, men annars tycker jag att den känns bra. Hade det inte varit problem med mjukvaran (för mig) hade jag köpt fler. Önskar att det fanns andra styrkulor med knappar på samma sida då jag inte gärna vill använda min tumme för att klicka eller greppa.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  - Scrollringen känns som den glider direkt på plastet och dessutom finns det ett hack som man känner av varje varv man snurrar ringen. Detta är ingen ny mus men ändå har inte Kensington lyckats få en tyst och smidig scrollring.

  - Handleds stödet är ett måste annars vilar handen i en uppförsbacke, förstår inte varför man gör musen så hög!? Visst är kulan stor men den hade kunnat vara lägre.

  - Även med handledsstödet så får jag känningar i vristen vilket jag aldrig haft tidigare, dessutom hjälper inte musen för de nack problem jag har(musarm).

  + Kulan har bra precision och många inställningar

  + Musknapparna är verkligen bra! för mig så blev nedre vänstra musknappen = vänster click och top högra musknappen = höger click.

  + Hög kvalitéts känsla även om scroll ringen inte är så bra.

  För mig blir det högst troligt ett återköp på denna då vristen värker efter en dags jobb och då har jag ändå givet den ett par dagar.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ger kvalitetsintryck och passar bra i handen. Genomtänkt design trots att det inte ser så ut ;) Skrollringens plasering ett riktigt genidrag.

  Mycket bekväm att arbeta med när man vant sig vid den. Har använt den i ca tre år nu och den är lika bra som när den var ny. Visar inga tecken ålder. Varken estetiskt (fortfarande ful som stryk) eller på nedsatt funktion.

  Det enda problem jag haft med den var mjukvaran. Den som kom med musen var från 2006 och Kensington hade gömt uppdateringarna mycket väl på sin hemsida.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Sänker omdömet efter ett års användande.

  * Knapparna och chassit känns ganska plastiga för ett så dyrt datortillbehör. Efter ett års dagligt användande har den metallfärgade plasten tydliga slitskador.

  * Styrkulan är stor och lätt att manövrera. Om man inte är helt ren om händerna samlar den dock lätt på sig smuts och måste tas bort och rengöras med jämna mellanrum. Även dess hållare samlar lätt på sig smuts.

  * Scrollhjulet runt kulan är genialiskt placerat. Dess konstruktion är tyvärr ganska dåligt genomtänkt och känns instabil och plastig. Jag rekommenderar att öppna trackballen och ta bort magneten vid scrollhjulet för bättre stabilitet och precision.

  * En knapp saknas för mitt användningsområde jämfört med typiska datormöss. Den har höger-, vänster- och mitten-knapp samt en som kan användas som t.ex. "bakåt" i webbläsare. Jag saknar en knapp för "framåt".

  * Designen kräver ett handledsstöd för att kännas ergonomisk.