Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gigabyte GA-AX370-Gaming K3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gigabyte Moderkort (155)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte moderkortet då jag endast skall köra ett grafikkort men ville ha bra inbyggt ljudkort (mitt 5 år gamla Z77 hade tom nyare ljudkrets än flera andra moderkort i AM4 familjen, suck?) och ev lite lättare möjligheter för överklockning längre fram. Kortet är relativt billigt sett till dem andra X370 varianterna. Jag är inte ett dugg intresserad av LED belysning så betyget reflekterar ej detta.

  Utgår från poängen 10/10. Precis packat upp moderkortet. Den levereras i en otejpad kartong och direkt vid öppning av paketet ser man kortet i sig. Det enda skyddet är antistatpåsen som kortet kommer i och lite kartong vid ena långsidan. Förpackningen känns billig. Minus en stjärna.

  Gigabyte Nordic har ett formulär där du får 4 års garanti om du skickar in vad som krävs. Bra åtagande! Plus en stjärna.

  Lyfter man bort kortet och kikar på resten av innehållet finns följande:
  1st kortfattad manual.
  1st drivrutinskiva.
  1st instruktioner för snabbinstallation
  1st snabbinstruktion på Franska (?)
  1 st G-connector
  4st SATA kablar
  1st Gigabyte sticker
  1st svartfärgad täckplåt för portarna baktill med portnamn utskrivna.
  Varken överraskning eller besvikelse. +-0 stjärna.

  Installationen gick smidigt (Ryzen 5 1600, 4st SSD, Sapphire Rx 580 8GB och 3200mhz Corsair minnen(CMK16GX4M2B3200C16R) och Ssd kontakterna satt lägligt till för min del i Corsair carbide 400c chassit. Även Ryzen 5 processorn var enkel att få dit efter att man monterat bort fästningen som kommer monterad på moderkortet. G-connectorn är duglig men irriterande då den knappt fäster anslutningarna.

  Moderkortet levererades med BIOS version F1 men var från start kompatibelt med Ryzen 5 så jag hade inga problem att starta upp och komma in i BIOS. Corsair LPX minnena kördes ifrån start i 2133Mhz och jag har inte testat att köra igång XMP ännu. Men de fungerar felfritt från start. Uppdaterade BIOS efter Windows installationen till F2. Boot-tiden är på några sekunder. Överlag är jag mycket nöjd då det har vad jag är ute efter.

  Tänk på om ni köper denna:
  - Klarar inte SLI.
  - Kortet har flera PCIe platser men endast den 1:a kör i full hastighet = Använd bara 1 grafikkort. Vill du köra Crossfire välj annat moderkort.
  - Killer 2500 nätverks NIC, fungerar fint för mig och tycker om att kunna begränsa hastigheterna i deras programvara.
  - Realtek ALC1220 Ljudkort. Bättre än de flesta B350 ljudkort och i samma spann som dyrare moderkort.

  Uppdatering: Systemet rullat utan problem i några veckor nu, det enda jag kan gnälla på är Gigabytes programvara App Center som inte håller alla appar uppdaterade korrekt, man får dubbelkolla på deras hemsida och ladda ner apparna separat.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har fungerat klanderfritt för mig hittills. Riktigt praktiskt med bara Smart fan kontakter.

  Drar av en pinne för att det "bara" finns en plats för M.2. I mitt gamla kort fanns det 2 och dessa delade inte bandbredd med något av de andra uttagen.

  Köpte detta eftersom mitt gamla kort, ASRock X370 Killer SLI, dog när jag skulle uppdatera BIOS.