Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Kärcher FC 5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Kärcher Dammsugare (126)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  9 mån sedan
  Efter ett par användningar slutar den mata ut vatten. Får den utbytt men samma fel även på den andra. Vi har skött en exemplariskt men ändå så slutar den bara fungera. Köp inte
 • Dålig
  1 år sedan
  En riktigt dålig produkt. Den läcker, gör knappt rent och är stor och tung. Förstår inte hur t.ex en äldre dam skall kunna använda denna på ett bra sätt. Som med kärchers alla produkter så håller den inte länge. Köp Stihl istället.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Haft min över ett år och är mycket nöjd. Om man sköter den enligt instruktionerna så tror jag att den kan hålla många år. Om man tror att man kan köra lite och sedan ställa undan den utan att rengöra så kommer den att få ett kort liv. Den används ungefär en gång per vecka här. Rullarna kör jag i tvättmaskinen och jag försöker att vara noga med att plocka bort hårstrån och annat från axlarna.
 • Usel
  2 år sedan
  Jag har haft tre stycken FC 5!

  Maskin nr 1 var något demo-ex vilket inte stod i beskrivningen. Fungerade inte alls.

  Maskin nr 2 fungerade hyfsat bra tills en dag då det inte kom något vatten till rullarna.
  Lämnade in på auktoriserad verkstad. Fick en ny maskin utan någon förklaring.

  Makin nr 3, körde idag halva huset vilket gick rätt bra. Bytte sedan till nya rullar vilka jag körde runt i lite vatten före användning men dessa tog emot plasten hela tiden. Tog av, tog på osv. Körde dom i mer vatten men dom kärvade HELA tiden. Snurrar runt om jag lyfter maskinen men slutar snurra så fort jag drog lite fram och tillbaka på golvet. Som om rullarna är för stora för maskinen...

  Efter att ha hållit på så här en halvtimma-timma blev jag vansinnig och drog hela maskinen i golvet.

  ALDRIG MER EN FC 5!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har kört den en gång så en kort recension baserat på en första städning. Köpte den på Ica maxi för 995 så det vart ett bra kap där!

  +sprutar bra med vatten, inte för lite eller för mycket i mitt tycke
  +den drar en framåt vilket gör städningen enklare och lite roligare
  +moppade hela planen igår, samt körde denna idag. Trotts det vart vattnet svart.
  +kvalitetskänsla rakt igenom. Känns som något en idrottshall skulle köpa in
  +den verkar även suga upp dammet

  -väldigt tung. Funkar för mig men tror att den blir lite för tung för frun, men det visar sig
  -sladden är lite kort kan jag tycka
  -låter rätt högt men inget problem
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Den moppar bra om man sprejar lite vatten på golvet först där man vill skura. Den är för snål med vatten nämligen. Så det krävs extra vatten för att få bort fläckar av mat eller liknande. Men för att få upp damm funkar den bra utan extra vatten. Det är viktigt att blöta upp moppen innan varje användning enligt instruktionerna, en dl per sida verkar lagom.

  Däremot får den inte upp ris eller andra partiklar i den storleken. Dessa skjuts bara iväg. Så någon dammsugare är det verkligen inte. Den har exakt samma funktion som en mopp, men får bort fläckar lite bättre eftersom du kan låta den stå och snurra på fläcken.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter första användningen blev jag lite besviken, golven såg skitigare ut jämfört med innan jag använde maskinen. Det visade sig dock bero på att golven hade väldigt mycket smuts ingrott, körde ytterligare några gånger och nu är golven skinande rena så det är lätt att förstå att en vanlig mopp inte rengör på samma sätt.

  Monteringen är enkel och maskinen är lätt att hantera när man kör den. Sladdens räckvidd är bra men jag kan ibland känna att sladden är lite i vägen. Ett plus om den hade kunnat fällas ihop för att ta mindre plats vid förvaring, utöver det är det en kanonprodukt.

  Jag ska inte sträcka mig så långt att säga att städningen blivit rolig, men den känns inte längre lika betungande som förr.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha använt Karcher i några veckor är mina första tankar det, det är mycket enkelt att använda och mycket snabbt att rengöra alla mina hårda golv, mycket lättare än att använda den traditionella moppen och hinken och mycket mindre röra. En av de mest frustrerande problemen vi hittills har haft är att rullarna tycks skjuta upp ibland och du måste vara försiktig med några sladdar eftersom det kommer att få sig fast om det inte är försiktigt, att ha en ganska teknologisk familj, huset är för evigt laddad med laddningskablar strödda över golvet och under tabellerna. Torktiden är ca 5 minuter vilket är mycket bättre än att använda en mop och hink, men lite längre än webbplatsen säger, ibland har jag oavsiktligt gått in i huset och över ett fuktigt golv utan att inse att renaren användes några minuter tidigare. Också en annan bra punkt som jag tycker är att katten inte försöker jaga efter det på grund av bullret där som den konventionella moppen ses som en spelämne för henne. På vakuumsidan av saker tyvärr behöver du fortfarande en dammsugare att följa med, eftersom det inte tycks klara sig bra med att komma in i hörnen eller några mattor som sagt att det marknadsförs som en hård golvrenare och det gör det det jobbet ganska bra faktiskt. Ett ganska blandat första intryck jag har gett 3 stjärnor, eftersom jag fortfarande är osäker på om huset skulle passa bäst med en mer allsidig lösning för att klara av hörnen och mattor i stället för att ha två rengöringsmedel att flyga runt och byta mellan.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  liksom att sätta ihop det utan att använda manuell. Lätt att ta reda på var du ska placera rent vatten. Även om jag var tvungen att se djupare hur mycket rengöringsmedel som används som provet, är vi väldigt små. Varar inte länge. Första användningen gick bra. Det är bättre att stärka rengöringen med förhandtagning av rullarna. Och få bort större smuts innan du använder Karcher FC5. Det är väldigt lätt att använda, det är inte lugnt under dagen. Tar smutsigt golv med en blick. Under rengöringen av Cleaner är glidning på hårdflödet vilket gör det enkelt att få ansikte, men att dra tillbaka behöver du mer ström. Torkningstiden är lite längre än förväntat. Behöver bli van vid hur är det bästa sättet att städa det. Först avlägsna smutsig vattentank än att placera två koppar rent vatten i ett förrådsläge och sätt på FC5 i några sekunder så rengör rullarna fullständigt. Men smuts som hår sitter fast under det, så det måste rengöras ordentligt efteråt. Min enda fråga är nu lite besvärligt med att rengöra det, att det måste vara på en kabel skulle vara bra om det är recharchable som på bakåt rengöring kabeln var på wau och det är svårare att lagra men det är inte en stor fråga.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  FC5 kom väldigt bra förpackade med tydliga enkla instruktioner och var en bris att sätta ihop. Det är en mycket studie, professionell utseende enhet, även om det kan vara lite tungt för vissa. Att få det klart för drift var ganska lätt, behållaren fylldes utan mycket krångel och klipptes tillbaka på plats. Bra att se en golv rengöringsprodukt med en förnuftig storlek bly som gör att du kan flytta runt utan att stoppa var 2: e minut för att flytta kontakten. När du startar FC5 har det en ganska drag på den och glider lätt runt golvet. Inte för mycket överskott av vatten kommer ut och du kan tydligt se var FC5 har rengjort och där den inte har det. FC5 var ganska kompetent att plocka upp några djurhår och små partiklar från golvet. Golvet torkade snabbt och sträcker sig fritt. Så som en golv rengöring produkt passar det verkligen räkningen ... det är inte perfekt dock. Mitt största problem med enheten är att det inte är fristående, så om du vill stoppa och sätta ner enheten måste du lägga ner den eller planera din rengöring i enlighet med det, så att basen klämmar den är på rätt plats varje gång du vill sluta Det här problemet är förhöjd när du försöker rengöra enheten. Alla bitar som du vill städa regelbundet är helt täckta av basstativet så att du måste ta bort behållaren, annars läcker de över golvet, ta bort rullarna som är mycket enkla och färgkodade för vägledning. men klippet att ta bort frontpanelen är väldigt styvt och tar en ålder att återta efter det har rengjorts. Det andra problemet är att förbi ett kort sprinkling av damm eller 3 till 4 djurhår du behöver vakuum i förväg. Så med allt som sagt är det värt faff och bekostnad att försöka spara tid med FC5 över en enkel mopp och ett snabbt vakuum i förväg? I mitt alternativ förmodligen inte. Jag kunde komma över att vakuum eller sopa upp några stora föremål på förhand, men utan att enheten är fristående är det mer ansträngning än det är värt för mig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Karcher FC5 är tydligt en välgjord och högkvalitativ produkt. Genom att använda detta på både kaklat golv och vanligt laminatgolv blir det av med damm och smuts och tvättar det så att det ser väl polerat och helt rent. FC5 är lätt att använda och rekommenderar det till alla med hårda golv eftersom det ger dem vackert.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första intryck Good Points - Ser bra ut, robust och bra gjort, lätt att sätta ihop, instruktionerna är tydliga, ledningslängden verkar bra och har inte orsakat några problem att få FC5 runt flera rum. Dåliga poäng - FC5 är alltför tungt, min fru har särskilt kämpat med det när du gör flera rum på en gång, speciellt när du behöver bära enheten över mattor till nästa rum att använda, torkningstiderna verkar mycket längre än annonserade 2 min, men tro det här kan vara för mig att lägga för mycket vatten i basen innan du börjar, det är oklart av instruktionerna om hur mycket vatten som ska sättas i basen och jag kan blötlägga rullarna för mycket. Enheten plockar inte upp allt skräp, men känner fortfarande att det är bättre att dammsuga innan du använder det, vilket går emot ett av dess försäljningsställen att det är ett vakuum och mopp i allt, tar lite att använda de drivna rullarna och starta med städaren verkar springa bort från dig, men när du blivit van vid detta är det ok, kommer inte att rengöra i hörnen såväl som mitt befintliga vakuum och strömma mopp. Det är inte alls dåligt, men det har mer dåliga punkter än bra, det gör det rena bra men jag skulle inte säga att det är bättre än min ångmop, de viktigaste problemen jag ser med städaren är vikten och jag behöver fortfarande vakuum före användning.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu använt Karcher FC5 i några veckor och jag måste säga att jag är mycket imponerad av den här maskinen. Det var lätt att montera och det har en snygg design. Jag hittade också instruktionerna mycket tydligt och lätt att följa. Även om det är tyngre än förväntat, glider det över golvet. Så när du använder det inser du inte vikten. När jag först använde Karcher FC5 blev jag extremt överraskad av avloppsvatten ... Jag hade inte insett hur smutsigt mitt golv var, trots att jag rengör det regelbundet.
  Sedan jag har börjat använda den, ser mina golv glittrande ren ut och det har definitivt klippt mitt arbete i hälften. Nu behöver jag inte dammsuga, sedan tippa golvet eftersom allt är gjort på en gång. Jag tycker att tanken är liten, men den kan lätt fyllas om så jag tror inte att den är så stor i ett problem.
  Sammantaget är jag väldigt nöjd med Karcher FC5
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag var intresserad av att prova Karcher FC5 hårda golvrenare av flera anledningar: vi får snart en valp och jag måste tvätta våra hårda golv dagligen för att hålla dem rena och fria från doggy luktar, jag har ett stort kaklat område att täcka ett stort öppet kök, matsal och lounge) så jag behöver få den ren och torr snabbt. Jag har kronisk smärta och trötthet, så ju lättare och snabbare är rengöringen bättre!

  Konfigurationen av FC5 är ganska lätt, när den är ur lådan klickar du på handtaget i maskinens kropp och lägger den i det medföljande stället. Därefter tar du bort och fyller renvattentanken, lägger till rengöringslösningen och sätter tanken tillbaka. Häll om en kopp vatten i dockningsstället för att dämpa rullarna, sätt på den i 5 sekunder för att blöta rullarna och du är redo att gå.

  Jag kan städa min hall, kök och matsal på under 10 minuter. Golvet lämnas rent med endast mycket lätta ränder vatten. Golvet är lämnat torrt nog för att min katt ska gå över den och det blir omärkt (vanligtvis finns det tassprints kvar). Torkningstiden var ca 10 minuter. Att jämföra slutresultatet med att mätta golvet är torrare och injekteringen verkar vara renare - se min före och efter foton. En gång torr är golvet strejkfritt. Jag kan städa köket, matsalen och loungen med en tank med rent vatten.

  Jag var oroad över att vikten på FC5 kan vara för mycket för mig att lyfta och manövrera på grund av min smärta och trötthet, men jag fann det hanterbart. FC5 glider över golvet så att du inte tar full vikt och det praktiska stativet betyder att jag kan städa ett område, ta en paus och fortsätta senare.

  Jag har gett en demonstration till några vänner och de vill alla ha en nu.

  Sammantaget är jag verkligen imponerad, jag tror att jag ska kasta ut min mop och hink!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Slutligen kom omkring för att öppna och konfigurera FC5, vid öppningen har den minimala delar och har en bra solidkänslighet. Handtaget glider enkelt på plats tills det klickar och låser. Ställ sedan i den medföljande rengöringsstationen / stativet för att låta händerna fria att fylla vattentanken igen en lätt uppgift. Appliceras också enligt anvisningar lite vatten till stativet för att fördröja rullarna. Första användningen var på släta golvplattor, glatt överraskad över hur tyst maskinen är, vattnet fördelas jämnt och inte till dess att golvet är blött, lätt och lätt att manövrera och lämnat inga biffar eller pölar. Golv torkade snabbt och var ett snabbt och enkelt jobb. Andra användningen var på laminatgolv och som ovan var mycket bra, men mer envisa märken tog lite mer ansträngning, kanske Karcher kunde utveckla en rulle med en något mjuk men slitstark känsla för mer envisa märken. Endast dag 2 i bruk, min första fråga skulle vara att nätsladden skulle kunna vara minst 2 meter längre, varför gör så många företag suger på detta, gamla hus har inte lika många kraftpunkter som nya hus och är ofta mycket spridda ut. Nåväl så bra och tillbaka till test ....
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  När jag började använda Karcher FC5 var jag lite skeptisk. "Hur kan det vara lättare än att använda en bra gammaldagsmop"? Wow! var jag fel! Denna maskin rensar briljant. Jag menar verkligen rensar! Jag inser inte hur smutsiga våra golv var tills jag använde Karcher! Omedelbart efter att du öppnat lådan kan du säga att det här är en kvalitetsutrustning. byggd till samma utmärkt standard som andra Karcher produkter. Jag var lite skrämmad av den ganska tänkta användarhandboken som följde med den men andra än de första 2 eller 3 sidorna, du behöver verkligen inte den. Det är så enkelt att använda. Den första våningen jag klarade med FC5 var ett litet badrum på övervåningen med ett laminatgolv. Det är ett trångt rum, men FC5 var lätt att manövrera i alla trånga utrymmen och det tog ingen tid att helt rengöra golvet och lämnade det nästan torrt! Wow! Tiden att flytta på den stora matsalen och vinterträdgården. Dessa är både träfanerlaminat. Om jag skulle använda en mopp på detta skulle jag vara lite orolig för att skada finéret. Inga sådana bekymmer med Karcher. Jag rensar och torkar! och det var så snabbt! Jag har sedan lånat ut maskinen till vänner och familj för att de ska försöka! Mina svärföräldrar som är på 70-talet ville inte ge tillbaka det! Det gjorde sitt porslin kaklat kök golv ser ut att det var nytt! När du är klar med rengöringen. FC5 sitter på sin "dockningsstation" perfekt och passar under trappan i skåpet. Klar för handling vid ett ögonblick. Livet är för kort för rengöring av golv. Få dig en av dessa och detta sysslor blir nästan ett nöje på en bråkdel av tiden.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har alltid använt en märkesledare mop och hink innan i köket och det var ok eftersom utrymmet var ganska litet så att hunden inte kunde röra upp golvet för mycket. Jag köpte mitt första hus och flyttade in nyligen och jag var ganska orolig över hur mycket tid det skulle ta till Vac och rengöra golven som jag nu har hela bottenvåningen med en blandning av kakel, laminatgolv och Lino i badrummen och Jag har gått från 1 badrum till 4, men jag måste säga att det här har varit en total livräddare och det tar nu bara några minuter att rengöra golven (särskilt när hunden älskar leran i trädgården ....). Rullarna på botten är fantastiska och du kan verkligen se dem fungera speciellt som du kan se det smutsiga vattnet samlas i tanken, du kommer bli förvånad när du ser hur mycket det tar upp !. Min partner var lite orolig över hur mycket ansträngning det skulle ta för att flytta den men på grund av rullarna glider det bara enkelt längs golvet.

  Jag skulle definitivt rekommendera den här produkten och mina föräldrar har redan bett att låna det!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Superkvalitet Karcher FC5 och väldigt lätt att packa upp och installera -. Sedan jag köpte det har jag använt det några gånger nu och ja det gör vad det står - dammar upp lätta skräp och moppar hårda golv samtidigt - så det skär jobbet i hälften (som du bara måste dammsuga och mop i ett skott), men det gör inget på lätta skräp (som smulor) som har trott på (någon med en pjokk hemma kommer att veta vad jag pratar om) och jag har fått skrapa tråden ut med min spik och först då skulle FC5 städa upp det. Eftersom basen inte är så flexibel kan den inte gå i täta ställen (t.ex. sidan mellan toaletten och väggen), så det är konstigt att jag kan rengöra hela "bredare" golvet, men inte de små luckorna / hörn. Min andra tanke om den här produkten är att det använder kallt vatten och även om tvålen ska göra mop-up-processen lämna dina golv fräschare och luktande. Golvet var rent och vått, men det var allt det var. Det hävdar också att det torkas om 2 minuter - mina golv torkade på ungefär 4 minuter. Karcher FC5 är kompakt, välbyggd, robust produkt, lätt att använda, bra hållhållare och super lätt att rengöra. Jag skulle rekommendera, och min Karcher gjorde jobbet ganska bra, även om jag fortfarande tycker att det skulle ha varit bra om det hade lite mer sugkraft. Golvet var trevligt, rent och utmärkt skick efteråt. Jag kommer definitivt rekommendera Karcher FC5 till någon annan. Priset är men kära men för en kvalitetsprodukt är det OK att betala extra.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi har använt den hårda golvrenaren under de senaste 2 veckorna och det har sparat tid. Det var lätt att sätta upp och använda rakt ur lådan. Enheten är ganska tung men var lätt att röra sig på grund av att valsen drar enheten bort från dig. Det är lite svårare om du vill manövrera till hårdare för att nå områden men jag är säker på att det blir lättare efter mer användning. Vi kunde göra hela nere på en tank med vätska och avloppsvattnet var skrämmande! Golven torkade mycket snabbare än med en mopp och vi behövde inte öppna fönster och dörrar för att få golven torkade. Sammantaget är det en användbar bit av kit och mycket snabbare och enklare än mopping. Det är något vi skulle använda en gång i veckan när den stora städningen är klar i helgen. Vi skulle fortfarande svänga mellan men vi behöver inte hovera innan vi rengör golven.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna golvrensare ger en bra finish på snabbast möjliga tid. Med en treårig och en 4 månader gammal behöver huset ständigt rengöring med mycket liten tid tillgänglig. Med Karcher FC-5 kan jag tvätta golven när de behöver och de är torra inom några minuter. När du öppnade lådan hittade jag rengöraren mycket lätt att montera, sticka i handtaget och placera vattenmataren och samlaren. När du använder dessa är det mycket lätt att ta bort återfylld / tömd och klippt tillbaka på plats med en fast klump som förstärker hållbarhet och kvalitet av de använda materialen. Med undantag för några miniatyrfolie stjärnor kan denna rengörare hämta en mängd bitar, inklusive spannmålspannor som ständigt sprids runt av min son. Mina favoritfunktioner i denna rengöringsmedel är det stativ som det medföljer, vilket möjliggör enkel förvaring i nära vertikalt läge, och hur snabbt det är att ta bort mikrofiberrullarna för att rengöra, antingen under varmt vatten eller i tvättmaskinen.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Karcher FC5 är på papper den perfekta produkten för mig. Det är tänkt att spara mig tid när det gäller att dammsuga och tvätta golv. Här är vad jag trodde:

  Karcher FC var mycket större än vad jag hade förväntat mig vara när den kom fram, men det var väldigt lätt att lägga det ihop. De två vattentankarna klämmer lätt in (en på framsidan för färskvatten och den andra på baksidan för det smutsiga vattnet) liksom rullarna. Dessa vattentankar var enkla att ta bort för påfyllning och tömning också. Produkten levereras också med stativ för att rengöra rullarna och för att lagra produkten efter användning.

  I mitt hem har jag laminatgolv hela undervåningen utom i köket där jag har golvplattor. Jag fann att Karcher FC5 kunde hämta små smuts och skräp på laminatet ganska bra men det kämpade för att göra det på kaklat golv. Karcher FC5 skulle faktiskt fastna över min köksplattor när de rörde sig över injekteringen mellan dem. Jag har aldrig haft detta problem vid dammsugning av mina kakelplattor.

  Jag fann också att torkningstiden tog längre tid än de två minuter som Karcher sa att det skulle göra. När du använde FC5 så kände det sig att det bara sprutade vatten överallt och jag var kvar med några mycket våta fläckar på mina golv. Det kämpade också för att ta bort mer envisa fläckar som min ångmop skulle ha tagit bort på ett ögonblick.

  FC5s smarta rullar är självgående och jag måste erkänna att jag inte läste häftet ordentligt innan jag använde det för första gången, så jag fick lite chock när den nästan sköt från mig efter att ha bytt den på. Det tog lite att vänja sig för att kunna styra Karcher FC5 när du rengjorde det eftersom jag kände att rullarna var lite för kraftiga för mig (en 5 fot lång kvinna på 30-talet) och undrar hur bra en äldre eller mindre kunnig person skulle kunna styra den.

  Sammantaget var Karcher FC5 snabb och enkel att använda, eftersom det gör de två jobben att dammsuga och tvätta golven i ett. Kvaliteten på rengöringen du får med den är dock genomsnittlig eftersom den inte tar bort mer envisa fläckar och torkar inte så fort som att använda en ångmop.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Totalt sett är jag ganska imponerad av den här produkten och skulle definitivt rekommendera det. Vakuumfunktionen kan vara lite bättre och fungerade inte lika bra som jag hade förväntat mig för en Karcher men så länge du är glad att ge ditt golv en snabb fejk först då borde du inte bli alltför besviken. Det är super lätt att använda och kommer att få ditt golv rengöras på nolltid alls. Det lämnar inte det för vått efter att det har rengjorts och det är ganska mycket torrt efter några minuter. Det är snyggt och smalt och förpackas snyggt i det lilla stället, så det tar inte upp för mycket lagringsutrymme. Det är lite tungt men det zoomar över golvet så snabbt att det inte spelar någon roll. Jag tycker att det är lite dyr för vad det är varför jag inte ger den 10 stjärnor men jag tycker att det är en bra liten maskin och mina golv ser bra ut!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  FC5 Är det enklaste och snabbaste sättet att tvätta golv som jag någonsin har provat. "Självgående, framåtriktade rullar" (jag tycker om den här beskrivningen) Tekniken är stor - FC5 känns ljus och flytta den på golvet tar nästan ingen ansträngning alls. Det är värt att nämna att fyllning av renvattentank och tömning av smutsig vattenbehållare tar mindre tid än att förbereda hinken med vatten.
  FC5 kan vara perfekt enhet, om det skulle leva upp till alla funktioner i dess beskrivning. Och i detta fall - att ha vilseledande löften bort skulle vara tillräckligt. Så, börja med uttalandet - "du behöver inte suga upp golv först". Nej. Även saker som brödsmulor är en ganska utmaning för FC5. Vakuumgolv tar först kortare tid än övertygande FC5 för att hämta "småskräp". Och djurhåret? Ja, det plockar upp djurhår. Men rengöring av djurhår (och annan fast smuts) ur smutsig vattentank är inte lättast att göra. Åh, och "torka på bara två minuter" - antar jag att det faktiskt kan hända i huset som har golvvärme.
  Min slutsats? Låt ditt dammsug hantera "damm, småskräp och pethår" innan du tvättar golv med FC5 och byt ut "2 minuter" med "några minuter". Det är fortfarande en bra enhet, även utan överdrifter i reklam!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Var väldigt optimistisk för den här enheten efter att ha läst alla beskrivningar / recensioner online och tittat på några produkttester på Youtube, men jag måste säga hittills är jag besviken.

  Utanför lådan verkar anordningen ge den Karcher kvalitetsnivån som är välgjord, robust och väldigt lätt att sätta ihop. Anvisningarna är tydliga och bör vara ganska lätta för alla att förstå. Att få enheten monterad och klar för användning tar bara några minuter.

  När det är monterat ser det ut som en imponerande bit av kit som kommer att flyga genom att rengöra dina hårda golv vilket gör dem glänsande och nya samtidigt som de hyser lite bitar av röra på vägen, men det är här det inte lever helt upp till reklamen .

  Rullarna och vatten / rengöringsmedel gör ett bra jobb med rengöring vilket det inte alltid är uppenbart att se omedelbart men titta på spillvattentanken efteråt och du kan se smutsen som det har lyckats extrahera från golvet.

  Där den här produkten misslyckas är den svängande aspekten, det tar flera pass för att suga upp några av de skräp som du stöter på, men oftare pressar det bara dessa element runt golvet och tvättar över dem och lämnar dem fortfarande på plats men bara lite soggy nu.

  Det betyder att du fortfarande behöver springa över borren innan du använder Karcher, vilket tyvärr förnekar en av de unika försäljningsställena för den här maskinen som enstaka rengöringsanläggning som gör det möjligt att spara tid.

  I det här fallet där du fortfarande behöver använda andra rengöringsmedel för att få det fulla jobbet som Karcher lovade som en i en lösning, är det svårt att rekommendera till det rekommenderade priset på> 200 £.

  Tillåter andra att använda enheten Jag fick också följande feedback - nätsladden för kort menade att du måste koppla ur och ansluta sladden när du rörde dig runt i rummet, vattentanken för liten, så måste du fylla mer än en gång under en rengöringsperiod och största klagomålet var vikten - för tung för kontinuerlig användning.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Att vara upptagen mamma jag letade alltid efter en enhet som hjälpte mig att tvätta golvet utan att väta mina händer, eftersom jag också har mycket känslig hud. Så jag var väldigt glad när jag försökte den nya Karcher FC5. Det var lätt att installera, det tog mig bara 5 minuter. Det ser ut och känns som en välbyggd, robust produkt. Det är ganska stort så du måste tänka var ska du lagra den eftersom det tar ganska mycket utrymme för vad det är. Jag tyckte att det var ganska tungt också. Jag använde det flera gånger redan och resultatet är över vad jag förväntade mig. Golvet är mousserande rent och lite fuktigt efter tvätt. Det är viktigt för mig att inte ha ett våtgolv som fuktigheten i området. Du bör inte glömma att tömma smutsbehållaren efter varje användning som jag gjorde, eftersom det blir ganska illaluktande. Det som jag inte tyckte om Karcher FC5 är att det inte har en självlindande sladd, vilket gör det svårt att använda och du kan inte kasta sladden snabbt. Det hanterar vattenspackor mycket bra och väljer de små bitarna och bitarna från golvet. Jag använde den på laminatgolv, kakel och sten och på alla dessa ytor visade det sig bra prestanda. Jag skulle rekommendera det om du har stora ytor att tvätta, om din hårda golvyta är liten så är den här enheten troligtvis inte för dig. Jag älskar min nya Karcher och jag använder den nästan varje dag. Gör mitt liv så mycket lättare.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Älskar den här produkten.

  Gjorde min tid och ansträngning minimal men resultatet är otroligt! Att ha en produkt som är effektivt en 2 i 1 för mitt upptagna hushåll är en gudsändning.

  Lättvikt, lätt att använda, lätt att fylla, stor lukt, lång bly, otroligt ren vad mer kan du begära.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  FC5 hårda golvrenaren monterades enkelt.
  Jag ville att den här produkten skulle spara tid att rengöra min laminatgolv. Denna maskin är helt kapabel att dammsuga och rengöra laminatgolv men endast om denna maskin används regelbundet. Tar upp djurhår tillräckligt.
  Jag märkte golven såg mycket renare ut än mopping på grund av Smart Roller-tekniken. Golven verkade vara smutsfria. Rullar lätt rengjorda men behöver lufttorkas.
  Torkningstiden är längre än 2 minuter men torkar snabbare än när golven är muddade.
  Vattentankar avlägsnas lätt och fylls / tömmas.
  Ledningens längd är tillräcklig (7 mtrs) för de flesta rum.
  Produkten är tung men självgående och har inga problem att gå rakt framåt, den här produkten är inte så manövrerbar som en dammsugare - skulle rekommendera att arbeta i raka linjer.
  Jag skulle rekommendera denna produkt utan tvekan om du är beredd att använda regelbundet, om inte du skulle hitta dig själv dammsugare innan du använde den här produkten.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha lidit med influensa och inte arbetar något hem i ungefär två veckor och med 10 katter kan du bara föreställa dig mina vånings tillstånd, de var hemska och jag skämdes för att låta någon komma in i mitt hus, nu är jag allt bättre och kunde äntligen prova min nya karcher golvrenare och vilken skillnad det har gjort, golven var perfekta inom några minuter och allt vatten som lämnades på golvet var väldigt minimalt och torkat mycket snabbt. Jag skulle definitivt rekommendera den här produkten till alla som har hårda golv i sitt hem, jag är verkligen imponerad av hur bra den här produkten är och jag kommer att fortsätta att använda denna golvrensare under mycket lång tid, liksom med andra karcherprodukter jag har haft det är mycket väl byggt så jag är säker på att det kommer att ligga runt mitt hus i många år framöver.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har använt Karcher FC5 Hard Floor Cleaner i några veckor nu, så jag känner att jag nu kan granska produkten mer utförligt. Det första du kommer att märka när unboxing Karcher FC5 är hur bra det känns, det är inte den billiga känslan plast du vanligtvis har på dessa typer av apparater. Jag nämnde tidigare att när man läser användarhandboken kan det vara som att produkten kommer att vara lite av en faff att använda, men det är glädjande att jag rapporterar att det inte är fallet efter att ha använt apparaten ett par gånger. Det är lika enkelt som att hälla rent vatten (och diskmedel om du vill) i tanken och bort du går. Det fantastiska med Karcher FC5 är att det är en 2 i 1 maskin som dammsuger och mops golvet samtidigt. Jag har funnit sedan du använde den här maskinen, att den tid det tar för att rengöra mina hårda golv har minskat dramatiskt vilket är en enorm bonus om du är kortvarig eller bara vill spendera mindre av din fritidstädning. Maskinen fungerar genom att använda 2 mjuka rullar som roterar när den är påslagen. En fördel med detta är att det är en lätt maskin att manövrera när rullarna driver framåt. Jag skulle vilja säga att i en skala från 1-5 med 1 som det svåraste är det förmodligen en 4 i fråga om hur lätt det är att manövrera maskinen. Rullarna är också mycket effektiva för att avlägsna skräp och smuts från golven, jag har illustrerat detta med ett före och efter foto av ett vävnadstest jag utförde. Karcher FC5 skryter med att efter rengöring med maskinen kommer dina golv att vara torra inom 2 minuter. Även om jag inte har bestämt hur lång tid det tar att golven torkar, tar det säkert mycket mindre tid än min ångmop gjorde. När du är färdig med rengöring av golv är allt som behövs för att tömma den smutsiga vattentanken på baksidan av maskinen. Detta klämmer enkelt av med lätthet och kan hällas ner i avloppet och klippas sedan tillbaka. När det gäller underhåll rullar rullarna bara av och kan maskin eller handtvättas eller du kan också hälla lite vatten i dockningsstationen och snurra rullarna i några sekunder för att rengöra dem. Jag hoppas att jag har täckt de viktiga punkterna i Karcher FC5 och att du kommer att vara lite tydligare om maskinens egenskaper och fördelar. Jag skulle absolut rekommendera den här produkten till alla som vill spara tid på att rengöra sina hårda golv.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första intryck - Enkelt att installera, behövde inte referera till hela manualen, den praktiska bildguiden var tillräckligt. Ställ in och redo att gå inom 5 minuter. Upphetsad att prova det. Pros - inte alltför bullriga. Glider lätt, det känns ganska tungt men när rengöringsrullarna börjar rotera hjälper det att flytta runt. God sugning. God fördelning av vatten, golv lämnades inte för vått men samtidigt kunde man se var du redan hade rengjort. Plockade upp smuts snabbt. Det verkliga testet är om min technophobe man kan använda den utan problem! Glad han fann det enkelt att sätta upp och njöt av att använda den. Nackdelar - hela enheten är ganska lång och inte flexibel så det var lite besvärligt att hantera. Även om det är bra att det passar i hörn och kanter borstar rullarna mot plintarna mm och så lämnade grimiga märken - irriterande. Bra för generella spill och leriga fotavtryck etc, men inte bra för en djup renhet. Jag har en hund som har orsakat lera och smuts att komma in i träspåren. Karcher rörde inte på den, det behövs en riktig skrubb för detta .
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett måste för alla hundägare! Inga mer leriga tassar prints :)))

  Jag var väldigt exalterad att få möjlighet att prova Karcher FC5 Hard golvrenare och jag kunde inte vänta tills lådan kom fram.
  När lådan kom fram, verkade den vara ganska stor och tung, vid öppningen tyckte jag att det var väldigt lätt att sätta ihop, ett klick och det var det gjort. Inga fiddly bitar att sätta ihop, var ansluten på mindre än en minut. Instruktionerna var mycket tydliga och lätta att läsa.
  Lådan innehöll golvrenaren, även en dockningsbricka / stativ som kan användas för att docka städaren när den inte används eller för att vätska rullarna när den används först och kan även användas för rengöring av rullarna efteråt. En mycket mycket liten flaska tvättmedel inkluderades och även två färgkodade rullar.
  Så nu dags att gå och få dessa golv städas lol.
  Det finns en behållare på framsidan som lätt avlägsnas och fylls med vatten och några droppar tvättmedel, rullar sätts på plats i botten och sätter i det i elnätet och utanför.
  Första gången du använder, känner du lite som maskinen drar men när du blir van vid det kan du känna att maskinen glider över golven.
  Jag var helt förvånad över hur ren den lämnade golven och även snabbheten av allt. Det står att golven kommer att vara torra inom 2 minuter men jag skulle säga mer som 5 minuter men säga att jag hade bara strumpor när jag gjorde golven och det fanns ingen våt på mina strumpor, vilket innebar att det inte övergick golv .
  Nästa var att tömma behållaren på baksidan och jag blev chockad över mängden hundhår och smuts i behållaren och jag trodde ärligt att mina golv var rena, oops :))), se bifogade bilder.

  Det finns många bra punkter på den här maskinen:
  Bra instruktioner.
  Lätt att sätta ihop.
  Glider längs
  Lång ledningslängd.
  Tidsbesparing som där finns inget behov av att mopa eller hoover längre.
  Fantastiskt för vårt hushåll med två hundar som alltid ser ut som att strimla och tar bort snudiga tassprints.
  Praktiskt att rullarna kan maskinvaskas.
  Lätt att rengöra efter varje användning.
  Snabbt att förbereda sig för rengöring.
  Perfekt för daglig användning.
  Praktiskt om du får några minuter varning om oanmälda besökare.
  Inte särskilt bullrigt, vår lilla gränserter är inte rädd för detta men hon är när jag använder hoover.

  Dåliga poäng:
  Ersättningsrullar (om det behövs) är dyra vid 19,99 kr.
  Kanske inte idealisk för ett veckoslut, mer lämpat för en daglig rengöring.
  Kommer inte plocka upp stora skräp.
  Ej lämplig för ojämna golv.
  Kanske borde ha gjort det med en rulle istället för två som ibland kan lämna streck.
  Initial kostnad för denna maskin kan ses som dyr.

  Sammantaget är jag mer imponerad av den här maskinen även med de få dåliga punkterna.
  Detta har sänkt min rengöringstid oerhört med en tredjedel, inte mer rengöring av mops.
  Den här maskinen för mig har skurit min arbetsbelastning som jag normalt skulle behöva hovera sedan moppa och borsta efteråt.
  Inte bara tidsbesparande utan pengar som inte behöver så mycket rengöringsvätska.
  Skulle rekommendera.
  Skulle ha gett 5 stjärnor men har några niggly dåliga poäng.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag var så exalterad att ha gjort det på den här försöket, jag fann det lite arkward att sätta handtaget på men tack och lov behöver det bara göra en gång. Jag började i köket som är vinylgolv och fann att det var lätt att använda, eftersom det var en motoriserad vals jag tyckte det var lätt att använda och jag vet att vissa har sagt att de har hittat det tungt men jag tyckte det var mycket lättare att den konventionella ångbåten . Därefter flyttade jag in i matsalen med samma golv och det gjorde ett fruktansvärt ljud och slutade, fleeceöverdraget på rullen hade kommit och blivit fastnat, jag har väntat en vecka på en ersättningsrulle som aldrig har kommit så Jag har fått försöka fixa den gamla som kan ha påverkat maskinens preformance. Jag har funnit att torktiden är mycket längre så att de angivna 2 minuterna och rullarna måste tvättas efter varje användning eller de luktar mycket dåligt. Jag har haft några vänner prova på ett kaklat kök och hall i en hall jag ser efter och ingen har blivit mycket imponerad, det suger bara upp små smulor och tar inte bort märken eller smulor som fastnar på golvet, även om en har alla sagt att det är lätt att använda på ett stort område och det använder knappt något vatten
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag försökte FC5 idag för första gången efter att ha fått en gratis test via Insiders Network.

  Jag tyckte att det var väldigt lätt att sätta upp, men som jag gjorde så blev jag slagen av hur stor det är och undrade var jag kunde hålla det när jag inte använde det. Att fylla den rena vattentanken var lätt men det var inte så lätt att identifiera när den fylldes till max eftersom tanken skulle hållas på ett snedställ för att fylla den. Min rena vattentank droppade ungefär en gång i sekund från ventilen i botten vid första användningen, men därefter har droppan helt och hållet slutat helt.

  Tidigare har jag rengjort mina golv på mina händer och knän med en mikrofiberduk. Ibland har jag gjort det med en speciell mikrofibermop men inte så ofta som jag tror att den lämnar bakom klumpar av fluff.

  Jag var initialt oroad över hur det skulle klara de mindre golvområdena. Så först jag kämpade för att hålla kontroll över det och få det att gå där jag ville men det blev snabbt mycket mer naturligt att använda och manövrera och i större områden gjorde det bra. Jag hittade det inte så tungt som förväntat och självdrivande valsen är bra. Jag har Karndean golv i köket som har en spannmål på den. Som med min tidigare metod fann jag att golvet tvättar bättre, det gör du med kornet snarare än över kornet. Maskinens storlek och vikt gör det ibland svårare än mina händer, knä och tygmetod eller en mop. Jag hittade att fluffen och skräpet ofta inte samlades in av FC5. Några bitar var faktiskt deponerade när maskinen stängdes av. Torkningstiden var inte så optimistisk som föreslagen och det tog någonstans över 5 minuter att torka i huvudområdena och mer i sidbitarna.
  Efter köket flyttade jag till parkettgolvet i korridoren. Detta har nyligen rengjorts och har för det mesta mycket fluff som samlar på det från intilliggande mattor. Jag hittade det här mycket lättare att rengöra och ja Det är en mycket mer regelbunden form som jag säkert hjälper. Området bredvid en relativt ny matta var fortfarande mycket fluffig efter rengöring. Det tycktes torka om några minuter, inte kanske de 2 som föreslogs.

  Tömning av vattentankarna är lätt, bortsett från dropparna. Jag fann också att kabeln inte var tillräckligt lång för att hantera längden på min korridor från den ena änden, det var tvungen att vara inkopplad i mitten. Lite längre skulle ha hjälpt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kärchers ljusgula produkter kommer att vara kända för många och varumärket är nästan synonymt med tryckvätskan: På en viss söndag kommer bilar upp och ner i landet att bli rent med hjälp av en Kärcher. Under de senaste åren har företaget försökt öka sin marknad med en rad hushållsrengöringsprodukter och i fjol verkade Window Vac vara överallt.

  I år är det golvet och här har vi Kärcher FC5 hårda golvrenare. Hårda golv är väldigt mycket vogue just nu, men att hålla dem rena innebär torr dammsugning följt av våtmattning eller ångrengöring. FC5 är utformad för att lösa problemet genom att kombinera delar av en upprätt dammsugare med en våt golvrenare.

  Det sätt som FC5 arbetar på är att suga vatten och tvättmedel från den främre behållaren, häll den på rullarna, skrubba golvet med de roterande fuktvalsarna och dammsug det nu skumma vattnet och skräpet upp i den bakre behållaren. Låter perfekt och i praktiken fungerar också bra.

  Att slå på FC5 för första gången kan vara lite överraskande, eftersom rullarna kan få lite grepp på golvet och dra ut renaren från dig. Det är lite som en kraftig gräsklippare men inte så stark. Det är också bullrigt som ett vakuum - det finns ingen mjuk gurgla av en ångmop.

  När man förstår, kan FC5 enkelt manövreras runt om i stället och det finns lite tilt-n-svivelverkan. Vridning av handtaget till vänster eller höger vrider valshuvudet i samma riktning så att du kan sorts kurva förbi saker och i hörn.

  Fyllning av renvattenbehållaren är lätt men det är svårt att se och använda "max" -markören, speciellt när du fyller behållaren nästan horisontellt och du måste luta den vertikalt för att kontrollera vattennivån. Jag fann att en fyllning var tillräcklig för att städa en hall, massor av trä Som referens är mitt hus cirka 100 kvm på bottenvåningen.

  I bruk de senaste veckorna tyckte jag om Kärcher FC5. Drag från rullarna var en första överraskning men jag var bekväm att flytta städaren runt efter några minuter. Det klarar sig bra med de olika golvytorna och efter att ha visat runt de hårda golv så kunde jag se smutsen i det sugna vattnet. FC5 klarar sig bra med fluff, hår, sand (Moon Sand), grit och andra relativt små bitar av skräp (Play Doh). Det är inte en dammsugare men så stora saker som stenar, förpackningar och söta förpackningar kommer att stanna på golvet.

  Jag har blandade känslor om basen som FC5 behöver stanna upprätt. Jag kan snälla förstå behovet av förvätning av rullarna men att behålla basen praktisk bara för att stå upp är lite irriterande. Om du kan städa hela ditt hus på en gång, blir du bra. de av oss som måste stanna och flytta möbler kommer alltid att vilja stå nära handen, bara för att hitta den på andra sidan rummet.

  Prissatt med en RRP på GB 239 kr är Kärcher FC5 inte billigt, och i jämförelse kostar populära ångpannor ungefär ett fjärdedel av det, och du behöver fortfarande en riktig dammsugare. Men den verkliga fördelen med FC5 är det totala tidsbesparandet att inte behöva vakuum före rengöring - du behöver bara gå över ytan en gång med FC5 och det är jobbet gjort.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag fick den här produkten för recension från The Insiders UK men alla åsikter här är mina egna.

  Karcher FC5 är utformad för att göra livet enklare när du rengör trägolv med två motoriserade rullar vid basen och två vattentankar (ett nytt, ett avfall) för att sprida rent vatten och sedan använda vakuumkraft för att mata tillbaka det i avloppstanken . Rullarna använder sin egen tröghet när de slås på för att försiktigt dra i FC5-enheten och detta är avsett att hjälpa till att använda enheten när den flyttas.

  I lådan finns enheten, handtaget (som fästs via en klippmekanism på framsidan av städaren) och stativet som håller fast FC5 när den inte används. Det finns också en snabbstartguide, bruksanvisning på olika språk och den minsta flaska rengöringsvätska jag någonsin har sett! Mer om detta senare i översynen. Stickkontakten är hårdkabelad och har två klackar bakom huvudhandtaget som du kan linda tråden runt när den inte används. Tråden är cirka 10 meter lång och ger tillräckligt med flexibilitet för alla utom de största rummen - du skulle sannolikt behöva använda en förlängningskabel i det här fallet och det kan då göra rengöring med FC5 lite besvärligt, jag kommer att röra på detta i min sammanfattning.

  Installationen tar ungefär 10 minuter från uppackningen, detta inkluderar att fylla färskvattentanken med kallt vatten till maxfyllningsledningen och tillsätt några droppar av rengöringslösningen till detta så det späds ut i vattnet. Då är det fallet med att klippa avfallsbehållaren bakom enheten, klippa upp färskvattentanken på framsidan och sedan ansluta sig färdigt för att gå. Efter att ha tagit bort FC5 från sitt stativ noterade jag några saker;

  * Det här är inte en lätt enhet. Jag förväntade mig inte att det var rättvist, men tyngden överraskade mig fortfarande och det är något du behöver tänka på om du lider av svaghet i dina leder, reumatiska smärta etc. Eftersom det inte är gratis- Stående du behöver stödja den genom att hålla den upp eller ställa den mot något. Det senare är inte idealiskt eftersom rullarna fortfarande rör sig om det inte finns någon ström till enheten så det är en faktor du behöver tänka på - det hade verkligen inte varit svårt för Karcher att installera ett litet stativ som vänder ut från baksidan för att hålla den upprätt när den är utanför stativet, definitivt något för dem att tänka på i nästa revision ??
  * Färskvattentanken verkar mycket mindre i kapacitet jämfört med spilltanken, kanske det här är ett medvetet beslut, men det är emellertid en observation som jag märkte nästan genast
  * Det verkar inte vara mycket pivot i huvudet (som en Dyson dammsugare som kan gå på ett antal olika axlar)

  Okej, det finns några få saker ur vägen. Hur fungerar det i åtgärd? Tja, efter ett fåtal användningsområden är det blandade känslor från mig, jag är rädd. Efter att ha använt och varit väldigt imponerad av två generationer av Karcher-pressbrickor hade jag stora förhoppningar för detta och i hemlighet hoppades Karcher hade levererat en vinnande inomhushållare. Efter att ha läst några av de femstjärniga recensionerna här såg jag fram emot detta men verkligheten fick mig att känna mig lite besviken (jag ville verkligen gilla det här så snälla tror jag inte bara att detta är kontroversiellt). Här är mina tankar om varför;

  * Vi har en hund som är i sina senare år nu och lämnar mycket päls bakom, vissa har sagt att FC5 städade golvet smuts och hår, men vid varje tillfälle slutade jag med tumbleweeds där rullarna hade (visserligen ganska snyggt ) rullade upp håret och slängde det till ena sidan! Det betyder att jag sedan fick dammsuga golven efteråt, så det var knappast en enda hård rengöringslösning. Därför skulle jag föreslå en snabb vakuum runt golvet före användning för att förhindra att ovanstående händer. Jag publicerade detta på Insiders blogg och en användare där kommenterade att de inte hade haft detta problem men noterade andra hade rapporterat håret problemet
  * Rullarna har ett mellanrum mellan dem, så golvet slutar med strängt vatten som bildar mellan rullarna och du måste sedan göra diagonala rörelser med rengöraren för att extrahera dessa kvarvarande spår. Som jag nämnde ovan har huvudet inte mycket rörelse (det finns några) och vilken rörelse det finns kan vara smärta på grund av enhetens vikt
  * På valsens ämne var jag imponerad av den kraftiga tröghetseffekten när du tryckte på strömbrytaren. Det är inte kraftfullt men ger en mild men användbar dragande effekt när man rör sig runt golvet. Några personer har kommenterat detta kan orsaka lite armmattning på grund av vikten men jag har inte personligen problem med detta
  * Jag är inte övertygad om att rengöringslösningen gjorde någon skillnad, vattnet kommer ut rent men det finns ingen fin lukt kvar efter rengöring - jag hittade några kepsfyllor av Zoflora gjorde tricket!
  * Som jag nämnde är färskvattentanken liten jämfört med avfallet och tömmer sig ganska snabbt, vilket innebär att slutar mellan rengöring. Detta skulle inte vara ett problem, men Karcher står i instruktionerna, tanken måste tömmas först innan du fyller på den nya. Jag har sett några bilder av spilltanken och de såg ganska motbjudande men antingen A) vi hade mycket rena golv till att börja med eller, B) det finns ett problem med enheten. Efter en viss inspektion var det inte så, och jag fann istället att rullarna var mättade och hade därför absorberat mycket av vattnet istället för att det extraherades i avfallet. Det fanns smutsigt vatten och hår i det, men inte så mycket som jag väntade. Hmmmm .....
  * Rullarna kan maskinvaskas, vilket är väldigt bekvämt och de kommer upp som nya, men tänk på att precis som en färgrulle de förlorar sin fluffiga effektivitet (om du vet vad jag menar) efter några få tvättar och det betyder att vattnet tenderar att bli tryckt runt golvet, istället för att penslarna har en bra skrubbverkan. Detta innebar även lätta golvskräp som små hundmatföremål eller flytande fläckar (såsås i detta fall!) Skulle inte rengöras helt och behöva någon manuell inblandning tas bort.

  Detta för mig var en av de mest nedslående aspekterna av FC5 och det här är en del av mitt stjärnbetyg, eftersom det här gör enheten inte mer effektiv än en bra mopp med lite lite armbågsfett som kastas in försökte samma fläckar med en märkesmop och det tog dem utan problem alls). Ja, du måste ringa ut vattnet och oftare, än att du inte slutar tvätta golvet med smutsigt vatten, men då kostar en mop och hink inte heller norr om 200 kronor och för mig skulle jag handla lite av ansträngning över denna typ av utlägg någon dag. På grund av rullarnas form är det också lite besvärligt att komma in i hörnen, något som en mopp gör med lätthet, och det här är något jag tycker Karcher måste tänka på för framtida revisioner som jag äntligen var tvungen att komma ner i hörnen och ta bort eventuell smuts för hand. Jag är inte blyg med rengöring - jag tycker hemlighet i hemlighet - men något som hävdar att livet blir enklare men då slutar med att du behöver göra bitvis behöver du säkert en del revision?

  Vad gäller rengöringsresultatet? Nåväl såg golven säkert ut och hade en fin jämn glans till dem, men resultaten var inte bättre än den märkesmop vi använder och från att sätta upp och lägga bort (när du tömmer vattentankar osv) är det inte snabbare än mop och hink . Det är ganska tyst i bruk (lite tystare än en dammsugare) och jag nekar inte att det är användbart eftersom det är i rum med inte mycket möbler, t.ex. kök och verandor. Men när det gäller hinder saknar den flexibiliteten hos andra produkter som gör samma sak - det här är ned till rulldesignen och är något som behöver en omtanke enligt min åsikt.

  Jag tror alltid på att skriva en ärlig bedömning och läser det här igen, jag har gett Karcher svårt - kom ihåg det här är bara min egen åsikt och jag hatar inte varumärket, eftersom båda våra Karcher-tryckvätskor har varit otroliga också som fönsterrenare, alla väl genomtänkta och genuint användbara produkter som har gjort livet enklare. FC5 känns emellertid som en väl avsett idé som känns mindre än summan av dess delar.

  För mig är vikten en faktor som jag tror att andra säkert kommer att märka. Jag förväntade mig att tankar måste tömmas vilket är bra men för att de är så små måste du göra det oftare och det faktum att du måste tömma båda innan du sätter tillbaka den tillsammans betyder att hela nedre våningen tog cirka 30 minuter - något som tog mig 15 minuter med moppen och hinken (jag överdriver inte, jag snedde det). Slutresultatet var inte £ 195 av skillnad (det här är prisskillnaden mellan vår mop och hink och Karcher!) Och därför kan jag inte rekommendera FC5 - och mer är synd så jag verkligen ville gilla detta och gav det en bra få chanser att imponera på mig.

  Det säger därför att detta har lämnats oanvändat i över två veckor nu och tar upp utrymme i kökshjulet medan jag tycks bara slipa golvet vilket inte är mindre ansträngning och ännu mindre tid.

  Ibland försöker man återuppfinna hjulet är inte alltid det bästa sättet framåt, besviken och tyst guttad samtidigt för en av mina favoritmärken ...
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  VAD DET FRÄMNAR?
  I ett nötskal för att spara tid och ta smärtan ur att rengöra hårda golv. (i) Timing sparar genom att dammsuga och krossa dina hårda golv samtidigt; (ii) Smärtbesparing eftersom det avlägsnar de fysiska elementen som är förknippade med att rengöra ett hårt golv - inte mer skrubbning

  Tar det ur rutan
  Enheten är väl förpackad. Konstruktionen består av ett enkelt steg, helt enkelt klicka på handtaget på huvudenheten, det är det klart! Fullt konstruerad det första jag märkte var robustheten, det känns väl gjort och "solid". Det är bruksanvisningen är enkelt och tydligt, när du har använt det när du inte behöver referera till dem igen. Fyll på vattentanken, sätt på strömbrytaren, töm av spilltanken när du är klar med rengöringen.

  FÖRSTA INTRYCKEN
  Det är ett träningspass - det gör verkligen dig framåt. Det är förmågan att dra dig framåt visar att den här enheten verkligen har en stark rengöringsåtgärd. Likaså kan vissa människor kämpa med det. Förflyttningen framåt kan motverkas något genom att sänka handtaget till golvet lite - generera mer kontakt med enhetens baksida och golvet - lägga friktion för att bekämpa dragningen! Först trodde jag inte att vattenfunktionen fungerade men då insåg jag att det här var effektiviteten av det "våta vakuumet" - suger upp allt vatten som det sätter ner. Trots att jag inte har provat det, föreställer jag mig att det skulle vara bra att dammsuga upp spillda drycker etc. I början var jag på staketet om dammsugarens effektivitet vid hantering av "torr skräp", men ju mer jag använde den mer självsäker jag fick det förmåga att klara det här. Du behöver bara titta på innehållet i spilltanken för att bekräfta det. På samma sätt kan man titta på färgen på vattnet i spilltanken omedelbart berätta att den gör det jobb - min var en tillfredsställande mörkbrun. När det gäller att ta bort enheten är det en fin touch som du kan välja att rengöra rullarna på plats på enheten eller ta av dem och slänga dem i tvättmaskinen.

  UTMANINGAR
  Bara mindre niggles att rapportera, jag fångade sladden i rullarna ett par gånger, mer mitt fel än enheten. Slutligen tittar på Karcher-webbplatsen är ersättningsrullar lite på den dyra sidan på £ 19 per set.

  ÖVERGRIPANDE
  Ska jag fortsätta att använda enheten eller kommer den att bli förflyttad till skåpet av oanvända apparater som har förlorat sin nyhet? Svaret för mig fortsätter att använda, det är enkelt och snabbt att använda och är verkligen användbart.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Karcher FC5 hårda golvrenare är en bra idé men tyvärr finns det några negativ. Innan jag fick golvrenaren lät det som det bästa möjliga satsen att rengöra hårda golv.

  Det är väldigt enkelt att sätta ihop och komma igång, renvattentanken är lätt att fylla och det brukar inte använda mycket vatten alls. Maskinen är dock tung, men självdrivande rullar hjälper till att flytta den längs. Golven torkar verkligen snabbt (jämfört med en traditionell mopp eller ångvattenberedare) men inte så snabbt som 2 minuter. Jag har inga husdjur så det går inte att kommentera hur effektivt det är att plocka upp djurhår. Däremot har min dotter och jag båda långa hår och det plockar inte upp vårt hår alls.

  Golven verkar vara rena efter användning (det är därför jag skulle rekommendera det till en vän) och mängden smuts som samlas i det smutsiga vattnet är chockerande! Om det finns mycket smuts till exempel från utvändiga skor, klarar inte FC5 det bra heller. Det verkar vara mycket bra att behålla ett redan rent golv men inte att rengöra ett mycket smutsigt golv.

  FC5 står inte upp på egen hand och så måste stativet vara i närheten av om du behöver sluta när som helst och eftersom maskinen är tung kan det vara ganska tröttsamt att lyfta det i stativet på rätt sätt. Jag är också oroad över det höga slag som ibland kan uppstå som jag tror är att maskinen fångar på kanten av plattorna.

  Jag är inte säker på om det faktiskt sparar någon tid eller inte. Det tar längre tid att gå runt alla rum med FC5 så det kan bli snabbare att dammsuga och sedan moppa. Det passar inte heller i små utrymmen så att de måste rengöras separat.

  Så i korthet: en bra idé som kan spara tid men det behöver mycket förbättring för den nuvarande RRP som är berättigad och jag är för närvarande obestämd om jag vill fortsätta använda minen.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Karcher FC5 kom fram i en ljusfärgad låda och var väl packad. Det var väldigt lätt att montera och var redo att rengöra mina golv inom några minuter. Anvisningarna är mycket enkla att följa och rengöringskraften är fantastisk. FC5 är ganska tung, men när rullen är i funktion går det lätt över alla dina hårda golv. Mycket snabb och effektiv. Plockade upp så mycket smuts resultatet var enkelt otroligt. Kan inte vänta med att använda den igen. Efter att ha använts i över en vecka har det sparat mig timmar golfrengöring. På grund av FC5 svävar, rengöring och buffring gör det 3 jobb i 1, plus rullarna är så lätta att avlägsna och rengöra. Golvet är klart att gå på på 2 minuter vilket är idealiskt för en ung familj och rullarna glider så lätt över olika våningar runt huset. Vattentanken är liten och lätt att fylla men täcker dock ett mycket stort område. Fantastisk produkt 5 stjärnor.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så jag har en platta med ett antal olika ytor så tittade framåt för att prova den här produkten.

  Första intryck var mycket bra. Jag har tidigare använt en Karcher tryckbricka, och jag förväntade mig utmärkt byggkvalitet som jag hittade. Rengöraren är smart, lätt att sätta ihop från lådan och känns robust och upp till uppgiften

  Jag håller inte med andra granskare att städaren är tung - jag trodde att det kände en bra vikt i handen och var lätt att manövrera runt när den användes. När den är på tar den sig själv så det blir ännu enklare.

  Jag använde det i båda mina huvudrummen (laminatgolv) och även av badrum (kaklade golv) och det gjorde ett bra jobb i båda. Kabeln är väldigt lång, så jag behövde hålla kontakten igen, vilket var praktiskt som jag gör med mitt vakuum.

  En av de saker jag tvivlade på var möjligheten att rengöra och damma samtidigt. Det fungerar men det är ditt golv väldigt dammigt, jag skulle rekommendera ett vakuum först eftersom det kommer att göra en bättre övergripande ren. Rengöraren gör det som det säger, det suger upp det smutsiga vattnet och lagrar det i ett annat fack som lätt kan avlägsnas och rengöras enkelt, vilket jag gillade. Mitt våning var mycket smutsigare än förväntat!

  Den levereras med en lagringshållare, så när jag inte använde jag helt enkelt lagrade den i fästet under mina trappor, vilket var praktiskt eftersom annars skulle det ha rullat runt med alla mina andra produkter.

  Sammantaget skulle jag säga att FC5 gör ett mycket bra jobb med att rengöra golv, men du måste regelbundet använda det för att redovisa priset. Jag skulle bara rekommendera detta till personer med hundar / barn eller flera hårda golv.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fördelar: Kvalitetsbyggnad och premium känslighetsprodukt. Klippar ansträngning som krävs i hälften om rengöring av brett område. Konstant rengöring med rent vatten. På så sätt kan rullen sitta i tvättmaskinen. Nackdelar: Saknar nedåt tryck och kommer in i hörnen mot en enkel mopp. Dyr! Skulle föredra sladdlös. Kort sagt, inte värt investeringen för mig att städa köket. Eventuellt användbar om du hade en mycket stor golvyta. Uppdatering: Bara gjort köket golvet igen, Karcher FC5 verkar mycket lättare att använda den här gången. Jag har lagt upp en bild av smuts från golvet som bara samlats in i en vecka. Jag trodde att golvet såg rent! Så FC5 går upp i mina uppskattningar, jag kan fortfarande inte komma över priset men jag är rädd. Jag tycker att det här delvis är att göra med faktum att vi har mattor och laminat så att vi redan har en god kvalitet dammsugare och mattan tvättmaskin. Ännu en golvrenare till det här priset är förmodligen ett nej.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Karcher kvalitet och ergonomisk design överallt! Detta verkar vara en mycket väl utformad produkt för att rengöra alla typer av lätta smutsområden hemma. Mitt första test var att städa ett brutet ägg från köksgolvet, om 3 sekunder var jag klar! Andra testet, spill av socker, mjöl och kaffe, än en gång gjorde FC5 det lätt! Nästa gång jag kommer att ge det en gå runt i huset, främst för att se hur det kommer att hantera hundpäls! Jag tror att denna typ av utrustning skulle fungera bättre om det var batteridriven! Uppdatering: Under denna vecka märkte man att vakuumhuvudet enkelt stannas av större avfall, bättre sopa golv före användning. Över laminatgolvet tar längre tid än 2 minuter att torka. Pet päls kan vara en utmaning när du rengör maskinen. Slutsats: Den här utrustningen kan vara en stor hjälp för människor utan röriga husdjur och / eller barn där huset är mest rent och du behöver bara göra en underhållsrening. Om inte, anser jag att det inte motiverar investeringen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mitt första intryck av FC5 är säkert positivt, det kom väl förpackat och var lätt att montera. Enheten har tre sammankopplingsstycken som alla var lätta att ansluta och koppla från. Instruktionerna var enkla att följa, i första hand en visuell guide så det finns inte mycket att läsa in, så du kan få igång och började på nolltid. När man häller vatten i stället från vilket FC5 vilar rekommenderar jag om det första gången används för att tillåta vattnet att blötläggas i rullarna annars kommer de att kämpa för att röra sig med lätthet. Att använda produkten är tillfredsställande, du känner inte som att det är en chore att rengöra, FC5 flyter över ytan av golvet när rullarna är i rörelse, det är också lätt att manövrera tack vare ergonomin på handtaget och inte vara för tung i handen. Hittills har FC5 lämnat mig imponerad minst sagt. Efter att ha använt FC5 under hela veckan måste jag säga att det har gjort städningen mycket enklare och mindre tidskrävande än att göra med en konventionell mopp, jag kan definitivt rekommendera FC5 till den som vill rengöra sina golv i de snabbaste sätt möjligt. De två vattenreservoarerna är båda lätt att rengöra efter användning. Sammantaget är FC5 tillgängligt för alla, om jag skulle säga en negativ skulle det bara vara en nitpick men det skulle innebära hastigheten som produkten flyter som om du inte är för försiktig, det kan bara springa iväg med dig, då igen det här är bara en liten nitpick och inte alla kommer att känna samma sak om detta eftersom den accelerationen bidrar till den hastighet som den kan rengöra.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fabulous städare men hoovering är fortfarande nödvändigt och slår därför objektet och incitamentet att köpa denna produkt. Jag måste Hoover sedan rengöra och polska som jag redan gör och så sparar inte mycket tid, vilket är synd. Vattentankarna är lätta att ta bort och påfyllning / tömning. Det är lätt att rengöra och polera golven, men jag behöver fortfarande hoover först. Det är en ganska stor maskin och en grad av styrka krävs men inget otrevligt. Hur lagring har visat sig vara ett problem på grund av dess storlek. Jag har hundar och som sådan räddar inte den här maskinen när jag fortfarande behöver flytta men det gör att mina golv lyser.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Var har detta varit hela mitt liv?

  Som ägare till ett nytt bygghus, som har högglans golvplattor över hela bottenvåningen (kvinnans val!), Och som en modern man, som tar sin rättvisa del av sysslorna ... min är golvet för huset och min fru, tvätt och strykning ... Jag har övervägt att lära mig tvättmaskinen och byta jobb! Jag har genomgått inget slut på potioner, vätskor, ångbåtar och mops, ömma knä, allt för att inte hålla golven ljusa och glittrande. Längs kommer Insidersna och Karcher FC5. Efter att ha använt det briljanta fönstervakuumet och tryckbrickorna för uteplatsen och bilarna, visste jag att byggnaden och kvaliteten skulle vara fantastisk. Enkelt att sätta ihop, handtaget klickar enkelt på plats, en snabb fyllning av diskmedelflaskan med vatten och bara ett lock på det medföljande tvättmedlet, en "vätning" av rullarna i det medföljande stället och jag var avstängd. Riktigt lätt att använda, ingen anledning att sväva golvet först och snabbtorkande glänsande golv !. Innan jag visste det hade jag avslutat hela nere och insåg att det hade gått 45 minuter från öppningen av lådan till slut. Normalt spenderar jag minst en timme mer !. Bra produkt, fantastiska resultat och fruen kan vara säker på att jag inte kommer att krympa eller vända vita saker en annan färg under en tid framöver. Tack Karcher
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag förväntade mig stora saker från Karcher FC5 som vet att varumärket är ledare och innovatör när det gäller rengöring (trots allt tog de oss Fönstret Vac). Inställningen var anmärkningsvärt enkelt, bara klippa handtaget ihop och du är klar. Den känns solid och välbyggd. Första användningen Jag måste säga att jag blev besviken något. Det verkar inte som att skingra vatten när den används, nivån i färsktanken går inte ner alls. Andra försöket verkade lite bättre men inte sätta ner så mycket vatten som jag verkligen skulle vilja se. Kanske är min produkt felaktig - jag ska reservera dom på det. Hur bra fungerar det då? Tja det gör golven ganska bra, du kan säga att det har varit över dem ändå. Det är enkelt med det lilla draget från dig som är trevligt och det glider lätt över ytorna. Allt som är större än damm är ett problem för det eftersom vakuumintaget bara är ett par millimeter så att saker som fina stenar går in i blocket vakuumintaget eller bara komma efter. På samma sätt gör små blad och brödsmulor detsamma. Efter att ha använt det i 20 minuter eller så gjorde alla golv nere på baksidan av färskvattentanken mycket varmt, det verkar vara ett designproblem eftersom tanken faktiskt hindrar utloppsventilen från vakuumet som verkar väldigt konstigt att Karcher gör verkligen. Inte säker på varför det här är som du kan höra det begränsa luftflödet om du försöker ta bort tanken när det är på så säkert detta hämmar prestanda. Sammantaget är jag inte säker på hur det passar ... ja det vakuumpartiklar (så länge de inte ligger inom 15 mm från golvets kant) ja det mops till en lämplig standard men inte fantastisk och det kämpar med torkade på fläckar. För mig tycker jag att det är en produkt som är avsedd att användas regelbundet, därför kanske inte möjligheten att klara torkade fläckar är ett problem. men om så är fallet är nätsladden en stor nackdel. Att vara sladdlös skulle cementera detta som ett måste ha tillbehör för rengöring. I sitt nuvarande tillstånd skulle jag säga att det är en lyx men jag fruktar att det kan vara tänkt att glömma bort när nyheten släcks.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag var väldigt exalterad att få FC5 att testa. Slutligen, en produkt som gör att rengöringen av hårda golv i mitt hus blir enklare (och det betyder att jag faktiskt städar dem regelbundet!). Initiala intryck var bra - enkelt inställd, rakt fram och enkel att använda. Jag hade inte sugit i några dagar så tänk, låt oss se vad det kan göra. Tyvärr, som med så många produkter som är utformade för att göra mer än en uppgift, görs inte heller briljant. Det undviker absolut inte kravet på en dammsugare som något mycket större än ett sandkorn som inte lyfts. När det gäller golvrengöring gör det ett ganska bra jobb även om det är ett krav att gå över områden mer än en gång, inte minst på grund av gapet mellan rullarna. Det finns en betydande mängd vibrationer som sänds via hand och underarm under användning. Jag är en passformig och hälsosam 36-årig som gör många press-ups och pull-ups och det lämnade mig fortfarande med en trött arm! Fem minuter handlade om min gräns innan jag behövde göra något annat ett tag. På en mer positiv anteckning är det mycket effektivare än en traditionell mopp - jag kunde täcka samma område på ungefär en tredjedel av tiden det skulle få mig att dämpa den. Det torkar snabbare än mopping, även om jag tror att under två minuter är lite en sträcka i Storbritannien! Det använder en mycket mindre volym vatten än mopping gör och avloppsvattentanken är lätt att ta bort för bortskaffande av det smutsiga vattnet. Jag tror att tidseffektiviteten är vad som driver mig att använda denna produkt. Det är säkert fortfarande ett krav för att jag ska damma upp mina golv innan du rengör med FC5, men den hastighet med vilken jag kan tvätta och torka dem gör det för det. Skulle jag rekommendera det till en vän? Ja, om de har en extra £ 229 och inget annat att spendera på. Jag skulle ha blivit besviken över att ha spenderat £ 229 på det och det skulle ha känt mig som en mycket dyr mopp.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag gillar att använda Karcher FC5. Det är ganska tungt och tar tid att hänga på rätt vinkel för att använda den, du måste ha det mer avslappnad att trycka och dra det än vad du skulle säga en hoover. Men jag trodde att det städat bra. Torktiden är lite längre i verkligheten än vad det säger, för mig tyckte jag att det var mer som 5 minuter, men det är ok, det gör ett bra jobb med rengöring. Vätskan som följer med produkten saknar någon form av lukt. Vill du ha mer doft med eventuell framtida rengöringsvätska. Sammantaget är det en bra bit av kit.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt golvrenaren Karcher FC5 i ett par veckor nu. Funnit det mycket lätt att använda och mycket snabbare än en mopp. Jag tycker att det rengör golven mycket bra och lämnar väldigt lite vattenrester efter att golvet har torkat snabbare än när man använder en konventionell mopp.
  Några negativ - inte bra för att få envisa fläckar på golvet och har funnit att jag behöver rensa sugområdet bakom rullarna ganska ofta, eftersom det lätt blockerar.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  FC5 är väldigt lätt att montera och tar mindre än 5 minuter ut ur lådan. Bildinstruktionerna är ganska enkla och lätt att förstå för det mesta. Byggkvaliteten är utmärkt som du förväntar dig av Karcher.

  Att använda enheten är väldigt lätt, fyll upp tanken på framsidan, sätt på den och ta av dig. Jag tyckte det var väldigt bra att rengöra stora ytor, det kan också komma helt upp till kanten på golv som du städar intill. Det skulle kämpa för att passa in i små luckor men jag kunde städa huvuddelen av mitt golv med den. Jag har några negativ, det lämnar smutsiga märken på plaggar som skulle behöva torka bort efteråt och kämpar också för att rengöra grouting. Jag tror att en traditionell mopp eller ångrengöring inte skulle ha dessa problem även om de inte inkluderar, utan vakuumfunktionen.

  Det tog mig ungefär 10 minuter att göra området i mina bilder och det tog ytterligare 10 minuter att torka efteråt. Jag tror att det här är snabbare än andra metoder, även om problemen som jag nämnde tidigare skulle förmodligen göra tiden ungefär densamma.

  Jag tycker att det här skulle vara en utmärkt produkt för personer med massor av golv som det passar för. Eftersom jag bara har ett relativt litet hårt golv skulle jag fortfarande behöva ett separat vakuum så det verkar som en extra produkt för att lägga till röran!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hallå där,
  Har använt Karcher FC5 ett tag redan sedan denna kampanj startade och jag hittade något jag redan visste. Karcher är ett professionellt varumärke. Tja .. boxen kom i goda förhållanden, montering var en enkel process. Några saker som är värda att nämna är:
  1. Använder extremt mindre vatten jämfört med den klassiska mopping
  2. Det är ett lätt verktyg, alla kan använda den
  3. Att behålla är enklaste någonsin. Fyll tanken, töm tanken, tvätta rollerna
  4. Resultatet är anmärkningsvärt, särskilt på trägolv där vi inte vill ha mycket vatten kvar på golvet
  5. Tid betyder pengar. Jag fick rena golv på kortast möjliga tid (tar 2 minuter att torka, om den utsätts för lite luftflöde, ännu snabbare) Karcher FC5 borde inte saknas från hushållet. Mina familjvänner letar redan efter att köpa en. Jag rekommenderar denna produkt med hela min hjärta.