Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony SRS-XB30

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobilhögtalare (33)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Jag köpte först en och gillade den så jag köpte en till och har dem nu i stereo (ca 1700:- för båda) De är väl värda priset och jag tycker de har ett varmt fylligt ljud med ok klarhet, det är inte hifi men låter riktigt bra i mina öron och vill man ha tung bas i liten förpackning så är dessa helt rätt. Bara att trycka på Extra Bas och så får man just det! Basen är för övrigt helt ok utan den extra tycker jag, åtminstone på lite lägre volym, om man drar på däremot kan ljudet bli tunt utan den extra basen. Jag använder dessutom en equalizer för att få ljudet som jag vill, det finns en i appen men jag använder en annan som funkar bra (Eqfy).

  Kan ju också säga att en låter bra men två låter mer och bättre. Kopplingen till androidtelefonen har varit utan problem och likaså kopplingen mellan de två högtalarna, lätt som en plätt typ så får man äkta stereo, kan även kopplas så de är speglade dvs spelar samma sak. Ljusshowen är rätt cool, använder den mer än vad jag trodde att jag skulle göra och man kan ändra så den inte blir så blinkande iögonfallande eller helt stänga av den i appen. Man kan även stänga av/sätta på ljuset genom att hålla in Extra Bas-knappen en stund.

  Byggkvaliteten är kompakt och bra med tryckvänliga knappar och en skön gummerad yta som dock lämnar synliga fingeravtryck på mina gröna iaf. Laddning från väggen och ljudsänkning vid 20% batterinivå har nämnts som minus och det kan jag hålla med om, särskilt ljudsänkningen är irriterande och om det är för att kunna skriva ut längre batteritid i specen så är det dåligt av Sony. Sen är de väl på gränsen i storlek och tyngd för att ha med sig, men en orkar man man nog släpa på. :-)
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bra byggd, mycket ljud för en tusing i vintras! 30watt låter fint när man höjer volymen, i övrigt lagom stor att ta den med sig till stranden ibland. Vid normal volym saknas mellanreg. Obs, talaren är inte lätt att släpa med sig hela tiden...väger 1kg! Jag kör utan extra bas och det låter utmärkt och starkt med lite justering av ljudet i appen! Dioder kan stängas av...dom 2 vita LED blinkar hysteriskt som en laser, lite störigt i full mörker. Färgade Led i ramen är snygga däremot. Via appen kan ljuset ställas om och diskanter höjas vilket behövs ibland hos Sony. Laddningen går inte via usb, det är negativt men batteriet håller i många timmar så det är ok. Full pott!
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Schysst högtalare som låter förvånansvärt bra för priset, köpte min för 890 spänn och ångrar verkligen inte köpet. Enda illa jag hittat är att färger repas ganska lätt. Många säger även att den inte kan ladda samtidigt som musik spelas, något som inte stämmer, men lampan för laddning släcks dock och det kan gå långsammare att ladda.
 • Utmärkt
  12 mån sedan
  Har haft denna nu i 2-3 månader. Köpte den begagnad för 400:- Bättre högtalare i denna storleken måste vara svårt att hitta. Jag hade lätt köpt den för 800:- som den kostar även idag. Bra bas även vid låg volym, utan Extra Bass. Jag kör dock alltid Extra Bass på då jag lyssnar mycket på rock. Grymt nöjd med batteritiden. Och på tal om batteriet så måste man ladda den med medföljande ac-adapter vilket kan vara ett minus när man reser. Det finns dock en sådan kabel för att ladda via USB (Köpes separat)

  Det enda negativa är att högtalaren går ner till 20-30% i volym när högtalaren når sina 20% i batterinivå.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Känns som den i särklass mest prisvärda Bluetooth-högtalaren nu, i sin storleksklass. Spelar väldigt bra, något klen diskant från början men det kan lätt åtgärdas med EQ i Sony-appen. Varit sugen på en Denon Envaya som jag tycker är ett strå vassare men så kostar den också runt 2000 kr vilket jag hade svårt att motivera. Denna kostade visserligen nästan det också när den kom och det priset kan jag då inte säga att den är värd, men när den nu gick att få för runt 800 kr så slog jag till och jag är mycket nöjd, känns definitivt som ett kap för de pengarna.

  Tycker den låter bättre än många konkurrenter som kostar betydligt mer i nuläget, är nog bara Denon jag lyssnat på som haft bättre ljud i mina öron.

  Finns ju numera även XB31 som har högre IP-klassning och laddning via micro-usb men det verkar inte som att ljudet har förbättrats särskilt på den, i vissa fall kan den t.o.m. låta sämre, så den känns knappast som ett lika bra köp i nuläget med tanke på den väsentligt högre prislappen.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Köpte två st för att ha ute på terrassen. Bra batteritid jmf med xb20. Blev tyvärr besviken på ljudet som inte går att få tillräckligt högt för att höras ut över tomten (ca 15 m) eller om det blåser. Extra bas är säkert bra ibland men då försämras ljudet och nyanserna betydligt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra ljud och bas. Diskanten kan behövas en liten extra förstärkning. Synd att den inte går att laddas via usb, men andra usb enheter kan laddas via högtalaren. Bra batteritid. Bättre än min tidigare jbl högtalare
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Valde mellan Sony XB30 och JBL charger 3. Då Sonyn lät bäst vid jämförelse och jag inte tänker använda högtalaren i t.ex en pool, så blev valet enkelt.
  Fantastiskt bra ljud från en sådan liten högtalare, riktigt bra bas, även utan s.k "extra bas". Batteritiden på 24h stämmer verkligen, om man inte använder "disco-belysningen".
  Bluetooth fungerar perfekt och mycket lätt att installera till min Samsung S7.
  Sonyn känns verkligen rejäl och välbyggd, med bl.a gummifötter så den står stadigt.
  Ljudet är behagligt och fyller lätt ett 20-25 kvm stort rum.
  Möjligheten att kunna ladda sin mobil från Sony XB:s batteri är ju också ett plus, om man
  inte har tillgång till annan ström.
  Finns absolut ingen anledning att spara några hundralappar och satsa på den mindre
  och äldre XB3.
  Sony XB30 är verkligen en MYCKET prisvärd högtalare.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sony XB30 är Sonys uppföljare till XB3. De båda högtalarna ser ungefär likadana ut med mindre skillnader i storlek och vikt (där xb30 är lite större).
  Vid en snabb anblick kan man därför tro att allt Sony gjort är att tagit XB3 och slängt på lysdioder utan att förbättra ljudet men skillnaderna är större än så.

  Högtalaren spelar både högt och med en kraftfull och djup bas. Den slår utan problem UE megaboom samt äldre XB3 rent ljudmässigt. Den låter även högre än JBL charge 3, men låter kanske inte lika naturlig. Speciellt på låg volym märks djupbasen extra tydligt då högtalaren skruvar upp denna. Diskanten är okej men det märkts tydligt vilken målgrupp Sony riktar denna högtalare till (dvs till basälskare och inte hifi nördar). Trots detta låter diskanten inte dålig men ljudet har en tendens att låta något obalanserad pga ljudprocessorns kärlek till bas vilket leder till mycket eq fipplande om man vill ha ett naturligt ljud (Jag tror dock att många föredrar det "boostade" ljudet.)

  Den _verkliga_ Batteritiden är bra och nu går det även att hålla inne en knapp för att få höra hur mycket batteri som finns kvar, bra då xb3 inte hade någon batteriindikator eller dylikt alls. Mycket tråkigt dock att högtalaren inte laddar via USB, speciellt då laddaren använder 5V 3A (USB är 5volt...) och konkurrenterna UE megaboom, JBL Charge 3 samt till och mer den mycket större och strömförbrukande B&O Beolit 17 kan ladda via USB...Räkna med att behöva släpa laddaren alltså, samt att det inte går att ladda högtalaren från ett powerpack.

  Det finns en app som fungerar bra. I den finns en 3 bands eq och möjlighet att aktivera och inaktivera extra Bass funktionen. Det går även att justera ljuset mellan olika förprogramerade mönster samt stänga av ljuset.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  SRS-XB30 är ok, med ett tydligt ljud hela vägen till max, men den roliga typen, full-bodied "HiFi" -ljud uppnås bara inom de första 12/15 volymen. Från det ögonblicket blir basen lite "tam", och du börjar sakna lågänden. Om du tänker använda det som minsta medeltal, så är det rätt för dig.

  LDAC, på något sätt, messes med WiFi 2.4GHz på äldre routrar. Jag tror att det använder mycket bandbredd, så om du kan använda ett 5 GHz-nätverk när du använder den här högtalaren, gör det. Det eller en modern, snabbare router.

  Bluetooth 4.2-anslutningen är bra och stabil, i ett normalt fall scenario där du använder det om ett par väggar borta. Ingen Bluetooth-batterinivåindikator på Smartphones, men du kan länge trycka på "Samtalsknapp" i 3 sekunder, och högtalaren kommer att berätta om batterinivået. Du kan också använda "Sony Music Center" för att få den infoen. Sony-appen är det som gör det möjligt att ändra många inställningar på högtalaren, som, lamporna, equalizer, Bluetooth standby, etc. Du behöver det.

  Lamporna är roliga att titta på. Det finns några partier, men några andra, du kan använda som omgivande belysning. De kan bli slagna om du kommer in i en visuell överbelastning.

  Bra batterilivslängd, så länge du stänger av lamporna och spelar med måttliga volymer, dubblerar som en kraftbank, vattenbeständig, NFC och några andra knep.

  Totalt sett en bra gadget
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Trevlig och modern design. Bra bas men saknar diskant.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  I grund och botten är det samma som den tidigare modellen SRS-XB3 med extra LED-lampor som blinkar till musiken.

  Om du redan har den gamla modellen - behöver du inte uppgradera.

  Lite annorlunda form, men annars samma ljud, 24 timmar batterilivslängd, använder en liknande proprietär tunnkontakt för laddning (5V, 3A istället för 15V, 1,25A) - kunde ha använt USB-typ C.

  Samma Extra Bass-läge, saknas fortfarande i mellanklass och diskant.