Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony FE 85/1,8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Objektiv (87)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Har denna lins till min A6500.

  Den får faktiskt full pott! Foton blir knivskarpa, autofokusen är blixtsnabb, samt det finns en programerbar knapp på sidan, och en switch för manuell och autofokus. Det enda minus är att det inte är OSS, men jag känner att Sony prioriterade rätt här eftersom OSS hade drivit upp priset rejält, och en av styrkorna hos det här objektivet är priset. Har man en kamera med IBIS så är detta inte ens ett problem.

  Ett måste för varje Sony E användare.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bästa med det här är att det väger lite, samt skarpt även på största bländare.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket prisvärt objektiv. Vansinnigt skarpt redan på största bländaren. Kompakt och smidigt att ta med när man ska hälsa på släkt och vänner. Finfina bilder blir det.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Det här är ett helt fantastiskt objektiv och säkerligen den mest prisvärda 85:an. Jag saknar inte f/1.4 (som kommer till priset av mer glas och vikt), men kan tycka att det blir lite för mycket bokeh-kattögon i ytterkant för 10 stjärnor. För 5000:- eller mindre är det en tia.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag gillar denna optiken skarpt. Jag tänkte först köpa Batis modellen som kostar nästan dubbelt så mycket. Men efter som mina kameror har inbyggd stabilisator (a7ii & A6500) så slog jag till med Sony FE 85mm istället.

  +
  Skarp
  Lätt
  Liten
  Billig jämfört med de andra till Sony.

  -
  Ingen stabilisator inbyggd för de som behöver det. (a7, a7r mm)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt fantastiskt! Hade Canon 85 1.8 och de är ungefär samma, men det det var inte riktigt bra med mc11 adapter på Sony a7r2,snabb att fokusera men ja, men nu är det spot on med fokus! Skarp som bara den, riktigt fin oskärpa, ganska så lätt objektiv, men skön att hålla i, snygg som alla sonys objektiv, perfekt på både a7r2 och a6000. Nya favoritobjektivet! KÖP!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  För priset är detta förmodligen den bästa porträttlinsen du kan köpa. Liten, lätt, blixtsnabb och exakt autofokus, rakkniv. Enda nackdelar är 1) lite kromatisk aberration under speciella omständigheter, men du fixar det med två tangenttryckningar i Lightroom; och 2) inga väderförseglingar. Personligen föredrar jag allt om det här objektivet framför Sony 85 / 1.4 GM, vilket är tre gånger dyrare än det här objektivet och har en siraps autofokus. Detta är helt enkelt Sonys bästa budgetalternativ, med nästan perfekt optisk reproduktion. Kör och köp!