Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Miele WDB 020 Eco (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Miele Tvättmaskiner (78)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  5 mån sedan
  Tvättar helt ok men helt bedrövlig funktionalitet display/inställningar. Displayen svartnar när man kör, man måste traska dit och pilla på den för att se hur mycket som är kvar. När man pillar på den och den ÄR klar tror maskinen man startat en ny tvätt och det går inte att nollställa/avbryta
 • Dålig
  1 år sedan
  Haft problem sedan inköp av tvättmaskin med olika felkoder.

  Alla felkoder finns ej dokumenterade i manualen vilket kan vara förståligt, dock kan man förvänta sig att alla felkoder man själv kan åtgärda borde finnas i manualen.

  Köpte tvättmaskinen i slutat av mars. Redan haft service på den två gånger. Vid varje service är det dryga 2 veckors väntetid, dvs går den sönder kan man ej använda den. Svårt att lite på när man har småbarn och behöver tvätta dagligen.

  Att betala så mycket mer för en Miele vs andra märken, och att dessutom inte få den servicen man betalar för tycker jag är skit.

  Kommer nog aldrig köpa en Miele-produkt efter detta igen.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Maskinen känns som kvalitetsmaskin med visa tekniska miss.
  Maskinen verkar göra bra jobb och tvättkvalite blir bra.
  Miele är rolce royce bland de olika märken men konstigt nog så använder de i denna modell 80 tals vatten ventil. När denna maskinen tvättar hemma hos mig så gör den extrema hydroslag i vattenledningen så det hörs i hela huset att jag tvättar. Det blir hammarslag i vattenledningen när maskinen stänger vatten vid vatteninsläpp. Det ogillar jag starkt och jag tycker att Miele skall skämmas för det! Mina gamla tvättmaskiner (två st som satte på samma ställe innan)hade inte gjort så. Vid kontakt med Mieles support så svarade de att jag skall kontakta en rörmokare. Med rörmokare så tillkommer det en extra kostnad 3000-4000:- (4e dels pris på maskinen)för jobbet och en dämpare som miele hade skitit i. Nu menar jag inte att Miele skall skicka med en sådan eller bygger in utan snarare att de använder en vattenventil som inte stänger vatten extremt snabbt! Det är skitenkelt för en nybörjarmekaniker att rita upp en bättre variant på det.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Känns som en kvalitetsmaskin. 90 kg tung! Bärhjälp och säckkärra eller liknande rekommenderas, speciellt om ni ska kånka i trappor. Jag får känslan av att skillnaden mellan denna och andra Miele-maskiner verkar va liten. Det är samma maskin som 030-modellen men den har bara panelen något vinklad. Motorn på denna är inte borstlös som på de dyrare maskinerna, men det skulle man kunna tro med tanke på hur tyst den jobbar. Möjligen bortsett från ljudnivån vid centrifugering som jag upplever som riktigt kraftig (i positiv bemärkelse, det blir torrt!) och då låter det såklart en del från den. Dock så är vibrationerna väldigt låga om man får till en bra avvägning på stabilt golv, vilket jag fick. Bra att det medföljer en smal blocknyckel för att justera fötterna! Enkelt handhavande (touch-panelen funkar bra), vettig instruktionsbok och många specialinställningar för den som vill. Till exempel kan vattennivå vid sköljning ställas upp i många olika steg. Tester (råd & rön...) har visat att nästan alla nya tvättmaskiner sköljer dåligt, antagligen pga miljökrav, så jag har ställt upp vattennivån något och det syns verkligen i trumman vid tvättning. Har mjukt vatten så ser inga problem med det. Upplever tvättresultatet som mycket bra och har inget att klaga på. Saknar varken borstlös motor eller annat lull-lull. Nån kanske har nytta av wifi, vilket denna maskin saknar, men jag kan då leva utan det. Tycker 7 kg räcker ganska långt men jag kan dock förstå om stora familjer är lockade av större trummor! Det finns billigare maskiner på marknaden men under förutsättning att den håller så länge som ryktet, och Miele själva, säger att den ska hålla (ca 20 år); Så kan man inte klaga på priset! Det är den i så fall värd och om nu maskinen går sönder om 19 år så får jag väl logga in då och dra av en stjärna... ;)